Bebeklerimiz bugn ne yedi?

tavuğu haşlamıştım. inşallah güzel olur. valla siz beğenmesenizde olurda bebecik beğenir inşallah..

kurabiyeleri tutuyorum btene kadar. bi sorun olsa eşim uyarır zaten kendisi enfeksiyon hastalıkları uzmanı zehirlenmeler fala uzmanlık alanı ya benim içim rahat o yüzden...
serpil..

bugün, dün derya baykalda izlediğim ( yarım yamalak) çorbayı yaptım.

1 kase haşlanmış nohut
1 '' '' yeşil mercimek
1 '' '' erişte
1 soğan
salça
sirke
un
6 su bardağı su

soğanı kavurup salça ekliyoruz kavurmaya devam. üzerine suyu ekliyoruz. ve nht.mrcmk.erşteyi ilave edip pişiriyoruz. ben buraya kadar izledim. sirke ve unu napıyolar bilmiyorum.

tuz eklemeden yaptım çağanınkini ayırcam bide çağanın nohutlarının kabuklarını soydum. et suyuda güzel olur ama ben koymayı malesef unuttum..ama bu haliylede gayet besleyici bi yemek oldu bence..

afiyet olsun..

birde bugün dondurucuda narım vardı. onu çıkardım biraz su ekleyip kısık ateşte pişirdim. 1 parmak su kalınca ocaktan aldım. tel süzgeçten eze eze geçirdim . suyunu içircem bizimkine içerse tabi..

ay ben cahilim ya kabuksuzmu koydun nari? yazindan o anlasiliyor ilk kez duyuyormda
ama cok iyi fikir.
bide ben basta soteledim gibi tavugu, biraz sert oldu firinlayinca uc kisimlari sertlesti
ama tadi iyiydi , esim bile yedi yani cok sasirdim oylesine koymustum tabagina :1shok:
sebze dusmanidirda kendisi bir dahaki sefere tamamen haslarim defnede 1,5 oglen yedi
1,5 da aksam hepsini yemedi ekmekte yedi ama yaninda ceyrek tost ekmegi kadar
tesekkurler tarif icin.
bende bitene kadar yedireyim bari kurabiyeleri
rondoda cekip katiyorum yogurda meyveye cok pratik oluyor .
keske o dedigin yemekten yapabilsem ama nohut yok
yesil mercimek var eriste yok ist yaparim artik bende.
yarin tel sehriye corbasi yapayim diyorum Defne cok seviyor onu

kızlar ya şu biberonu nası veriosunuz nil bi türlü almıo,geme mama aldım ama hep çöpe gidio??
ha bu arada uzun zaman soona nil akşam 2,5 tavuk pirzola yedi!!!hayretle izledik..(biliosunuz nil herşeyi yer ama bi kaç lokma)bu arada ben aç kaldım:KK43:!!!:)))
aman o yesinde :)) masallah nile ins devam eder boyle
hosuna gitti demekki yavrunun, hazir mama sevmeyebilir duygu
bizimkine turkiyeden getirttik yer diye ama ben arada veriyorum
cok daralinca ve gece ogunlerinde normalde pek sevmiyor acikcasi

yeşimcim çok sevindim beğenmişsiniz. narı kabuksuz temizleyip koymuştum. kan dolaşımına faydası var.

mercimekle ve hazır makarna ile spagettiyi kırabilirsin ikisi ile yapabilirsin.

bende bugun kaana cıcı bebe verdım ılk kez yedı
sutu ılıttım içine 4-5 cıcıbebe ekleyıp ezdım sonra yarım muz ilave ettım
bırden aklıma cerezler geldı 2 fındık 2 badem 1 cevız sarımsak dovecegınde ezdım(blendır sesınden kaan korkuyor) elekden gecırdım bunu bı tatlı kasıgına yakın cıktı onu da sutlu muzlu cıcıbebelı karısıma ekledım yedırdım :))))
amma yzmısım he yedı ya oglum nasıl ballandıracagımı sasırdım :))))

yeşimcim çok sevindim beğenmişsiniz. narı kabuksuz temizleyip koymuştum. kan dolaşımına faydası var.

mercimekle ve hazır makarna ile spagettiyi kırabilirsin ikisi ile yapabilirsin.

sagol serpil ya senden tiolari alip alip yaziyorum benide hamarat saniyorlar hehe:))
sagolsun arkadaslar :)
cok iyi fikir bende yapayim kizima yarin yaparim artik
bugun menude tavuklu sehriye corbasi var
yairnda mercimek yaparim kiymada katayimda demirli olsun

bende bugun kaana cıcı bebe verdım ılk kez yedı
sutu ılıttım içine 4-5 cıcıbebe ekleyıp ezdım sonra yarım muz ilave ettım
bırden aklıma cerezler geldı 2 fındık 2 badem 1 cevız sarımsak dovecegınde ezdım(blendır sesınden kaan korkuyor) elekden gecırdım bunu bı tatlı kasıgına yakın cıktı onu da sutlu muzlu cıcıbebelı karısıma ekledım yedırdım :))))
amma yzmısım he yedı ya oglum nasıl ballandıracagımı sasırdım :))))

insan yiyince cok mutlu oluyor yalan yok :))
tabi ballandiracaksin :)

neyse ben kalkayim artik
kizimin corbasini ocaga koyayim birde utum var onu yapcam velette uyudu
ayaklarinda koptu bu arada :KK43:
ama cok masum uyuyor ya sunun guzelligine bak:) uyanmicani bilsem opecem valla :)

bilen bilir nil kahvaltı falan yapmıo emio..ben de bu yara halimle canımdan bezdim valla,bu sebeple 2 gündür sabah çorba veriorum,salak kafam daha önce nir vermemişim,ben de sevmem kahvaltıyı,çorbayı yeğlerim valla:)
neyse bu sabah yayla çorbası+kabak yemeği+ekmek=mis gibi yedi:içelim:

afiyet olsuunn yavruma...
kıs maşallahhh okadar da yedirme kıs çatlamasın çocuk iyi yemiş
sabah sabah kahvaltı yerine onu yemiş çocuk sevmio demekki kahvaltıyı ne istiyosa onu ver..

Benımkı dÜn akŞam yemeĞını normal performansına gÖre gÜzel yedı. Tarıfını yazyorum ama buraya deĞıl. Sanırım ben tarıflerı yanıŞ yere yazmıŞım hep. Ocak bebeklerının ek besın tarıflerı varya oraya azarım artık..
Serpıl..

bi de üstüne supangle yedi bi kaç kaşık..
nası sabah sabah??:))

supeer :) masallah nile :nazar:
demek corbadan hoslaniyro cocuk
arada tarhana da yaparsin bende o corbayi cok severim
kahvaltida koydeyken yerdik, bide sehriye corbasi tavuklu limonlu
ay benimde canim cekti

neyse ben yatmaya gidiyom yarin gorusuruk

kizim sabah saat 7:30 gibi
domates yumurta sarisi labne peynir yedi

12:00 de
kiymali patatesli, kabakli yemek yedi

saat 4 gibi
irmikli muhallebi yapmayi dusunuyorum

saat 8 dede yemeginden ye yine ve yatar

afiyet olsuunn yavruma...
kıs maşallahhh okadar da yedirme kıs çatlamasın çocuk iyi yemiş
sabah sabah kahvaltı yerine onu yemiş çocuk sevmio demekki kahvaltıyı ne istiyosa onu ver..

yok be canım öle çatlayacak kadar diil,az az ..keşke çok yese..
tarhana veriorum yeşimcim yani 1 kere verdim ama aldım:))
şu bal kabağı tarifini istesem özelden??:):enbuyukkk:

dün akşam karnıbahar yaptım,aslında nası yapılır bilmem ama soğanı kıymayla kavurdum ,domates rendesi de ekledim,soona karnıbaharları ve suyu koydum ,pişirdim,uyansın yedireceğim bakalım,ne tepki verecek?

duygucum yazarim simdi ozeline tarifi
birde karnabahar verirken ( bu arada ben hic vermedim)
1 su hasla ve suz sonra o dedigin sekilde pisir, belki oyle yapmissindir
ama belirtmemsisin diye yazdim, diger turlu gaz yapar diye biliyorum

bu arada kizim sabah
kizarmis yumurta sarisi
domates ve peyir yedi
kusburnu cayiyla beraber
birde yarim tost ekmegi yedi

oglen
brokoli taze fasulye ve patatesi haslayip icine biraz limon sikip verdim

saat 4 de
bugun kizima serpilin kurabiyelerinden yaptim (tarif icin cok sagol serpilcim)
ondan 2 tane biraz yogurt ve su kattim onu yedirdim

simdi saat 6
ve yemegini yedi tekrar

saat 9 gibi belki biraz da mama veririm tok uyusun diye
gunude bitirdik zaten

ya kıslar yapanlar banada şu kurabiye tarifini yazsaya özelden birde bu kurabiyeleri nasıl veriyosunuz yani benim oğlan pütürlü yemiyor meyvenin içine koyup yada devam sütünün blendr yapsam olurmu ay çok heves ettim kurabiye işine hele bir yazın bakem nasıl yapçam nasıl vercem buarada çağanın acaip değişik bir yapısı var bir kaç ayır yoğurt yemiyordu çorbayı azda olsa yiyordu şimdi çorba yemiyor azda olsa yoğurt yemeye başladı ay ben şaşırdım vallahi bu çocuk ne yer ne yemez hergün elli çeşit yapmaktanda yoruldum açıkçası kafam çok karıtı artık

isin cok zor canim ya Allah yardim etsin
ben sana atarim tarifi ,yaptim kurabiyeyi bugun, hemen dagiliyor guzel oldu
ama ici biraz koyu kaldi sanki hafif pismemis gibi normalimi o yoksa ben mi kalin yaptim
bilemiyorum, defneye verdim yedi yogutla
puturluydu benimki
cagan yemiyorsa blendirdan gecir ver hic yememesinden iyidir.

ya kıslar yapanlar banada şu kurabiye tarifini yazsaya özelden birde bu kurabiyeleri nasıl veriyosunuz yani benim oğlan pütürlü yemiyor meyvenin içine koyup yada devam sütünün blendr yapsam olurmu ay çok heves ettim kurabiye işine hele bir yazın bakem nasıl yapçam nasıl vercem buarada çağanın acaip değişik bir yapısı var bir kaç ayır yoğurt yemiyordu çorbayı azda olsa yiyordu şimdi çorba yemiyor azda olsa yoğurt yemeye başladı ay ben şaşırdım vallahi bu çocuk ne yer ne yemez hergün elli çeşit yapmaktanda yoruldum açıkçası kafam çok karıtı artık

inci benim yeğenimde 2,5 yaşında o da henüz birşey yemiyor ama geçenlerde otelde biz et yemeğini beğenmedik yiyemedik bile tadı o kadar berbattıki yeğenim bir güzel tabağındakinin hepsini yedi...demekki damak tadı bizden farklı bu çocuğun dedik...belki çağanda öyle olacaktır.

ay balımcım ne bilim ya çözemedim tatlyımı seviyor tuzluyumu belli değil bir gün onu yiyor aha bişeyisevdi diyorum birdaha ağzına sürmüyor ama çözdüm işi kayınvalideler sölediler eşimde öleymiş iştahsızmış hep iştah şurupları almışlar zamanında benimkide babasına çekmiş babası süt içmezmiş çağanda içmiyor bütün huyları onun bebekliğiymiş herif şimdi 100 küsur kilo şimdide zayıflayamıyor gerçi aman çağan okadar olmasın valla

X