-
- Konu Sahibi dejavu_one
Avm de asansöre binen öncelik hakkı olmayan kişilerin kaç kişisinde sizinki gibi hastalıklar vardır. Ben eminim ki yüzde 90 dan fazlası sağlıklı bireylerdir. Sonuçta bir kural var ve herkesin o kurala uyması gerekiyor. Bu konunun bu kadar uzatılıp ama şöyle de olabilir böyle de olabilir demenin ne faydası var. İstisnalar kaideyi bozmaz.Asıl kalabalık diye güvenip korkusunun üstüne gidebilir. Ben de biraz öyleyim. Yine de avm'de binmem o ayrı. Çünkü bende agorafobi de var biraz.
Sizinle anlasmamiz mumkun degil cunku siz beni alintiladiniz , ben sizin mesajlarinizi konuda okumadim bile
Siz benim baskasina yazdigim mesaji alintilayip savunmaya gectiniz , ben de size neden o mesaji yazdigimi acikladim
Yani sizi baskasiyla falan karistirmadim , baskasina yazdigim mesaji uzerinize alip savunmaya gecen sizdiniz , aramizdaki bu karsilikli yazismayi siz baslattiniz
Ve lutfen mesajlarinizj geriye donup tekrar okuyun , toplumsal kurallar orf adet gelenekten olusur diye yazan da sizsiniz ben degilim , ben size boyle olmadigini aciklamak icin baska ulkelerden ornek verdim
Bosu bosuna yazmisim mesajlari zira zaten hicbirini anlamamissiniz , rica ediyorum tekrar alintilanayin , bastan baslayip da anlatamayacagim
Valla bak beddua almayın gelir mi gelirDurun daha "kınadığını yaşamadan ölmezsin!!!" mesajları gelecek. "Başına gelsin de gör"den sonra genelde bu mesajlar geliyor
Hadi çocuksuzların bu konudaki yorumlarını beğenmiyorlar o ayrı, ama sizin gibi anne olan, kendileriyle aynı konumda olup aynı şeyleri yaşayan insanları da beğenmemeleri bütün o "anayım ben ana" ezberini bozduğu için. Çünkü siz aynı şartlarda olup farklı davranmanın da mümkün olduğunu gösteriyorsunuz.
Bugünün gençlerinden dert yanan, yana yakıla gömen genç annelerin çoğunun çocuğu daha beter olacak 10-15 sene sonra. Çünkü çoğu çocuk prens prenses olarak yetişiyor, her şeyi yapmayı kendinde hak görüyor. Bugün "benim çocuğum yapar sana ne" diye kısıtsız, kontrolsüz büyüyen o çocuk ergenliğe gelince bir anda değişmeyecek. Aksine çocukluğundaki gibi kimseyi düşünmeden, "ben yaparım" diye diye devam edecek yaşamaya.
Eğer gençlerin bencilliğinden şikayetçilerse kendi çocuklarına sınırsız özgürlük vermeden yetiştirip bu döngüyü kırabilirler. Ama ne yazık ki son yıllarda tam aksine bir eğilim var.
Bundan 15 sene sonra hala forumda olursak bu sefer "yaşlılar" olarak bugünkü annelerin yetiştirdiği çocuklardan şikayet ediyor olacağız.
Elbette ki ilgilendirmez, yazışma takibi yapılırsa mantıktan ayrılmadığım görülebilir diye düşünüyorum. Aradan sadece bu cümlem çekilirse deli saçması gibi gözükebilir haklısınız :) Ama kalkıp da biri illa da AVM'ye gideceğim çocuğumla deyip inatlaşırsa bir de insanlara karşı saldırganlaşırsa hatta iyice konunun odağından ayrılıp eskiden AVM yoktu gibi komik iddialarda bulunursa kusura bakmayın ama ona verecek elbette cevaplarımız olur :) 1988'den bahsediyoruz... ve başka bir kültürel yozlaşmayı da yansıtıyor forumdaki bu konunun tartışılma biçemi... Anneler, annelik, bilinç, sağduyu, yakın tarihimizi bilecek genel kültür, toplumsal görgü vs vs... Bu arada özellikle biçim demedim, dikkatinizi çekerim... Biçem... Biçemsel olarak gerçekten çok çirkin üsluplar var...
Ama yukarıdaki cevaplarım tartışma mıdır bilemedim açıkçası? Yani aynı yaklaşımda kimin kime ne cevap verdiği de kimseyi ilgilendirmez mesela :) Buna rağmen, buradayız ve doğal olarak karşıt ya da benzeş fikirlere sahip olup birbirimize görüş beyan ediyoruz.
Ahaha evet kimin haddine avmye gidecem illa diye sizinle inatlaşmak canım biz kimiz
Çok iyi yapmışsın, gerçekten öyle Allah akıl fikir versin öyle vurdumduymaz insanlara.Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.
Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.
Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.
Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.
Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Bu habere bende cok sevindim .bu konuda ıcımı tek rahatlatan sey su oldu
eskı patronunu aramıs apartman gorevlımız sohbet ederken bu mevzuyu anlatınca aglamıs
patronu da gel benım evımın ozel guvenlıkcısı ol sana daire tahsıs edelım altına arac da verelım cocugunu burda ozel okulda ben okutucam demıs :)
gerızekalı doktordan sonra bu patronu duyunca oyle mutlu oldum anlatamam dıgerıde ınsan bu da ınsan aradakı fark tamamen ahlak terbıye aıle yetıstırmesı kultur
bu yasadıkları mevzu cok acı ama en azından sunu bılıyorum kı kızın egıtım ımkanı ıyılestı yasama kosulu ıyılestı buyuzden mutluyum
sıkayetcı olmalarını cok ıstedım ama bızım gucumuz o doktora yetmez mahkemelere yetmez dedıler ama tabıpler odasına sıkayetımızı bıldırıcez dedıler
Ben gencim dıştan da bir sorunum yok fakat astım hastasıyım çok çabuk yoruluyorum buhar makinesi kullanıyorum ve sizin gibi insanların bir kaç yerde tepkisiyle karsılaştım ne münasebet ya bebegınız var ama benım de atakları olan hastalığım var ha uslup düzgün olsa açıklıcam ne yani ben de raporlarımı mı yanımda taşımalıyım?
Ki benim de asansör de yer bulamadıgım oldu açılın ben astımım bakımlı ve genç olanlar çıksın mi demeliyim? böyle bir seye hakkım var mı hayır ben ancak ilaçlarımı yanımda tutup(her ne kadar benimki biraz ileri olsa da) atakları onlemese bile hafifletmesi için önlem almalıyım.
Evet her insan bir parça bencildir ki bu da yaşamak için çok gerekli.Ve siz de vicdansızların mı vicdanı olup dıştam belirti gostermeyen fakat belki de hasta olan insanlarım günahını mı alacaksınız?
İnsanız, tabii ki şartlarımız değiştikçe, yaşantımız farklılaştıkça düşüncelerimiz de değişebilir. Bu çok normal.Valla bak beddua almayın gelir mi gelirkonu sahibi bundan tam 1 yıl 3 ay önce hem de hamile iken bebekli arabalı kadınlara laf çarpmış bebek arabalarına dem vurmuş :) kendisi canlı kanlı delil işte aman diyim beddua bu tutuyor valla korktum
Bundan 10 sene sonra bugün yazan bazı annelerin çocukları için "sizi aileniz yetiştirememiş", "yeni nesil çok bozuldu", "saygı adap kalmadı azizim" yazacağımız başlıklarda görüşürüz artık ne diyeyim.Kesinlikle.... Ve hatta daha da üzücü olanı, çocuklarını böyle yetiştiren anneler aslında bindiği dalı kesecekler bir nevi... Çünkü öyle yetişen çocuklar maalesef ebeveynlerini de tanımaz hale geliyorlarÇünkü saygı, paylaşım, uyum gibi konularda eksik vizyonla yetişiyorlar.
3 4 yaşında bebeğiniz olamaz zira 3 4 yaşındakiler bebek değil çocuktur. Bebeklik yürümeye başlayınca biter. Neden sizin gibi anneler 3-4-5 yaşlarındaki yürüyebilen koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup avmye geliyor? Tabi kolay oluyor size değil mi? İşte bu keyfiliktir hanımefendi mecburiyet değil. Ayrıca dediğimi saptırmayın ben bebekli veya çocuklular asansöre binemez demedim. Öyle bir şey deme hakkım da yok zira asansör sadece bir kesim için değil tüm halk için yapılmıştır. Koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup ısrarla öncelik bekleyen insanlara sempati duymuyorum kusura bakmayın.Benim 3-4 yaşında bir bebeğim yok,1 yaşında, yüksek müsaadenizle asansöre binebilir miyim?? Sizin düşünceniz normal olsaydı asansörde çocuklu ailelere hamilelere yaşlılara öncelik tanınmazdı..Bir yorum üzerinden seviyemi anlayabildiniz bravo sizeSiz yaş hesabı yapmaya devam edin,hatta kimliğine bakın çocukların 3 yaşını doldurduysa öncelik tanımayın..
3 4 yasinda cocuk sizinle gun boyu yuruyemez.3 4 yaşında bebeğiniz olamaz zira 3 4 yaşındakiler bebek değil çocuktur. Bebeklik yürümeye başlayınca biter. Neden sizin gibi anneler 3-4-5 yaşlarındaki yürüyebilen koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup avmye geliyor? Tabi kolay oluyor size değil mi? İşte bu keyfiliktir hanımefendi mecburiyet değil. Ayrıca dediğimi saptırmayın ben bebekli veya çocuklular asansöre binemez demedim. Öyle bir şey deme hakkım da yok zira asansör sadece bir kesim için değil tüm halk için yapılmıştır. Koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup ısrarla öncelik bekleyen insanlara sempati duymuyorum kusura bakmayın.
Neden sizin gibi anneler 3-4-5 yaşlarındaki yürüyebilen koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup avmye geliyor? Tabi kolay oluyor size değil mi? İşte bu keyfiliktir hanımefendi mecburiyet değil.
O kadar kendinize odaklı düşünüyorsunuz ki ne avm asansörlerinde yazan hamile,engelli,yaşlı, çocuklu işaretlerinden haberiniz var ne de 3 yaşında bir çocuğun uzun uzun yürüyemeyeceğinden ya da uyuyakalabileceğinden haberiniz var.3 4 yaşında bebeğiniz olamaz zira 3 4 yaşındakiler bebek değil çocuktur. Bebeklik yürümeye başlayınca biter. Neden sizin gibi anneler 3-4-5 yaşlarındaki yürüyebilen koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup avmye geliyor? Tabi kolay oluyor size değil mi? İşte bu keyfiliktir hanımefendi mecburiyet değil. Ayrıca dediğimi saptırmayın ben bebekli veya çocuklular asansöre binemez demedim. Öyle bir şey deme hakkım da yok zira asansör sadece bir kesim için değil tüm halk için yapılmıştır. Koskoca çocuğunu bebek arabasına koyup ısrarla öncelik bekleyen insanlara sempati duymuyorum kusura bakmayın.
Benim kizim 4 yasinda gayet güzel yürüyor3 4 yasinda cocuk sizinle gun boyu yuruyemez.
Benim kizim 4 yasinda gayet güzel yürüyor
Benim oglum henüz 1 bucuk yasında , ancak o yaştaki cocuklarla uzun mesafe yada gun boyu yurumenız kosturmanız gereken durumlarda cocuk bellı noktadan sonra yoruluyor biliyorum. Tabiki bi parka veya kısa mesafe dolasmaya yuruyemez demıyorum. Ama 3-4 yasındaki cocuk metrelerce saatlerce yuruyemez yetişkin gibi. Yapmayın Allah aşkına.Benimki de o yaşta gayet yürüyordu :))
Hatta yakın çevremde günlük hayatlarına dahil olduğum o yaş civarı çocuklar eğer Allah korusun gelişimlerinde fiziksel ya da ruhsal bir eksiklik yoksa gayet güzel yürüyüp, eşlik ediyorlar.
İnşallah biz paralel evrende değilizdir :)))
Buradaki yorumları okuyunca şaşakalıyorum :)