Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Asıl kalabalık diye güvenip korkusunun üstüne gidebilir. Ben de biraz öyleyim. Yine de avm'de binmem o ayrı. Çünkü bende agorafobi de var biraz.
Avm de asansöre binen öncelik hakkı olmayan kişilerin kaç kişisinde sizinki gibi hastalıklar vardır. Ben eminim ki yüzde 90 dan fazlası sağlıklı bireylerdir. Sonuçta bir kural var ve herkesin o kurala uyması gerekiyor. Bu konunun bu kadar uzatılıp ama şöyle de olabilir böyle de olabilir demenin ne faydası var. İstisnalar kaideyi bozmaz.

İyi de burası forum değil mi?
Forum bunun için yok mu?
"toplumsal kurallar orf adet gelenekten olusur" yazdığım mesajımı bulun, tüm forum şahittir ki üyeliğimi iptal eder giderim.
"Toplumsal kurallar insanlar tarafından gelenek, göreneklere de dayalı olarak oluşturulan kurallardır " dedim.

Bakın orada ne demişim? "DE"

Daha siz iki cümle arasındaki anlam farkı anlamıyorken evet temel noktalarda anlaşmamız imkansız.
Asıl ben boşuna yazıyorum, zira siz de anlamıyorsunuz.

Eğer siz içinde bulunduğum gruba gençliğe ve ailelerimize bol keseden yazarsanız, tabi ki sizi alıntılarım.
Kimi alıntılasaydım?

Neyse göz ardı edin geçiniz efendim.. Çok da önemli değil..

Durun daha "kınadığını yaşamadan ölmezsin!!!" mesajları gelecek. "Başına gelsin de gör"den sonra genelde bu mesajlar geliyor
Valla bak beddua almayın gelir mi gelir konu sahibi bundan tam 1 yıl 3 ay önce hem de hamile iken bebekli arabalı kadınlara laf çarpmış bebek arabalarına dem vurmuş :) kendisi canlı kanlı delil işte aman diyim beddua bu tutuyor valla korktum

Bence haklısınız, mecbur kaldığımda asansör kullansam dahi öncelikli olanlara sıra veririm ve normal insanların üzerlerine atlamam hemen bineyim diye, az kaldık maalesef. Ama haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz bence. En alt kattayken bazı avmlerde otopark üstte oluyor bende bazen asansörü kullanıyorum, sadece size tahsis edilmiş gibi dsvranmışsınız ve kapalı kızlara söylediğiniz şey de gerçekten çok ayıp kaçmış :). Sorun tamamen sizde değil ama kimse de tam anlamıyla haklı değil bu konuda diye düşünüyorum.

Kesinlikle.... Ve hatta daha da üzücü olanı, çocuklarını böyle yetiştiren anneler aslında bindiği dalı kesecekler bir nevi... Çünkü öyle yetişen çocuklar maalesef ebeveynlerini de tanımaz hale geliyorlar Çünkü saygı, paylaşım, uyum gibi konularda eksik vizyonla yetişiyorlar.

İnsanların başörtülu olmasini özellikle belirtmenizdeki amac nedir? Provakatif hareketler görüyorum. Basortusu takan kul hakkina giremez ama aciklar girebilir yargisi ne sacmaliktir? Kul hakki herkese var. Siz hic hak yemiyor musunuz? Konu bence bebek arabasi o bu degil sizin tavrınız. Hic hos değil!!

Ahaha evet kimin haddine avmye gidecem illa diye sizinle inatlaşmak canım biz kimiz

Sizinle görüş paylaşacağım diye tane tane izah ettiğim zamana acıdım birden...

Çok iyi yapmışsın, gerçekten öyle Allah akıl fikir versin öyle vurdumduymaz insanlara.

Bu habere bende cok sevindim .
Ama gerçekten o pislik iyi bir dersi hakediyor.
Onun o görüntülerini küçük kızı belli etmeden sosyal medyaya atmak lazım o zaman linç nasıl ediliyormuş görür.

Astım kadar insanı yoran hastalık azdır.. Bide ben kalp ritm bozukluğu var düşün.. Burda linç edildim işe gir çalış deniliyorda yorgunluktan olduğum yere yığılıyotum anlamıyorlar.

İnsanız, tabii ki şartlarımız değiştikçe, yaşantımız farklılaştıkça düşüncelerimiz de değişebilir. Bu çok normal.
Bana samimi gelmeyen, bu değişen düşünceler mutlak doğruymuş gibi, alternatifi olamaz, teklif dahi edilemez gibi sunulması.

Burada genelgeçer anne görüşlerine zıt fikirde ve yaşayışta anneler de yazdı mesela. Demek ki olabiliyor, demek ki bazı anneler de farklı düşünebiliyor.

Forumda o kadar çok beddua dönüyor ki KK'ya ayrı beddua kontenjanı olması lazım. İşine gelmedi mi, yapıştır "kınadığını yaşamadan ölmezsin"i, yapıştır "başına gelir inşşşşşallah"ı

Bundan 10 sene sonra bugün yazan bazı annelerin çocukları için "sizi aileniz yetiştirememiş", "yeni nesil çok bozuldu", "saygı adap kalmadı azizim" yazacağımız başlıklarda görüşürüz artık ne diyeyim.

Toplu taşıma kullanmıyorum ama asansör konusu sıkıntı. Normalde sevmem asansör kullanmaktan hoşlanmam,beklemek istemem zira ama bebek arabasıyla mecburum.
Dediğiniz gibi,genelde umursamıyorlar.
Bugün bende bekliyordum asansör bebek arabasıyla,tekerlekli sandalyede bir adam da beklemeye başladı,asansör geldi,tabi en alt kat olmasına rağmen inmediler. Bir üst kattan binmişler belli ki,yukarı çıkacaklar,birimiz binebilirdik,ben siz binin dedim beklemeye devam ettim. İçerdekiler asla rahatsız olmadı bu durumdan.
Tamam herkes binsin,binebilir ama aşağı inen asansöre 1 kat yukarı çıkmak için de binmeyin yahu. Asansörün dibi,yürüyen merdiven zaten,hiç efor sarfetmeden çıkıyorsun üst kata.

Arkadaşım sen insalık dersi vermişsin ama karşındakiler kendilerini savummaya çıkışmış vicdandan uzaklar ama içten içe inş pişman olup kendi yarınlarını hep düşünürler,, gene olursa gene aynı yap bunlar düzelmez ama içine atmamış olursun

3 4 yaşında bebeğiniz olamaz zira 3 4 yaşındakiler bebek değil çocuktur. Bebeklik yürümeye başlayınca biter. Neden sizin gibi anneler 3-4-5 yaşlarındaki yürüyebilen koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup avmye geliyor? Tabi kolay oluyor size değil mi? İşte bu keyfiliktir hanımefendi mecburiyet değil. Ayrıca dediğimi saptırmayın ben bebekli veya çocuklular asansöre binemez demedim. Öyle bir şey deme hakkım da yok zira asansör sadece bir kesim için değil tüm halk için yapılmıştır. Koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup ısrarla öncelik bekleyen insanlara sempati duymuyorum kusura bakmayın.

3 4 yasinda cocuk sizinle gun boyu yuruyemez.

O kadar kendinize odaklı düşünüyorsunuz ki ne avm asansörlerinde yazan hamile,engelli,yaşlı, çocuklu işaretlerinden haberiniz var ne de 3 yaşında bir çocuğun uzun uzun yürüyemeyeceğinden ya da uyuyakalabileceğinden haberiniz var.
Biraz farkındalık! Biraz empati!

Benim kizim 4 yasinda gayet güzel yürüyor

Benimki de o yaşta gayet yürüyordu :))
Hatta yakın çevremde günlük hayatlarına dahil olduğum o yaş civarı çocuklar eğer Allah korusun gelişimlerinde fiziksel ya da ruhsal bir eksiklik yoksa gayet güzel yürüyüp, eşlik ediyorlar.
İnşallah biz paralel evrende değilizdir :)))
Buradaki yorumları okuyunca şaşakalıyorum :)

Benim oglum henüz 1 bucuk yasında , ancak o yaştaki cocuklarla uzun mesafe yada gun boyu yurumenız kosturmanız gereken durumlarda cocuk bellı noktadan sonra yoruluyor biliyorum. Tabiki bi parka veya kısa mesafe dolasmaya yuruyemez demıyorum. Ama 3-4 yasındaki cocuk metrelerce saatlerce yuruyemez yetişkin gibi. Yapmayın Allah aşkına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…