bebekler kaç aylıkken konuşur? kızım 5 aylık ve konuşmaya başladı

melikeanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
530
3
46
İstanbul
kızım su anda 5 aylık, gecen aylarda da bu tarz kelimeler söylerdi ama kaale almazdık bilinçli söylemiyordur diyorduk ama gerçekten eminim kızım bilinçli söylüyor.
Mesela acıktıgı zaman "mama" veya "aNNE MAMA" diye aglıyor sonra odadan resmen anneee diye bagırarak beni çağırıyor.
Uykusunda emzikle uyuyor emzik düşünce "meme" diye aglıyor. Birşeyler soruyoruz mesela yermisin ister misin istemiyorsa ıııh diyor, uykusu gelince birçok bebek yapar bunu ama bu cok erken başladı bence "eee eee" diye uyut beni diye gözüme bakıyor.
Bunları doktora söyledim benle dalga gecti" bu ayda bunları söyleyen 5 yasında ben koca istiyorum der" dedi sonra muayene sonrasında kızımın uykusu geldi "meme" diye sayıklamaya başladı doktorda duydu hatta " meme dedi valla meme dedi" resmen meme istedi diye sasırdı. Bi de oyun oynarken " hey hey" diyor. Bu tarz bir durumla karsılasan var mı? bebekler kaç aylıkken konusurlar? bu çok yakında cümlede kurar gibime geliyor valla bunun gibi 2 hecelilerden birçok seyi söylemeye başladı bile.

çok sevimli herkese gülüyor sirinlik yapmaya calisiyor, çocukları ayırıyor ve onlarla oynamaya calısıyor, Allah size de nasip eder insallah.

öncelikle maşallah diyelim, benim kzıımda 5-6 aylıkken bu tür şeyler söylüyodu, baba, dede, anne anne, eee ee falan gibi kelimeleri ama şuan bir yaşında olmasına rağmen bu kelimelerin üzerine pek bişey koyamadık ( gel ve al kelimeleri dışında),
hatta zaman zaman başka şeylere odaklandığında (yürümeye çalışmak gibi) bu söylediği kelimeleri bile unuttuğu oluyodu, ya nazardan yada başka şeyden bilmiyorum yani hala yerimizde sayıyoruz diyebilirim siizn öyle olmaz umarım

siz onun karşısında direk ona konuşarak en cok neleri söylerseniz onlarda onu söylüyor.... bende kızımı emzireceğim zaman meme gel meme demişim farkında olmadan oda her acıktığında meme meme diyordu....

:))emin olabilirsiniz çocuğunuz konuşmuyor ses çıkarıyor.benim ikizlerim var kız ve erkek.6aylıklar yurtdışındayız ve şimdilerde senin kzıın gibi ses çıkarıyorlar sadece.cevap vemesinin imkanı yok,kendinizi kandırmanıza gerek yok yani.mesleğim çocuk dr ben yıllardır sizin gibi herşeyi erkenden yaşamak isteyen annelere bunları anlatmakdan yoruldum.lütfen kusura bakmayın,üzülmeyinde elbet yeri gelince konuşacak,sadece fazla beklenti içersinde olmak yalnış geliyor bana.

aynen canım o aylarda benim oğlumda öyle sesler çıkarıyodu hepimiz şok olup kalıyoduk ama sadece sesmiş şimdi gerçekten konuşunca anlıyorsun farkı

bi videosunu cekseniz bizde görsek:)))
valla bende merak ettim...

eşime söyledim aa dedim 5 aylık bene konuşuyormuş diye
ilk tepkisi Eyvaahh oldu
yani daha şimdiden başlamış diye ne çok çektirmişim adama yaww

Valla unutabilir bende oyle dusunuyorum simdi yeni yeni seyler ekledi oyun oynarken heyy heyy allah allah gibi sesler cikariyor, ama hala meme ve anne sik sik diyor

Evet bizde surekli emzige meme diyoruz uykusu gelince kizim iiiii ve meme diye sayikliyor tabiki meme demeyi ordan ogrenmis bencede :)

Olabilir tabikide, bilmiyorum. Ben biryerde okumustum bebekler bizi taklit ediyormus bu aylarda ben bu kelimeleri kullandigim icin o da bilmeden taklit ediyor olabilir, benim ilk bebegim hevesli olmak hakkim ama .... Ve benim iki yegenim var ben daha once onlardan boyle birseyler duymadim demekki cocuktan cocuga da fark var.

çok sevimli herkese gülüyor sirinlik yapmaya calisiyor, çocukları ayırıyor ve onlarla oynamaya calısıyor, Allah size de nasip eder insallah.

BENİM kızımda 5aylıken konuşmaya başladı baba dedi sonra beraberinde abla ama şimdi 15 aylık ama daha tam konuşması açılmadı.

Evet taklit ediyor benim oğlumda aynı sekilde su an yaklaşık 4 aylik çıkardığım seslere benzer sesler çıkarmaya çalışıyor mesela uyuturken eeee huhu diye ninni söylüyorum o da beni taklit ederek uyuyor hatta dün gece 03:00 de kakasini yaptı altını temizledikten sonra oyun istedi yatağına yatırdım kendi kendine eeee diye ninni söylemeye başladı ben uyumuşum beni uyuttu ninnisiyle:))yarim saat sonra gözlerimi açtığımda oğlumunda uyudugu gordum bundan sonra sallamadan kendiliğinden uyuması icin mudahale etmeden yanliz bırakacağım .

peki iki aylıkken neler yapa biliyodu mesala size konuşunca gülüyomuydu.yada agu gibi seslşer çıkarıyomuydu?benim oğlumda şu an iki aylık ama pek gülmüyo.

benim kızım da dört aylıkken ona sürekli hadi gelll diyordum o da taklit edip ge diye bi ses çıkarıyordu. 5 aylık olunca dede(tabi farkında değildi anlamının tamamen taklit), 8 aylık olunca anne, baba 9 aylık olunca da hatice:), pepe, meme, mama, cıs, hadi, araba gibi basit kelimeleri söyledi.daha yeni yeni kullandığı kelimelerin ne anlama geldiğini öğrendi. dün oyuncakçıda dolaşıyorduk kucağımdaydı ben eşimle konuşuyordum birden hareketlendi, alkış çalmaya başladı pepeee, pepeee dedi. bir baktım pepe posteri:) annenin ben, haticenin komşumuz olduğunun farkında artık. sizin bebek de daha farkında değildir ne dediğinin sadece taklit ediyordur tahminim.ama büyük başarı şimdiden bu kadar ses çıkarması. Allah yavrularımızı korusun.

benim oğlum da çok erken başladı böyle kelimelere anne, baba, mama vb. ve sürekli arka arkaya söyleyip duruyodu herkes farkında olmadan söylüyo erkek çocuk hem o kadar erken konuşmaz derken; bir yaşına gelmeden sevdiği ve bize sık sık gelen komşularımızın adını söylemeye başladı (çiğdem e çiğbam dese de:)) şuan 20 aylık ve inanılmaz kelime hazinesi var, en güzel yanı ise kelimeleri düzgün çıkarabiliyo ve çok güzel cümle kuruyo. 2 kelimelik cümleleri de 15 aylık kurmaya başlamıştı. bence de çocuktan çocuğa değişiyo ama ailenin etkisi de olabilir gibi geliyo çocukla ilgilenmek önemli ihmal etme ve sürekli kitap oku taklit yetenekleri çok gelişmiş olduğundan duyduğu yeni kelimeleri o da söylemeye çalışacaktır.

keşke bu kadar eminken benim oğlumu görebilseydiniz; mutlaka her anne bişeyler hemen olsun isterler ve sadece kendi çocukları çok büyük farkla önden gidiyor diye düşünürler ama arada istisnalar var.. benim oğlumun gelişiminin her boyutu çok hızlı oldu örneğin 3.5 aylık dişi çıktı 18 aylık olmadan hepsi tamamlandı, 4,5 aylık emeklemeye başladı 6 aylık da ondan istediğim kumandayı, oyuncak tavuğunu, telefonumu başka odadan bulup getirebiliyodu basit emirleri taa o zamandan anlayabiliyodu, 8 aylık yürüdü. eğer sizin bahsettiğiniz sadece dil konusundaysa yukarda dil gelişimini de biraz paylaşmıştım. bilim sizin bahsettiğiniz gibi bir sınırlandırma yapamaz diye düşünüyorum ayrıca..!

kesinlikle size katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…