- 1 Kasım 2017
- 12.128
- 58.892
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Kızımla SultanAhmet meydanından başlayıp Fatih Eyüp vs yaklaşık 6 saat yol yürüdük daha bu bayram da. Bilip bilmeden konuşmayın Allah aşkına çocuğunuz 1.5 yaşında durun bi 3 4 yaşına gelince görüşelim sizinle.Benim oglum henüz 1 bucuk yasında , ancak o yaştaki cocuklarla uzun mesafe yada gun boyu yurumenız kosturmanız gereken durumlarda cocuk bellı noktadan sonra yoruluyor biliyorum. Tabiki bi parka veya kısa mesafe dolasmaya yuruyemez demıyorum. Ama 3-4 yasındaki cocuk metrelerce saatlerce yuruyemez yetişkin gibi. Yapmayın Allah aşkına.
Benim oglum henüz 1 bucuk yasında , ancak o yaştaki cocuklarla uzun mesafe yada gun boyu yurumenız kosturmanız gereken durumlarda cocuk bellı noktadan sonra yoruluyor biliyorum. Tabiki bi parka veya kısa mesafe dolasmaya yuruyemez demıyorum. Ama 3-4 yasındaki cocuk metrelerce saatlerce yuruyemez yetişkin gibi. Yapmayın Allah aşkına.
Küçümsemek? Cocugum 1 bucuk yasında diye baska cocuk olamaz cevremde değil mi. Sizinki öyle diye her cocuk oyle olmalı tabiki. İyi geceler.Kızımla SultanAhmet meydanından başlayıp Fatih Eyüp vs yaklaşık 6 saat yol yürüdük daha bu bayram da. Bilip bilmeden konuşmayın Allah aşkına çocuğunuz 1.5 yaşında durun bi 3 4 yaşına gelince görüşelim sizinle.
Kizim 11 aylık yürüdü 1 yaşındayken bebek arabasını reddetti nereye gidersek gidelim hep yürüdü çok seviyor yürümeyi yani neden kucumsuyorsunuz 3 4 yaş çocuk yuruyemez diye?
Annelerle anneler de tartışmaya başladığına göre biz kenardan sıvışalımKızımla SultanAhmet meydanından başlayıp Fatih Eyüp vs yaklaşık 6 saat yol yürüdük daha bu bayram da. Bilip bilmeden konuşmayın Allah aşkına çocuğunuz 1.5 yaşında durun bi 3 4 yaşına gelince görüşelim sizinle.
Kizim 11 aylık yürüdü 1 yaşındayken bebek arabasını reddetti nereye gidersek gidelim hep yürüdü çok seviyor yürümeyi yani neden kucumsuyorsunuz 3 4 yaş çocuk yuruyemez diye?
Tartışma değil ama 3 4 yaş çocukta bebek muamelesi görüyor pes yani :)Annelerle anneler de tartışmaya başladığına göre biz kenardan sıvışalım
Ben cidden yaşına gelmiş bebek arabasında bir çocuk görmedim yani sizin çevrenizde olmuş demek ki ne diyelim siz de peşin hüküm vermeyin diye dedim hani 3 4 yaş uzun yuruyemez diye :) tatlı rüyalar size deKüçümsemek? Cocugum 1 bucuk yasında diye baska cocuk olamaz cevremde değil mi. Sizinki öyle diye her cocuk oyle olmalı tabiki. İyi geceler.
Yaşına gelen bebek arabadan inebilecekse travel system arabaları kime satıyorlarBen cidden yaşına gelmiş bebek arabasında bir çocuk görmedim yani sizin çevrenizde olmuş demek ki ne diyelim siz de peşin hüküm vermeyin diye dedim hani 3 4 yaş uzun yuruyemez diye :) tatlı rüyalar size de
o degıl de gecen gun yasadıgımız bır mevzuyu anlatmak ıstıyorum tahammulsuzlugumuzle alakalı bıraz
apartmanımız sıte ıcınde bahcesınde bank var apartman gorevlımız ve 4 cocuguyla bırlıkte bu bankta hava almaya cıkmıslar haklı olarak cunku evlerı 1+1 ve toplam 6 kısılık aıleler
2 oglu 2 kızı var oglanlar ortaokul cagları en kucugu 5 yaslarında kız bıraz ozel bır cocuk oldugunu dusunuyorum davranısları herkesden farklı
uzattım...
bızım gerızekalı bır asagı komsumuz var 40 lı yaslarda doktor kendısı
bu 5 yaslarında kız komsuyu gorunce bö yapmıs gulmus :) cocuk ıste
ben olsam ay senı yaramaz korkuttun kız derım guler gecerım cocuk bu saka yapmak ıstemıs
ama bızım supersonık doktor komsu ne yapmıs
almıs elıne bır guzel kızı dovmus dovmus dovmusaglıcam suan uzuntuden bunu yazarken acıkcası kalbıme cok dokundu
apartman gorevlısı yanı esı adamın yakasına yapısmıs bırak kızımı dıye ama cocugun yuzu gozu mosmor
aglaya aglaya bıze geldı o agladı ben agladım sinirimden ben dedı esıme sımdı soylersem ısten gelır (ek ıs yapıyor) katıl olur burdan tasınıcaz bız cıkıcaz ısten (esım yonetıcı ) habernız olsun cunku ben adamı gordukce tuhaf olurum yasayamam burda dedı
dedım sıkayet edelım hastaneye gıdelım hemen gotureyım sızı... yok dedı kımı kıme sıkayet edıcez adam unlu doktor bas edemeyız dedı
ben dedım bak kameralardan goruntu cıkar ne gerekırse yapalım
sadece dedı burdan gıtmek ıstıyorum nolur hakkınızı helal edın dedı
bu komsu doktor olan da her gordugunde bak ben doktorum ama kımseye doktor oldugumu soyleme ıhtıyacı hıssetmıyorum doktorum ama ıspatlama geregı duymuyorum dıye tuhaf konusan bırı
suan bunu yazarken oyle uzgunum kı
konudan kopamadım cıkıp cıkıp bıldırım geldıkce gırıp bakıyorum o bebek arabasıyla ezerım yok bebek arabasına tekme atarım dıyenler boyle doktora denk gelırse gorurum onları
Hiç kullanmadım inan bilmiyorum ben aldım 600 e bi bebek arabası yani o bile ziyan oldu diye üzüldüm 3 yıl balkonda çürüdü. Küçük kızıma aldım yeni bu sefer ucuz bişey aldım çünkü kullanmıyor benim kızlar kullanan varsa birşey demem ama o çocukta bebek arabasıyla nasıl itiliyor valla hayret ederim araba zaten 10 kilo 4 yasinda cocuk olsa 20 kilo bir de eşyalar yani eziyet ya insana yürüsün daha iyi hem hareket etmiş olur hem de enerjisini boşaltır :)Yaşına gelen bebek arabadan inebilecekse travel system arabaları kime satıyorlaryok yani dünya para sonuçta, üç beden koltuğu falan var hepsi 10 ay kullanım için mi
Senin durumun ütopik. Sen kullanmadın diye maxi cosi, pierre cardin gibi firmaların kaç milyarlık arabalar sattığını yadsıyamazsın. Neyse boşver saf hepsiHiç kullanmadım inan bilmiyorum ben aldım 600 e bi bebek arabası yani o bile ziyan oldu diye üzüldüm 3 yıl balkonda çürüdü. Küçük kızıma aldım yeni bu sefer ucuz bişey aldım çünkü kullanmıyor benim kızlar kullanan varsa birşey demem ama o çocukta bebek arabasıyla nasıl itiliyor valla hayret ederim araba zaten 10 kilo 4 yasinda cocuk olsa 20 kilo bir de eşyalar yani eziyet ya insana yürüsün daha iyi hem hareket etmiş olur hem de enerjisini boşaltır :)
Yok kız saf deme herkes bütçesine göre alır kullanır. Benim imkanım az di ucuz aldım ama imkanım olsaydı alsaydım kullanmadığım için üzülürdüm :)Senin durumun ütopik. Sen kullanmadın diye maxi cosi, pierre cardin gibi firmaların kaç milyarlık arabalar sattığını yadsıyamazsın. Neyse boşver saf hepsi
Yaşına gelen bebek arabadan inebilecekse travel system arabaları kime satıyorlaryok yani dünya para sonuçta, üç beden koltuğu falan var hepsi 10 ay kullanım için mi
Dikkat ettim de bütün yorumlarında hepimizin yerine karar veriyorsun. Yok inatlaşmayın avmye gitmek için, yok ilkokula kadar bindirin demiyorlar...tamam sen son yazdığımı dedin ya bir yaşında indiricem söz. şasesi taş gibi ve koltuğu büyük mü??? Üç beden koltuğu var mı??? Uzunnn süre kullanıyor insanlar bu özelliklerden dolayı. Bazı bebeler süpermenmiş artık onu da travel satanlar hedef kitleye koymayıversin. Gördüm düzenlemenizi . Mesaj alındı tamamYani sadece bebek arabası satıp da ilkokula gidene kadar bindirin demiyorlar çocukları :))) Bir
2 çocuğum, 3 bebek arabam var.Ben cidden yaşına gelmiş bebek arabasında bir çocuk görmedim yani sizin çevrenizde olmuş demek ki ne diyelim siz de peşin hüküm vermeyin diye dedim hani 3 4 yaş uzun yuruyemez diye :) tatlı rüyalar size de
2 çocuğum, 3 bebek arabam var.
Ve inanın çoğu yere bagajımda bu ‘3’ arabayla gitmek durumunda kalıyorum.
Çünkü 3 yaşında olan oğlum, inatla kardeşinin arabasına oturmak ister, kullanır da.
Ama uyuyacağı zaman kendi arabasını ister.
Kardeşi ise gezerken daha özgür hareket ettiği küçük olana binmek istiyor, uyurken konforsuz.
Bu sebeple uykuya geçeceği zaman büyük tamamen 180 derece yatar arabamızı alıp getiriyorum.
Travel, baston ve ergonomik olarak her türlüsünü her gün kullanıyorum.
Çocuk büyüdükçe araba daha çok gerekiyor çünkü siz bir yere yöneldiğinizde, o aksi yöne gidiyor.
Hele cadde, sokak vs gezmek imkansız 3 4 yaş çocukla, fırlayıp kaçıyorlar yola.
Bebek arabası hayat kurtarır, mecazi değil gerçek anlamda!
Olası tehlikelerden çocuğu korur ve anne gözetiminde güvenli bir yolculuk sağlar.
İki arabayı nasıl kullanıyorsunuz valla merak ettim helal olsun size :)2 çocuğum, 3 bebek arabam var.
Ve inanın çoğu yere bagajımda bu ‘3’ arabayla gitmek durumunda kalıyorum.
Çünkü 3 yaşında olan oğlum, inatla kardeşinin arabasına oturmak ister, kullanır da.
Ama uyuyacağı zaman kendi arabasını ister.
Kardeşi ise gezerken daha özgür hareket ettiği küçük olana binmek istiyor, uyurken konforsuz.
Bu sebeple uykuya geçeceği zaman büyük tamamen 180 derece yatar arabamızı alıp getiriyorum.
Travel, baston ve ergonomik olarak her türlüsünü her gün kullanıyorum.
Çocuk büyüdükçe araba daha çok gerekiyor çünkü siz bir yere yöneldiğinizde, o aksi yöne gidiyor.
Hele cadde, sokak vs gezmek imkansız 3 4 yaş çocukla, fırlayıp kaçıyorlar yola.
Bebek arabası hayat kurtarır, mecazi değil gerçek anlamda!
Olası tehlikelerden çocuğu korur ve anne gözetiminde güvenli bir yolculuk sağlar.
Keyif değil ama cidden zor olmuyor mu arabayı itmek çocukta ağır yani bir müddet sonra yorulma olmuyor mu?Çok güzel özetlemişsiniz.
'Dana' gibi çocuklarımızı keyiften koyuyoruz zannedenler inşallah okumuşlardir
Avm'de çocuk metrelerce saatlerce nerede yürüyecek yapmayın.Benim oglum henüz 1 bucuk yasında , ancak o yaştaki cocuklarla uzun mesafe yada gun boyu yurumenız kosturmanız gereken durumlarda cocuk bellı noktadan sonra yoruluyor biliyorum. Tabiki bi parka veya kısa mesafe dolasmaya yuruyemez demıyorum. Ama 3-4 yasındaki cocuk metrelerce saatlerce yuruyemez yetişkin gibi. Yapmayın Allah aşkına.