Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Evet dediğiniz gibi devlet bir düzenleme yaparsa güzel olur ama 2 yıl yine de çok fazla, dilenirse ücretsiz izin alınabiliniyor zaten o kadar süre. Bu ülkede 2 yıl ücretli doğum izni olsa her 2 yılda bir doğurup işe gitmeyecek kadınlar tanıyorum.

Bu şekilde işte çalışıp gözükürken işe gelmeyince işler paylaşılırken o da varmış gibi düşünüp iş veriliyor, bu sefer onların işini de biz yapıyoruz. Bir de izin alıp çocuğuna bakmak isteyen kadın para kazanabileceği hafta sonu sınav görevlerine de gelmesin o zaman bir zahmet. Ekstra para geliyor o gün çocuğumu başkasına bırakabilirim ama nasıl olsa parasını aldığım işe gitmememe bir şey demiyorlar rapor izin kullanıp yılı kapatayım, bu bildiğiniz iki yüzlülük geliyor bana.

O yüzden zaten diğer kadınlar mağdur oluyor. Çalışan kadınlar 2 çocuktan fazla düşünmüyor genel olarak. Kariyerini ilerletse, devlet desteklese kara kara düşünmek zorunda kalmaz çoğu kadın anne olmak için. İşimizi yaparız, evlat sahibi oluruz bakar büyütür gözümüz arkada kalmadan yıpranmadan kreşe veririz. Hayatımıza devam ederiz.
Suistimaller olduğu için ne işyerleri kadın çalıştırmak istiyor ne devlet böyle birşeyde elini taşın altına koyuyor.
Ama benim istediğim gayet insani bir hak. Fazla olduğunu düşünmüyorum.

işte bu

Dediğiniz gibi suistimal edilmese güzel olur ama edileceğini hepimiz biliyoruz.

Devlet aile birliği esastır dedi, çok da güzel bir şey yaptı. Kardeşimin kurumunda herkes doğu görevine gitmek zorunda, bir çok kişi ömürlerinde bir gün bile çalışmamış eşlerini çalışıyor gösterdi, bir tanesinin babasının erkek berberi var karısını erkek berberinde çalışıyor göstermiş Eşleri de kendi gibi memur olanlar mecburen gittiler, eşleri ev hanımları olanlar yerlerinde kaldı, maalesef ülkece böyle şeyleri suistimal etmeye çok açığız, ben o yüzden olsun istemem hiç, ki olmaz.

Ahhaaa bak gecen 1 senede pek birsey degismemis goruslerinde , keza benim de

Ahhaaa bak gecen 1 senede pek birsey degismemis goruslerinde , keza benim de
Sen aynı yerde, duruşta, hem kendine hem başkasına

Yalnız konudan konuya insanların çelişkilerini gördükçe güldüm de biraz da üzüldüm.
Çoğu kişi, hakikaten başına gelince en haklı oluvermiş.

Son düzenleme:
Ben uzuluyorum cunku saygisizlik boyle birsey iste , kendi basina gelene kadar saygi duymayip kendi basina gelince de cemkirmek
Bu konuya da negatif yazanlar 1 sene sonra dogurunca onlar da cemkirecek baskasina oncelik benim diye ama iste toplumda birey olmak boyle birsey degil
Ben cocugum yokkende asansorde bebeklilere , engellilere oncelik verirdim , cocugum olunca da dogal olarak oncelik benim dedim cunku bu bilincte bir insanim
Cok da kizsam yine de aileme sukrediyorum bana insan olmayi ogrettikleri icin gercekten , umarim bende cocuklarimda basaririm bunu

Ben size sonuna kadar hak veriyorum. Aynı şey hastanelerde de oluyor. Acil 8./9. Kata çıkmamız gerekiyor ama yok insanlardan yer yok. 1 katı asansörle çıkıyorlar inanır mısınız ya. Homurdanamıyoruz bile dayak yeriz diye. Allah sabır versin. İnsanımız insan değil ki laf anlatasın

Muhtemelen öyle olacak çünkü bencillik kolay, empati zordur. Güçlü olmak da budur.
Bakalım ne yapacaklar görelim.

İnşallah başarırsın, başarırız.

Evet o sebeple toplu taşıma kullanmıyorum, bir kere kullandım onda da nerde onu kapat çocuğu kucakla falan kendimi içeri zor attım

Muhtemelen öyle olacak çünkü bencillik kolay, empati zordur. Güçlü olmak da budur.
Bakalım ne yapacaklar görelim.

İnşallah başarırsın, başarırız.
Valla kuzu oglan 4 yasinda falandi , iste ona ogretiyorum hayati vs
Birhun birsey oldu , oglum boyle yapamazsin bu sekilde yapabilirsin dedim ( konuyu hatirlamiyorum)
Bana döndü , anne bu toplum kurali mi evimizin kurali mi diye sordu ( cunku sokaktayken ogrettigim seylere toplum kurali , yasayan herkes bu sekolde davranmak zorunda diye ogretiyordum)

Neden sordun oglum dedim , toplum kuraliysa uymak zorundayim ama evin kuraliysa uymak istemiyorum ben buna dedi
Cok gulmustum , seneler gecti hala aramizda espiridur , toplum kurali bu cicim uymak zorundasin derim off puff yapar

Bakın çocuğum yok bekarım zaten a
Öncelikle belirteyim çocuğum yok bekarım zaten ve ben sizi haklı buldum yürüyen merdiven zaten bebek arabalılara yasak diye biliyorum öncelik yaşlı ve bebeklilerin ben her zaman sıramı veririm ve yardım ederim bebek arabalılara benim bu konuyla ilgili yakındığım tek nokta asansörün içindeyken bazen bazı bebek arabalılar hoyrat davranıyor asansöre binerken bacağıma çarptıkları ayağımı ezdikleri oldu ki kaçındığım yer açmaya çalıştığım halde

Benim de sayfalar önce anlattığım bir olay var; oğlumu yetiştirirken, kendimin önüne geçirmeyi (Yapmam dediğim şeyi sinirle yapar olduğum bir hata, okuyabilirsin), bir tık daha ileri taşımayı başarıyorum galiba dedirten, sevindiren. Beni uyardı, boş bulunduğumda yaptığım hatayı fark etti ve beni "Anne neden attın? Sen pis anne misin?" soruları ile ikaz etti ve utandırdı, hareketimi geri aldım ve kendime gözümü daha açtım.

Haklarında hayırlısı olsun, farkındalıklarında daim olsunlar inşallah. ^_^

Amin canim
Ya cocuklar gercekten super , aile iyi egitim verirse , bu egitim okulla da desteklenirse sahane oluyorlar

Yine 4 yasindayken ben mutfagin lambasini kapatmadan ciktim diye tonla azar istimistim sipadan
Bana direk " anne sen kutup ayilarini sevmiyor musun " demisti
Yasadigim dumuru dusunsene
Ne alaka ayol dedim , gereksiz yere harcadigin elektrik kutuplari eritiyor ve kutup ayilari oluyor , lutfen o isigi kapat dedi bana
Kreste ogretmisler , inanilmaz mutlu olmustum ve bir daha asla ciktigim odanin isigini kapatmamazlik yapmadim

Yaaa maşallah yerim ben onu darısı benim oğluma inşallah oda böyle olur

Yavrum ya maşallah. Çocuk kalbi de apayrı güzel ya.

Bizimkinin de gidişat o gibi Milana, 3 yaş oluyor tabi daha dilleniyor, daha açılıyor aklı.
Atık yağları boş şişelere alıyorum, lavaboya dökmüyorum ve izliyor; soruyor "Neden, niçin, nasıl?" zaten sorup alma, gözlemleyip kapmanın max. dönemlerinde.

Açıklıyorum tabi anlayacağı dilde, bunu niçin yaptığımı: Denizlerimizin temiz kalması için annecim. Bak buradan taa denize gidiyor, denizimiz kirlenirse yüzemeyiz, balıklar da yüzemez hasta olur. Filan anlatıyorum işte.

Sonra hadi diyorum bi kızartma yapayım, gelmiş bekçi gibi, açmış tezgahın altını "Buna koymayı unutma, sonra balıklar hasta olur anne tamam mı?" diyor. Bana satıyor. Memnun oluyorum, seviniyorum. :) Umarım okul hayatı ile de desteklenir bu.

Leş gibi Bi zihniyet, o kadar kıskandıysanız çalışın sizde vakko çanta alın

Hastanede 5 aşağı 3 yukarı olayını ilk defa duydum açıkçası ben hastanede hep asansor kullaniyorum. Başka ne vaktim ne şansım var. Insanlar hasta ama benimde yorgun olmamam lazım ki işlevsel olayım .
Neyseki bizde hastane çalışanları için özel asansör var kartla çağırılıyor . Tabi vatandaş fırsat buldukça ona da dayanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…