bende seslenmek istiyorum ayca , milupaya niye burda milupaaaaaaaaaaaa yokiçmedi çorbamısıpa nolcak..biriki ilaveyle akşama bize çorba olucak..
şeftaliyi rendeledim, içine de irmik koyup pişirdim hemen, belki onu yer diye..onu da agzına koymadı..şeftaliyi çok severdi halbuki..
hero nun sütlü bisküvisinden yedi azıcık..burda bebe bisküvisi yok bu arada..ülker, eti..size sesleniyorum..bebe bisküvisi sokun şu ülkeye..pazar bomboş :))
valla yeşim benimkinin kolunda bile boncuk boncuk ter oluyo..ortam o kadar da sıcak değil, ben hiç terlemiyorum. bu çocuk neden terler böyle dert oldu bana..demir eksilkiğinden başı sırtı falan terlermiş..
ya benim oğlumda çok terliyor kıslar bende bugün size sorcktım havalar soğudu burda ama boncuk boncuk terliyor demir eksikliiindenmi oluyormuş
akşama kadar hiç yemedi. ağzını bi kilitledi sormayın. akşam biz yemek yerken uyudu. bende bize tavuk yapmıştım iki parçada ona ayırmıştım bir umut. neyse uyandı anam tavukları bi yedi. elimle ufak parçalar halinde verdim. belki sizinkilerde yer.
tavuk göğüs (tarifte bütün yazıyordu ama bizimki doğranmıştı bence dahada iyi oldu)
1-2 su bard. una tavukları iyice bulayıp 15 dk. bekletiyoruz
ayrı bi yerde
1 çay bar. süt
1 çay bar. yağ ( ben ayçiçek ve zeytinyağını karışık kullanıyorum diyetisyenim öyle önermişti 1 ölçü çiçek 2 ölçü z.yağ şeklinde)
1 limon kabuğu rendesi
kimyon, köri, karabiber, tuz
bende köri yoktu. kekiği severim tavukta kekik ekledim.
tavukları undan çıkardıktan sonra da bu karışımın içinde 1 saat bekletiyorsunuz. yağ koymadan teflon tavada arkalı önlü pişiriyorsunuz. bizim de hoşumuza gitti çağan efendininde.
peşinden de incir talısı yedi bir tane.
genellikle bilinir ama ben yinede tarif edeyim.
kuru incirleri güzelce yıkadıktan sonra saplarını kesip içlerine dövülmüş ceviz koyuyoruz. tencereye dizip
incirlerin hizasına gelecek kadar su koyuyoruz ve suyu azalınca (tamamen bitmeyecek suyu biterse kuru oluyor ) altını kapatıyoruz.
umarım sizinkilerde beğenir.
apiyet oçuun
serpil..