evet o sekilde yemesi hic yememesinden daha iyi.canım ben kendimze yapmıştım ama baharatları ve tuzu çok az ölçüde kullanmıştım belki çağanda yer diye. dr.umuz yemiyorsa yesin diye tuz da verebilirsin demişti. kendisi oğluna vermiş. ha birde baharatların sadece aroması geçiyor tavuğa..
bana hemsire kiloya gore demisti o ara 6 kiloydu sanirim 6 damla vermistimvalla netten baktığım kadarıyla biçok nedeni olabilirmiş ama demir eksikliği de bunlardan birisi..yeğenimin dr u da demiş demir eksikliğinde baş, boyun,sırt bölgesi çok terler bebeklerin diye..
yeşiim, sen kaç damla veriyosun bebeğine..ya bize dr ferrum şurup demişti. aldım, kullandım, bitti..burda eczaneye sorduk sadece demir içeren yok dedi..gelen birine ısmarladık, o da damla almış yanlışlıkla..8 damla veriyorum. kiloya göre mi oluyodu bu nasıldı, ben hiç kullanmamıştım.
kızlar, yoğurt yaptım ve tuttu,termos bardaklar var ya, onda mayaladım.
berat yemedi gerçi ama ossun. bi gün yer inşallah
kızlar, yoğurt yaptım ve tuttu,termos bardaklar var ya, onda mayaladım.
berat yemedi gerçi ama ossun. bi gün yer inşallah
kızlar ben pastorize sütle mayalıyorum oluyor. gerçi pek sık yaptığım söylenemez. bizim yediğimiz hazır yoğurttan o da yiyo canı isterse tabi..
demir ilacı kiloya göre veriliyor. kilo başına 1 dml. bu depodakileri koruma dozu. yani eksiklik varsa doz artırılıyor. lüzumsuz yere demir kullanan bebeklerde ilerde IQ da düşüklük olabileceği gibi bazı tartışmalar çıkmıştı bi ara. ben dr.umuza sordum iki farklı görüş var ancak ıq larında yükseklik olduğuna dair görüş daha yaygın dedi.. ayrıca bu yönde daha çok çalışma ve makale varmış.
gelelim yemeğimiz tarifine.
kabak dolması
kabaklar önce enine sonra boyuna tam ortalayarak kesilir. (1 kbktan 4 parça çıkacak)
tencerede içindeki çekirdekler bir kaşıkla ayrılacak dereceye gelene kadar kaynatılır.
bir tavaya
1 havuç
1 patates rendelenir.(ince tarafıyla)
birkaç taze(yeşil) soğan
dereotu
incecik doğranmış tavuk
biraz yağda önce kavrulur sonra üstünü azcık geçecek kadar su eklenir ve suyunu çekene kadar kaynatılır.
kaynayan kabakların çekirdekleri kaşıkla çıkarılır. ve diğer karışım kabakların içine yayılır. üzerlerine beyaz peynir veya kaşar peyniri rendelenir ve kaşarlar eriyene kadar fırına sürülür.
ben bugün yedircem inşallah yer. rüyamda öyle bi yiyodu ki inşallah rüyam çıkar.
afiyet olsunnnn..