Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Kuzey Amerika da Kanada da yasiyorum ve 3 cocugum var. kimseye bana yer ver demeye kalmadan yer veriyorlar. gecen haftasonu 3 yasindaki oglum icin 40 yasindaki kadin yerinden kalkti yer verdi. Bazen kendimi bulasici hastalikli gibi hissediyorum. Iceri girer girmez hangi yone donersek ordaki insanlar hemen kalkiyor uzaklasiyor bize alan acmak icin.:KK48:

Pardon Kanada leydisiymiş düzeltiyorum. Bizim burda da suriyeliler 5 çocukla biniyor demekki çokta bir farkımız yokmuş

101 sayfa olmuş konu ama hala kimse birbiriyle anlaşamamış. Genel olarak da sorunumuz bu zaten, birbirimizi anlamaya, empati kurmaya çalışmıyoruz.

Konu sahibi geçen seneki konusunda bebek arabasıyla asansöre, tramvaya binenleri yererken şimdi aynı durum kendi başına gelince saygı duyulmasını bekliyor.

Çocuk sahibi olmayan yada bazı zorlukları yaşamayan üyeler atıp tutuyor, bazı anneler "annelik" sadece kendilerine bahşedilen olağanüstü bir durummuş gibi davranıyor. En son bıraktığımda 3-4 yaşında çocuk yol yürür mü yürümez mi diye tartışılıyordu. Nerden nereye geldik? 😄

Konuya dönecek olursam genel anlamda konu sahibini haklı buldum ama üslubu yanlış. Yıl olmuş 2019 hala insanları dış görünüşüyle, kolundaki çantayla, ayağındaki 15 cm topuklu ayabakkabıyla yargılıyoruz. Zaten konu sahibinin bu kadar tepki almasının sebebi buydu "üslup"...

Benim de 3 yaşında bir çocuğum var, öncesinde üst geçitlerdeki yada avm lerdeki asansörleri hiç kullanmamıştım. Çocuktan sonra kullanmak zorunda kaldım. 1 kere bende buna benzer bir durumla karşılaştım ama kimseyle de kavga etmedim. Tam 20 dk asansör bekledik eşimle. 2 yaşından beri de avm ye bebek arabasıyla gitmeyi tercih etmiyorum kafam daha rahat oluyor. Uyku saatine denk gelmeyince sıkıntı olmuyor zaten kızımda hareketli bir çocuk olduğu için arabada oturmayı pek sevmez.

Bu arada otobüslerde (eğer çok boş değilse) bebek arabamı katlamaya dikkat ederim, tek bebekli insan ben değilim. Aynı otobüse 3-4 tane bebek arabalı insan binse ve arabalarını kapamasa kim bilir kaç kişinin hakkına girmiş oluruz. Çünkü gerçekten baya yer kaplıyorlar.

Bana çocukluyum diye tepki verip avm ye de gelme diyen gençlik ileri anne olunca aynı tepkileri verecek
Evet doğru. Siz de öyle olmuştunuz değil mi?

Geçen yıl yazdığınız konuyu tekrar bir hatırlayın isterseniz burada kaç defa çıkardık nedense ona cevap veremiyorsunuz. Hani bebek arabalarından rahatsız olduğunuz bir konu vardı ya... demekki zamanında sizde o sevgilisini koluna takan gençlerdenmişsiniz sonra zaman değiştikçe insanda değişiyor tabi fakat ne olduğunu unutuveriyor birden. :KK16:

Öncesi
dejavu_one .!.:
Tek elle hemen kapanan bastonlar var iki dakikada kapatabilecek kadar duramıyorlar mı
Sonrası
gündüz işi olup eşi yanında omadan binenler var tek eliyle katlayamayan var katlasa kendisi çocuğu kucağında her bulamayan var

Öncesi
dejavu_one .!.:
Bebeğiniz için kanguru kullanabilirsiniz böylece arabayı almak zorunda kalmazsınız.

Sonrası
dejavu_one .!.:
Oğlum kanguru da durmuyor, kucakta gezdirmek zor arabayı katlasam elimizde arabayı mı tutalım çocuğu mu?

Bence herkes asansöre binebilir bekleyeceksiniz mecbur herkes bekleyecek . Bende bebek arabasını üzerimize doğru sürenlerden kaldırımda bebek arabasının sürmek üzerine caddede sürüp karşıya geçmek için bebeği öne itenlerden şikayetçiyim mesela
Bu konuda size katılıyorum. Çocuğum olduğu halde...Haklısınız.

Evet doğru. Siz de öyle olmuştunuz değil mi?

Öncesi

Sonrası

Öncesi

Sonrası

O mesajıyla ilgili yazılan yorumları özellikle görmezden geliyor.:KK45:Ben Eskişehir'i de biliyorum. Bu mevsimde öğrenciler az olduğu için ne tramvaylar ne avm'ler dolu oluyor. O asansörü beklese kavga etmese 5 dakika sonra yer bulurdu zaten

O mesajıyla ilgili yazılan yorumları özellikle görmezden geliyor.:KK45:Ben Eskişehir'i de biliyorum. Bu mevsimde öğrenciler az olduğu için ne tramvaylar ne avm'ler dolu oluyor. O asansörü beklese kavga etmese 5 dakika sonra yer bulurdu zaten
İnsanların fikri değişebilir, bu çok normal. Deneyimleri, yaşanmışlıkları önceki mesajındaki fikirlerini değiştirmiştir. İnsanız, hepimiz bazı konularda birkaç sene öncekiyle aynı düşünmüyor olabiliriz.

Ama burada insanları üst perdeden eleştiren, "sizi de göreceğiz" diye parmak sallayan birinin önce kendine bakması gerekir bu konuda. Konu sahibinde benim rahatsız olduğum şey üslubu.

Dikkat ettim de bütün yorumlarında hepimizin yerine karar veriyorsun. Yok inatlaşmayın avmye gitmek için, yok ilkokula kadar bindirin demiyorlar...tamam sen son yazdığımı dedin ya bir yaşında indiricem söz. şasesi taş gibi ve koltuğu büyük mü??? Üç beden koltuğu var mı??? Uzunnn süre kullanıyor insanlar bu özelliklerden dolayı. Bazı bebeler süpermenmiş artık onu da travel satanlar hedef kitleye koymayıversin. Gördüm düzenlemenizi . Mesaj alındı tamam 😊

Niyetim çünkü gerçekten ne atışmak ne de kalp kırmak... Teşekkürler olumlu dönüşünüz için :)

Bende bebeğim olana kadar asansörlerin nerede olduğunu bile bilmiyordum ki 8 aylık hamileydim yine yürüyen merdivene bindim ne yani zaten durup çıkıyorsun iki dk oraya yürümek mi eziyet olacaktı. Ben öncelik benim kimse binmesin de demedim ama hem bizi yararcasına koşturup binenler hem ben bindiğimde rahatsızlığını hem mimikleriyle hem sözleriyle dile getirenler için tepki verdim o gün öyle oldu zaten. Çok rahatsızsanız bizim girmemizden siz merdiven kullanın dedim çünkü ben mecburum ama onun ki keyfi ve eğer bir rahatsızlığı olsaydı dakikalarca bana hakaret edip bağırıp çok çok sonra belki benim rahatsızlığım var diyeceğine önce benim de şu sorunum var derdi zaten. Gayet 15 cm topuklularla falan binmişti yürümeye engeli olan bir rahatsızlığı varsa o kadar topukla avm ye gelemez sanırım gezmeye. Benim ailemde başörtülü asla öyle birşey yapmam ben asansörden çıkınca onlarda çıkıp bana af atıp sizin kızmaya hakkınız yok bekleyeceksiniz bebek arabasıyla terbiyesiz kız skıştı gibi laf derse bende vicdanınız yok sizin ama başörtünüz tam tersini söylüyor derim. Benden en az 10 yaş küçük insanlar bunlar yoksa binemez demedim bebek arabasyla binenlere saygı gösterecekler dedim öncelik de benim evet bu da yazıyor

Ne 15 cm topukmuş bu şaştım gitti :KK70:

101 sayfanın kelime bulutunu ortaya çıkarsak "bebek arabası", "asansor" kelimelerinin yanı sıra bir o kadar da "vakko çanta", "15 cm topuk", "koluna sevgilisini takmış", "fönlü saç" çıkacak.

Alt metinleri okuyunca başka derin anlamlar da çıkıyor :)

Veri tabanında kelime bulutu yapmanın bir faydası da bu demek ki :) alt metin okumamıza şans tanıyor :)

En saygısız anımızda bile tüm avrupadan o saydığınız amerikadan cartından curtundan saygın ve asildir milletim. Beğenmiyorsanız bu milleti beğendiğiniz bir ülkeye yerleşiverin. Saygıı görürsünüz belki ozaman. :kahve:
Yok amerikada ingilterede toplum kuralıymışta bilmemne. Adamlar bizim gayet olağan yaptığımız görgü kurallarını reklamla kamu spotuyla kendi halkına izletiyor iyi olalım hoşgörülünolalım diye. Az araştırın izleyin izlettirin gidin yaşayın görün. Başka milletleri küçümsemiyorum asla ama burda burası türkiye bizde toplum kuralı vs yok demeyin kendi milletini bukadar aşşağılayan küçük gören başka bir millet yoktur.

Ben ilk defa gördüm, terbiyesizlikten başka bir şey değil, görünce ay ne ilgili babalar var demiyoruz. Şımarık, Terbiyesiz, Buldumcuk, Bencil insanlar var diyoruz.
Bende denk geldim,hatta daha tuhafına denk geldim,kapıyı tıklattım bekledim bekledim kızım ağlıyor,altı pislenmiş,karnı aç,en son kapıyı tekrar çaldım 20 dakika falan geçmiştir. Adam açtı kapıyı emzirme odasında,bebegiyle,açmış altını oturuyor. Ne bekliyoruz dedim,annesi altını değiştirecek vs diyor. Ee dedim nerde eşiniz?alışverişte diyor adam,valla değiştirin bezini çıkın dedim,20 dakikadır bekliyorum. Söylene söylene değiştirdi bezi de bir zahmet çıktı. Çocuk kakada yapmamıştı yani.
Yakın zamanda oğlumun altını değiştirirken de yine eşiyle girmeye çalışan birine denk geldim ki kapıyı kadında açmıyor,adam daldı odaya. Baya söylenmiştim o zamanda.
Var böyle tipler haklısın pink.
Bu arada hayırlı olsun bebeğin,sağlıkla büyüt.

Valla birisi bana kalkıp paşa paşa yer vereceksin dese kalkar koltuğu kafasına geçiririm kimse kusura bakmasın sizin bahsettiğiniz saygı anlayışı hiç bir toplum kurallarında yok. Amerika da ki gençlerin çokta umurlarında olup kalkıp buyur teyzem diyeceklerini düşünmüyorum açıkçası. Hele birde teksasa gidin orada diyin paşa paşa kalkacaksın diye :) siz öyle kulaktan dolma bilgilere inanmayın, gidin bir kaç ay kalın sonra gelir bizim insanlara şükür edersiniz belki... Siyasette bile sizinki kadar koltuk sevdası yoktur valla ne koltukmuş. Arkadaşlar olurda hanfendiyi bir otobüste, metroda falan görürseniz önce kırmızı halısını serin sonra bizde binebilir miyiz diye izin alın çünkü o onun şahsına özel limuzini. Siz kimsiniz geçin direğe tutunun sapasağlam insanlarsınız direk neyinize yetmiyor yani burda ikinci amerika leydisi otururken. Kendisi toplum kurallarını yazmış bir insan...
Benim de dikkatimi çekiyor, o alıntıladığınız üye her mesajında "Yurt dışı şöyle yurt dışı böyle, ben yurt dışı görmüş insanım" alt mesajlı yorumlar yazıyor. Bilemiyorum yani, sanki Türkiye'de bir tek o var yurt dışı gören :)

Bu konu yaşlı teyzelerin gençler yer vermiyor mevzusu ile kapışır :KK11:... karnım burnumda ilçeler arası ayakta yolculuk yaptım bir kere off demedim çünkü insanlık aşılanmayan birşey...o insanlar genç ve evet yürüyen merdivenlede çıkabilir otobuste yer verebilecekleri gibi...benim başıma geldi bir kez otobuste teyze kafamda söyleniyo yer konusun da en son teyze nöbetten çıktım 24 saat nöbetten çıktım altın günün den gelmiyorum dedim.benimde kızım var evet bebek arabasıyla sıkıntı yaşadığım alanlar oluyor ama dısarda işim varsa öğleden önce hallediyorum daha sakin heryer akşama kalmamaya çalısıyorum gezmek için avm en en son tercihim zira bni boğuyor.

Burası Türkiye derken aşağılama kastetmedim.sokaklara tukurenler,sıra gaspetmeyi normal sayanlar,tacizler tecavüzler,kadına bakış acisi...toplumumuzun gerçeği maalesef,kabul etmeyip diklendikce oluyor olan zaten.Kimsenin de kendini düzeltmek gibi çabası da yok ,herkes haklı.Olmadi iki yumruk iş tamam.Herkes agresif.

Toplumdaki bencil insanlara kalsa hamileye.yer verilmez savrulsunarabada önemli değil aman çıkmasın evden derler...Bebek arabalarının önüne atlamayı beceri sanarak geZmeyin cocukla aman arabalriniz yer kaplıyor vs. Gibi sacma tavırlarda bulunurlar ne yazıkki bencil düşüncesiz bi insan topluluğu bu empatiden yoksun hamile.olan cocugu bebeği olan anneler evde oturmak sadce parka çıkmak zorunda değil 3 çocuğum var otobüs tramvay minibüs hepsinide kullanıyorum tramvayda bebek arabamla binmeye devam ediyorum rahatsız olanlar taksi kullanmalı bence keşke bencilce davranmak yerine biraz birbirimizi anlayabilsek keşke

X