- Emoji Skoru
- 189
- Puanlar
- 333
- Konu Sahibi lawengineer
-
Eşinize çok yoruldugunuzu ve kendisinden destek beklediğinizi belirtsenizselam kızlar, 2.5 aylık oğlum var, desteksiz kendim bakıyorum, ailem uzakta, eşimin anneside pek yanaşmıyor ben de ısrar etmiyorum, gel gelelim asıl konuya, eşimle severek evlendik ama her şey evlilikte inanılmaz farklılaşıyor, eşim gerçekten aşırı sorumluluk sahibi biridir, benimle olsun oğluyla olsun ihtiyaçlarıyla güzelce ilgilenir ama bu ara benim rahatıma düşkün biri olduğum için bebekten sonra her şey tepe taklak oldu özellikle benim için, uyku düzenim kalmadı, evin işlerine yetişmeye çalışıyorum, kalırsa zaman yürüyüş falan yapıyorum o da ev içinde, tarafsız olarak tüm günüm böyle geçiyor, zaten bebek şu ayları cidden yoruzı hal böyke olunca uyutmaya çalıştığımda en az üç saati buluyor bu beni inanılmaz yoruyor, asıl sorun şu; eşim sürekli birliktelik istiyor, artık çocukta olduğuna göre yapalım istiyor ama ben her gün o kadar yoruluyorum ki ona enerjim yetmiyor ve üşeniyorum, net. her hafta kendi gelip yanaşıyormuş ben gitmiyormuşum kendine oysaki bende ki durum her gün, bugün de istemez inş. modundayım, istemediğimi anlayınca da hem üzülüyor hem trip atıyor tüm gün böyle gidip gönlünü alasım bile gelmiyor çünkü ona bile üşeniyorum o derece sorun bende mi bilemedim. benim sizce bu durumda eşimle orta yolu bulmak için ne yapmamı önerirsiniz?
söylüyorum ifade ediyorum, ne varmış bu durumda diyor, bunaldığımı da belirtiyorum oysaki.Eşinize çok yoruldugunuzu ve kendisinden destek beklediğinizi belirtseniz
Bu kadar yorulmazsiniz en azindan ve isteğine karşılık verebilirsiniz
Peki ev ve yemek işini boşlasanızsöylüyorum ifade ediyorum, ne varmış bu durumda diyor, bunaldığımı da belirtiyorum oysaki.
diyete girdim zaten ama dışardan da yememem lazım işte , şu an bile çocuk sallıyorum uyusun diye, eşim trip atıp yattı yanında çocuk ağlıyor falan kalkıp bakma ihtiyacı bile hissetmiyor sonrasında da kavga anında neden görmezden geliyorsun dediğimde yok öyle bir şey diyor.Peki ev ve yemek işini boşlasanız
O süreçte uyur dinlenirsiniz en azindan
Gündüz yorulmanıza ya da gece uykusuzlugunuza çözüm arasın bir zahmet ediniz. Ne kadar bencilce yaa . İnsan olan çözüm arar sonuçta sebeplerinin var.selam kızlar, 2.5 aylık oğlum var, desteksiz kendim bakıyorum, ailem uzakta, eşimin anneside pek yanaşmıyor ben de ısrar etmiyorum, gel gelelim asıl konuya, eşimle severek evlendik ama her şey evlilikte inanılmaz farklılaşıyor, eşim gerçekten aşırı sorumluluk sahibi biridir, benimle olsun oğluyla olsun ihtiyaçlarıyla güzelce ilgilenir ama bu ara benim rahatıma düşkün biri olduğum için bebekten sonra her şey tepe taklak oldu özellikle benim için, uyku düzenim kalmadı, evin işlerine yetişmeye çalışıyorum, kalırsa zaman yürüyüş falan yapıyorum o da ev içinde, tarafsız olarak tüm günüm böyle geçiyor, zaten bebek şu ayları cidden yoruzı hal böyke olunca uyutmaya çalıştığımda en az üç saati buluyor bu beni inanılmaz yoruyor, asıl sorun şu; eşim sürekli birliktelik istiyor, artık çocukta olduğuna göre yapalım istiyor ama ben her gün o kadar yoruluyorum ki ona enerjim yetmiyor ve üşeniyorum, net. her hafta kendi gelip yanaşıyormuş ben gitmiyormuşum kendine oysaki bende ki durum her gün, bugün de istemez inş. modundayım, istemediğimi anlayınca da hem üzülüyor hem trip atıyor tüm gün böyle gidip gönlünü alasım bile gelmiyor çünkü ona bile üşeniyorum o derece sorun bende mi bilemedim. benim sizce bu durumda eşimle orta yolu bulmak için ne yapmamı önerirsiniz?
Emin misin?eşim gerçekten aşırı sorumluluk sahibi biridir, benimle olsun oğluyla olsun ihtiyaçlarıyla güzelce ilgilenir
haklısınız aslında , kendisine çalışmak daha iyiymiş dediğimde o zaman sen çalış ben çocuğa bakayım diyor, gündüzleri zaten bakmıyor akşamlarıda çocuk çok huzursuz olursa alıyor ilgilenmeye çalışıyor, sorumluluk derken ev bebekle ilgili ne varsa eksik etmeden düşünür alırGündüz yorulmanıza ya da gece uykusuzlugunuza çözüm arasın bir zahmet ediniz. Ne kadar bencilce yaa . İnsan olan çözüm arar sonuçta sebeplerinin var.
Tavsiyeye gelince haftada bir düzenli yardımcı alın eve yarım gün.
Çamaşır kurutma makinesi alın
Robot süpürge alın .
Yemeği arada dışardan söyleyin .
Akşam erken yatın. Gündüz bebekle uyuyun.
Eşiniz de haftada üç yemek yapsın evde. Bir dısardan söyleseniz, üç gün de siz yapsanız o da kolaylaşır.
Yükleri paylaşsın. Kaldıki ona bişey yazmadım henüz görev olarak . Az elini taşın altına koyacak. Kolay mı yenidoğan bakmak Bebek bakmak. Eşinizin izin gününde de bebegi emzirin , mama ya da sağma olayınız yoksa iki saat bı kafeye gidin tatlı yiyin vs dönün. Sağma mama vs varsa daha uzun.
Her kadın hepimiz aynı hatayı yapıyoruz. Herşeye getmeye ćalısmak yardım istememek eşi rahata alıştprmak, kendine alan aćmama ve kendine acımamak nihayetinde. Kendinizi merkeze koyun , konu oraya gelene kadar bı yardıma el atmayacak mısın yorgunum diyorum insan bir evet yoruluyorsun sana nasıl yardımcı olabilirim diye sormalı eşiniz . Boş biş konuşacağına
Eşine sorumluluk ver, ev işi ve bebeğe bakım konusunda sana destek olmalı, herife bak yan gelip yatıyor bir de şeyinin derdine düşmüş, sorumluluk almadan sakın ha onun keyfinin derdine düşmeyin, bıktık bu sorumsuz adamlardan bu ne ya hu, yazık günah vallahi , kendinizi ezdirmeyin, ev işi yaptırın bol bol o da yorulsun ki eli şeyinde gezemesin...diyete girdim zaten ama dışardan da yememem lazım işte , şu an bile çocuk sallıyorum uyusun diye, eşim trip atıp yattı yanında çocuk ağlıyor falan kalkıp bakma ihtiyacı bile hissetmiyor sonrasında da kavga anında neden görmezden geliyorsun dediğimde yok öyle bir şey diyor.
Sorumluluk sahibi dediginiz kocanız sanırım sadece ev alışverişi bebek bezi alarak oluyor gözünüzde ben bundan bunu anladımdiyete girdim zaten ama dışardan da yememem lazım işte , şu an bile çocuk sallıyorum uyusun diye, eşim trip atıp yattı yanında çocuk ağlıyor falan kalkıp bakma ihtiyacı bile hissetmiyor sonrasında da kavga anında neden görmezden geliyorsun dediğimde yok öyle bir şey diyor.
Elin bir gün çocuğa bakmayı denesin bakalım akşama hali ne oluyormuş. Güzelce konuşup destek ısteyın anlayıslı olsun bıraz.selam kızlar, 2.5 aylık oğlum var, desteksiz kendim bakıyorum, ailem uzakta, eşimin anneside pek yanaşmıyor ben de ısrar etmiyorum, gel gelelim asıl konuya, eşimle severek evlendik ama her şey evlilikte inanılmaz farklılaşıyor, eşim gerçekten aşırı sorumluluk sahibi biridir, benimle olsun oğluyla olsun ihtiyaçlarıyla güzelce ilgilenir ama bu ara benim rahatıma düşkün biri olduğum için bebekten sonra her şey tepe taklak oldu özellikle benim için, uyku düzenim kalmadı, evin işlerine yetişmeye çalışıyorum, kalırsa zaman yürüyüş falan yapıyorum o da ev içinde, tarafsız olarak tüm günüm böyle geçiyor, zaten bebek şu ayları cidden yoruzı hal böyke olunca uyutmaya çalıştığımda en az üç saati buluyor bu beni inanılmaz yoruyor, asıl sorun şu; eşim sürekli birliktelik istiyor, artık çocukta olduğuna göre yapalım istiyor ama ben her gün o kadar yoruluyorum ki ona enerjim yetmiyor ve üşeniyorum, net. her hafta kendi gelip yanaşıyormuş ben gitmiyormuşum kendine oysaki bende ki durum her gün, bugün de istemez inş. modundayım, istemediğimi anlayınca da hem üzülüyor hem trip atıyor tüm gün böyle gidip gönlünü alasım bile gelmiyor çünkü ona bile üşeniyorum o derece sorun bende mi bilemedim. benim sizce bu durumda eşimle orta yolu bulmak için ne yapmamı önerirsiniz?
güldürdün, kendime vakit ayırabildiğim zaman yok bile, akşamları oturuyoruz ya uyumak istesem birlikte vakit geçiremiyoruz naraları atılıyor, ben istemiyor değilim her gün yorgunum resmen, gündüz bir saat bile uyuyamıyorum, gece de az uyuyorum bölünerek uyuyorum resmen, benim bebeğim öyle çat diye uyumaz pek, konuşacağım bu durumu, ona göre birlikte olmak ne kadar sürer falan, zaten haftada bir yapıyormuşuz elinden gelse her gün yapmalıymışız, belli bir yaştan sonra yapamazmış genelde savunması bu, ee benim fiziksel ruh halim ne olacak. anlatamıyorum bazen eşime bu sebeple konuşmak bile içimden gelmiyor trip ataraa atsın diyorum resmen, zaten tripleriyle çok yoruyor beni, adamın trip atacak zamanı var benime o bile yok, ayrıca sıfırdan bir insana bakmak kolay değil ki.Eşine sorumluluk ver, ev işi ve bebeğe bakım konusunda sana destek olmalı, herife bak yan gelip yatıyor bir de şeyinin derdine düşmüş, sorumluluk almadan sakın ha onun keyfinin derdine düşmeyin, bıktık bu sorumsuz adamlardan bu ne ya hu, yazık günah vallahi , kendinizi ezdirmeyin, ev işi yaptırın bol bol o da yorulsun ki eli şeyinde gezemesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?