Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

çıkarma o zaman evde otursun başı ağrıyan çocuk???? Çok mu zevk alıyorsun milletin de başını ağrıtmaktan?

çıkarma o zaman evde otursun başı ağrıyan çocuk???? Çok mu zevk alıyorsun milletin de başını ağrıtmaktan?

O zaman başı ağrıyan sizler de çıkmayın. Çoçuktan çok rahatsız oluyorsanız asansöre girmeyin mesela. Zira bebek arabası bir tek yürüyen merdivene gelmiyor yasak oldupu için. Çocuksuz alan işte oh. Çocuklulardan rahatsızsanız siz gelmeyeceksiniz onlara öncelik tanınan alana.
Biraz empati siz de anne olacaksınız. Annesinin işi varsa bırakacak yeri yoksa ne yapsın bu kadın?

Annelerimiz gibi evde oturabilirler... eskilerden öyle gördük ne de olsa :)

İnşallah çocuklular çıkmasın diyenlerin hepsi bebek sahibi olunca kendi anlayışsızlıklarının bin katını görsün yaşasın.
Ağlayan bebekle cıkcıklanmak, asansörde sıra beklemek, otobüste katla arabanı baskısı hepsini yaşasınlar.

Konu nerelere geldi bence de. Gelir... çünkü ilk olay anlatımı çok “hard-core” . İfade ediş, şekil itibariyle insanları “uyarıcı” boyutta. Aynı olay daha yumuşak ve farklı bir üslupla anlatılabilirdi. Yoksa 788 mesaj alacak bir olay da değil konu da değil.

Ve evet toplumumuz bir çok konuda oldukça duyarsız. Öncelik sırasını belirlemekte de duyarsız, duygularını kimseyi kırmadan ifade etmekte de.

Eskiden genç kızlarda evde oturur koca beklerdi. Siz de öyle yapın o zaman bu mantıkla. Eskiden avm mi vardı?

Galleria ile büyüyen nesildenim :)) o zamanlar bu kadar çok gezmek hevesi yoktu insanlarda... bir tek Galleria’nın yat tarafına bakan kafelerine gelirdi anneler hava almak için... onu da mimari açıdan düz ayak yapmışlardı doğal olarak :) hadi itiraf edelim o çocuklardan daha ziyade anneler daralıyor da kendilerini dışarı atıyorlar... yoksa ne işi olur el kadar bebenin o sıkış tepiş havasız ortamlarda :))

asansöre zaten binmem ben dört ay alçıda kaldı ayağım koltuk değnekleriyle dolandım diye de binmedim. kımıl zararlısı çocuklarınız ve çocuk arabalrınızla normal yolda da yürümeye alan bırakmıyorsunuz ona sinir oluyoruz biz normal insanlar. çocuklulara öncelik tanınan alan diye bir şey yok bu arada yaşlı engelli ve hamileler için öncelik var kamyon gibi bebek arabalarında 5 yaşına gelmiş dana gibi çocuğunu ve alışveriş poşetilerini taşıyan tipler için de öncelikli olan bir alan bilmiyorum ben. ayrıca korunmasız seviştiğiniz için tüm dünya imkanlarının ayaklarınızın altına serilmesini beklemeyin. bu ne bencilliktir cidden anlamıyorum.

bırakamayacağınız zaman o çocuğu çıkmayın dışarı bir gün avmde fink atmadınız diye ölmezsiniz.

Tartışmanızı anlatırken bile açık kız / kapalı kız ayrımı yapıyorsunuz. Diğer söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Fakat kapalı olmak, sözde dindar olmak üzerinden insanları eleştirmek haddiniz değil. Ahlak sadece başörtülülere lazım değil.

Anne olmak sinirlerinizi yıpratmış, biraz sakinleşin :) eski Türk filmlerindeki Aliye Rona gibi sıkmabaş bir beddua teyze canlandı gözümde bir an :)))

Baştan sona hakaret.
Çocuk yapan çiftlere bakıp sevişme fantezisi kuran insanlarla neyin tartışamsını yapacağım ben Allah aşkına? Şu hamile kadın dar giymesin diyeb sapıklardan ne farkı var şy cümlelerin? Elin çocuğuna hakaret etmeye yada be hakkınız var? Beş yaşında arabaya biniyor diye kımız zararlıaı fln demeye de haddiniz yok.
Terbiyenizi takının önce.
Arabalardan rahatsızsınız diye kimse kendini eve kapayamacağına göre tahammül seviyenizi yükseltmeniz sizin için iyi olacak.
Nasıl bir toplum olduk ya. Çocuktan rahatsız bir millet.

Anne olmak sinirlerinizi yıpratmış, biraz sakinleşin :) eski Türk filmlerindeki Aliye Rona gibi sıkmabaş bir beddua teyze canlandı gözümde bir an :)))

Anne olduğum için çok mutluyum ben. Hayalinizdeki insan tipinden çok uzağım. Uyumlu bir çocuğum var gayet sosyal hayatın içindeyim. Sizin gibi üç bel densize pabuç bırakmıyorum her ortama da çocuğumla giriyorum. Benim sinirim bencil, sadece kendine yaşam alanı arayan insanalra...

İnsanın yaşadığı biyolojik süreçleri bilmiyor değilim. Hem full time çalışıp hem okula giden herkesin enerji, sağlık durumu ve mesai saatlerinin uzunluğu da sizinkiyle bir olmayabilir. Ama bir kadının sırf bebeği var diye etrafa sataşan bir dille ayrıcalık istemesini, ya da bir yaşlının sırf yaşından dolayı nezaketsizce önüme geçmesine de sessiz kalmam. Rica edildiğinde öncelik tanınmadığını görmedim hiç. Büyük laflar etmiyorum bir, ikincisi genç olduğum da söylenemez (27 yaşında yetişkin bir insanım en azından okul çağım kapanmak üzere) üçünçüsü ‘güya ezilen’ derken de siz söylediklerimi hem yalanlayan hem de saldırgan bir üslupla yazıyorsunuz. Doğurmayı tercih eden kadınları boş gördüğüm nereden çıktı. İsteyen istediği tercih de bulunur. Ama bebeği kullanarak etrafındakilerden fedakarlık bekleyenleri boş buluyorum evet. Keşke okuduklarınızı algılayarak sürekli saldırmadan yazsaydınız. Kurallara uymak kavramınızın dışında sanırım bunlar. Cevabı biraz kendinizi anlatmak için yazmışsınız gibi gereksiz bir savunmaya benzemiş. Ayrıca ben bebeğim olursa da kimseye kendi rahatım için baskı yapmam. Onun için de hiç bir gencin de bana ‘Bana ne bana mı doğuruyorsun?’ diyeceğini sanmıyorum.

Engelli tuvaletine giren versiyonları da var bunların...Bir kere bebegimle bebek bakım odasına gittik bekliyoruz .içerdekiler bir türlü cikmiyorlar.Epeyce zaman sonra kapı açıldı,iki genç kız çıktı bebek falan da yok.Saskin bakışlarımin arasından sırıta sırıta geçip gittiler.

Haklısınız ama anneler de biraz fazla saldırganlar :))
ıkı tarafda da haksız tavırlar var
evet ben sahsen kendım bebeklıyken de ustelık yorgunken hatta hastayken bıle yer verdım ılk oncelık benım dıye hıc dusunmedım ınsan haklarını savunabılır savunmalı ama bu arabamla ezer gecerım yok senın arabanı tekmelerım sen bas ortulusun yok sen mını eteklı makyajlısın evde oturun suraya gıtmeyın cocuklular buraya gelmesın gıbı tum soylemler yanlıs

bu dunya bu ulke tum otobus ve avmler hepımızın kımsenın kımseden ustunlugu yok bazı konularda evet oncelık var ama bunu talep ederken terbıye onemlı ...

engellı yerıne park eden engelsız bır araca eskıden not yapıstırmıstım beynındekı engele acil sıfa dılerım dıye sonra pısman oldum meger resmını cekıp dırek sıkayet edebılıyormusuz ne muhattap olucam dedım ondan sonra oyle yaptım
yaya gecıdınde aracımla yol bos olsa da dururum veya yavaslarım yolun konumuna gore arkamdakı arac kornayı bastı kufur ettı yol bos yaya mı var gerızekalı dedı bana halbukı yan serıtden yoldan gormedıgım yerden kaldırımdan bırı fırlayabılır orası yaya gecıdı yolun bulundugu duruma gore yavaslamam ya da durmam gerekır mesela ama kufur yedım arkamdakı surucuden kurala uydugum ıcın uymasam bassam gaza baskasından da kufur yıcem

yanı demem o kı ınsanlar cok fazla saygısız sabırsız tahammulsuz toleranssız

asansore bınmıs bırıne ın denmez e oncelık evet hamıle yaslı engellı ıcındır dogru ama o asansor tek kısılık degıl zaten bınmıs cagırılmıs asansor bebek arabalı bırı onceden bınmıs olana ın dıyemez bu sey gıbı otobusden ın ben hamıleyım ucaktan in ben cocukluyum gıbı . yanı bınmıs zaten hele hele cocuklular avm ye gırmesın lafı yahu arkadaslar yapmayın gercekten bukadar olmaz bır kere avmler cocuklular ıcın daha uygun hepsı aynı yerde ve cocuklar ıcın cok etkınlık eglence var ona bakarsanız kımsenın kımseye oraya gırme buraya gelme deme hakkı yok boyle bır dunya yok olur mu oyle sey dusuncemı savunucam muhalefet olucam dıye tuhaf tuhaf cumleler kuruluyor

İltifat olarak almanıza şaşırdım. Daha ziyade yaşınızın olgunluğu yok denebilir.
Çocuk sevmiyorum yihaa diyen ergenlerden sanmıştım

Aslında bir an için önyargılarınızı ve saldırmayı bırakıp yazılanları anlamaya çalışsanız ne hoş olur :) mesela bence bu da olgunluk göstergesidir... burada epeyce bir çocuğu olan benim gibi deneyimli anneler de o ergen dediklerinize hak veriyor, farkında mısınız? Senede hem bireysel hem de iş sebebi ile 4-5 kez yurtdışına seyahat etmek durumundayım, yurtdışında hiç bir alanda böylesi kargaşalar çıkmıyor, çünkü herkes birbirinin hakkına riayet ediyor, sinirler gerilmiyor, anneler de dahil olmak üzere... Bebek arabası ile insanların üzerine süren anne görmüyoruz mesela :) diyorum ya sorunlara çok yönlü bakarsak daha sağlıklı sonuçlara varırız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…