• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerimiz ve Biz

kızlar o güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim inanın zor foto çekiyorum
naz hanım elimden kapıyor makinayı birsürü çektim içlerinden işe yarayanları bunlar

mavice canım isilikleri geçti allaha şükür

mirorum gelinine iyi bakmışım dimi canım
gerçi bu aralar hiç yemek yemiyor gecede ateşlendi biraz sanırsam grip oldu

soytarım canım tamam evden bakarsın fotolaraaa

dünürüm ageyle çok yakışıyorlar ikiside dana gibi maşallahh
kime çekmişler acep analarıda çıtı pıtı amaa dermişimmm

ne çabuk büyüyorlar daha dün gibi doğumunu hatırlıyorumm

kızlar hemen hemen herkes buradykene sorayım özellikle 9 aykı bitiren bebekler için bebeklerinize neler veiryorsunuz gün içinde tüm ana ve ara öğünleri yazrmısınız ama porsiyon büyüklüğüde vererek :utangac:
çok önemlide benim içinyerimseniben

dünürüm ageyle çok yakışıyorlar ikiside dana gibi maşallahh
kime çekmişler acep analarıda çıtı pıtı amaa dermişimmm

ne çabuk büyüyorlar daha dün gibi doğumunu hatırlıyorumm

canım valla çok iyi bakmışsın kaç kilo naz söyle bakemkaydirigubbakcemile3
ikiside çok yakışıyor gerçekten maşallahları var.dana gibimi nan delüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü:mymeka: sen gelinime danamı dedin 65 kg a düştüm deyi hava atma delüüüü:dilcikar:
bende çıtırım çıtırım çıtırımsositosositolülülülülülü
valla evet çok çabuk geçti zaman ve doğurmak gerçekten çok harika bir tecrübe bir daha yaşamayı isterim gerçekten:lepi:

kızlar hemen hemen herkes buradykene sorayım özellikle 9 aykı bitiren bebekler için bebeklerinize neler veiryorsunuz gün içinde tüm ana ve ara öğünleri yazrmısınız ama porsiyon büyüklüğüde vererek :utangac:
çok önemlide benim içinyerimseniben

sabah kalvaltıda 6 bebe bisküvisi+1 tatlı kaşığı pekmez+1 tatlı kaşığı krem peynir+domates+1 bütün ceviz(bazende peynir yerine yumurta sarısı)
öğlen 1 kaseye yakın çorba
3gibi meyve püresiyle 2-3 beb bisküvisi
5 gibi muz
akşamda ne yemek varsa pilavla karıştırıyorum yarım kase 1 çay tabağı yoğurt yanında
bu öğünlerin arasında en az bir kezde emiyoruz
akşam erken uyumamış olursa biraz daha meyve bazennnnn
az miki acaba sizde yazınca bir karşılaştıralım bakalım :uhm:
her zaman bu düzen olmayabiliyor tabiiii cadının keyfi yerinde olursakaydirigubbakcemile4

monpetit tesekkürler canım bence gayet iyi beslenmesi.sadece yaşını geçerken yyumurta beyazına başlayacaksın sanırım birde beyaz peyniri bence her sabah verebilirsin labne veriyorum ben sabahları kahvaltıda.

ayrıca bende kapsamlı bir araştırma yapıyoru bebek beslenmesi ile ilgili özet çıkarıp burayada koyacağım daha çok bir başkasına yollayacağım sizdende bu yüzden bilgi almak istedim ...
bu kişiyi bir şekilde bebek beslenmesi ile ilgili tatmin etmem laızmda:kızgın:

tünaydın kızlar..hayırlı cumalar..sabah kaynoş hastaneye gitti..kuzumla evdeydik bizde..bu hafta çok izin kullandım valla...
allahtan geldi hafta sonu çok şükür....
kuzucum artık baybay yapıyor teyzeleri..bi görseniz..eriyorum bitiyorum valla....

mirrorcum canım 9 ay olmadık ama yakın sayılırız ruzişimin menülerini yazayım hayatım...
sabah ben bıraktıktan sonra hemen biberon emiip uyuyor..o saatte asla kahvaltı yapmaz küçük hanım...
uyanınca her sabah yumurta vermiyoruz sıcak olduğu için...
peynir+pekmez+reçel+domates+salatalık+bebe bisküvisi+yumurta bulamaç yada ayrı ayrı yiyor...
biraz oynayıp uyuyor uyanınca meyve püresi....genelde şefatli muz gibi şeyler...
sonra o gün pişen yemekten çorba dolma ne varsa...büyük bi kase ve yanında mutlaka yoğurt yiyor..ben gidince meyve veya muhallebi yediriyorum...
eve gittiğimiz saate bağlı da ya biberon ya meyve oluyor...
kahvaltı hergün düzenli ama diğer şeyleri bazen yemiyor...
arada emdiği biberonun haddi hesabı yok...
işte böyle..bu düzeni kaynanam kurdu..maalesef defalarca ruzeye ayrı yemek yapmama rağmen yedirmedi...
hep tuzlu yağlı salçalı yemekler yedirdi...ama öyle çok tuzlu değil azcık tuz atar...ruzede o tatlara alıştığı için maalesef artık öyle tatsız tussuz şeyler yemior...bizimde düzenimiz böyle işte

hayırlı cumalar olsun kızlar
nasılsınız, oruçla aranız nasıl( tabi tutanlar)
emirin toplantısına gidicem şimdi, gelince görüşürüz

sabah kalvaltıda 6 bebe bisküvisi+1 tatlı kaşığı pekmez+1 tatlı kaşığı krem peynir+domates+1 bütün ceviz(bazende peynir yerine yumurta sarısı)
öğlen 1 kaseye yakın çorba
3gibi meyve püresiyle 2-3 beb bisküvisi
5 gibi muz
akşamda ne yemek varsa pilavla karıştırıyorum yarım kase 1 çay tabağı yoğurt yanında
bu öğünlerin arasında en az bir kezde emiyoruz
akşam erken uyumamış olursa biraz daha meyve bazennnnn
az miki acaba sizde yazınca bir karşılaştıralım bakalım :uhm:
her zaman bu düzen olmayabiliyor tabiiii cadının keyfi yerinde olursakaydirigubbakcemile4

valla süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
maşallah diyelim hemen:nazar:

gelince bende yazıcm neler yedirdiğimi:lepi:

mavili hoş geldin canım nbu arada dün yine arazı olmuşsun aefrin iyyi yapıyorusn her fırastı değerlendiriyorsun.
canım ruzede ortalam 5 öğün besleneiyor.yani 4 ana bir ara gibi.aslında gaeyt iyi gözküyor kayınvalden özel yemek yapmamaıs dışında pekte bir dert yok zaten oda dert denemez aslında sağlıklı zeytinyağlı ve az tuzlu ve salçalı oldukça bence alışmalrında fayda bilem var.

Tünaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar...
Yaz sonu geldi topik toplandı 1 ay önce sabahdan akşama 1-2 sayfa anca ilerliyordu.
Mücüm bizim menümüz şöyle
Sabah kahvaltıda 8 bebe bisküvisi, kibrit kutusu kadar b. peynir, pekmez, ceviz yada tahin (dönüşümlü), bazen bir iki yeşil zeytin, gün aşırı yumurta sarısı ama kahvaltıya katmıyorum ayrı veriyorum.
Saat 11 gibi bir kase meyve şeftali, erik, armut, muz
Saat 2 gibi bir kase çorba (sebze, tavuk suyu ve yayla)
Haftada 3 kez 1-2 adet köfte
Saat 5-6 gibi bir kase yoğurt
Akşam bizimle mutlaka masaya oturuyor salata, pilav, makarna, yemeklerin sularından varsa patatesini falan ezip veriyorum.
Saat 9 gibide bir kase mama yiyor.
Anket sonucunu dört gözle bekliyorum.

mavili hoş geldin canım nbu arada dün yine arazı olmuşsun aefrin iyyi yapıyorusn her fırastı değerlendiriyorsun.
canım ruzede ortalam 5 öğün besleneiyor.yani 4 ana bir ara gibi.aslında gaeyt iyi gözküyor kayınvalden özel yemek yapmamaıs dışında pekte bir dert yok zaten oda dert denemez aslında sağlıklı zeytinyağlı ve az tuzlu ve salçalı oldukça bence alışmalrında fayda bilem var.

hoşbulduk canım..valla ne yapayım..inana 5 dakika nasıl erken giderim diye hergün plan yapıyorum...
4 ana bazen 2 ara oluyor..çünkü.kaynoşun zihniyeti çocuğun acıkmasını beklemek değil.biraz kötü bi zihniyet ama sürekli yemek yedirmek derdinde...
bi de ben yediriyorum...
alışmamışlar canım çocuğa özel yemek pişirmeye..bende alıştıramadım.ama şikayetçi değilim..yedirme konusunda aklım hiç arkada değil...(unutmadan kahvaltıda mutlaka ceviz)
kendisinde tansiyon olduğu için tuz atmaz yemeklere yani azcık şöyle...
yağa da çok dikkat eder.kendi yiyemez çünkü...birda sonradan aklıma geliyor...
mutlaka köfte,tavuk yiyor....birde balığa başlkayacağız ama istediğim balığı bulamadım henüz...
işte böyle besleniyor benim cadı kız...biz ne yersek o da yiyor...
sofrada sürekli bizimle bişiler tıkınıyor...ama bunların bir saati yoka.s.

Son düzenleme:
mavili,kartal sevil maşallah kızlarınıza :nazar:
benimki az mı yiyor yaa sizinkiler yanında doktorda az kilo almış demişti geçen ay:uhm:

mavili salatalığı kahvaltıda nasıl veriyorsun rendeleyerek mi ben eline veriyordum hem dişlerinide kaşıyordu

merhaba kızlar
dikkatimi çekti nerdeyse hepiniz bebebiskuwisi weriyorsunuz kahwaltida,
ondansa bebek ekmegi wermeyi denesenize daha faydali,cicibebenin war....

Back