Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Bende şımarıklık yaptım bol bol lohusalığımda. Hakkım da var. Hormon değişimi, vücut değişimi, dikişler, anne olmanın baskısı. Ne mutlu sana (ve tabiki bana) bunları sıkıntı yapmayan bir kocan ve annen var. Sende yanlış yapınca farkına varıyorsun. Gönül almayı bildikten sonra bu günlerde yaptıkların hep hormonlarına verilip unutulur

Bu günler geçecek ve herşey rayına oturacak merak etme :)

Yorumlarımda bu davranışlarımı düzelteceğim diye defalarca yazdım.Özeleştiri yapabiliyorum.Başkaları saygı çerçevesinde ve laf sokma çabasında olmadığı sürece yorumlarına katıldım.Siz de saygı çerçevesinde düşüncelerinizi aktarmışsınız birçoğunda haklısınız,farkındayım.Ben herkese hakettiği tarzda cevap veriyorum.Bu arada insan ilişkilerim gayet iyidir sandığınız derecede şımarık değilimAyrıca özeleştiri yapamayan bir insan olsam hatalarımı fark edip özür dilemem.Orada mantıksız konuşmuşsunuz.

Ne ekşınlı konu ya, gerçi konu sahibinin her konusu üç aşağı beş yukarı böyle,
yorumları okumak; atışma, laf sokma, polemik ihtiyacımı karşılıyor insanın,
ara ara bakmadan edemiyorum.
Benim de karşılıyor.Çünkü bu konu sahibi herkese hakettiği tarzda cevap vermeden duramıyor

Aynen canım sağ ol

Şimdi ben cevap verince cevap beğenmiyorsun diyorlar da.Doğurmasaydın,bebeğin maket değil ki yatır sussun,boş triplere girme gibi cümlelere ben ne gibi bir cevap verebilirim.Vermeyeyim bari he haklısın bacım.

HahaDimi kız annelik yaradı bana.Sinirimi de attım pamuk gibiyim.En büyük kk

sağ ol canım.

Beni en çok sinir eden ve düşündüren cümle “ eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?” YaniEvliliğe devam edebilirsiniz bu şekilde eşiniz de sayenizde hiç rahat yüzü görmez olur biter.Şurada açılan konularda insanlar kocaları tarafından nasıl yerin divine sokulduklarını anlatıyor sizin de yaptıklarınıza bakın.Ne diyelim bu fesat düşüncelerinizle Allah sizin de gönlünüze göre versin

Ben de emzirme işine uyuz olduğum için eşimin memelerine kauçuk meme yaptırdım. İçine süt pompalıyor emziriyordu oğlanı. Memem var diye hep ben emzirecek değilim. Eşitlik önemli.

Doğumda da karnına sancı veren aletlerden takdırdım. Beraber çektik sancıyı. Kukum var diye sadece ben doğuracak değilim. Hani eşitlik nerede?

Bizde de sabah kahvaltıyı hazırlar, akşam yemeği hazırlar. Gece gelir ayaklarıma masaj yapar. Çocuk doğurdum ben ayol boru mu! Bunlar hep eşitlikten.

Hiç unutmam oğlum bebekken emziriyordum. Kayınvalidem, eltim, annem, görümcem falan hep bende. Hepsinin görevi vardı. Biri yemek yapıyordu biri temizlik. Biri de mememi sıkıyordu ellerim çok yorulduğu için. Neyse bir kapı sesi geldi. Bir baktım hacet gidermeye gitmiş kocam! Daha ben gidermemişken üstelik. Üç gün konuşmadım onunla. "canım annemiz" diyerek gönlümü aldı da barıştım.

Eşitlik böyle bir şey arkadaşlar. Eşitliği iyi bilin.

Bana da öyle geldi.Bir saçmalık var cünkü.Neyse
Ben seni anladım bazıları çok yüklenmiş. Ama cidden adam kahvaltı hazırlıyormuş şükret demeye geldim bizim bey efendi mal gibi dolanırdı boğasım geliyordu ilk başlarda neyse düzene girdi artık cocuğu hep o uyutuyor sonuçta baba sorumluluk alsın, besleme annede ama altını hep sen değiş takip et vs diyebilirsin ya da hep sen uyut ( ama küçükken zor)

Kendini eleştirerek sizin fikrinizi beklemiş böyle yorumlar çok saçma bence , çalışan kadınlar yorumlasın bunu çünkü bence haklı çoğu şeyi kadınlar yapıyor erkeklerin o rahat tavırda telefonla uğraşmasının ona batması doğal destek olsun neden kadın telefonla uzanmıyor değilmi biraz böyle bakın , ama evliliklerde olağan seyler kendinide kocanıda üzmemeye çalış..

Ve baba anneye yardım etmiyor babalığını yapıyor bunu da unutmayalm.

Şu yorumlar ne kadar ataerkil bir toplumda yaşadığımızı gösteriyor. Kadın yine kadının düşmanı. Arkadaşlar doğum yapmak lohusalık bunlar zor şeyler. Hassas olması çok normal. Bir bayan ne kadar ilgiliyse çocuğuyla erkek de ilgili olmalı. Ama maşallah biz de erkekler paşa gibi. Bir de kadına laf söylüyorsunuz. Bu çocuk tek başına yapılmadı . Size kimse yardım etmemiş olabilir ama bu başkalarının kaprisli olduğu anlamına gelmez. Konu sahibi kesinlikle haklı. Sadece annenin rahatı bozulmamalı . Babanın da bozulmalı . Bu annenin en doğal hakkı.

Konunuz beni hiç şaşırtmadı. Size bu forumda defalarca yazıldı psikolojik destek alın diye. Evliliğiniz oturmadan çocuk sahibi olmayın yazıldı yok bizim evliliğimi oturdu artık diyip haftasında incir çekirdeğini doldurmayacak bir meseleden olay çıkartıp konu açtınız. Psikolojik destek almadan çocuk düşünmeyin yazıldı kerelerce siz bunu da umursamadınız.

Artık her konunuza aynı şeyi yazıyor gibi oluyorum. Siz de bıkmadan her seferinde konu açıp yorum yazanlarla kavga ediyorsunuz. Konunun sonu zaten bu forumda kadın kadının düşmanı, herkes saygısız, ben herkese hak ettiği cevabı veriyoruma bağlanıyor. Üstüne bir de banlanıyorsunuz. Yine konunuz beni şaşırtmadı.

Eşiniz sizi gerçekten çok seviyor yoksa kimse sizi çekmezdi bu kadar. Kusura bakmayın ama gerçekten çekilir değilsiniz. Dünya ayaklarınızın altına serilse neden buraya serdin şuraya sermedin diye kavga çıkarırsınız. Her şeyin farkında olduğunuzu yazmışsınız ama ben sizi hep aynı konularda, aynı sorunlarda, aynı düşünce yapısında görüyorum. Farkında olduklarınızı değiştirmek için ne yapıyorsunuz, nasıl bir çaba gösteriyorsunuz?

Dilerim bir gün buraya eşim benden boşanmak istiyor diye konu açmazsınız çünkü kendinizi törpülemediğiniz sürece kaçınılmaz son o gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Çok bayattı.Umarım kendini geliştirir biraz daha yaratıcı olursun.Bu arada sabah kahvaltıyı hazırlar akşam yemeği sonra ayağıma masaj yapar diye dalga geçtiğin şeyi karısına değer veren çoğu koca yapıyor.Sen kendine layık görmüyorsan dalga geçmeye devam edebilirsin

Son düzenleme:
Valla ben de anlamadım iş arkadaşlarımla da dertleşiyoruz ay sorma kız benimki de şöyle yaptı geçen diye konuşmaya devam ediyoruz.Buradakiler uzaydan mı düştü anlamadım ki neyin kafası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…