Bebeklerimiz bugn ne yedi?

benimki bugün çekirdek yedi iyimi.hemde ayçekirdeği. yaptıım yemekleri yemiyo misafirlikte iken ne bulursa yiyo.

dün peyinrli pekmezli kahvaltı yedi bi kase,öğlen danone yedi,akşam üstüde sebzeli kıymalı çorba yedi,yatmadan öncede sütlü pirinçli mısırlı muhallebinin içine bi armut rendeledim bi kaseye yakında onu yedi..uyumaya yakında emdi uyudu..

maşallah bebeklere çağan bu sabah kahvaltılık danone yedi iki tane ay çok sevindim öğlene köfte yaptım akşamada kabak vericem

maşallah elvin e güzel yemiş..
ben de yoğurtla hiçbişeyi karıştırıp vermedim şimdiye kadar..hani kalsiyum içeriyo ya, meyvelerde demir var falan..aman ben kafayı yedim zaten bu kalsiyum ve demirden..demiri düşük çıktı ya, her bişeye dikkat ediyorum napiim, ama yine de çok terliyo bu çocuk..tekrardan bi test yaptırıp değerlere baksak mı napsak..off kıyamıyorum da..

bu arada bugün ilk defa yayla çorbası yaptım..vazgeçtim tahıllı, sebzeli çorbalardan..yemiyo yaramazz..bakalım bunu yicek mi çok merak ediyorum..

bi de bişey sorucam..kuru nane ekliyo musunuz bebişin çorbasına?

işallah yer ayaçcım ben hiç nane koymadım yayla çorbasını bir defayaptım yemedi zaten çağan yoğurtlu ve sütlü çorbaları içmiyor ama tekrar denemek istiyorum bayram sonunda zira yemesse bari ben yerim diye bayrma sonunda yapıcam :))

ayca ya bizdede cok terleme var
ozellikle uyurken kafasi cok terliyor demir ilacini vermeye calisiyorum
hergun ama bazen unutuyorum
acaba demir eksikliginden mi oluyor bende mi tahlil yaptirsam hicte istemiyorum gerci
9. ayda yaptir demislerdi bana saglik ocagindaki hemsireler
bende vitamin hapi ictim gecen gun birde omega3 hapi esim kendine almis
bende yuttum sutum artti demekki benim vitaminsizliktanmi sutum olmuyor
yani varda oyle cok degil kafamçokkarıştı anlayamaim

biz bugun irmikli kahvaltidan yaptik
saat 11 gibi 2 kasik sade yogurt yedi
oglen buharda patates havuc kabak pisirip baska tencere de un kavurdum su koyup
kaynattim sonrada o pisenleri attim oyle bir corba oldu onu verdim 200cc kadar
saat 3 te emdi
saat 5 de 100cc kadar o corbadan yedi
saat 7 gibi 150 cc mama yedi suan uyuyor
kalkarsa ona muhallebi verecem ki kalkacak eminim

ya ben kac gundur et vermedim acaba ondanmi demiri azaldi
yarin kiymali yemek yapayim bari kizima ya
sesi geliyor benimkinin uyandi sanirim yine

içmedi çorbamı sıpa nolcak..biriki ilaveyle akşama bize çorba olucak..

şeftaliyi rendeledim, içine de irmik koyup pişirdim hemen, belki onu yer diye..onu da agzına koymadı..şeftaliyi çok severdi halbuki..

hero nun sütlü bisküvisinden yedi azıcık..burda bebe bisküvisi yok bu arada..ülker, eti..size sesleniyorum..bebe bisküvisi sokun şu ülkeye..pazar bomboş :))

valla yeşim benimkinin kolunda bile boncuk boncuk ter oluyo..ortam o kadar da sıcak değil, ben hiç terlemiyorum. bu çocuk neden terler böyle dert oldu bana..demir eksilkiğinden başı sırtı falan terlermiş..

ya benim oğlumda çok terliyor kıslar bende bugün size sorcktım havalar soğudu burda ama boncuk boncuk terliyor demir eksikliiindenmi oluyormuş

ben artık çoğunlukla kendimize yaptığım yemeklerden verıorum,tuzunu sonradan eklıorum bizimkine,baharatta koyuorum abartmadan,hem ben yoruldum ayrı pişirmekten hemde hep aynı tarz patates havuc kabak kıyma irmik ,ben bile bıktım,zaten şimdi ramazanda muhakkak hergün çorba oluo,çok sewıo benımkı yoğurtlu tavuklu şehriyeli mercimek yada tarhana çorbalarını içine azcık ekmek ufalıorum,nanelerınıde koyuyorum ben artık ç0rbaya,ew makarnasına bayılıo özellikle kavunla,

ben de bizim çorbalardan veriyorum çok seviyo artık.eskiden olsa bir iki kaşık ancak yedirebiliyordum.alışıyolar zamanla.

akşama kadar hiç yemedi. ağzını bi kilitledi sormayın. akşam biz yemek yerken uyudu. bende bize tavuk yapmıştım iki parçada ona ayırmıştım bir umut. neyse uyandı anam tavukları bi yedi. elimle ufak parçalar halinde verdim. belki sizinkilerde yer.

tavuk göğüs (tarifte bütün yazıyordu ama bizimki doğranmıştı bence dahada iyi oldu)
1-2 su bard. una tavukları iyice bulayıp 15 dk. bekletiyoruz
ayrı bi yerde
1 çay bar. süt
1 çay bar. yağ ( ben ayçiçek ve zeytinyağını karışık kullanıyorum diyetisyenim öyle önermişti 1 ölçü çiçek 2 ölçü z.yağ şeklinde)
1 limon kabuğu rendesi
kimyon, köri, karabiber, tuz
bende köri yoktu. kekiği severim tavukta kekik ekledim.

tavukları undan çıkardıktan sonra da bu karışımın içinde 1 saat bekletiyorsunuz. yağ koymadan teflon tavada arkalı önlü pişiriyorsunuz. bizim de hoşumuza gitti çağan efendininde.

peşinden de incir talısı yedi bir tane.

genellikle bilinir ama ben yinede tarif edeyim.

kuru incirleri güzelce yıkadıktan sonra saplarını kesip içlerine dövülmüş ceviz koyuyoruz. tencereye dizip
incirlerin hizasına gelecek kadar su koyuyoruz ve suyu azalınca (tamamen bitmeyecek suyu biterse kuru oluyor ) altını kapatıyoruz.

umarım sizinkilerde beğenir.

apiyet oçuun

serpil..

serpilcim tariflerin cok guzel not edicem hemen

bende seslenmek istiyorum ayca , milupaya niye burda milupaaaaaaaaaaaa yok
bide vileda yada seslenmek istiyroum, yeri egilip silmekten her defasinda belim agriyor
ya bana da yazik buraya getirseler eminim alirlar , tabi bu arada pril , calgonit ve
huggies ide kutluyorum onlari buldum, basarilarinin devamini diliyorum

valla yeşim benimkinin kolunda bile boncuk boncuk ter oluyo..ortam o kadar da sıcak değil, ben hiç terlemiyorum. bu çocuk neden terler böyle dert oldu bana..demir eksilkiğinden başı sırtı falan terlermiş..

ne bilim ayca bende takiyorum kafaya ama demir damlasi veriyorum
oda ise yaramiyormu acaba bide tipasini kaybettim
hava aldi ilac biraz, sonra buzdolabi posetine sardim ama rengi koyu oldu
ozelliginimi kaybetti acaba kafamçokkarıştı cocuk buyutmek ne zormus ya

serpil karabiberle kori zararli degilmi?
kimyon zaten gaz icin iyi gleiyormus bebege? bide tuz var
ben baharatlara gecmedim henuz
baharatsiz yaparim

canım ben kendimze yapmıştım ama baharatları ve tuzu çok az ölçüde kullanmıştım belki çağanda yer diye. dr.umuz yemiyorsa yesin diye tuz da verebilirsin demişti. kendisi oğluna vermiş. ha birde baharatların sadece aroması geçiyor tavuğa..

ya benim oğlumda çok terliyor kıslar bende bugün size sorcktım havalar soğudu burda ama boncuk boncuk terliyor demir eksikliiindenmi oluyormuş

valla netten baktığım kadarıyla biçok nedeni olabilirmiş ama demir eksikliği de bunlardan birisi..yeğenimin dr u da demiş demir eksikliğinde baş, boyun,sırt bölgesi çok terler bebeklerin diye..

yeşiim, sen kaç damla veriyosun bebeğine..ya bize dr ferrum şurup demişti. aldım, kullandım, bitti..burda eczaneye sorduk sadece demir içeren yok dedi..gelen birine ısmarladık, o da damla almış yanlışlıkla..8 damla veriyorum. kiloya göre mi oluyodu bu nasıldı, ben hiç kullanmamıştım.

afiyet olsun çağana, löp löp et olsun :)) tavuğu denemek lazım..incir tatlısını ben de yaparım..hatta cevizi biraz toz şekerle karıştırır, bi de piştikten sonra tereyağ kızdırıp dökerim üstüne cokacimcoook

bugün ben de oğluma kurabiye yaptım sizden özenip..tarif aramaya üşendiğimden uyduruk bişey yaptım..1 yumurta sarısıyla, 1 su bardağından az sıvı yağı karıştırdım, göz kararı pekmez ekledim. aldığı kadar da un ve kabartma tozu..epeyce de sıcak suda bekletip minik minik dogradığım hurmalardan ekledim. biraz da çekilmiş fındık ve ceviz içi..ben begendim, oğluma da 1 tanesini muzla ezip yedirdim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…