bebekten sonra değişen aile ilişkisi

lawengineer

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
189
Puanlar
333
selam kızlar, 2.5 aylık oğlum var, desteksiz kendim bakıyorum, ailem uzakta, eşimin anneside pek yanaşmıyor ben de ısrar etmiyorum, gel gelelim asıl konuya, eşimle severek evlendik ama her şey evlilikte inanılmaz farklılaşıyor, eşim gerçekten aşırı sorumluluk sahibi biridir, benimle olsun oğluyla olsun ihtiyaçlarıyla güzelce ilgilenir ama bu ara benim rahatıma düşkün biri olduğum için bebekten sonra her şey tepe taklak oldu özellikle benim için, uyku düzenim kalmadı, evin işlerine yetişmeye çalışıyorum, kalırsa zaman yürüyüş falan yapıyorum o da ev içinde, tarafsız olarak tüm günüm böyle geçiyor, zaten bebek şu ayları cidden yoruzı hal böyke olunca uyutmaya çalıştığımda en az üç saati buluyor bu beni inanılmaz yoruyor, asıl sorun şu; eşim sürekli birliktelik istiyor, artık çocukta olduğuna göre yapalım istiyor ama ben her gün o kadar yoruluyorum ki ona enerjim yetmiyor ve üşeniyorum, net. her hafta kendi gelip yanaşıyormuş ben gitmiyormuşum kendine oysaki bende ki durum her gün, bugün de istemez inş. modundayım, istemediğimi anlayınca da hem üzülüyor hem trip atıyor tüm gün böyle gidip gönlünü alasım bile gelmiyor çünkü ona bile üşeniyorum o derece sorun bende mi bilemedim. benim sizce bu durumda eşimle orta yolu bulmak için ne yapmamı önerirsiniz?

Eşinize çok yoruldugunuzu ve kendisinden destek beklediğinizi belirtseniz
Bu kadar yorulmazsiniz en azindan ve isteğine karşılık verebilirsiniz

Eşinize çok yoruldugunuzu ve kendisinden destek beklediğinizi belirtseniz
Bu kadar yorulmazsiniz en azindan ve isteğine karşılık verebilirsiniz
söylüyorum ifade ediyorum, ne varmış bu durumda diyor, bunaldığımı da belirtiyorum oysaki.

Peki ev ve yemek işini boşlasanız
O süreçte uyur dinlenirsiniz en azindan
diyete girdim zaten ama dışardan da yememem lazım işte , şu an bile çocuk sallıyorum uyusun diye, eşim trip atıp yattı yanında çocuk ağlıyor falan kalkıp bakma ihtiyacı bile hissetmiyor sonrasında da kavga anında neden görmezden geliyorsun dediğimde yok öyle bir şey diyor.

Gündüz yorulmanıza ya da gece uykusuzlugunuza çözüm arasın bir zahmet ediniz. Ne kadar bencilce yaa . İnsan olan çözüm arar sonuçta sebeplerinin var.
Tavsiyeye gelince haftada bir düzenli yardımcı alın eve yarım gün.
Çamaşır kurutma makinesi alın
Robot süpürge alın .
Yemeği arada dışardan söyleyin .
Akşam erken yatın. Gündüz bebekle uyuyun.
Eşiniz de haftada üç yemek yapsın evde. Bir dısardan söyleseniz, üç gün de siz yapsanız o da kolaylaşır.
Yükleri paylaşsın. Kaldıki ona bişey yazmadım henüz görev olarak . Az elini taşın altına koyacak. Kolay mı yenidoğan bakmak Bebek bakmak. Eşinizin izin gününde de bebegi emzirin , mama ya da sağma olayınız yoksa iki saat bı kafeye gidin tatlı yiyin vs dönün. Sağma mama vs varsa daha uzun.
Her kadın hepimiz aynı hatayı yapıyoruz. Herşeye getmeye ćalısmak yardım istememek eşi rahata alıştprmak, kendine alan aćmama ve kendine acımamak nihayetinde. Kendinizi merkeze koyun , konu oraya gelene kadar bı yardıma el atmayacak mısın yorgunum diyorum insan bir evet yoruluyorsun sana nasıl yardımcı olabilirim diye sormalı eşiniz . Boş biş konuşacağına

Eşiniz iki mıron kıron eder iki salağa yatar ben bebeği tutam yok bilmem ne diye sonra bir yolunu bulur. Direnin. Yoksa bu bir ömir gider. Finalde de en ufak şeye sen şımartton bunu vs gibi saçma laflar ederler. Annesinin diye hizmetçi köle değilsiniz. Calışan kadın eve gelince yemek temizlik yapıp çocuk bakıyor. Erkekler asalak gibi aynı. Siz anneyseniz o da baba. Siz o evde yaşıyorsanız o da yaşıyor. Tavsiyem tribine başlatma deyip bir yol çizin o yola girsin. Çoğu evlilikte bu nedenle tat tuz kalmıyor zaten. Yalnız yorgun ve sınırlı bir kadın. Ve ona moral bozucu ithamlarda bulunan ve eşit işi geç yardım bile etmeyen asalak bir adam

haklısınız aslında , kendisine çalışmak daha iyiymiş dediğimde o zaman sen çalış ben çocuğa bakayım diyor, gündüzleri zaten bakmıyor akşamlarıda çocuk çok huzursuz olursa alıyor ilgilenmeye çalışıyor, sorumluluk derken ev bebekle ilgili ne varsa eksik etmeden düşünür alır

Sormululuk sahibi olmak illa maddi anlamda mi oluyor allah aakina . Size ve anneliginize saygi gostermiyor belli . Ne var durumda ne demek. Bence cok bencil . Hadi seviselim benim ihtiyacim bu yerine getir? Ee peki sizin ihtiyaclariniz. Benimde 2.5 aylik bebegim var. Benim bebegim cok zor bi cocuk gece sabaha kadar kucagimda ama esimde destek olabildigi kadar oluyor en azindan cabaladigini goruyorum. Bu brnce cok onemli bisey.

Eşine sorumluluk ver, ev işi ve bebeğe bakım konusunda sana destek olmalı, herife bak yan gelip yatıyor bir de şeyinin derdine düşmüş, sorumluluk almadan sakın ha onun keyfinin derdine düşmeyin, bıktık bu sorumsuz adamlardan bu ne ya hu, yazık günah vallahi , kendinizi ezdirmeyin, ev işi yaptırın bol bol o da yorulsun ki eli şeyinde gezemesin...

Sorumluluk sahibi dediginiz kocanız sanırım sadece ev alışverişi bebek bezi alarak oluyor gözünüzde ben bundan bunu anladım

Eşiniz ne sizin halinizden anlıyor ne de çocuğuyla gerçekten ilgileniyor. Sorumluluk sahibi olmak böyle bir şey değil. Çalışıp, evin ve çocuğun ihtiyaçlarını karşılaması en sıradan olması gereken şey zaten. Bir zahmet o işe yarasın. Kadınların ev işi yapıp, çocuk bakması hiç çok sorumluluk sahibidir lafına sebep olmaz, görevi olarak görülür çünkü.

Eşinizle konuşun anlamıyor belli ki. Yorgun olduğunuzu, biraz daha destek olması gerektiğini söyleyin. Hem anlamayın, hem çocuğa bile sırtını dönüp yatması cok çirkin.

Elin bir gün çocuğa bakmayı denesin bakalım akşama hali ne oluyormuş. Güzelce konuşup destek ısteyın anlayıslı olsun bıraz.

Konu bana tanıdık gelince güldüm biraz Bizim ilk çocukta zaten acemiydik vs. Eşim bir süre izne ayrıldı yardımcı olmak için. Yemek çok seçer ama yemek yemeyi çok sever. Bu sebepten gündüz ben bakarım çocuga sen ev ve yemekle ilgilen demişti. Akşamda beraber bakarız vs. Dedi.

Bebekte gündüz uyumaz, huysuzlanır ama gece uyurdu. Dolayısı ile çocuk adına bana emzirmek dışında bir şey kalmazdı. E tabii iki kişi ev çok dağılmaz, bebek küçük eve zararı yok gündüz baba çeker sıkıntıyı vs. Ben de hiç bebek bakmayınca, baba yardımcı olunca yorulmuyordum çok fazla.

Gece eşime yaklaşınca bir bakarım hemen uyumuş, bir de sarılınca sırtıma pış pış yapardı şimdi çok anlayamamıştım onu. Hani ilk bebek bir de yeni sitem ederdim bir de

Bebek gün boyu durmaz, ağlar baba kucakta pış pış pış ancak öyle susar vs. En son dedi ki Yemek falan istemiyorum beraber bakalım Adam işe başlayınca işte o an pert olmak nedir anladım. Bu kez olay tersine döndü

Ben, anne olarak tam idrak etmemiştim. Siz de verin bebeği ilgilensin her şeyi ile. O zaman anlar sizi.

güldürdün, kendime vakit ayırabildiğim zaman yok bile, akşamları oturuyoruz ya uyumak istesem birlikte vakit geçiremiyoruz naraları atılıyor, ben istemiyor değilim her gün yorgunum resmen, gündüz bir saat bile uyuyamıyorum, gece de az uyuyorum bölünerek uyuyorum resmen, benim bebeğim öyle çat diye uyumaz pek, konuşacağım bu durumu, ona göre birlikte olmak ne kadar sürer falan, zaten haftada bir yapıyormuşuz elinden gelse her gün yapmalıymışız, belli bir yaştan sonra yapamazmış genelde savunması bu, ee benim fiziksel ruh halim ne olacak. anlatamıyorum bazen eşime bu sebeple konuşmak bile içimden gelmiyor trip ataraa atsın diyorum resmen, zaten tripleriyle çok yoruyor beni, adamın trip atacak zamanı var benime o bile yok, ayrıca sıfırdan bir insana bakmak kolay değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…