Bebeksizde Mutlu Olanlar! Hadi burayaaaa

saftirik

rütbesiz...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
954
11
Merhaba Arkadaşlar

Hepimiz anne olmak isteriz,evimiz çocuk sesleriyle dolsun taşsın isteriz
ama hayat bazen her istediğimizi vermiyor ne kadar çabalasakta.

Düşünüyorumda bu duruma artık alışmamız gerekiyor.
Yeter artık üzüldüğümüz kahroldugumuz.Çocuk herzaman mutluluk getirmiyor.Çocuksuzda mutlu olabiliriz a.s

Hadi bu durumda olan arkadaşlar!
Mutlu olmak için sebeplerimizi yazalım ve artık üzülmeyi bırakıp birbirimize destek olalım lütfen.

Ben başlıyorum

Doğumdan kalan kilolarımız ve yırtıklarımız yok :jeyyar:

Gece uykularımız bölünmüyor.

Evimiz hep düzenli ve temiz dagıtan yok.

Çocugumuzu nasıl bir gelecek bekliyor derdi yok

Sosyal aktivitelere ve arkadaşlarımıza ayıracak zamanımız çoookkk.

Eşimizle istediğimiz yere gidip çocugu nereye bıraksak derdi yok.

Çocugumun her istediklerini karşılayabilecekmiyim derdi yok

Aklıma gelenler bunlar hadi sizlerdende bekliyorum. :1hug: a.s. a.s.

ARKADAŞLAR BıR BEBEGıN NE KADAR MUTLULUK GETıRECEGıNı ÇOK ıYı BıLıYORUZ AMA OLMUYORSA BÜTÜN ÇABALARA RAMEN
ELıMıZDEN GELEN BıRŞEY YOK STRESıN ETKıLERıNıDE BıLıYORSUNUZ.
LÜTFEN KıMSE BıZı YANLIŞ ANLAMASIN VE MORAL BOZACAK ŞEYLER YAZMASIN.YETERıNCE DERTLERıMıZı ANLATTIGIMIZ TOPIK VAR.
BURDA MUTLU OLMAK ıSTıYORUZ
.

Son düzenleme:
size sürekli soru soran biri yok.

Ben kendi kendime yazıp duruyorum eglenıyorum kendı çapımda niye kimse mutlu degil mi?

bende mutluyum .bir çocuğum olsun tabiiki isterim ama bütün imkanları zorlamamıza rağmen olmuyosa yapacak bişey yok.ben çalışıyorum işe giderken çocuğu nereye kime bırakacağım diye düşünmek zorunda kalmamak bile güzel.bence böyle gayet rahat bir hayat yaşadığım.olsa tabiiki çok mutlu olurum ama içinde bulunduğum durumun tadını çıkarmakta hoşuma gitmiyor değil yani

benimde iki düşüğüm var şuan üçüncüyü düşünüyoruz ama hem korkuyorum hemde 9 ay boyunca yaşayacağım stresten dolayı gerginim kızlar. eskiden beri çok çocuk düşkünü biri değilimdir benim için olsada oluyo aslında olmasada. ama işte eşim isteyince bende bir tane olsun diyorum. birde bende kan pıhtılaşması var hamile kalınca 9 ay boyunca iğne yiycem:KK43:( şuan 3 seneye yakın evliyiz. herşey çok güzel gidiyo dediğiniz gibi istediğimiz şeyi yapıyoruz bize ayak bağı olan yok. yani aslında bebek olayı güzel belki ama bu durumda hiçte fena değil çevrenin baskısı olmasa tın yanii:))))))))))

reisdevrim arkadaşım,seni ve diğer arkadaşları anlayabiliyorum ,bi şekilde kendinizi teselli ediyorsunuz fakat anlatım tarzını pek beğenmedim,olsada olur olmasada ,eşim istiyor hadi olsun bari ,ayak bağı yada çok ta tın gibi sözlerden hoşlanmadım,
bende bebek sahibi olamıyordum ve tedavi gördüm hayatta en çok istediğim evimin huzuru ve bir bebekti,hayatım çok güzeldi halbuki ,maddi açıdan çok iyi durumdaydık ,hergün bir yerde gezerdik eşimle ,alışveriş ,sinema eğlence ne ararsan vardı ama birde eksik vardı .bir bebek ti eksik olan,
canım çok tatlıdır ,parmağıma iğne batsa ağlardım ,öğlen 12 ye kadar uyurdum ,sonra çıkıp gezerdim gönlümce ,eş dost arkadaş,gönlümüzce tatil yapardık umarsızca ,ama dedim ya içimde bastırdığım bir duygu vardı ve bu genelde geceleri çıkardı ortaya sessizce ağlardım .yılmadım kafama koydum ve sonunda hamile kaldım ,ilk üç ay hep kanamam oldu ,yattım ,tüm alışkanlıklarımı bir kenara bırakıp yattım ,sırf bebeğime bişey olmasın diye ,3 aydan sonra hamilelik artık bir eğlence olmuştu benim için çok güzeldi karnımı sevmek ,onu içimde hissetmek ,tekmelerini takip edip ayağı nerde ,kafası nerde onu bulmaya çalışmak,eşimle daha mutluyduk artık günler su gibi akıp geçiyordu ta ki 32 haftalık olupta bebeğimin artık gelişmediğini öğrenene dek,1800 gr dı ve benden ona giden damarlardan fazla beslenemiyordu ,uykusuz ve stres dolu günler geçirdim ,hastanede yattım ,herşey o senin çokta tın dediğin günahsız bir bebek içindi..36. haftada acil doğuma alındım ,bebeğimi kaybedebilirdim ,canım pahasına yattım o masaya yeterki bebeğim kurtulsun dedim.kızım minicik doğdu şimdi 6 aylık .
çok titiz ve düzenli olan ben şu anda onu mutlu edebilecek herşeyi alıyorum ,evde salıncak yürüteç ana kucağı ,oyuncak v.s den geçilmiyor ,yeterki o mutlu olsun kusuyor,çiş yapıyor mis gibi koltuklara o bana bal gibi geliyor ,üşenmiyorum temizlerken..ve o bana anne diyecek varsın ömür boyu bana ayak bağı olsun ondan güzeli mi var.hiç bişeyim olmasın o olsun yanımda daha ne isterim

PES ETMEYıN NE OLUR,TÜM ıMKANLARINIZI ZORLAYIN ,DÜNYAYA GELDıKTEN SONRA GÖZÜNÜZ HıÇBıŞEY GÖRMEYECEK O SıZıN YAŞAM KAYNAĞINIZ OLACAK,SıZE ANNE DıYECEK SIMSICAK ELıYLE YÜZÜNÜZÜ SEVECEK.NE OLUR MÜCADELE EDıN VE BU DUYGUYU TADIN ..

:ecrin_bebek::emir_bebek:bende bebek sahibi olamıyordum ve tedavi gördüm hayatta en çok istediğim evimin huzuru ve bir bebekti,hayatım çok güzeldi halbuki ,maddi açıdan çok iyi durumdaydık ,hergün bir yerde gezerdik eşimle ,alışveriş ,sinema eğlence ne ararsan vardı ama birde eksik vardı .bir bebek ti eksik olan,
canım çok tatlıdır ,parmağıma iğne batsa ağlardım ,öğlen 12 ye kadar uyurdum ,sonra çıkıp gezerdim gönlümce ,eş dost arkadaş,gönlümüzce tatil yapardık umarsızca ,ama dedim ya içimde bastırdığım bir duygu vardı ve bu genelde geceleri çıkardı ortaya sessizce ağlardım .yılmadım kafama koydum ve sonunda hamile kaldım ,ilk üç ay hep kanamam oldu ,yattım ,tüm alışkanlıklarımı bir kenara bırakıp yattım ,sırf bebeğime bişey olmasın diye ,3 aydan sonra hamilelik artık bir eğlence olmuştu benim için çok güzeldi karnımı sevmek ,onu içimde hissetmek ,tekmelerini takip edip ayağı nerde ,kafası nerde onu bulmaya çalışmak,eşimle daha mutluyduk artık günler su gibi akıp geçiyordu ta ki 32 haftalık olupta bebeğimin artık gelişmediğini öğrenene dek,1800 gr dı ve benden ona giden damarlardan fazla beslenemiyordu ,uykusuz ve stres dolu günler geçirdim ,hastanede yattım ,herşey o senin çokta tın dediğin günahsız bir bebek içindi..36. haftada acil doğuma alındım ,bebeğimi kaybedebilirdim ,canım pahasına yattım o masaya yeterki bebeğim kurtulsun dedim.kızım minicik doğdu şimdi 6 aylık .
çok titiz ve düzenli olan ben şu anda onu mutlu edebilecek herşeyi alıyorum ,evde salıncak yürüteç ana kucağı ,oyuncak v.s den geçilmiyor ,yeterki o mutlu olsun kusuyor,çiş yapıyor mis gibi koltuklara o bana bal gibi geliyor ,üşenmiyorum temizlerken..ve o bana anne diyecek varsın ömür boyu bana ayak bağı olsun ondan güzeli mi var.hiç bişeyim olmasın o olsun yanımda daha ne isterim

PES ETMEYİN NE OLUR,TÜM İMKANLARINIZI ZORLAYIN ,DÜNYAYA GELDİKTEN SONRA GÖZÜNÜZ HİÇBİŞEY GÖRMEYECEK O SİZİN YAŞAM KAYNAĞINIZ OLACAK,SİZE ANNE DİYECEK SIMSICAK ELİYLE YÜZÜNÜZÜ SEVECEK.NE OLUR MÜCADELE EDİN VE BU DUYGUYU TADIN ..
YA HARİKA ANLATMİŞSİN ÇOK DUYGULANDIM .BENDE ÇOK İSTİYORUM AMA OLMUYOR İŞTE.AMA ÜMİDİM HEP VAR OLUCAK BİGÜN MUTLAKA MELEĞİM

Son düzenleme:
eylül166, annelik mutlaka güzel bir duygudur o konuda kimseyle tartışmaya girilmez çok yanlış ve çok saçma olur onun farkındayım ama. bir bu duyguyu taaa içten hissetmek aynı senin gibi delicesine özlemek, sahip olmak arzusu vardır birde hamile olmak, bebeğinin olmasını istemek vardır ama delicesine özlemezsin arzuyla yanmazsın bir bebeğim olsun diye. ya hazır olmamakla alakalıdır bu durum yada ne biliyim sanırım birazda hayata bakış açısıyla. hayatta bazı yaşadıklarım bana ben merkezci olmayı öğretti. söylermisin bana sadece çocuk sahibi olmak bir yuvada mutluluk getiren tek etkenmidir. nice çocuk sahibi olan insanlar sence iç dünyasında çokmu mutlu? allah nasip ettiyse tabiki olucak herkesle birlikte gelene düğün bayram. ama nasip etmediysede kahredip dünyaya küsmek niye onu anlamıyorum. buraya bu topik açıldıysa zaten insanlar çaba sarfetmiş ve olmamıştırki kendilerine mutlu olucak destek vericek kişiler arıyolardır. benim allaha şükür bebeğim oluyo ama pıhtılaşma sorunundan iki düşüğüm oldu. şimdi çaresi var ve allah nasip edersede kucağıma alıcam. ama hiç bir ümidi olmayan kişilere burdan birazda olsa herşeyin çocuk olmadığını anlatmak istedim. huzur ve mutluluk için tek etken değil bence çocuk. fikrim hala geçerli yani arkadaşım.....

arkadaşımızda bence bebek fikrinden uzaklaşmamız için birazcık şuanımızın bile bizim için güzel olduğunu bahsettmiş elbette ki içimizde hep bir bebk özlemi isteği var bunu hiç bir zaman söküp atamayız ama çok fazla bunalıma girip kendimizi yıpratmamalıyız allahım zamanı gelince hepimize evlat duygusunu anneliği tatıracak sadece dua edip doğru zamanı beklememiz lazım

arkadaşımızda bence bebek fikrinden uzaklaşmamız için birazcık şuanımızın bile bizim için güzel olduğunu bahsettmiş elbette ki içimizde hep bir bebk özlemi isteği var bunu hiç bir zaman söküp atamayız ama çok fazla bunalıma girip kendimizi yıpratmamalıyız allahım zamanı gelince hepimize evlat duygusunu anneliği tatıracak sadece dua edip doğru zamanı beklememiz lazım

SEVGİLİ CANZİ; EĞER BANAYSA BU YAZDIĞIN BENİ ANLADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİMkaydirigubbakcemile5

sevgili arkadaşım ,keşke bu söylediklerini söyleseydin öncelikle ,tabiki mutsuz bir evliliği bebek kurtaramaz ,mutlu evliliğede mutluluk katar ..hazır olmak lazım öncelikle ,ama benim tavrım kullandığın kelimeler içindi ,bir bebek için ne olursa olsun söylenmemeli..allah isteyen herkese vakti zamanı geldiğinde nasip etsin,bende mücadele eden bir insan olarak asla isyan etmedim asla kötü konuşmadım ,çevrenin etkisi beni hiç bağlamadı sadece sabrettim ..sizde sabredin ..

Arkadaşlar bu topigi başlatan benim,bizim çocugumuz olmayacak doktorların dedigine göre Allahtan umut kesilmez kesinlikle biliyorum.Ama bu acıyı yaşanlar bilir sokakta bir çocuk görürsün için yanar.
Etrafta hergün birileri daha bebek yapmıyormusunuz diye sorar.yapmıyoruz sanane demek geçer içimden diyemem.Bunları çocuk sahibi olamayanlar çok iyi anlar,ama hep üzülerek hep aglayarak kendimden başkasına zarar vermediğimi anladım artık hayata küsmüyorum.Ve pozitif olmaya karar verdim faydasınıda gördüm.ıstedimki olmayan arkadaşlarla olaya birde bu yönden bakalım hayat akıp gidiyor Rabbim nasip ederse dünyalar benim olur.Ama nasip degilse elden gelen birşey yok
Yani Çocuksuzda mutlu olabiliriz, kendimizi karamsarlaştırıp hayata küsmeyelim amacım bu

Aynen arkadaşım a.s.

bende mutluyum .bir çocuğum olsun tabiiki isterim ama bütün imkanları zorlamamıza rağmen olmuyosa yapacak bişey yok.ben çalışıyorum işe giderken çocuğu nereye kime bırakacağım diye düşünmek zorunda kalmamak bile güzel.bence böyle gayet rahat bir hayat yaşadığım.olsa tabiiki çok mutlu olurum ama içinde bulunduğum durumun tadını çıkarmakta hoşuma gitmiyor değil yani

Evet canım bende calışıyorum aynen olsa kıme bırakırdım bırde bız yurt dısındayız kımseye guvenemezdım Tabi olsa belki işi bile bırakırdım ama olmuyorsa kendimizide üzmenin anlamı yok.Ben rahatlıga cok alışıp tembel olurum dıye korkuyorum kaydirigubbakcemile3

Ayrıca arkadaşlar çocugumuz olmadıgı için vaktimizde bol nelerle ugraştığimizdanda bahsedelim lütfen
ben mesela evde çiçeklerle ilgilenmeyi cok sevıyorum huzur veriyor bana ayrıca balkonumda çeri domatesi yetiştiriyorum çok mutlu oluyorum bu şekilde onlar benim çocuklarım gibi.....

arkadaşım topiği açcarak çok güzel bir noktaya değinmişsin burda böyle sohbet etmeye çok ihtıyacım var . evet bebek istıyoruz ama dedğin gibi herşeyin sonu diil bu,o yüzden bu topikte konuşarak birbirmizi anlayabilriz çünkü ben aceleci ve sabırsız bir insanım ama öyle her istedıgın hemen olmuyor burda meleğimiz gelene kadar birbirimize destek olalım üzerimizdeki stresi atalım ... sevgıler

arkadaşlar bende puzzle aldım 1000 parçalık vaktımı onla geçiyorum çok zevklı oluyor.. ingilizce kursuna gidiyorum..

arkadaşlar bende puzzle aldım 1000 parçalık vaktımı onla geçiyorum çok zevklı oluyor.. ingilizce kursuna gidiyorum..

Canim bende puzzle yapiyorum 1500 parca 2 ay oldu daha bitiremedim :bbo: gerci bugunlerde hic ugrasmiyorum bende cok hevesle aldim ama simdi biraz hevesim gecti ondan da bitmeyince kaydirigubbakcemile3 gelen misafirlere bir el atin sunu bitirelim diyorum :roflol:

Canim bende puzzle yapiyorum 1500 parca 2 ay oldu daha bitiremedim :bbo: gerci bugunlerde hic ugrasmiyorum bende cok hevesle aldim ama simdi biraz hevesim gecti ondan da bitmeyince kaydirigubbakcemile3 gelen misafirlere bir el atin sunu bitirelim diyorum :roflol:

cnm başında oturunca bitiyor ben daha önce de 1500lik yaptım çerçevelettırdım .. 20 günde bitirmiştim buna daha yenı başladım biter yakında :)

X