Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

İki arabayı nasıl kullanıyorsunuz valla merak ettim helal olsun size :)
2 değil 3:)
Tabi üçüncü dönüşümlü, biri gidiyor öbürü geliyor.
Tek başıma iki çocukla çıkmıyorum, çıkamam.
Bu arabadan değil, çocuklarımın aşırı yaramaz olmalarından kaynaklı.
Birini kontrol altına alayım derken, öbürü fırlar gider.
Eşim, bakıcı, annem, ablam olmadan ikisiyle hiç çıkmadım:)
Çıktığımda ama aynı anda iki arabayı sürebiliyorum, birini tek el iterken, öbürünü arkamdan çekerek ilerliyorum, kolay oluyor.

Valla birisi bana kalkıp paşa paşa yer vereceksin dese kalkar koltuğu kafasına geçiririm kimse kusura bakmasın sizin bahsettiğiniz saygı anlayışı hiç bir toplum kurallarında yok. Amerika da ki gençlerin çokta umurlarında olup kalkıp buyur teyzem diyeceklerini düşünmüyorum açıkçası. Hele birde teksasa gidin orada diyin paşa paşa kalkacaksın diye :) siz öyle kulaktan dolma bilgilere inanmayın, gidin bir kaç ay kalın sonra gelir bizim insanlara şükür edersiniz belki... Siyasette bile sizinki kadar koltuk sevdası yoktur valla ne koltukmuş. Arkadaşlar olurda hanfendiyi bir otobüste, metroda falan görürseniz önce kırmızı halısını serin sonra bizde binebilir miyiz diye izin alın çünkü o onun şahsına özel limuzini. Siz kimsiniz geçin direğe tutunun sapasağlam insanlarsınız direk neyinize yetmiyor yani burda ikinci amerika leydisi otururken. Kendisi toplum kurallarını yazmış bir insan...

İşte insanoğlu böyle. Toplum kurallarına göre böyle olacak hikaye :) kendisini düşünüyor her durumda nasıl işine gelirse. Dün başına o gelmişse onu savunuyor, bugün bunu yaşadıysa başka bir şeyi savunuyor ki kendini koruyabilsin. Örnek: konu sahibi.

Kuzey Amerika da Kanada da yasiyorum ve 3 cocugum var. kimseye bana yer ver demeye kalmadan yer veriyorlar. gecen haftasonu 3 yasindaki oglum icin 40 yasindaki kadin yerinden kalkti yer verdi. Bazen kendimi bulasici hastalikli gibi hissediyorum. Iceri girer girmez hangi yone donersek ordaki insanlar hemen kalkiyor uzaklasiyor bize alan acmak icin.

Mükemmelsin

Ve hala konu sahibi ‘Çevir kazı yanmasın’ .

Konu kapanmadıkça, sayfalar geçtikçe daha çok söylemek istediğim şey geliyor aklıma. Bence sorun gençlerde değil bu arada, şu anki sorunun kaynağı orta yaşlı insanlar. Hem bu gençlerin ana babaları oluyorlar hem toplumu geriyorlar. Bir garip bu teyzeler. Güne gider günden gelir otobüse binince genç görse dibine girip cık cık cık yapar, kendi çocuğu olunca hanımefendi carlar hemen sen yoruluyosun yavrum yer verme boşver der.
Herkes örnek veriyor bende vereyim. Bugün metrobüsteyim ön taraf hınca hınç insan dolu. Tüm gençler ayakta sersefil sığmaya çalışıyor. Koltukların hepsinde 35-50 tahmini yaş aralığında orta yaşlılar oturuyor. Yaşlı bir kadın bindi. Çantasını tutamıyor, tutunamıyor. Benim yanımda durmaya çalışıyor kadın adamlar kadınla göz göze gelmemek için camdan bakıyorlar ama kalkmıyorlar. Bu tip insanların günah keçiside gençler oluyor. Bir genç oturuyor olsaydı bencil orta yaşlılar hep birlikte onu linç edeceklerdi. 10 dakikalık zamandan sonra biri dayanamayıp kalktı kadına yer vermek için.

Benim bebegimle ne yaptigimi bilmeden yorum yapmayin,olayi da isinize gelir gibi cevirmeyin..ama cok merak ediyorsaniz söyleyeyim,benim bebegim bebek arabasinda 5 dakika bile durmayan bir bebek o yüzden biz bebek arabasi kullanamiyoruz,yani asansörle bir isim yok,hee olsa da birinin sirasini alayim önüne geceyim derdim olmadi hicbir zaman, ama bebek arabasi kullanan annelere sebebi her ne olursa olsun bu kadar gaddar davranmanizi anlamiyorum

Ne kadar çarpıtıyorsunuz konuyu şu an da inanılır gib değil yani. Öncelikle kendimi leydi bebek arabamı da limuzin zannetmiyorum hayatım boyunca da gerek bebekli gerek yaşlı yer verdim neden? saygı empati icabı. Herhalde düzgün okumadınız bir daha anlatayım; ben direkt asansöre biner binmez çıkın binmeyin demedim 10 aydır da zaten ağzımı açmıyorum ama kusura bakmayın o asansör de eşek kadar bebekli yaşlı insanlar önceliklidir yazıyorsa ve o kız ben bebek arabamla girerken bana yüzünü ekşitip of puf sıkıştık diyorsa ki hala baya yer vardı, sonra da başka bebek arabalı biri girmeye çalışırken de yer mi var bekleyiversin öbürü de hala içeri bakıyor yahu diyorsa sanki biz fuzuli kullanıyormuşuz gibi rahatsa bende lafımı söylerim yok öyle birşey o koluna takacak sevgilisini çantasını iki dk yürüyen merdivene yürüyemiyor diye benim binmeme laf edemez bende çok rahatsız olduysanız inin merdivene binin derim çünkü orada öncelik benim rahatsız olan kendisi ve benim merdivenle çıkma lüksüm yok daha ne kadar anlatayım. Ha bu arada Teksas falan girmişsiniz canım ben Almanyaya da gittim Amerikaya da boş konuşma istersen ülkemizde oradaki saygının s si bile yok. Orada yayaya da saygı var yaşlıya da.

Ben cidden yaşına gelmiş bebek arabasında bir çocuk görmedim yani sizin çevrenizde olmuş demek ki ne diyelim siz de peşin hüküm vermeyin diye dedim hani 3 4 yaş uzun yuruyemez diye :) tatlı rüyalar size de

Nasıl 1 yaşında bebek arabasında çocuk görmediniz anlamadım ben? 1 yaşında çocuk zaten yeni yürümeye başlar fazla da yürüyemez yalpalar, koşmak falan zaten zor ancak ancak öğrenir istisnalar dışında 1 yaş yürümeye başlama yaşıdır ve koskoca avm de siz 1 yaşında çocuğu uzun süre nasıl yürütebilirsiniz ve zaten o kadar yavaş yürümeyle hiçbir işinizi de halledemezsiniz. Bebek arabaları 4-5 yaşa kadar diye geçer arkadaşlarımın hepsi kullanıyor her çocuk bir değil ki bazısı erkenden yürür koşar bazısı geç yürür yavaş yürür neden bir tutuyorsunuz genelleme yaparak 1 yaşında kullanan görmedim 1 sene için mi alınıyor yani arabalar komik

Yanlış anlayıp yorum yapıyorsun neyse. Ben 3 4 yasinda cocuk görmedim dedim arabada yani heralde de 1 yaş çocuğu 5 saat yürütemezsin bunu biz de biliyoruz

Gülesim geliyor sana cidden bak sen en iyisi kapat telefonu git bi nefes al avm lerden uzak kal biraz. Ben yazın avm ye gitmem açık cadde mağazalarını gezerim hep de sıcaktan bunalmanızı engelliyor açık hava, siz de kapalı yer de kala kala kendinizi kaybetmişsiniz bi sakin bi relaks

Son düzenleme:
Ben cidden yaşına gelmiş bebek arabasında bir çocuk görmedim yani sizin çevrenizde olmuş demek ki ne diyelim siz de peşin hüküm vermeyin diye dedim hani 3 4 yaş uzun yuruyemez diye :) tatlı rüyalar size de

Yukarıdaki yorum size ait ben gayet iyiyim de sizde hafiften unutkanlık başlamış zira '' yaşına gelmiş bebek arabasında çocuk görmedim diyen sizsiniz başka yerde 1.5 yaşında çocuk da arabaya binmeyebilir diyende ayrıca konulurken üslup ve saygı sınırını aşmazsak sevinirim.

Nereye ne zaman gideceğimi size soracak değilim. Kendim kaybetmiş falan değilim. Avm ye de sadece alışveriş işimi halletmek için gittiğimi söylemiştim çarşıda bu sıcakta çocuk gezdirmek çok mantıklı evet benim oğlum da akşam 8 de uyumuş oluyor 7 de yemeğini yedirmem gerekiyor hava serinleyince de çıkamıyoruz!!

ama o kadar şiddetle ve gözünüz ne yazdığımı görmez şekilde bir agresiflikle saygı sınırını aşarak cevap veriyorsunuz ki tam okumamışsınız gözlük şart sanırım hadi bye

Canım yani genel bir saygısızlık hoşgörüsüzlük her alan benim her yer benim edası var gençlerde. Ben arabamla biniyorum diye onları rahatsız etmiş oluyorum bana tepki veriyorlar ve ben o tepkiye karşılık sadece hakkımı savunuyorum ama burada yok indirmeye çalışmışım da yok arabamla çıkabilirmişim merdiven de çözüm bulabilirmişim acaba yazdıklarına kendileri lnanıyor mu neden ben çocuğumla eziyet çekiyorum hiçbir özrü olmayan merdivenden ço k daha kolay ve rahat çıkacak insanlar için bana çocuğunu kucağına arabanı eline al diyorlar. Yok valla kusura bakmasınlar herkes bunları kanıksayıp normal davrandığı için böyle olmuşlar aileden de görmemişler. Bana çocukluyum diye tepki verip avm ye de gelme diyen gençlik ileri anne olunca aynı tepkileri verecek

Size sadece cidden gülüyorum :)

Konu sürekli karşıma çıkınca yazayım bari dedim. 1 yaşında bebeğim var bizde asansör kullanıyoruz. Ama bebeğe kadar, avm'de asansör olduğu aklıma dahi gelmezdi. Simdi bile sırf beklememek adına bazen her katta indir bindir yapıyoruz. Olaya tamamen objektif yorum yapmak gerekirse o asansör tüm halka açık. Sırf bebek var,araba var diye öncelik bizim olamaz. En azından bunun tartışmasını milletin baş örtüsüne laf atarak yapma hakkınız asla yok! Sapasağlam görüne bilir ama belkide bir hastalığı vardır bilebilirmisin? Öte yandan ay benim evladım yorulmasın diye, neredeyse ilkokul çağındaki kocaman çocuğu bebek arabasına sokup itenler bile var kısacası kimsenin kimseye karışmaya,bine bilir veya binemez yasağı/izni koymaya hakkı yok.

Bende bebeğim olana kadar asansörlerin nerede olduğunu bile bilmiyordum ki 8 aylık hamileydim yine yürüyen merdivene bindim ne yani zaten durup çıkıyorsun iki dk oraya yürümek mi eziyet olacaktı. Ben öncelik benim kimse binmesin de demedim ama hem bizi yararcasına koşturup binenler hem ben bindiğimde rahatsızlığını hem mimikleriyle hem sözleriyle dile getirenler için tepki verdim o gün öyle oldu zaten. Çok rahatsızsanız bizim girmemizden siz merdiven kullanın dedim çünkü ben mecburum ama onun ki keyfi ve eğer bir rahatsızlığı olsaydı dakikalarca bana hakaret edip bağırıp çok çok sonra belki benim rahatsızlığım var diyeceğine önce benim de şu sorunum var derdi zaten. Gayet 15 cm topuklularla falan binmişti yürümeye engeli olan bir rahatsızlığı varsa o kadar topukla avm ye gelemez sanırım gezmeye. Benim ailemde başörtülü asla öyle birşey yapmam ben asansörden çıkınca onlarda çıkıp bana af atıp sizin kızmaya hakkınız yok bekleyeceksiniz bebek arabasıyla terbiyesiz kız skıştı gibi laf derse bende vicdanınız yok sizin ama başörtünüz tam tersini söylüyor derim. Benden en az 10 yaş küçük insanlar bunlar yoksa binemez demedim bebek arabasyla binenlere saygı gösterecekler dedim öncelik de benim evet bu da yazıyor

Ben size cevap vermemiştim, başka bir üyeye yazdım. Aynı asansördeki gibi atlamışsınız yoruma hemen bıdı bıdı konuşmuşsunuz. Ortadan çıkıp konuşmayı çok seviyorsunuz belliki. Geçen yıl yazdığınız konuyu tekrar bir hatırlayın isterseniz burada kaç defa çıkardık nedense ona cevap veremiyorsunuz. Hani bebek arabalarından rahatsız olduğunuz bir konu vardı ya... demekki zamanında sizde o sevgilisini koluna takan gençlerdenmişsiniz sonra zaman değiştikçe insanda değişiyor tabi fakat ne olduğunu unutuveriyor birden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…