Selamlar,
Bildiğiniz üzere çok sıkıntılı ve stresli bir gebelik sonrası Mucizemi kucağıma aldım çok şükür. Her anne gibi miniğim için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bir konuda tecrübeye ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü artık çıkmazda hissediyorum kendimi.
Mesele şu;
Sütüm bebeğime yetmiyor. Nereden mi biliyorum? Sadece süt ile beslendiğinde kilo alımı az. Zaten asla doyuyor gibi durmuyor. Huzursuz, ağlıyor, uyumuyor, elini emiyor, mamayı verince deli gibi içip huzurla uyuyor sakinleşiyor. Mamaya asla karşı değilim. Fakat bebeğim açken ağlıyor mesela. Kucağımda duruyor, memem orada ama içi boş. O mamanın soğumasını beklerken kucağımda ağlamışı beni çok üzüyor. Aşırı yetersiz hissediyorum bebeğimin ihtiyacını karşılayamayınca. Sütüm artsın diye Solgar brewer yest, bestlak ve promalt takviyeleri alıyorum. Dereotu, hurma, incir, Kuru dut, kuru üzüm falan yiyorum. Minimum 4 lt su içiyorum. Ama yok, olmuyor. Sağım da yapıyorum ama öncelikle memeden emsin istediğim için sağım aralikları uzun oluyor. Geçenlerde Instagramda gördüm kadın saat başı sağım yapmış hiperlaktasyon olmuş falan. Hiperlaktasyon olmaz bende ama biraz artar mı diye düşündüm. Saat başı sağım yapmaya karar verdim. Fakat böyle yaparsam memem genelde boş olacağı için bebeğim sağdığım sütleri içecek. Sütü ve mamayı avent biberonla veriyorum. 35 günlük olduk şimdiye kadar meme reddi yaşamadık. Ama bir hafta kadar hep biberonla emerse meme reddi olur mu? Başka bir şeyle besleyemiyorum boğuldu bir kez korkuyorum o yüzden biberon kullanıyorum. Eds sistemi var belki onu denerim. Ama farz edelim ki meme reddi oldu. Ben sütümü 6 ay boyunca sağıp verebilir miyim? Bir arkadaşım sadece sağım yaparsam, bebek beni emmezse sütümün erken kesileceğini söyledi. Böyle bir durum var mı? Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler