• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerimiz ve Biz

dünürüm zeynepsırnaşık şey
canım naz bir adım ileride hatta bir kaç adım bizden neden dersen ege hala tam olarak bir meyveyi alıp eline hatır hutur yemedi slatalığı dişleri havucu o kadar meyveyi tam olarak yemediği için rendeliyorum ve meyve sini içine pekmezi katıp veriyorum işte süepr örnek jegeden geldi c vitamini dierkt emilimi artırdığı için ve maxime ettiği için mutlaka kahvaltısına katın tamam ama meyve püresi ile verelimki max olsun.yada meyve püresi halinde yemeyen bebeler için sadece kaşıkla ki ben bazen saat 9-10 arası 2 tatlı kaşığı veriyorum bu şekilde.
yumurta ve bala ben 1 yaştan önce başladım niye dereniz ege buna hazırdı benim kanımca.ayrıca yumurtayı isilik alerji yoksa hergün veriyorum ben balıda.
elifim balık yapını egeye döenm denem veriyorum balığı yemiyor en son somon denedim olmalı:kızgın: bende 1 ay ara ile şu b:kızgın:ir aylık çok taze olan balık yağları var markasını hatırlamıyorum ama bakarım ondan bir tatlı kaşığı veriyorum egeye sonra biraz ara veriyorum meslea yarın yine başlamayı düşünüyorum

danamm valla naz hanımm bayağıdır havucu salatalığı eline alıp hatur hutur
götürüyor kaçkere balkonun birköşesine oturmuş domates yerken yakaladım dolabı açıp yürütüyor benüm delüü allaha şükür yemesi iyi kuzumun hiç zorluk çekmedim
bugün biraz halsiz hasta gibi burnu akıyor grip olmuş boğazlaıda kızarmış
hafta sonuda giriyor araya bakalım inşallah kötüleşmez
açıkcası ben öyle saati saatinede veremiyorum karnı açıktığı zaman beni mutfağa götürüyor zaten derdini anlatıyor ne istediğini anlıyorum mesela şimdi elma yiyor

anladım canım..sizin beslenmenizde çok güzel...ben miniğin bu şekilde besleniyor sandım..yanlış anlaşılma olmuş
ben dut pekmezine geçeceğim...
kaynanam eskiden yoğurda katıyordu pekmezi.onu engelledim.ama peynirle aynı anda aklıma gelmemişti..
bundan sonra bizde o şekilde devam edelim...
bayılıyorum bu foruma....bilmediğim daha neler öğreneceğim bakalım..
bizimde bir yaşa kadar asla dediklerimiz....
süt,yumurta beyazı ve bal...
bu arada biz de bebe bisküvisini öyle çok yemiyoruz...
eğer kahvaltı bulmaçsa katılaştırmak için falan..birde yoğurdu yemzse ki benim cadı hep tatlı şeyler seviyor o zamlarda birde gfece biberonun içine atıyorum canım ben..çorbalara da genelde kendi ekmeğimizden koyuyorum...senin dediğin ekmekten aldım kaynanam onu da yapmadı...o yüzden paketiyle duruyo.ancak ben yedirirsem işte

mücüm bizde kullanıyoruz kahvaltı tahılı ama üstündeki tarife göre değil...
bulamaç yediği günler sadece...o zamanlrad katmıyoruz bisküvi

Son düzenleme:
ekinnazım canım naz süper ya demek domatesi hüpletiyor uyanık sessizce aferin yani çok şanslısın canım biizmki hemen atar iki kemirip.geçmiş olsun nazıma ya nimetin nilde hastaymış ateşliymiş iki gündür gidecekti eve oda ne yaptı acaba kulaklardan şüpheleniyordu.
edacım izleyin programı valla güzel bilgiler varsa aktatırırsınız bizede.
yelizcim hoşgeldin canımumarım ben görebilrim biliyorusn açılmıyorud site buradan:a015:

yeliz inanmıyorum ama gördüm kız resimler süper ayroca çok yakışmışlar ve herşey güzel geçmiş görünüyor.bu arada Allah mutluluklarını daim etsin sende çok güzel olmuşsun gözümden kaçmadı bu arada:nazar:

evet yelizcim çok güzel olmuşsun canım..kardeşinle de ne kadar benziyorsunuz....
dediğin kadar varmış gerçekten..inşallah en kötü gününz böyle olur...

Teşekkür ederim mavilim utandırıyorsunuz beni ya...
tenlize teşekkür ederim cnm saol..
Aslında kimse benzetmez bizi sevindim bunu duyduğuma :)..Amin cnm amin inş. çok teşekkürler
Ms.eda Sende saol cnm amin cümlemiz inş.

Son düzenleme:
yelizcim bence gerçekten çok güzel herşey sende idare falan değil tam formundasın canım güzel olmuş kiloalr gidince nasılda iyi hissediliyor dimikaydirigubbakcemile5

susuz bi günden hekese merhaba...akşam kocayı iyi fırçalayınca başladı yağcılığa..bu saat oldu 3 kez arad ı...bi akşam olsaydı üf..berfe olmasa ben giderdim ama hava çok sıcak dışarı çıkılmıyorki...

1 - 3 Yas Çocuk BeslenmesI
Dokuz aydan sonra çocugun temel gidasi olmaktan çikan anne sütü 2 yasina dek anne için uygun olan bir zamanda kesilebilir.Bir yasindan sonra 13-14 aylik olan çocuga, çatal kasik kullanma alistirmalari yapilabilir. Ailenin diger fertleriyle birlikte sofrada oturan çocugun ayri tabagi olmali, neyi ne kadar tükettigine dikkat edilmelidir.Bu dönemde de çocuklar günde dört ögün beslenmeli, temel besin gruplarindan (süt ve sütlü gidalar .. etler, yumurta ve baklagiller .. sebze ve meyveler .. unlu ve nisastali besinler) yeterli ve dengeli tüketmelidirler.
Ülkemizde en sik yapilan hatalardan biri çocugu yemek suyuyla beslemektir. Hiç bir besleyici degeri olmayan bu beslenme biçimi uygulanmamalidir.
Her gün yarim litre süt çocuklara verilmelidir. Süt her sekilde verilebilir. Sütün içerdigi kalsiyum çocuklarin gelisimi için çok önemlidir. 25 gram peynirde de 200 gram sütteki kadar kalsiyum vardir.
Her gün et ve baklagillerden bir ikisi beslenme listesinde bulunmalidir.Her gün bir yumurta yedirilmelidir. Düzenli et verilen çocuklara gün asiri olabilir.
Günde bir ya da iki kez sebze verilmelidir.
Günde bir iki kez meyve yenmelidir. Fazladan bir ögün meyve vermek sebzenin yerini tutabilir. Meyve sulari da meyvenin yerine geçebilir.
Günde bir iki kez nisastali besinler ve üç dilim ekmek beslenme listesinde bulunmalidir.Çocuklara olabildigince erken dönemde kendi kendilerine çatal kasik kullanarak yemeleri ögretilmelidir.Yemek sirasindaki çocuk davranislarindaki olumsuzluklarda asiri tepki, cezalandirma,asiri beklenti içinde bulunma yemek zamanini çocuk için iskenceye çevirebilir.
Doğru beslenme sağlıklı bir beyin gelişimi için gereklidir…(hayatım; belki tartışmamızın anlamsız olduğu bu cümle ile zaten alenen açığa çıkıyor)
Çalisan anneler çocuklarini aksam yemeklerinin mutlu bir ortamda geçmesine özen gösterilmelidirler. Yemek öncesi sakin yorucu olmayan bir oyun veya istirahat yemegin keyifli geçmesini kolaylastirir. Okul öncesi enerji gereksinmesi arttigi için bunun karsilanmasina özen gösterilmelidir.
Her çesit sekerleme, pasta, kek, dondurma sik sik verilmemesi gereken yiyeceklerdir. Ögünler arasinda çocuga sekerleme vermek istahi azaltarak yetersiz beslenmeye yol açtigi gibi dis çürüklerinin de önde gelen nedenidir.Bu yasta televizyon ve oyun çok çekici olusundan yemege ilgisizlik sik bir sorundur. Ayrica yemek seçme de siktir, haftalarca hep ayni seyleri yemek istenmesi nadir degildir. Bu dönemde çocugun çikolata, seker, pasta, kola gibi besleyici özelligi olmayan seylere alismamasina özen gösterilmeli. Yemek saatleri düzenli olmali ve yemek arasinda bu gibi besinlerin verilmesinden kaçinilmalidir.
Çay ve kahve verilmesi içerdikleri uyarici maddeler nedeniyle sinirlilige yol açtigindan bu içecekleri çocuklara hiç tattirmamak en iyisidir.Bu dönemde çocuklar agiz ve dis sagligi konusunda egitilmelidirler. 1,5 - 2 yasina gelen çocugun bir dis firçasi olmali, macunsuz olarak firçalama egitimi verilmelidir. Üç yastan itibaren dis macunu kullanmaya baslanabilir.Sevgili Anne ve Baba,
Hazirlamis oldugum bu kisa ve özlü beslenme kilavuzunun, bebeginizin yeterli ve dengeli beslenmesi için gösterdiginiz çabada size yol göstererek yararli olacagini umut ediyorum. Bebek beslenmesi ile ilgili kapsamli ve kaliteli çok sayida kaynak eseri kitapçilarda bulabilir, merak ettiginiz ayrintilari doktorunuzla konusarak bilgilerinizi pekistirebilirsiniz.Saglikli ve basarili nesiller yetistirmeniz dilegiyle

Teşekkür ederim mücüm..aynen öyle daha var dicem ama bana kızıcaksınız..
k.walidemde kızıyor 2 kilom var daha dediğimde.."yavrum sen çocuk doğurdun o kadarda olsun" diyor.. :)

Katı gıdaya hazırlamak için evdeki yemeklerden tattırabilir miyim?

Evde hazırlanan yemekler yetişkinler için uygundur. Ancak bebeklerin ihtiyaçları daha farklıdır. Bebek beslenmesinde yapılan hatalardan en önemlisi, bebekler için hazırlanan besinlerin annelerin damak tadına göre olmasıdır. Sizin için tadı yerinde olan bir yiyecek bebeğinize için çok tuzlu veya çok tatlı gelebilir. Bu da bebeğinizi şekerli ve tuzlu gıdalara alıştırarak, hem yanlış beslenmesine hem de sağlıksız besinlere yatkın bir damak tadı geliştirilmesine neden olur.
Meyve püreleri gerekli mi?

Bebeğinizin böbreklerini yormadan sağlıklı ve lezzetli bir öğün sunan meyve püreleri, ilk günlerden itibaren bebeğinize meyve yeme alışkanlığı kazandırır, damak zevkini geliştirir. Üstelik kendi başına yemeyi öğrenmesine de yardımcı olur. Ayrıca meyve pürelerini sulandırarak, bebeğinize dilediğiniz zaman meyve suyu şeklinde de verebilirsiniz

Back