- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.401
-
- Konu Sahibi dejavu_one
çıkarma o zaman evde otursun başı ağrıyan çocuk???? Çok mu zevk alıyorsun milletin de başını ağrıtmaktan?Bunun hesabını neden başkalarına verecek?
Benim bebeğim iki yaşında bazen yürümek istemiyor, ağlıyor. Napayım çocuğu tasma takıp süründüreyim mi? Kanat takıp uçurayım mı? Ağlamasın yorulunca arabaya koyarız desek araba batar, arabasız gezip ağlatsak şımarık bebeler ağladı ay migrenim derler. En iyisi çocuklar okul yaşına gelip tamamen laftan anlayana kadar toplum bizi dağa fln atsın rahatlayın.
Öncelikli çocuklar denen alanda çocuğun yaşı hesaplanıyor, arabaya binme yaşı fln deniyor i, kocaman yetişkinler ama asansöre binmek için bin türlğ mazeret buluyor. Belki o çocukta hata başı ağrıyor o gün çok yoruldu.
çıkarma o zaman evde otursun başı ağrıyan çocuk???? Çok mu zevk alıyorsun milletin de başını ağrıtmaktan?
O zaman başı ağrıyan sizler de çıkmayın. Çoçuktan çok rahatsız oluyorsanız asansöre girmeyin mesela. Zira bebek arabası bir tek yürüyen merdivene gelmiyor yasak oldupu için. Çocuksuz alan işte oh. Çocuklulardan rahatsızsanız siz gelmeyeceksiniz onlara öncelik tanınan alana.
Biraz empati siz de anne olacaksınız. Annesinin işi varsa bırakacak yeri yoksa ne yapsın bu kadın?
Annelerimiz gibi evde oturabilirler... eskilerden öyle gördük ne de olsa :)
konu nerelere geldı ya
Eskiden genç kızlarda evde oturur koca beklerdi. Siz de öyle yapın o zaman bu mantıkla. Eskiden avm mi vardı?
O zaman başı ağrıyan sizler de çıkmayın. Çoçuktan çok rahatsız oluyorsanız asansöre girmeyin mesela. Zira bebek arabası bir tek yürüyen merdivene gelmiyor yasak oldupu için. Çocuksuz alan işte oh. Çocuklulardan rahatsızsanız siz gelmeyeceksiniz onlara öncelik tanınan alana.
Biraz empati siz de anne olacaksınız. Annesinin işi varsa bırakacak yeri yoksa ne yapsın bu kadın?
İnşallah çocuklular çıkmasın diyenlerin hepsi bebek sahibi olunca kendi anlayışsızlıklarının bin katını görsün yaşasın.
Ağlayan bebekle cıkcıklanmak, asansörde sıra beklemek, otobüste katla arabanı baskısı hepsini yaşasınlar.
asansöre zaten binmem ben dört ay alçıda kaldı ayağım koltuk değnekleriyle dolandım diye de binmedim. kımıl zararlısı çocuklarınız ve çocuk arabalrınızla normal yolda da yürümeye alan bırakmıyorsunuz ona sinir oluyoruz biz normal insanlar. çocuklulara öncelik tanınan alan diye bir şey yok bu arada yaşlı engelli ve hamileler için öncelik var kamyon gibi bebek arabalarında 5 yaşına gelmiş dana gibi çocuğunu ve alışveriş poşetilerini taşıyan tipler için de öncelikli olan bir alan bilmiyorum ben. ayrıca korunmasız seviştiğiniz için tüm dünya imkanlarının ayaklarınızın altına serilmesini beklemeyin. bu ne bencilliktir cidden anlamıyorum.
bırakamayacağınız zaman o çocuğu çıkmayın dışarı bir gün avmde fink atmadınız diye ölmezsiniz.
Eskiden genç kızlarda evde oturur koca beklerdi. Siz de öyle yapın o zaman bu mantıkla. Eskiden avm mi vardı?
Anne olmak sinirlerinizi yıpratmış, biraz sakinleşin :) eski Türk filmlerindeki Aliye Rona gibi sıkmabaş bir beddua teyze canlandı gözümde bir an :)))
Bir de iltifat etmişsiniz ama genç kız değilim :)) yaşını başını almış, bir çocuğu olan görece büyük bir kadınım :)
İnsanın yaşadığı biyolojik süreçleri bilmiyor değilim. Hem full time çalışıp hem okula giden herkesin enerji, sağlık durumu ve mesai saatlerinin uzunluğu da sizinkiyle bir olmayabilir. Ama bir kadının sırf bebeği var diye etrafa sataşan bir dille ayrıcalık istemesini, ya da bir yaşlının sırf yaşından dolayı nezaketsizce önüme geçmesine de sessiz kalmam. Rica edildiğinde öncelik tanınmadığını görmedim hiç. Büyük laflar etmiyorum bir, ikincisi genç olduğum da söylenemez (27 yaşında yetişkin bir insanım en azından okul çağım kapanmak üzere) üçünçüsü ‘güya ezilen’ derken de siz söylediklerimi hem yalanlayan hem de saldırgan bir üslupla yazıyorsunuz. Doğurmayı tercih eden kadınları boş gördüğüm nereden çıktı. İsteyen istediği tercih de bulunur. Ama bebeği kullanarak etrafındakilerden fedakarlık bekleyenleri boş buluyorum evet. Keşke okuduklarınızı algılayarak sürekli saldırmadan yazsaydınız. Kurallara uymak kavramınızın dışında sanırım bunlar. Cevabı biraz kendinizi anlatmak için yazmışsınız gibi gereksiz bir savunmaya benzemiş. Ayrıca ben bebeğim olursa da kimseye kendi rahatım için baskı yapmam. Onun için de hiç bir gencin de bana ‘Bana ne bana mı doğuruyorsun?’ diyeceğini sanmıyorum.Kimse genç olmadan direkt yaşlanmıyor.
Ben de genç bir üniversiteliydim. Okurken tam zamanlı işim vardı. İşten izin alır finallere giderdim, bitirme tezi yapardım. Ama bunlar olurken de otobüste engelli yaşlı ve bebeklikere tahsis edilen sarı koltuklara oturmazdım, aklıma asansöre binmek gelmezdi yürüyen merdivene giderdim. Kuralları bilen bir gençtim.
Ben büyük laflar etmeyen, doğurmayı tercih eden kadınları boş görüp laf sokmayan bir genç olduğum halde o zamanlar göremedğim çok zorlukları keşfediyorum. Siz bu büyük lafları ediyorsunuz ya.
Gün gelecek belki çocuk yapmak isteyeceksiniz. Hamile hamile işten çıkıp tramvaya yada metroya bineceksiniz. Sizin gibi güya ezilen bir genç size ayrılan alana oturup bana ne bana mo doğuruyorsun diyecek. Hah işte tam o zaman anlamaya başlayacaksınız ne yazık ki.
İnsanlar geçmiş oldukları yolları hatırlıyor da ilerisini işte yaşamadan anlamıyor.
Hamilelik, bebek büyütmek ve yaşlılık da bu süreçlerin başında geliyor ne yazık ki...
ıkı tarafda da haksız tavırlar varHaklısınız ama anneler de biraz fazla saldırganlar :))
İltifat olarak almanıza şaşırdım. Daha ziyade yaşınızın olgunluğu yok denebilir.
Çocuk sevmiyorum yihaa diyen ergenlerden sanmıştım
Anne olduğum için çok mutluyum ben. Hayalinizdeki insan tipinden çok uzağım. Uyumlu bir çocuğum var gayet sosyal hayatın içindeyim. Sizin gibi üç bel densize pabuç bırakmıyorum her ortama da çocuğumla giriyorum. Benim sinirim bencil, sadece kendine yaşam alanı arayan insanalra...