• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme, mama, sütüm nasıl artar falan filan

Önce emzirip emzirdikten sonra sağım yapım eğer sağım yapmak istiyorsanız. Bebek emiyorsa zaten zamanla sütünüz artacak yetmeye başlayacaktır talep ve üretim. Emzirme sonrası bebeğiniz doymadıysa mama verebilirsiniz bu süreçte. Emzirme, arkasından mama ve sonrasında süt sağma diye devam etmenizi öneririm. Benim çok uğraşmama rağmen bebeğim emmedi. Sürekli sağım yapan biri olarak söylüyorum hayat çok zorlaşıyor. He defasında sağım yaparken bebeğe bakacak biri lazım. Her sağımda aynı süt çıkmıyor. Her sağım sonrası makina temizliği biberon temizliği derken zaman kalmıyor hiçbir şeye. Bebeğiniz emiyorsa emzirmekten vazgeçmeyin derim.
Evet emiyor emiyor da süt gelmiyor. Peki ne zamandır sağım yapıyorsunuz? İlk zamanlara oranla sütünüz azaldı mı bebeğiniz emmediği için?

Ya bilmiyorum faydasını görür musun ki ben gördüm söyle ki bebegm meme ucumu tutamadığı için silikon uc kullanmistm o zaman mamayi aradan sıkıp veriyordum hem beni emmiş oluyordu hemde mamayi alıyordu biraz ugrastirdi ama inan o sayede sutum de artti ve bebeğim benim kokumdan uzaklasmamis oldu cidden hiç sütüm yoktu bak sonra hiperlaktasyon oldum ama sağımda yapmistm ben
Nasıl sıkıyordunuz mamayı aradan? Bu uygulamayı yeni duydum mantıklıymış. Eds gibi. Sağımı nasıl yapmıştınız?

Ya evet herkes bunu söylüyor. Bebek daha fazlasını alır diyorlar. Ama bir noktada merak ediyorum bunu nasıl ölçmüşler? Çünkü makina daha güçlü çekiyor gibi. Evet vitaminlerim düştü muhtemelen. Önerdiğiniz bir emzirme dönemi multivitamini var mı? Elanatal 3, ocean mummy ve i mom arasında kaldım.
Bir de sağdığım sütü dondurucuya atarsam bebeğe mama vermek zorunda kalmaz mıyım? Memedeki ona yetmez ki
Bende inanmıyordum ama doğru, hem oksotoksin salgılıyorsunuz emzirirken bence ondan hem de ben yok ya kesin sütüm yok şuan deyip korkudan sağım yapıp ardından emzirdiğimde süt gelmeye devam ediyordu o anda dank etmişti. Şuan eskisi gibi dolu dolu hissetmiyorum artık tam kapasiteye ulaştığı için boyut olarak, ilk öyle olduğu zaman korkmuştum sütüm gidiyor diye. Benim bebeğimde besin alerjisi çıktı, çıkmadan önce elenatal3 kullanıyordum şuan sığır jelatini var diye kullanmaya çekiniyorum ama faydasını gördüm bence, bir arkadaşımda da hiperlaktasyon yapmış.
Önce emzirip devamında mama takviyesi yapıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum, emzirdikten hemen sonra 30ar dk sağım yapın. Çıkan sütü de dondurucuya atın sanki yokmuş gibi davranın :). Talep oldukça beyin üretmek için uyarı yolluyor. Besin alerjisinin ilk çıktığı zaman çok stresli, yorgun ve açtım. O dönem azaldığını net hissettim bi de üzerine grip geçirmiştim, emzirdikten sonra sağım yapıyordum veya o an yapamazsam eşim eve geldiğinde emzirip bebeği ona verip hemen sağıma gidiyordum. Çok yoğun bi tempodayım şuan, pek desteğim de yok ve alerji yüzünden diyette olduğum için herşeyi yiyemiyorum o yüzden hala haftada 1 en azından yapıyorum ben de. Çünkü en ufak bişeyde etkilenecek durumdayım maalesef, he o etki eder mi bilmiyorum ama zamanım o kadarına yetiyor maalesef. Giyilebilir pompa almayı düşünüyorum ben de

Bende inanmıyordum ama doğru, hem oksotoksin salgılıyorsunuz emzirirken bence ondan hem de ben yok ya kesin sütüm yok şuan deyip korkudan sağım yapıp ardından emzirdiğimde süt gelmeye devam ediyordu o anda dank etmişti. Şuan eskisi gibi dolu dolu hissetmiyorum artık tam kapasiteye ulaştığı için boyut olarak, ilk öyle olduğu zaman korkmuştum sütüm gidiyor diye. Benim bebeğimde besin alerjisi çıktı, çıkmadan önce elenatal3 kullanıyordum şuan sığır jelatini var diye kullanmaya çekiniyorum ama faydasını gördüm bence, bir arkadaşımda da hiperlaktasyon yapmış.
Önce emzirip devamında mama takviyesi yapıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum, emzirdikten hemen sonra 30ar dk sağım yapın. Çıkan sütü de dondurucuya atın sanki yokmuş gibi davranın :). Talep oldukça beyin üretmek için uyarı yolluyor. Besin alerjisinin ilk çıktığı zaman çok stresli, yorgun ve açtım. O dönem azaldığını net hissettim bi de üzerine grip geçirmiştim, emzirdikten sonra sağım yapıyordum veya o an yapamazsam eşim eve geldiğinde emzirip bebeği ona verip hemen sağıma gidiyordum. Çok yoğun bi tempodayım şuan, pek desteğim de yok ve alerji yüzünden diyette olduğum için herşeyi yiyemiyorum o yüzden hala haftada 1 en azından yapıyorum ben de. Çünkü en ufak bişeyde etkilenecek durumdayım maalesef, he o etki eder mi bilmiyorum ama zamanım o kadarına yetiyor maalesef. Giyilebilir pompa almayı düşünüyorum ben de
Çok çok geçmiş olsun size de. Umarım geçici bir şeydir bu alerji. Çocuğa bakarken yiyecek bir seyler hazırlamak bile zor. Bir de seçeneklerin daralması daha da zorlaştırmıştır.
O zaman ben bi elanatal alayım ya. Valla hiperlaktasyon olanlara özenir hale geldim.
Bazen emdikten sonra mamayı veriyorum ama bazen de biliyorum memede süt yok ve ben de yorgunum. Direkt mama veriyorum.
Giyilebilir pompa çok elzem. Keşke önceden bunu bilseydim

Selamlar,
Bildiğiniz üzere çok sıkıntılı ve stresli bir gebelik sonrası Mucizemi kucağıma aldım çok şükür. Her anne gibi miniğim için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bir konuda tecrübeye ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü artık çıkmazda hissediyorum kendimi.
Mesele şu;
Sütüm bebeğime yetmiyor. Nereden mi biliyorum? Sadece süt ile beslendiğinde kilo alımı az. Zaten asla doyuyor gibi durmuyor. Huzursuz, ağlıyor, uyumuyor, elini emiyor, mamayı verince deli gibi içip huzurla uyuyor sakinleşiyor. Mamaya asla karşı değilim. Fakat bebeğim açken ağlıyor mesela. Kucağımda duruyor, memem orada ama içi boş. O mamanın soğumasını beklerken kucağımda ağlamışı beni çok üzüyor. Aşırı yetersiz hissediyorum bebeğimin ihtiyacını karşılayamayınca. Sütüm artsın diye Solgar brewer yest, bestlak ve promalt takviyeleri alıyorum. Dereotu, hurma, incir, Kuru dut, kuru üzüm falan yiyorum. Minimum 4 lt su içiyorum. Ama yok, olmuyor. Sağım da yapıyorum ama öncelikle memeden emsin istediğim için sağım aralikları uzun oluyor. Geçenlerde Instagramda gördüm kadın saat başı sağım yapmış hiperlaktasyon olmuş falan. Hiperlaktasyon olmaz bende ama biraz artar mı diye düşündüm. Saat başı sağım yapmaya karar verdim. Fakat böyle yaparsam memem genelde boş olacağı için bebeğim sağdığım sütleri içecek. Sütü ve mamayı avent biberonla veriyorum. 35 günlük olduk şimdiye kadar meme reddi yaşamadık. Ama bir hafta kadar hep biberonla emerse meme reddi olur mu? Başka bir şeyle besleyemiyorum boğuldu bir kez korkuyorum o yüzden biberon kullanıyorum. Eds sistemi var belki onu denerim. Ama farz edelim ki meme reddi oldu. Ben sütümü 6 ay boyunca sağıp verebilir miyim? Bir arkadaşım sadece sağım yaparsam, bebek beni emmezse sütümün erken kesileceğini söyledi. Böyle bir durum var mı? Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler
Birincisi; evet uzun süreli biberonda meme reddi oluyor bizzat yaşadım. İkincisi de;bebek sağımdan daha fazla süt çeker. Gelmediğine emin misiniz ? Hiç bahsettiklerinizden yemeseniz bile 4 lt suya kesin gelirdi süt.
Göğsünüzde tam yarım saat tutmalısınız. Emzirme nasıl oluyor bahseder misiniz
Tek bir göğüste yarım saat durmalı
Keyifli keyifli emer çünkü dinlene dinlene.

Birincisi; evet uzun süreli biberonda meme reddi oluyor bizzat yaşadım. İkincisi de;bebek sağımdan daha fazla süt çeker. Gelmediğine emin misiniz ? Hiç bahsettiklerinizden yemeseniz bile 4 lt suya kesin gelirdi süt.
Göğsünüzde tam yarım saat tutmalısınız. Emzirme nasıl oluyor bahseder misiniz
Tek bir göğüste yarım saat durmalı
Keyifli keyifli emer çünkü dinlene dinlene.
Şöyle oluyor;
Acikiyor memeye sarılıyor. İlk 5 dk falan deli gibi emiyor. Sonra yavaşlıyor. Ağzında gevelemeye başlıyor. 15 dk kadar da öyle bekliyorum. Uyuyor. Memeden ayırıyorum. Gazını çıkarıyorum. Uyanıyor. Diğer memeye alıyorum. Aynı süreç orada da geçerli. Sonra uyumuyor. Bahsettiğim gibi ağlıyor elini emiyor. Ona mama verdikten sonra sağım yapıyorum 10 CC falan anca çıkıyor. Emzirmeden sağınca da 60 cc çıkıyor.

Evet emiyor emiyor da süt gelmiyor. Peki ne zamandır sağım yapıyorsunuz? İlk zamanlara oranla sütünüz azaldı mı bebeğiniz emmediği için?
Zamanla arttı ama makinanın etkisi olduğunu düşünmüyorum. Emziren annelerin de zamanla artıyor sütü. Ben 6 aydır sağım yapıyorum. Benim tavsiyem süt geldiği kadar emip sonrasında mama ile takviye yapmanız. Önemli olan bebeğin doyması. Zamanla süt artıp bebeğe yetecek hale gelecektir.

Selamlar,
Bildiğiniz üzere çok sıkıntılı ve stresli bir gebelik sonrası Mucizemi kucağıma aldım çok şükür. Her anne gibi miniğim için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bir konuda tecrübeye ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü artık çıkmazda hissediyorum kendimi.
Mesele şu;
Sütüm bebeğime yetmiyor. Nereden mi biliyorum? Sadece süt ile beslendiğinde kilo alımı az. Zaten asla doyuyor gibi durmuyor. Huzursuz, ağlıyor, uyumuyor, elini emiyor, mamayı verince deli gibi içip huzurla uyuyor sakinleşiyor. Mamaya asla karşı değilim. Fakat bebeğim açken ağlıyor mesela. Kucağımda duruyor, memem orada ama içi boş. O mamanın soğumasını beklerken kucağımda ağlamışı beni çok üzüyor. Aşırı yetersiz hissediyorum bebeğimin ihtiyacını karşılayamayınca. Sütüm artsın diye Solgar brewer yest, bestlak ve promalt takviyeleri alıyorum. Dereotu, hurma, incir, Kuru dut, kuru üzüm falan yiyorum. Minimum 4 lt su içiyorum. Ama yok, olmuyor. Sağım da yapıyorum ama öncelikle memeden emsin istediğim için sağım aralikları uzun oluyor. Geçenlerde Instagramda gördüm kadın saat başı sağım yapmış hiperlaktasyon olmuş falan. Hiperlaktasyon olmaz bende ama biraz artar mı diye düşündüm. Saat başı sağım yapmaya karar verdim. Fakat böyle yaparsam memem genelde boş olacağı için bebeğim sağdığım sütleri içecek. Sütü ve mamayı avent biberonla veriyorum. 35 günlük olduk şimdiye kadar meme reddi yaşamadık. Ama bir hafta kadar hep biberonla emerse meme reddi olur mu? Başka bir şeyle besleyemiyorum boğuldu bir kez korkuyorum o yüzden biberon kullanıyorum. Eds sistemi var belki onu denerim. Ama farz edelim ki meme reddi oldu. Ben sütümü 6 ay boyunca sağıp verebilir miyim? Bir arkadaşım sadece sağım yaparsam, bebek beni emmezse sütümün erken kesileceğini söyledi. Böyle bir durum var mı? Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler
Benim de öyleydi. Laktamax kullan canım o 2 günde bile sütü iki katına çıkartıyor hemen hemen. Gerçi benim sütüm yağsız mıydı neydi bebeğim doymadı bide meme ucu takarak emziriyordum ondan da olabilir 2 ay emzirebildim ama hapı kullanıp göğsümü sağınca baya süt çıkıyordu o şekilde bebeğimi besledim bir dönem

Çok çok geçmiş olsun size de. Umarım geçici bir şeydir bu alerji. Çocuğa bakarken yiyecek bir seyler hazırlamak bile zor. Bir de seçeneklerin daralması daha da zorlaştırmıştır.
O zaman ben bi elanatal alayım ya. Valla hiperlaktasyon olanlara özenir hale geldim.
Bazen emdikten sonra mamayı veriyorum ama bazen de biliyorum memede süt yok ve ben de yorgunum. Direkt mama veriyorum.
Giyilebilir pompa çok elzem. Keşke önceden bunu bilseydim
Sağolun, umarım geçer çünkü ben de çok yıprandım 🫠. Yorgun olduğunuzu biliyorum hepimiz öyleyiz bence, her yaşın da her çocuğun da ayrı zorluğu var tabi ama maalesef eğer süt vermek istiyorsanız emek vermek gerekiyor. Bana da alerji mama raporu çıkartacaktı alerji doktoru sütüm azaldığında ama çocuk doktoruma yönlendirdi, çocuk doktorum da rapor vermedi muhtemelen psikolojik olarak çökmemi istemediği için, kilosu takipte yetersiz kalırsa rapor çıkartacak.
Biberon olarak madelanın biberonunu kullanıyorum ben anne sütünde. O biberonda anne memesi gibi vakumlaması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla mamada işe yaramıyor kıvamdan dolayı ama anne sütünde bu şekilde çalışıyor. Birebir denedim akıtma falan asla yapmıyor. Çaba sarf etmesi gerekti gerçekten. İsterseniz bir araştırın siz de, en azından çok sıkışırsanız sağdığınız sütü onunla verirsiniz kolaya da alışmamış olur bebeğiniz

Madela calma biberon, model yazmayı unutmuşum. Pahalı ama gerçekten diğer biberonlar ile arasında fark var diğerleri akıtıyor bu akıtmıyor o açıdan bence hak ediyor. Eğer mama ver deselerdi eds ile verme planım vardı benim

Nasıl sıkıyordunuz mamayı aradan? Bu uygulamayı yeni duydum mantıklıymış. Eds gibi. Sağımı nasıl yapmıştınız?
Yani silikon ucu göğsüme koyup aradan şırınga ile mamayi sıkıyordum sağımı makine ile her besleme sonrası yapmıştım ama o zaman çoğunluk mama veriyordum bebeğime ben gerçekten bak bir de benim dediğim gibi dene en azından göğsünden uzaklasmamis olur suan sadece anne sütü alıyor bebeğim

1 biberon vermemelisin.
2 ilk bebeğini emzirip her meme 20-30 dk olacak şekilde . Sonra kaşık biberon ile besleme yapın. Çok zor değil inannin biberondan daha güvenli . Bebeğinizin dilinin üstüne yerlestirip Yanlardan damla damla sıkılıyor bebeğinizin yutkunma ritmine göre öyle besleniliyor. Kaşık gibi ağıza boca edilmiyor yani.
Ve sinir koyun 60 CC verin mesela çok huzursuz uyumuyorsa 30cc daha veririsiniz. Ama bebeği tam manasıyla doyurmayin 2 saat sonra gene emsin . Ne kadar emerse sütünüz okadar artar. Anormal kilo artışı olmaya başladığında ilk önce CC sonra öğün sayılarını azaltarak mamayi hayatınızdan çıkarabilirsiniz.
3 emzirme sonrası sağım yapın talep edeceksiniz çıkan sütün önemi yok amaç arttırmak.
Memede süt bekletmeyin gece gündüz aksatmadan 2-3 saatte bir bu şekilde ilerleyin. Bol su için. Akşamları günde 1 kere 10 dk 10 dk şeklinde 3 tür sağım yapın süper sağım deniyor buna .
Hepsi cok degerli bilgiler ben de katiliyorum. Biberonu birakmalisin ben de avent ile meme reddi yasadim. Oncelikle sutune ve kendine guvenmelisin. Bol bol ten tene temas yap al bebisi sen de ustunu cikar dusa gir beraber mesela. Kuru incir kuru kayisi kuru dut sut yulafi karistir ocakta 2 dk isit uzerine ceviz ve tahin pekmez. Bende asiri sut yapmisti. Bulgur kuru sogan guzel sut yapar. Ama rn onemlisi bak benim emzirme danismanim demisti ki sut olumsuz dusuncelerden cok cabuk etkilenir olumsuz dusunmeyeceksin ve emzireceksin sut arz talep meselesi demisti. Ne kadar emerse o kadar sutun olur. Bir dr kan degerlerine baktir kanin ve demirin dusukse takviye kullan..
-Findik fistik badem ceviz sütü yaglandirir.
-Gunluk dusa gir goguslerine meme masaji yap.
Veee en onemlisi kasik biberon al normal biberonu acilen birak.
Simdi sana soyle ornek vereyim.
Saat 09.00 da emzirdin 20 dk
09.30 da sagim yap 15 dk daha bu ne demek süt bitti ama benim süte ihtiyacim var sağ ki beyine uyari gitsib o arada bebisine de doymazsa kasik biberon ile mama verirsin.
Power pomping yapabilirsin internette arastir ikiz bebek mesaji verir memelere.
Nr kadar arz o kadar süt.
Ama biliyo musun ennn onemlisi bu iste pozitif dusunce ve kendine inanmak. Kendine inanmazsan olmaz. Öyle de boyle de buyuyorlar inan.

Şöyle oluyor;
Acikiyor memeye sarılıyor. İlk 5 dk falan deli gibi emiyor. Sonra yavaşlıyor. Ağzında gevelemeye başlıyor. 15 dk kadar da öyle bekliyorum. Uyuyor. Memeden ayırıyorum. Gazını çıkarıyorum. Uyanıyor. Diğer memeye alıyorum. Aynı süreç orada da geçerli. Sonra uyumuyor. Bahsettiğim gibi ağlıyor elini emiyor. Ona mama verdikten sonra sağım yapıyorum 10 CC falan anca çıkıyor. Emzirmeden sağınca da 60 cc çıkıyor.
O zaman emiyor gayet güzel şekilde
Memede keyifçiliği seviyor hemen mayışıyor işre
Uyandırıp devam ettirin aynı memeden. Yağlı süt en son gelir. Her beslenmede tek bir göğüs kullanın. Kilo aldırır yağlı süt.

Hepsi cok degerli bilgiler ben de katiliyorum. Biberonu birakmalisin ben de avent ile meme reddi yasadim. Oncelikle sutune ve kendine guvenmelisin. Bol bol ten tene temas yap al bebisi sen de ustunu cikar dusa gir beraber mesela. Kuru incir kuru kayisi kuru dut sut yulafi karistir ocakta 2 dk isit uzerine ceviz ve tahin pekmez. Bende asiri sut yapmisti. Bulgur kuru sogan guzel sut yapar. Ama rn onemlisi bak benim emzirme danismanim demisti ki sut olumsuz dusuncelerden cok cabuk etkilenir olumsuz dusunmeyeceksin ve emzireceksin sut arz talep meselesi demisti. Ne kadar emerse o kadar sutun olur. Bir dr kan degerlerine baktir kanin ve demirin dusukse takviye kullan..
-Findik fistik badem ceviz sütü yaglandirir.
-Gunluk dusa gir goguslerine meme masaji yap.
Veee en onemlisi kasik biberon al normal biberonu acilen birak.
Simdi sana soyle ornek vereyim.
Saat 09.00 da emzirdin 20 dk
09.30 da sagim yap 15 dk daha bu ne demek süt bitti ama benim süte ihtiyacim var sağ ki beyine uyari gitsib o arada bebisine de doymazsa kasik biberon ile mama verirsin.
Power pomping yapabilirsin internette arastir ikiz bebek mesaji verir memelere.
Nr kadar arz o kadar süt.
Ama biliyo musun ennn onemlisi bu iste pozitif dusunce ve kendine inanmak. Kendine inanmazsan olmaz. Öyle de boyle de buyuyorlar inan.
Yaa evet burada bir yorumda okumuştum gözlerini kapatıp sütünün şelale gibi aktığını hayal et faydasını göreceksin diye gercekten onunda cok etkisini gördüm boyle kendimi rahatlatıp hayal ediyordum pozitif düşünce önemli 🙈🙈

Yaa evet burada bir yorumda okumuştum gözlerini kapatıp sütünün şelale gibi aktığını hayal et faydasını göreceksin diye gercekten onunda cok etkisini gördüm boyle kendimi rahatlatıp hayal ediyordum pozitif düşünce önemli 🙈🙈
Ben su içerken bu içtiğim su kadar sütüm olacak şimdi emdiginde bebeğim doyacak inanıyorum diyordum kendime. 2 ay memeucu acısı ve sagimla uğraştım . Emek çok gece gündüz sağım emzirme . Şimdi 27 aylık hala emzirmeyi bırakamadım dönüp bakıyorum neden bukadar uğraştım diye . 3. Evladım 2 bebeğimi biberon yüzünden emziremedim dedim bunda başaracağım pes etmeyeceğim acıya dayanacigim dedim. Kendimi büyük bir savaştan galip çıkmışım gibi hissettim basarinca. Ve emzirmek çok güzel bir hismiş bunu anladım. D dahadadogurmam

Back