Ne mutlu oldum mesajınızı okuyunca... sayıca az da olsak, birileri ile aynı fikirde olunca bir anda ağzımız kulaklarımıza varıyor
İnanın çok zor değil aslında bu şekilde bakmak olaya... Ama işin içine tam da sizinki gibi "Anayım ben ana, sen çekil yana" tadında egolar girince yerle bir oluyor tüm iletişimlerimiz... Düşünün ki burada karşıt bir görüş bildirince "evde koca bekle sen o zaman"dan giriyorlar "ergen" diye hakaret ediyorlar :))) Nasıl da hemen yaftalıyoruz birbirimizi :)) Farklı görüştense birisi, kesin "aşağılık bir bekar kız kurusudur, çocuğu bile yoktur" diye heyecanlanıyorlar.. Oysa ki evlenmek, çocuk yapmak, başlangıç olarak işin en kolay yanı... Yani herkes evlenir, çocuk yapar... İş, sonrasında neye dönüştüğümüzle alakalı. :) Ama bizim toplumumuzda evlenenler prensese, anne olanlar da kraliçeye dönüşmek istediklerinden, olmayınca sanırım biraz hassaslık başlıyor.
Bu değil ki sadece karşılaştıklarımız... Sakinliği ve nezihliği ile ünlü bir plajda bağıra bağıra çocuğuna masal okuyanlardan tutun da, facetime ile anneannesini arayıp çocuk konuşmak istemeyince avaz avaz bağırttıranlara kadar tonlarca örnek var çocuk görgüsüzlüğü üzerine... Şimdi kim bu davranışların gerçekten çocuk yetiştirilirken zorunluluktan doğan ihtiyaçlar olduğunu savunabilir ki? Evet asansöre annelerin binmesini engellemeyelim tabii ki ama başı kapalı diye, 15 cm topuklu giyiyorlar, vakko çanta takıyorlar diye de kimseye sinir olmayalım bir zahmet :)
Size denk gelince içimi döktüm biraz kusura kalmayın uzun yazdım :)))
Son olarak, son belirttiğiniz konuda da büyük hak veriyorum size :)) akıllı, uslu, sağduyulu herhangi bir kimseyi genel olarak sevmiyor bu toplum :))) İlla bir kavga gürültü arıyoruz çünkü... Bu ailelerimizde de böyle aslında... Mesela benim gibi gelinler "soğuk gelin" olurlar :)) Ama mesela 15 gün kavgalı 15 gün barışık oldukları diğer gelinle daha sıcak ilişkiler kurulur :) Çünkü "soğuk gelin"de bekledikleri aksiyonu bulamazlar :) Hayatlarında yerine koyacakları başka bir "kişiliklerini ifade etme aracı" olmadığından bu ifade aracını ya annelikte ya kayınvalidelikte ya eltilikte ya da komşulukta bulabiliyorlar... Hayatında kendini ifade edebileceği alan azalan ve hatta o alanlarda da yetkin olamayan insanlar ekseriya saldırı ile kendini var eder...
Sizi çok öpüyorum... Hayata her şeye rağmen pozitif bakmaya devam edin, sizden bunu kocaman rica ediyorum :)) Hoş bakan insanlara ihtiyacımız var :)