Bebeklerimiz bugn ne yedi?

bugün eymene yedirmek için farklı bir yöntem uyguladım.büyük bir bez yazdım üzerine oturttum önüne kaşık tabak biberon verdim.bunlarla meşgul olurken bende bir taraftan yedirdim arada elimdeki kaşığı tuttu etrafı kendini iyice kirletti.ben çok sakindim tabiki.sonuçta yemek yedirmek değil yemek yemeyi öğretmek amaç.birazda olsa faydası oldu gibi çünkü normalde ağzını açmaz ya da öğürürdü.bugün öyle yapmadı.inşallah düzelir yeme problemi.

ya canım internette okumuştum bebekler ne yerse yesin bir tabak dolusuda yeseler mutlaka emmek isterlermiş..... ben öyle yapıyorum her öğününden sonra emziriyorum yoksa huysuzlaşıyoo...

az yiyor zatende ben doymadığı için emiyor sanmıştım.bilgi için teşekkürleera.s.

kizim sabah turk usulu kahvalti yapti
kibrit kadar tuzsuz peynir
ceyrek domates
yarim yumurta sarisi
ceyrek tost ekmegi yedi

oglen balkabagi corbasi

ikindi yogurt
1 saat sonra yine kabak corbasi

saat 9 gibi muhallebi yapacam

bugun Aysimam sabah yarim yumurta,biraz tuzsuz peynir,ve domates yedi.
oglen de kabak+et+havuc+patates püresi yedi.
2 saat sonra emzirdim tabi aralarda su icirdim.
aksama dogru yogurt yedirdim.
aksam da sütlü tahilli meyveli mama yedi..
1 saat once de mama icti uyuyor.

berat bu sabah çeyrek yumurta sarısı ve peynir yedi.
öğlen şeftali ve kara üzüm yedi.
iftarda annemdeydik, kalabalık sofrayı seviyor, biz ne yersek istedi. biraz şehriye çorbasından, biraz da karışık kızartmadan yedirdim. yağlıdır diye vermekten korktum ama vermiyorsun diye ağladı.:nazar: birkaç kere de salatanın suyuna ekmek içi bandım.
yemeyen çocuk çok zor, yesinde ben her gün birilerini çağırırım yemeğe.

bu sabah (08:30) efe yarım domates rendesi
3 dolu dolu tatlı kaşığı labne
1 çay kaşığı ceviz
1 çay kaşığı pekmez yedi
normalde hergün şabensinin içine bir yumurta sarısı koyuyorumm ama bugün evde kalmamış o yüzden veremedim...

saat 12:00 gibi armut vercem
sonrasını gün içinde yazarım

domatesi biraz zor yedi bende tabağı önüne koydum, hemen elini soktu o oynarken ben çaktırmadan yedirdimn ama biraz fazla gelmilş olmalı ki bi kısmını kustu

somonu nasıl vereceksin ben bi kere direk elimle bölüp bölüp verdim kuru geldi yutamadı

ben inci gibi firinda yaptim keske ustunede yagli kagit koysaymisim biraz kuru oldu
kenarlari. ben elimle ezerek verdim biraz ekmek ve tabi yutamaz diye portakal suyuyla
verdim
portakal suyunun icine sicak su koydum yari yariya asidi gitsin diye
belki yemez diye buharda patates pisirdim ama gerek kalmadi kucuk bir parca yedi somondan

simdide mercimek corba yaptim
unu kavurup su koydum mercimekleri attim pisince icine 1 dal kereviz attim birde
buharda pisen patateslerin bir kismini yatti yine uyanincada onu yedircem.

Sabah 9:30 gibi mama yedi.
Öğlen 12: 30 gibi kayısı, armut, incir, yoğurt ve bebe bisküvini robotta çektim. 120 ml kadar yedi.. Acıkınca kabak, havuç, patates, soğan ve pirinçle yaptığım sebze çorbası vereceğim...

bugun Aysima hanim,sabah mama icti.öglen de sebze corbasi yedirdim.aralarda su icti.3 saat sonra da cilek+armut+elma püresi yedi.
aksam biz yemek yerken de yogur yedirdim.yatmadan once de yulafli mamalardan almistim ondan yedirdim.

çağan bu sabah geç kalktı milupanın kahvaltılığı varmış meyveli kurabiye diye yeni gördüm aldım dün yarısını bugün yarısını yedi öğlene tavuk vericem buarada dün eşim meyve filesi almış kullanan varmı yani meyveyi sadece onunlamı vercez

çağan bu sabah geç kalktı milupanın kahvaltılığı varmış meyveli kurabiye diye yeni gördüm aldım dün yarısını bugün yarısını yedi öğlene tavuk vericem buarada dün eşim meyve filesi almış kullanan varmı yani meyveyi sadece onunlamı vercez

canım benim de var ondan ama, pek kullanmıyorum. 2-3 kez anca vermişimdir eline..meyvenin kendisine dokunarak kemirmeyi daha cok seviyo, fazla geldi mi çıkarıyo zaten diliyle..çağan belki sever..salatalık, domates ve meyve koyup verebilirsin tabi..

kizim sabah
yarim yumurta sarisi tavda pismis
kibrit kutusu kadar peynir
yaklasik ceyrek kadar domates
ceyrek tost ekmegi yedi

oglen kiymali patates kabakli yemek yaptim
250cc kadar yedi

ikindi tugbadan kopya cektim
yogurt icine seftali muz elma mandalina buskivi kabak cekirdegi 5-6 tane, yarim ceviz
rondodan gecrip yedirdim 250 cc civarinda

saat 9 da
su muhallebisi yaptim.

suan uyuyor eger gece uyanirsa keci sutu vericem.

bugun Aysima hanim,sabah mama icti.öglen de sebze corbasi yedirdim.aralarda su icti.3 saat sonra da cilek+armut+elma püresi yedi.
aksam biz yemek yerken de yogur yedirdim.yatmadan once de yulafli mamalardan almistim ondan yedirdim.

cnm bana doktorumuz bir yasina kadar cilek yedirtme demisti san aöyle biseyden bahsetmedimi benim doktor alman seninde almandir diye soruyorum

X