- 14 Ağustos 2018
- 19.538
- 73.382
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Adriana lima mısınız Kylie Jenner mı?İnsan mı? Kim insan acep..
Ben göbekliler binerken bişey demiyosam onlar da bebek arabama engelli sandalyeme laf edemez
Devlet politikası gereği anneler desteklenmeli annelik izinleri en az 2 yıl olmalı diye düşünüyorum. Bu kadının vücudunu yıpratması, evin içinde hapsolması vs kısmını telafi etmek için gerekli. Ayrıca anne oldu diye kocasına bağımlı olmasını da engeller.
Bunun için talep oluşturmak yerine başkalarının haklarını gaspederek bunu elde etmeye çalışmaları esas sorunu oluşturuyor. Birinin hakkını alıp diğerine verince ne adil ne eşitlikçi olunuyor malesef.
O yüzden zaten diğer kadınlar mağdur oluyor. Çalışan kadınlar 2 çocuktan fazla düşünmüyor genel olarak. Kariyerini ilerletse, devlet desteklese kara kara düşünmek zorunda kalmaz çoğu kadın anne olmak için. İşimizi yaparız, evlat sahibi oluruz bakar büyütür gözümüz arkada kalmadan yıpranmadan kreşe veririz. Hayatımıza devam ederiz.Evet dediğiniz gibi devlet bir düzenleme yaparsa güzel olur ama 2 yıl yine de çok fazla, dilenirse ücretsiz izin alınabiliniyor zaten o kadar süre. Bu ülkede 2 yıl ücretli doğum izni olsa her 2 yılda bir doğurup işe gitmeyecek kadınlar tanıyorum.
Bu şekilde işte çalışıp gözükürken işe gelmeyince işler paylaşılırken o da varmış gibi düşünüp iş veriliyor, bu sefer onların işini de biz yapıyoruz. Bir de izin alıp çocuğuna bakmak isteyen kadın para kazanabileceği hafta sonu sınav görevlerine de gelmesin o zaman bir zahmet. Ekstra para geliyor o gün çocuğumu başkasına bırakabilirim ama nasıl olsa parasını aldığım işe gitmememe bir şey demiyorlar rapor izin kullanıp yılı kapatayım, bu bildiğiniz iki yüzlülük geliyor bana.
işte buGenelde havlamıyor evet. Hayırdan, sustan anlıyor çünkü. Şımarık değil. Sahiplerinin eğitmediği, eğitemediği, laf söz dinlemeyen şımarık köpekler ortalığı yıkıyor. İnsanlar bu köpeklerden şikayet ettiklerinde de haklı buluyorum çünkü kimseyi rahatsız etmeye hakları yok.
Ara sıra havlarsa da susturuyorum. Havla çocuğum napalım demiyorum.
Tebrikler diyecek bir şey yok bunda, temel köpek eğitimi. Her köpek sahibinin yapması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum.
O yüzden zaten diğer kadınlar mağdur oluyor. Çalışan kadınlar 2 çocuktan fazla düşünmüyor genel olarak. Kariyerini ilerletse, devlet desteklese kara kara düşünmek zorunda kalmaz çoğu kadın anne olmak için. İşimizi yaparız, evlat sahibi oluruz bakar büyütür gözümüz arkada kalmadan yıpranmadan kreşe veririz. Hayatımıza devam ederiz.
Suistimaller olduğu için ne işyerleri kadın çalıştırmak istiyor ne devlet böyle birşeyde elini taşın altına koyuyor.
Ama benim istediğim gayet insani bir hak. Fazla olduğunu düşünmüyorum.
Ahhaaa bak gecen 1 senede pek birsey degismemis goruslerinde , keza benim deO konuya yorumlarımı buldum Milana:
"Bebek arabası kullandım, şu ara oğlum kendi kullanıyor tabi ve fakat oraya buraya insan gözetmeden bebek arabasının itilmesinden hazzetmiyorum demeye geldim. Bizim buralarda bebek arabası açık otobüse binmek yasak, çocuk uyuyorsa ve alan varsa ancak ona göre görmezden gelirler. Öbür türlü mümkün değil, almazlar otobüse.
En azından sizin oralarda bu serbest demek ki, şükredin. "
"Ben de denedimdi, yalnız olmadığıma sevindim
Baston, tek ayak hareketi ile çat diye kapanan bir model seçmem de, hafif gövde tercih etmem de her ihtimali düşünmemden geliyor. Toplu taşıma kullanmam ama kullanacak olursam, avmde asansör kullanmam, yürüyen merdivende kapalı çıkarabilir miyim, dört teker 360 dönüş hafif, kaldırımda basamakta sarsmadan hızlı kaldırıp indirebilme, denge vs vs... İyice deneyip, öğrenip aldım. Salt bu yüzden :)
Ve sıfır sorun yaşadım. Tavsiye ederim herkese. "
"Pierre Cardin Paris baston serisi var, onlardan bakabilirsin gayet rahatlar. "
"Bi de daracık tezgahların orta yerinde tanıdık birileri ile rastlaşıp muhabbete başlayanlar var ki, kayıp kardeşine 20 yıl sonra kavuşmuşçasına bir kendinden geçme, bir "Yolun ortasındayız az kenarda konuşalım" diyememe, pazar arabalarını ileri geri sallayarak bir ninja warrior parkuru oluşturma hali... Ah der susarım... "
"Yav ambulansla yarışan, önünü kesip "Sen kimi solluyon, kime dat düt yapıyon olm" diyenlerin ülkesindeyiz Milanam, yürüyen merdivenlerde sağda beklemek filan, ohoo o"
"https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-ezmek-isteyen-varmi-ben-gibi.1069664/page-21"
Nasıl umudu kesmişim, nasıl her hakkımı verip bana dokunmayın da naparsanız yapın, alın önceliklerim de sizin olsun moduna bağlamışım bebemleBebek arabası, beni "Çekilin önümden ezerim, açın bakim yollarımı bebem geçecek, tüm şehir bizimdir" annelerinden birine dönüştürmemiş ama, kendimi takdir ettim
Zaten kolikti ya oğlan, bir de asansör sırası bekle; mümkün mü?
Hiç asansör topuna bile girmeden yollarımı oluşturmuşum.
Ama tavsiye ederim, "zevk benim zevkim bana ne" deyip hevese kapılmak yerine, insanın ilkin pratikliğini düşünmesi ekstra faydalı oluyor, uzay mekiği gibi bebek arabası alınca yükünüz artıyor.
Asansör de öncelikli olarak bebeklilerin, yaşlıların, engellilerin hakkıdır evet, bu dert de toplumsaldır, üzerine tepki verilmesi de gerekir.
Bana da güzel bir hatırlama oldu.
Şu duruşumu seviyorum ya; söylemem itici gelecek, gelirse gelsin de "Hah daha ölmemişsin" dedirtiyor.
Kendime kaşık, başkasına kepçe ile hak. Şükür ki bencilliğe kapılıp gidenlerden değilim. ^_^
Sen aynı yerde, duruşta, hem kendine hem başkasınaAhhaaa bak gecen 1 senede pek birsey degismemis goruslerinde , keza benim de
Ben uzuluyorum cunku saygisizlik boyle birsey iste , kendi basina gelene kadar saygi duymayip kendi basina gelince de cemkirmekSen aynı yerde, duruşta, hem kendine hem başkasına
Yalnız konudan konuya insanların çelişkilerini gördükçe güldüm de biraz da üzüldüm.
Çoğu kişi, hakikaten başına gelince en haklı oluvermiş.
Ben uzuluyorum cunku saygisizlik boyle birsey iste , kendi basina gelene kadar saygi duymayip kendi basina gelince de cemkirmek
Bu konuya da negatif yazanlar 1 sene sonra dogurunca onlar da cemkirecek baskasina oncelik benim diye ama iste toplumda birey olmak boyle birsey degil
Ben cocugum yokkende asansorde bebeklilere , engellilere oncelik verirdim , cocugum olunca da dogal olarak oncelik benim dedim cunku bu bilincte bir insanim
Cok da kizsam yine de aileme sukrediyorum bana insan olmayi ogrettikleri icin gercekten , umarim bende cocuklarimda basaririm bunu
Evet o sebeple toplu taşıma kullanmıyorum, bir kere kullandım onda da nerde onu kapat çocuğu kucakla falan
Valla kuzu oglan 4 yasinda falandi , iste ona ogretiyorum hayati vsMuhtemelen öyle olacak çünkü bencillik kolay, empati zordur. Güçlü olmak da budur.
Bakalım ne yapacaklar görelim.
İnşallah başarırsın, başarırız.
Bakın çocuğum yok bekarım zaten aMerhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.
Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.
Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.
Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.
Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Öncelikle belirteyim çocuğum yok bekarım zaten ve ben sizi haklı buldum yürüyen merdiven zaten bebek arabalılara yasak diye biliyorum öncelik yaşlı ve bebeklilerin ben her zaman sıramı veririm ve yardım ederim bebek arabalılara benim bu konuyla ilgili yakındığım tek nokta asansörün içindeyken bazen bazı bebek arabalılar hoyrat davranıyor asansöre binerken bacağıma çarptıkları ayağımı ezdikleri oldu ki kaçındığım yer açmaya çalıştığım haldeMerhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.
Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.
Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.
Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.
Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Valla kuzu oglan 4 yasinda falandi , iste ona ogretiyorum hayati vs
Birhun birsey oldu , oglum boyle yapamazsin bu sekilde yapabilirsin dedim ( konuyu hatirlamiyorum)
Bana döndü , anne bu toplum kurali mi evimizin kurali mi diye sordu ( cunku sokaktayken ogrettigim seylere toplum kurali , yasayan herkes bu sekolde davranmak zorunda diye ogretiyordum)
Neden sordun oglum dedim , toplum kuraliysa uymak zorundayim ama evin kuraliysa uymak istemiyorum ben buna dedi
Cok gulmustum , seneler gecti hala aramizda espiridur , toplum kurali bu cicim uymak zorundasin derim off puff yapar
Amin canimBenim de sayfalar önce anlattığım bir olay var; oğlumu yetiştirirken, kendimin önüne geçirmeyi (Yapmam dediğim şeyi sinirle yapar olduğum bir hata, okuyabilirsin), bir tık daha ileri taşımayı başarıyorum galiba dedirten, sevindiren. Beni uyardı, boş bulunduğumda yaptığım hatayı fark etti ve beni "Anne neden attın? Sen pis anne misin?" soruları ile ikaz etti ve utandırdı, hareketimi geri aldım ve kendime gözümü daha açtım.
Haklarında hayırlısı olsun, farkındalıklarında daim olsunlar inşallah. ^_^
Yaaa maşallah yerim ben onu darısı benim oğluma inşallah oda böyle olurAmin canim
Ya cocuklar gercekten super , aile iyi egitim verirse , bu egitim okulla da desteklenirse sahane oluyorlar
Yine 4 yasindayken ben mutfagin lambasini kapatmadan ciktim diye tonla azar istimistim sipadan
Bana direk " anne sen kutup ayilarini sevmiyor musun " demisti
Yasadigim dumuru dusunsene
Ne alaka ayol dedim , gereksiz yere harcadigin elektrik kutuplari eritiyor ve kutup ayilari oluyor , lutfen o isigi kapat dedi bana
Kreste ogretmisler , inanilmaz mutlu olmustum ve bir daha asla ciktigim odanin isigini kapatmamazlik yapmadim
Amin canim
Ya cocuklar gercekten super , aile iyi egitim verirse , bu egitim okulla da desteklenirse sahane oluyorlar
Yine 4 yasindayken ben mutfagin lambasini kapatmadan ciktim diye tonla azar istimistim sipadan
Bana direk " anne sen kutup ayilarini sevmiyor musun " demisti
Yasadigim dumuru dusunsene
Ne alaka ayol dedim , gereksiz yere harcadigin elektrik kutuplari eritiyor ve kutup ayilari oluyor , lutfen o isigi kapat dedi bana
Kreste ogretmisler , inanilmaz mutlu olmustum ve bir daha asla ciktigim odanin isigini kapatmamazlik yapmadim
Leş gibi Bi zihniyet, o kadar kıskandıysanız çalışın sizde vakko çanta alın@kahveyokmu
Bebeğinizln olmadığı öyle belli ki.
Ben avmde bebekle gezip bundan keyif alan anne görmedm. Biz neden avmye gidiyoruz biliyor musunuz? Çünkü bebek kaka yapınca temizlemek için bebem bakım odası gerekiyor ve bu odalar ne yazık ki sadece avmlerde var. Mikrop yuvası avm gezmeye meraklı değiliz.
İki senedir asansör sorunu yaşıyorum çocuktan önce binmek aklıma gelmedi zira. Vu iki yılda da gayet taş gibi gençler bindi. Öyle aç krobik hasta zavallı hiç görmedim. Kolunda vakko çantası otoparktan direkt sinemaya gidiyim de ğö tur merdiven dönmeym diyen tipler. Sorun lu ki biz istesek de yürüyen merdivene bilemiyoruz e bir Zahmet sinemaya giden insan üç tur dönsün yani.
Hastanede 5 aşağı 3 yukarı olayını ilk defa duydumRicadan öte ne yapabilirim ki?
Bebek arabası ve çocuklarla yürüyen merdiven kullanamıyorum, musade etseniz de biz çıksak?
Bir yada iki kere hic yerinden kımıldayan olmadı. Genelde tabi buyrun, dendi..
Ben size daha vahimini anlatayım :)
Ikinci gebeliğimin son iki ayı 2 dakika ayakta kalsam gözümden yaşlar akarak, acı çekerek geçti.
Rahim duvarlarında varis varmış meğer, doğumda gördü doktor.
Bir ara doktorumu değiştirdim. Kendi doktorumdan çok memnundum ama hastanenin fiyat/performans değerlendirmesi rezaletti.
Yeni doktor 2. Katta.
5-6-7-8 aylarımda, 6 kere gittim.
Ve hiç asansör kullanamadım.
Sebebi hastane personeli..
Asansörleri düşüncesiz kullanıyorlar.
Kendim de sağlık calisaniyim,
Hastanelerde yazılı olmasa da 5 aşağı 3 yukarı gittiğiniz sürece merdiven kullanacaksınız diye öğrettiler bize.
Ama uygulayan? Yok.
Sonuç, 8. Ay kontrolümden sonra kendi doktoruma döndüm.
En azından giriş katta diye.
Varsın yemek veren personel kapıya vurmadan girsin, temizlik personeli nezaket yoksunu olsun, çektiğim ağrının yanında devede kulak.
O gün anladım, türkiye de engelli olmak aslında engelliyoruz biz sizi demek.
Saygı duymuyoruz.
Düşünmüyoruz,
Sürünüyor olmanız umrumuzda değil demek.
Allah yardımcınız olsun.
Konu sahibi biraz fazla agresif ve kişileri kapalı, sevgilisi var vs şeklinde tarif ettiği için sıkıntılı.
Kısmen haklı, anlayissiz bir toplumda yaşıyoruz.
Haksız olduğu kısım ise bunu biliyor ve yaşıyor olmasına rağmen üstelemesi.
Kimse o dedi diye aydınlanma yaşamayacak. Sadece kavga edecekler.
Toplumsal bilinç kazandırma işi süreçtir.
Herkes kendi evladını eğitsin, 15-20 sene sonra daha güzel olsun, ne diyim.