- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.018
-
- Konu Sahibi dejavu_one
2 değil 3:)İki arabayı nasıl kullanıyorsunuz valla merak ettim helal olsun size :)
Evet bu konuda okudugum gencligi begenmiyorum , asiri saygisiz , kaba ve terbiyesiz yorunlar okudum , arayip bulup alintilayacak vaktim yok acikcasi tekrar okuyarak sinirlerimi de bozmak istemiyorum
Ben yer bekledim demedim bu arada , kimse yer vermedi dedim , ben de kimseden yer istemedim ve anlatmaya calistigim sey "bana o haldryken bile yer vermeyen insanlar yuzunden ben de yer vermemezlik yapmam baskasina , o benim yasadigim bireysel zorluk , bu sebeple kalkip da olmaz boyle sey bu kural degistirilmeli 80 yasindaki adam otobuse bindiginde yayar totomu otururum demem"
Toplumsal kurallarin da orf ve adetle alakasi yoktur , siz iki kavrami birbirine karistiriyorsunuz
Toplumsal kural dunyanin her yerinde aynidir , ister amerikaya gidin ister japonyaya markete gittiginizde kasada siraya girersiniz bu bir toplum kuralidir , amerikada avm ye gittiginizde asonsorde oncelik engelli , yasli ve bebek arabi insanlarindir bu bir toplumsal kuraldir , otobuse bindiginizde ingiltere on koltuklar yaslilar , hamileler ve bebekliler icindir oraya oturamazsiniz , oturursaniz ama o koltuga hakki olan biri bindiginde pasa pasa kalkar yer verirsiniz , bunlar dunyanin heryerinde gecerli toplumsal kurallardir ve ulkelerin gelenekleriyle alakasi yoktur
Eki Görüntüle 2287237
Bu da mune hanımın bulduğu konu sahibinin bebek arabalılar hakkındaki çok değil daha geçen yılki düşünceleri. Çok ta takılmamak lazım. İnsan başına gelmeden bazı şeyleri idrak edemiyor demek ki
Kuzey Amerika da Kanada da yasiyorum ve 3 cocugum var. kimseye bana yer ver demeye kalmadan yer veriyorlar. gecen haftasonu 3 yasindaki oglum icin 40 yasindaki kadin yerinden kalkti yer verdi. Bazen kendimi bulasici hastalikli gibi hissediyorum. Iceri girer girmez hangi yone donersek ordaki insanlar hemen kalkiyor uzaklasiyor bize alan acmak icin.Valla birisi bana kalkıp paşa paşa yer vereceksin dese kalkar koltuğu kafasına geçiririm kimse kusura bakmasın sizin bahsettiğiniz saygı anlayışı hiç bir toplum kurallarında yok. Amerika da ki gençlerin çokta umurlarında olup kalkıp buyur teyzem diyeceklerini düşünmüyorum açıkçası. Hele birde teksasa gidin orada diyin paşa paşa kalkacaksın diye :) siz öyle kulaktan dolma bilgilere inanmayın, gidin bir kaç ay kalın sonra gelir bizim insanlara şükür edersiniz belki... Siyasette bile sizinki kadar koltuk sevdası yoktur valla ne koltukmuş. Arkadaşlar olurda hanfendiyi bir otobüste, metroda falan görürseniz önce kırmızı halısını serin sonra bizde binebilir miyiz diye izin alın çünkü o onun şahsına özel limuzini. Siz kimsiniz geçin direğe tutunun sapasağlam insanlarsınız direk neyinize yetmiyor yani burda ikinci amerika leydisi otururken. Kendisi toplum kurallarını yazmış bir insan...
MükemmelsinNe mutlu oldum mesajınızı okuyunca... sayıca az da olsak, birileri ile aynı fikirde olunca bir anda ağzımız kulaklarımıza varıyor
İnanın çok zor değil aslında bu şekilde bakmak olaya... Ama işin içine tam da sizin belirttiğiniz gibi "Anayım ben ana, sen çekil yana" tadında egolar girince yerle bir oluyor tüm iletişimlerimiz... Düşünün ki burada karşıt bir görüş bildirince "evde koca bekle sen o zaman"dan giriyorlar "ergen" diye hakaret ediyorlar :))) Nasıl da hemen yaftalıyoruz birbirimizi :)) Farklı görüştense birisi, kesin "aşağılık bir bekar kız kurusudur, çocuğu bile yoktur" diye heyecanlanıyorlar.. Oysa ki evlenmek, çocuk yapmak, başlangıç olarak işin en kolay yanı... Yani herkes evlenir, çocuk yapar... İş, sonrasında neye dönüştüğümüzle alakalı. :) Ama bizim toplumumuzda evlenenler prensese, anne olanlar da kraliçeye dönüşmek istediklerinden, olmayınca sanırım biraz hassaslık başlıyor.
Bu değil ki sadece karşılaştıklarımız... Sakinliği ve nezihliği ile ünlü bir plajda bağıra bağıra çocuğuna masal okuyanlardan tutun da, facetime ile anneannesini arayıp çocuk konuşmak istemeyince avaz avaz bağırttıranlara kadar tonlarca örnek var çocuk görgüsüzlüğü üzerine... Şimdi kim bu davranışların gerçekten çocuk yetiştirilirken zorunluluktan doğan ihtiyaçlar olduğunu savunabilir ki? Evet asansöre annelerin binmesini engellemeyelim tabii ki ama başı kapalı diye, 15 cm topuklu giyiyorlar, vakko çanta takıyorlar diye de kimseye sinir olmayalım bir zahmet :)
Size denk gelince içimi döktüm biraz kusura kalmayın uzun yazdım :)))
Son olarak, son belirttiğiniz konuda da büyük hak veriyorum size :)) akıllı, uslu, sağduyulu herhangi bir kimseyi genel olarak sevmiyor bu toplum :))) İlla bir kavga gürültü arıyoruz çünkü... Bu ailelerimizde de böyle aslında... Mesela benim gibi gelinler "soğuk gelin" olurlar :)) Ama mesela 15 gün kavgalı 15 gün barışık oldukları diğer gelinle daha sıcak ilişkiler kurulur :) Çünkü "soğuk gelin"de bekledikleri aksiyonu bulamazlar :) Hayatlarında yerine koyacakları başka bir "kişiliklerini ifade etme aracı" olmadığından bu ifade aracını ya annelikte ya kayınvalidelikte ya eltilikte ya da komşulukta bulabiliyorlar... Hayatında kendini ifade edebileceği alan azalan ve hatta o alanlarda da yetkin olamayan insanlar ekseriya saldırı ile kendini var eder...
Sizi çok öpüyorum... Hayata her şeye rağmen pozitif bakmaya devam edin, sizden bunu kocaman rica ediyorum :)) Hoş bakan insanlara ihtiyacımız var :)
Ve hala konu sahibi ‘Çevir kazı yanmasın’ .İşte insanoğlu böyle. Toplum kurallarına göre böyle olacak hikaye :) kendisini düşünüyor her durumda nasıl işine gelirse. Dün başına o gelmişse onu savunuyor, bugün bunu yaşadıysa başka bir şeyi savunuyor ki kendini koruyabilsin. Örnek: konu sahibi.
Benim bebegimle ne yaptigimi bilmeden yorum yapmayin,olayi da isinize gelir gibi cevirmeyin..ama cok merak ediyorsaniz söyleyeyim,benim bebegim bebek arabasinda 5 dakika bile durmayan bir bebek o yüzden biz bebek arabasi kullanamiyoruz,yani asansörle bir isim yok,hee olsa da birinin sirasini alayim önüne geceyim derdim olmadi hicbir zaman, ama bebek arabasi kullanan annelere sebebi her ne olursa olsun bu kadar gaddar davranmanizi anlamiyorum3 4 yaşında bebeğiniz olamaz zira 3 4 yaşındakiler bebek değil çocuktur. Bebeklik yürümeye başlayınca biter. Neden sizin gibi anneler 3-4-5 yaşlarındaki yürüyebilen koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup avmye geliyor? Tabi kolay oluyor size değil mi? İşte bu keyfiliktir hanımefendi mecburiyet değil. Ayrıca dediğimi saptırmayın ben bebekli veya çocuklular asansöre binemez demedim. Öyle bir şey deme hakkım da yok zira asansör sadece bir kesim için değil tüm halk için yapılmıştır. Koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup ısrarla öncelik bekleyen insanlara sempati duymuyorum kusura bakmayın.
Valla birisi bana kalkıp paşa paşa yer vereceksin dese kalkar koltuğu kafasına geçiririm kimse kusura bakmasın sizin bahsettiğiniz saygı anlayışı hiç bir toplum kurallarında yok. Amerika da ki gençlerin çokta umurlarında olup kalkıp buyur teyzem diyeceklerini düşünmüyorum açıkçası. Hele birde teksasa gidin orada diyin paşa paşa kalkacaksın diye :) siz öyle kulaktan dolma bilgilere inanmayın, gidin bir kaç ay kalın sonra gelir bizim insanlara şükür edersiniz belki... Siyasette bile sizinki kadar koltuk sevdası yoktur valla ne koltukmuş. Arkadaşlar olurda hanfendiyi bir otobüste, metroda falan görürseniz önce kırmızı halısını serin sonra bizde binebilir miyiz diye izin alın çünkü o onun şahsına özel limuzini. Siz kimsiniz geçin direğe tutunun sapasağlam insanlarsınız direk neyinize yetmiyor yani burda ikinci amerika leydisi otururken. Kendisi toplum kurallarını yazmış bir insan...
Ben cidden yaşına gelmiş bebek arabasında bir çocuk görmedim yani sizin çevrenizde olmuş demek ki ne diyelim siz de peşin hüküm vermeyin diye dedim hani 3 4 yaş uzun yuruyemez diye :) tatlı rüyalar size de
Yanlış anlayıp yorum yapıyorsun neyse. Ben 3 4 yasinda cocuk görmedim dedim arabada yani heralde de 1 yaş çocuğu 5 saat yürütemezsin bunu biz de biliyoruzNasıl 1 yaşında bebek arabasında çocuk görmediniz anlamadım ben? 1 yaşında çocuk zaten yeni yürümeye başlar fazla da yürüyemez yalpalar, koşmak falan zaten zor ancak ancak öğrenir istisnalar dışında 1 yaş yürümeye başlama yaşıdır ve koskoca avm de siz 1 yaşında çocuğu uzun süre nasıl yürütebilirsiniz ve zaten o kadar yavaş yürümeyle hiçbir işinizi de halledemezsiniz. Bebek arabaları 4-5 yaşa kadar diye geçer arkadaşlarımın hepsi kullanıyor her çocuk bir değil ki bazısı erkenden yürür koşar bazısı geç yürür yavaş yürür neden bir tutuyorsunuz genelleme yaparak 1 yaşında kullanan görmedim 1 sene için mi alınıyor yani arabalar komik
Yanlış anlayıp yorum yapıyorsun neyse. Ben 3 4 yasinda cocuk görmedim dedim arabada yani heralde de 1 yaş çocuğu 5 saat yürütemezsin bunu biz de biliyoruz
Gülesim geliyor sana cidden bak sen en iyisi kapat telefonu git bi nefes al avm lerden uzak kal biraz. Ben yazın avm ye gitmem açık cadde mağazalarını gezerim hep de sıcaktan bunalmanızı engelliyor açık hava, siz de kapalı yer de kala kala kendinizi kaybetmişsiniz bi sakin bi relaks
Ben cidden yaşına gelmiş bebek arabasında bir çocuk görmedim yani sizin çevrenizde olmuş demek ki ne diyelim siz de peşin hüküm vermeyin diye dedim hani 3 4 yaş uzun yuruyemez diye :) tatlı rüyalar size de
Arkadaşım sen insalık dersi vermişsin ama karşındakiler kendilerini savummaya çıkışmış vicdandan uzaklar ama içten içe inş pişman olup kendi yarınlarını hep düşünürler,, gene olursa gene aynı yap bunlar düzelmez ama içine atmamış olursun
Tekerleksiz arabalara mı denk geldiniz siz? Harala gürele itmiyoruz, sürüyoruz yavaşça :)Keyif değil ama cidden zor olmuyor mu arabayı itmek çocukta ağır yani bir müddet sonra yorulma olmuyor mu?
Size sadece cidden gülüyorum :)Yukarıdaki yorum size ait ben gayet iyiyim de sizde hafiften unutkanlık başlamış zira '' yaşına gelmiş bebek arabasında çocuk görmedim diyen sizsiniz başka yerde 1.5 yaşında çocuk da arabaya binmeyebilir diyende ayrıca konulurken üslup ve saygı sınırını aşmazsak sevinirim.
Nereye ne zaman gideceğimi size soracak değilim. Kendim kaybetmiş falan değilim. Avm ye de sadece alışveriş işimi halletmek için gittiğimi söylemiştim çarşıda bu sıcakta çocuk gezdirmek çok mantıklı evet benim oğlum da akşam 8 de uyumuş oluyor 7 de yemeğini yedirmem gerekiyor hava serinleyince de çıkamıyoruz!!
ama o kadar şiddetle ve gözünüz ne yazdığımı görmez şekilde bir agresiflikle saygı sınırını aşarak cevap veriyorsunuz ki tam okumamışsınız gözlük şart sanırım hadi bye
Vallahi ben güçsüzüm o zaman cidden zor geliyor bebek arabası kullanmak banaTekerleksiz arabalara mı denk geldiniz siz? Harala gürele itmiyoruz, sürüyoruz yavaşça :)
Konu sürekli karşıma çıkınca yazayım bari dedim. 1 yaşında bebeğim var bizde asansör kullanıyoruz. Ama bebeğe kadar, avm'de asansör olduğu aklıma dahi gelmezdi. Simdi bile sırf beklememek adına bazen her katta indir bindir yapıyoruz. Olaya tamamen objektif yorum yapmak gerekirse o asansör tüm halka açık. Sırf bebek var,araba var diye öncelik bizim olamaz. En azından bunun tartışmasını milletin baş örtüsüne laf atarak yapma hakkınız asla yok! Sapasağlam görüne bilir ama belkide bir hastalığı vardır bilebilirmisin? Öte yandan ay benim evladım yorulmasın diye, neredeyse ilkokul çağındaki kocaman çocuğu bebek arabasına sokup itenler bile varkısacası kimsenin kimseye karışmaya,bine bilir veya binemez yasağı/izni koymaya hakkı yok.
Ne kadar çarpıtıyorsunuz konuyu şu an da inanılır gib değil yani. Öncelikle kendimi leydi bebek arabamı da limuzin zannetmiyorum hayatım boyunca da gerek bebekli gerek yaşlı yer verdim neden? saygı empati icabı. Herhalde düzgün okumadınız bir daha anlatayım; ben direkt asansöre biner binmez çıkın binmeyin demedim 10 aydır da zaten ağzımı açmıyorum ama kusura bakmayın o asansör de eşek kadar bebekli yaşlı insanlar önceliklidir yazıyorsa ve o kız ben bebek arabamla girerken bana yüzünü ekşitip of puf sıkıştık diyorsa ki hala baya yer vardı, sonra da başka bebek arabalı biri girmeye çalışırken de yer mi var bekleyiversin öbürü de hala içeri bakıyor yahu diyorsa sanki biz fuzuli kullanıyormuşuz gibi rahatsa bende lafımı söylerim yok öyle birşey o koluna takacak sevgilisini çantasını iki dk yürüyen merdivene yürüyemiyor diye benim binmeme laf edemez bende çok rahatsız olduysanız inin merdivene binin derim çünkü orada öncelik benim rahatsız olan kendisi ve benim merdivenle çıkma lüksüm yok daha ne kadar anlatayım. Ha bu arada Teksas falan girmişsiniz canım ben Almanyaya da gittim Amerikaya da boş konuşma istersen ülkemizde oradaki saygının s si bile yok. Orada yayaya da saygı var yaşlıya da.