Bebeklerimiz bugn ne yedi?

kızlar, yoğurt yaptım ve tuttu, termos bardaklar var ya, onda mayaladım.
berat yemedi gerçi ama ossun. bi gün yer inşallah

tşk. ederiz teyzesi. bugünde değişik bişey yaptım. daha doğrusu az önce yaptım yarın yedricem onuda yarın yazarım artık. bizimki saat 10 dan beri 5 kere uyandı. bu gecede bize uyku yok herhalde. bende yatim .o yüzden tairf yarınna kaldı..

afiyet olsun kuzulara bende sizden özenip bugün çağanın çorbasına mısır atmıştım ama hiç yemedi acaba mısırımı sevmedi yarın çorbasını içerse anlıcam bakalım onun dışında sabah mıhlama yaptım ondan biraz yedi akşam muhallebiyi biberonla verdim şimdide mama içirdim uyursa süper olcak :))

evet o sekilde yemesi hic yememesinden daha iyi.
anladim canim
bana hemsire kiloya gore demisti o ara 6 kiloydu sanirim 6 damla vermistim
ama sonra gittik dediki gozlerinden anlamis cok kansizmis bir kan sayimi yaptirin
isterseniz dedi (biz firsat bulup yaptiramadik o ayri)
sonra dediki 15 damla verin ama o zamna 7 ay civarindaydi. bence sen kilosuna gore ver
en mantiklisi o ben ikiisnin arasi veriyorum 10-12 damla filan
kan tahlilinide hep erteliyorum ya kotu yapyorum dimi

iyi fikir gercekten ama normal kapta neden tutturamadin gerci
bende ilkten tutturamamistim ama bekleme suresini uzatinca gayet guzel tuttu
aksamdan mayaliyorum sabaha kadar bekletiyorum ama ben sutle
yapiyorum sen devam sutuylemi yaptin?

kızlar ben pastorize sütle mayalıyorum oluyor. gerçi pek sık yaptığım söylenemez. bizim yediğimiz hazır yoğurttan o da yiyo canı isterse tabi..

demir ilacı kiloya göre veriliyor. kilo başına 1 dml. bu depodakileri koruma dozu. yani eksiklik varsa doz artırılıyor. lüzumsuz yere demir kullanan bebeklerde ilerde IQ da düşüklük olabileceği gibi bazı tartışmalar çıkmıştı bi ara. ben dr.umuza sordum iki farklı görüş var ancak ıq larında yükseklik olduğuna dair görüş daha yaygın dedi.. ayrıca bu yönde daha çok çalışma ve makale varmış.

gelelim yemeğimiz tarifine.

kabak dolması
kabaklar önce enine sonra boyuna tam ortalayarak kesilir. (1 kbktan 4 parça çıkacak)
tencerede içindeki çekirdekler bir kaşıkla ayrılacak dereceye gelene kadar kaynatılır.
bir tavaya
1 havuç
1 patates rendelenir.(ince tarafıyla)
birkaç taze(yeşil) soğan
dereotu
incecik doğranmış tavuk
biraz yağda önce kavrulur sonra üstünü azcık geçecek kadar su eklenir ve suyunu çekene kadar kaynatılır.
kaynayan kabakların çekirdekleri kaşıkla çıkarılır. ve diğer karışım kabakların içine yayılır. üzerlerine beyaz peynir veya kaşar peyniri rendelenir ve kaşarlar eriyene kadar fırına sürülür.

ben bugün yedircem inşallah yer. rüyamda öyle bi yiyodu ki inşallah rüyam çıkar.

afiyet olsunnnn..

sana alkisalkisalkis , berata lmaz:

benimki 7 kilo civarıdır zaten, 8 damla iyiymiş..

yemek de süpermiş, inşallah yer seninki..ayy iki iştahsız çağan var, olmazki ama bari biri iştahlı olaydı, nasıl ayırt edicez -tatlicadiarzu- hadi kırsınlar şu sıfatı inşallah..

kızlar benim oğlumunda kansızlığı çok var oğlum 10550 gr kaç damla vereyim sizce ha birde bana hemşire süt yoğurt gibi yiyecek yedirceen zaman ki öğünde verme başka bi öğünde ver dedi bir de aç karnına ver dedi ne kadar doğru sizce aç tok farkediomu? birde bu süt yoğurt öğünü öncesi verme demesi doğrumu uydurmuşmu?

işin uzmanı burda deniz -tatlicadiarzu-

şaka bi yana, bildiklerimi paylaşayım canım..

demir emilimi en fazla aç karnına olur. yani ilacı çocuk açken ver..

c vitamini demir emilimini arttırır..ilacı, bu vitamini içeren meyve - sebzelerle birlikte verirsen daha etkili sonuç alırsın..mesela portakal suyuna damlat, içir..

ve gelelim hemşireye..çok doğru söylemiş. kalsiyum demir emilimini azaltır..ilacı verdikten sonra süt - yoğurt - peynir.. verme

damlayı da benim anladığım kadarıyla en az 11 damla ver..ilacın yanı sıra pekmez, kuru kayısı, yumurta sarısı, kırmızı et, mercimek, hurma..bol bol yedir.

inşallah en kısa sürede aşarız bu demirleri :))

bak ben oğlumun adını Demir koyacaktım..yine hatırladım, sinirlendim

eğer damlayı direk almıyorsa sevdiği bir yiyeceğin içinde de verebilirsin. evet 11 damla vermelisin ancak kansız olduğunu nerden biliyorsun eğer tahlil yaptırdıysan dozu bence doktoru ayarlamalı. 11 damla sadece mevcudu koruyo..

haa birde dün dr.a sordum demir eksikliği terleme yapar mı diye eğer çok iler derecede ise yapar dedi. yani hemen kansız diye getirmeyin aklınıza. sonuçta çok fazla efor harcıyorlar. emeklemek ayağa kalkmak çok zor işler. bu hareketten de terliyo olabilirler. geceleride sık uyanıp emiyorlar emmeklede çok efor harcıyorlar. terlemeleri normal yani..

ayçaçcım sorma iki çağan var ikisde yarmaz ve de iştahsız ya (
oğlum bugün sadece 100 cc mama ve iki kp danone ile duruyor hala bişey yemedi çıldırcam valla

biz bugün saat 10 da kahvaltı yaptık (milupa 8 tahıllı,aptamil,2 kaşık kayısı ananas püresi,labne,3 cicibebe) 1 kase yedi
saat 2 de yarım kase kıymalı şehriye çorbası ve 1 muzlu danino yedi
saat 6 da 1 kase mercimek çorbası
saat 10 da 1 kase milupa büsküvili kaşık maması içine yarım elma rendesi yedi
Allaha şükür hasta olmasına rağmen iyi yedi sayılır

defne sabah
1 kizarmis yumurta sarisi
kucuk bir parca peynir
ceyrek domates
yarim dilim tost ekmeginden olusan kahvaltisinin
yaklasik %80 nini bitirdi

oglen
170cc balkabagi corbasi ve yaninda
2 corba kasigi sade yogurt yedi ama ekmek yok bunda

simdilik bu kadar
uyumaya calisiyoruz uyaninca
meyve kurabiye karisimi hazirlayip yedirecegim

yatmaya yakin corbasindan verecegim tekrar

kızalr oğlum dün kabak dolmasından yedi. bi yarım kabağı bitirdi. üzerine hafif limon sıkarsanız daha da güzel oluyo.
bugünde et sote ve pirinç plavı yaptım kendimize baharatsız tuzsuz. çağan beyde ondan yiycek. ayrı yemek yapmaya mecalim yok valla..

serpil..

şahap efendi bugun sabah kalkınca saat 08:00 gibi 150cc devam sütünü içti... yattı 10:30 da kalktı 175 cc civarında cicibebeli devam sütlü kahvaltılık içinde bi karışım yedi... şuanda yeni uyudu kalkınca sebzeli mercimek çorbasını yiyecek yaptım az ewel...

merhaba kizlar
Defne hanim sabah
misirunlu kahvalisindan yaptim icine keci sutude ekledim
150 cc kadar yedi

3 saat sonra 100gr kadr yogurt icine
benim yaptigim kurabiyenin yarisini ufaladim onu yedi yatti

saat 2 gibide
kabak yaptim onu yedircem

serpil senin tarifi denmeye calistim ama becerebildimmi bilmiyorum
tavugu basta haslamismiydin direkt sotelemismiydin?? ben karma yaptim biraz cok kuru
olmasin diye su da kattim patatesi kattim oyle pisiridm, karisik oldu yani
sade defneye yapmadim kendimizede yaptim umairm tutturmusumdur
bide sen yaptigin kurabiyeleri buzlukta kac gun tutuyorsun ? bozulurmu diye endise
ettimde -20 derecede isisi? kac gun tutabiliriz ??

kizlar ben bugun orucum ve canim suan acayip irmik tatlisi cekiyor
fistigimda yok ya keske gelirken alsaydim kendimde takat bulursam kalkip yapacam
tadi damagima geldi ya resmen ay ne kadar oburum ben ya :))) tobe tobe orucum zedelenecek

kızlar ya şu biberonu nası veriosunuz nil bi türlü almıo,geme mama aldım ama hep çöpe gidio??
ha bu arada uzun zaman soona nil akşam 2,5 tavuk pirzola yedi!!!hayretle izledik..(biliosunuz nil herşeyi yer ama bi kaç lokma)bu arada ben aç kaldım!!!:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…