bebekler kaç aylıkken konuşur? kızım 5 aylık ve konuşmaya başladı

Benim kızım 4.5 aylık ve yaklaşık iki aydır anne, Allah diyor masallah:nazar::49::48:
kızımın doğum gününe göre özelliklerine baktım dilbaz konuşmayı sever yazıyordu. Gerçekten sağlık ocağında aşı olduktan sonra birşeyler söylemeye çalışıyor sanki hemşire beni mi şikayet ediyorsun dedi :)))

Bebişinize maşallah.. Benim kızımda 6 aylıkken baba diyordu, yaşına giirdiğinde doğum gününe gelenler şok :) Hiç unutmam halam ağzı açık, aa kızım bu konuşuyor demişti. Şimdi 5 yaşında, hiç susmuyor :) Çok güzel fakat sabır isteyen bişey :)

kimse yanlış anlamasın ama bebeklerin bahsettiğiniz aylarda anlamını bilerek konuşması tıbben mümkün değil.Ha eğer yapıyorlarsa hemen tescil ettirip,tıp ve yenidoğan psikoljisi tarihine geçmek için önlem alınmalı.Arkadaşlar sadece taklit ediyorlar encok duydugu sözcükleri.öğlum doğdugundan beri anne diye ağlıyor sanki,bazen baba,mama,meme diyor ama henüz 5 aylık ve bunları sadece tanıyor ve taklit ediyor(anlamıyor anlamlandıramıyor tanıyor)hatta çift dilli oldugundan şuan ingilizcede de en çok kullandıgım sözcükleri tanıyor,ses olarak vermesede farklı dilleri ayırıyor türkçe daha çok konuşuldugundan türkçeyi taklit ediyor
.bunca yııllık hem öğretmen hemçocuk psikoljisi masterım var bilinen böyle bir vaka yoktur.ancak dr arkadasımında dediiği gibi taklit etmekte ve annelerimiz sabırsızlandıgı için heyecanlanmakta.Ha sadece anneler değil eşimde her hareketinde heyecanlanıyor ben açıklayınca hevesimi kırdın normal diyorsun diyor:)benim bebeğimde biraz erkenci ama 2 hafta fark ediyor.birde bırakın her şeyi zamanında yapsın beklentilerinizi bu yönde tuttun yoksa ilerleyen zamanda hem aile hem çocuk yıpranıyor.bebişlerinizle uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim.sevgilerimle

konuşmak değil bencede , o ayları geçtik doğan bir bebek bile aglarken anne diyerek aglayabiliyor o zaman o da konuşuyor demek anlamına geliyor. bebeklerin en çok yaptığı şey dili kullanma pratiğidir yani dilini ses ile ilk agu dediğinde bile bu agu konuşma olmuyor sadece agız reflekslerini geçirdiği anlamına geliyor, 9 ay sonrası bilinçli olarak kelmelerin manasını bilerek konuşmaya başlıyorlar, tabi her anne çocuğuna böyle güzel bir davranışı yakıştırıp erken konuştu diyebilir , arkadaş demiş iki cümleye kurmaya başladı bana inandırıcı gelmedi anne geldi diyor mu mesela bunu diyorsa ok 5 aylık çocuk konuşmuş diyebilirsiniz ama mamamama, bababa,bu tarz taklit kelimeleri konuştuğu manasına gelmez,

maşallah, demekki kızınız dilli olacak,
bizim sülalenin bebekleride çok erken konuşur
5-6 aylıkken sesler çıkartırlar 1 yaşında basit cümleler kurarlar,
sonrasında bir süre böyle devam ederler, herşeyi sorarlar,
bu ne? bu ne?? abla bu ne?? bıktırana kadar,
hepsini bant gibi kafalarına kaydediyor yaramazlar, bülbül gibi konuşmaya başlıyolar.

bu kadar kucuk bi bebek ancak duydugu sesleri taklit ediyordur...evet konusmaya bir gecis ancak konusma degil...benim kizim da bu sekilde taklit edip sesler cikariyirdu..su an 2 yasinda ve az bucuk konusuyor..gayet normal bi gelisim...ama siz konusma demeyin ona yine de, sonra ilerlemesi neden durdu acaba diye uzulursunuz...

Back