Bebekten sonra zorlanan evlilik

Bu kadar anlattıktan sonra konuyu baglarken söylediğiniz "eşim aslında kötü bir insan değildir, çok ilgilidir" vs ile başlayan cümleyi okuyunca yapacağım yorumu yapmaktan vazgeçtim. Bebek öncesi şiddet uygulamış, hamileyken üzerinize yürümüş, ağzı bozuk, ailenize tahammulu yok , işin kötüsü size de tahammulu yok ama gerçekten iyi bir insan. Peki.

Hakkınızda hayirlisini dilerim.

Kadın kadının değil, kişinin en büyük düşmanı yine kendisi.Bu adamı baba yapan sizsiniz,dayak yiyen sizsiniz,ailenize,kendinize kufrettiren sizsiniz.Ne diyelim, "sus otur canım alttan al ,koca severde döverde."

sütünüz yetmiyorsa mama vermekte sonuna kadar haklısınız :) bebişler ilk doğduğunda sarılık olabiliyor. annenizi bebeği öpme su verme deme konusundada haklısınız benim bebeğim bu öpücükler dolayısıyla ilk zamanlar su çiçeği çıkardı aşısı bile yoktu çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz eşinizin bilmediğinden size saldırması hiç hoş değil. şuan lohusasınız sanırım eşinize oturup konuşun bu böyle olmuyor şu şu şekilde davranman beni üzüyor falan diye kendinizi açıklayın çizginizi net çekin bebişin önünde kavga etmeyin. baktınız eşiniz düzelmiyor sizi üzmeye devam ediyor o zaman yapılack şeyler bellidir diye düşünüyorum ☺☺

Sizi nadir böyle öfkeli yorumlar yaparken görüyorum. Demek ki cidden kızmakta haklıyız

Bilmiyorum, son zamanlarda artan siddet vakalara sahit oluyorum burda. Hassasiyetim ondan heralde. Ben kadinlarimizi bazen cidden anlamiyorum. Basliga baksak sanki dogumdan sonra evlilikte sorun cikmis gibi düsünüyor insan. Sonra icerige bakiyorsun eyvah. Böyle bir adami baba yapmak, böyle bir insana bir cocugu ömür boyu mahkum etmek...ne icin? Belki hic olmayacakti. Bu bencillik degil de nedir? Simdi bosan desek, "Olmaz cocuk var" denilicek. Eh süper..toksik ve siddet olan ortamlarda büyümeye bayiliyor cocuklar zaten. Ama eminim süper bir babadir

Bu bölümdeki celiski bile yetiyor. Daha önce küfür, siddet, kavga kiyamet de vardi, ama aslinda kötü biri degil. Kadin onunda cocugunu tasimiş kac ay, dogumu ve lohusaligi yasiyor ve beyefendi kendinde fizigine laf etme hakki görüyor. Böyle herifleri en fazla arka bahceye gömmek lazim. Bosanmak son care ama daha durumlari düzeltmeden cocuk yapilmis, simdi bahanesi o.
Burayi okuyordur daha: Esinizi aile terapisine ikna edin bari. Madem cocugunuz birseyin bahanesi olacak, bari "Cocugumuz kavga gürültü küfür siddet arasinda büyümesin" olsun. Annenizi evliliginize karistirmayin. Yani kisacasi ikinci cocugu yapmadan kafanizi kullanin tekrar.

Siz kendi hayatınızı çekirdek çitleyerek izlemiş, kendi hayatınızı bile bile mahvetmiş, yememiş içmemiş aynı şeyleri çocuğa reva görüp onu da çekirdek çitleyerek izliyorsunuz ve burayı mı beğenmiyorsunuz? Jsjajajahshhs

hemen suçlu bulunmuş "bebek". bir psikolojisinin içinden geçilecek kurban daha bulunmuş oldu. cefakar ana çocuğu için tüm zorluklara katlanmış olacak. kendi vicdanını bu şekilde aklamış olacak. Çünkü o ana ve çocuğu için her şeye değer. yersen. keşke herkes anne-baba olmasa.

Hani bazen neden cocuk yapmasini sorguluyorsunuz diye kizanlar oluyor ya. Böyle evliliklere ikinci ücüncü cocuk da yapiliyor. Onlar da öylece mutsuzlukta bogulup gidiyorlar. Kendi ailemde de vardi. Anne baba toksik evliligin icinde kavga edip dururken iki cocugun da psikolojisini bozdular. Sonunda bosandilar ama olan o cocuklara oldu. Bir tanesi aile ile bagini tamamen kopardi. Digeri psikolojik tedavi altindaydi uzun süre. Saniyorlar ki cocuklar birseyin farkinda olmuyor. Ama sakın kimse bosan demesin.

Haklısınız da cocuğum olsun istedim zaten zor oldu bir daha olma şansı olmayabilirdi
Ben bebeğe üzüldüm, minicik canıyla stres ,kavga ,küfürlerin ortasında buldu kendini, bebeğe gunah, ne emdi ne mama icti diyosunuz nasil etkilendi , önemli olan illede evlat sahibi olmak değil, onu güzel yetiştirip iyi bir gelecek verebilmek.

Üzgünüm aile içi meselelere çok fazla aileleri karıştırmışsınız, kendi içinizde halletmeniz gerekirdi, eğer eşinle aranız düzelirse siz siz olun evdeki meseleleri dışarı taşımayın

Burda kişisel tatmin devreye giriyor. Konu sahibi için anne oldu, evliliği iyi diyecekler çünkü kocası kesin el iyisi. Millet zannedecek ki evliliği harika. İşin daha acı yanı ise konu sahibin bebeği çok istedim demesi. Bakalım o bebek böyle bir anne baba ister miydi? Konu sahibi dayak yedim aöa sesimi çıkardım diyor. Ne dedi acaba adama? İki gün surat asmıştır. Darp raporu aldığını, şikayetçi olduğunu falan sanmam. İlerde de anne çocuk önce dayak yerler sonra adam kendilerine tekrar iki gülümsesin diye adamın gözüne bakarlar.

Biz küçükken babam bizi döver azarlar sonra da bize surat asardı. Çocukken baba ne yapsa seviyorsun işte. Tekrar konuşsun diye gözüne bakardık. Olan hep çocuğa oluyor

Valla eşim ailemi sevmek, onlarla vakit geçirmek zorunda değil. Ama beni seviyorsa onlara da saygı duymak zorunda. Benim kırmızı çizgim bu. Aynı şey benim için de geçerli tabi onun ailesi için...
Sizde bu saygı sınırı fazlasi ile asılmış..aile terapisi ile.belki düzelir. Ama senin ailen de onlara yapılanı asla unutmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…