Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Leş gibi Bi zihniyet, o kadar kıskandıysanız çalışın sizde vakko çanta alın
Ay Allahım😂😂
Burdan bunu mu aldınız gerçekten😂😂
Benim de belli markalardan çantalarım var merakınız buysa ama çocuksuzken o çantamı koluma takıp kimseye engel olmuyordum demek istiyorum. Yürüyordum bebekten sonra asansörleri keşfettim yani

bebek arabası kullanan annelerin "birçoğunun" saygısızlığından, biçerdöver gibi kullandıkları eşşek kadar arabalarını üzerimize üzerimize sürmelerinden gına geldiği için size hak veremiyorum.
ayrıca yerden göğe haklı da olsanız iletişim diliniz öyle itici ki yine de hak veremiyorum. tartışıcam diye sapla samanı birbirine karıştırmışsınız.

:KK70: :KK70: Yavrum ya maşallah. Çocuk kalbi de apayrı güzel ya. :KK200:

Bizimkinin de gidişat o gibi Milana, 3 yaş oluyor tabi daha dilleniyor, daha açılıyor aklı.
Atık yağları boş şişelere alıyorum, lavaboya dökmüyorum ve izliyor; soruyor "Neden, niçin, nasıl?" zaten sorup alma, gözlemleyip kapmanın max. dönemlerinde.

Açıklıyorum tabi anlayacağı dilde, bunu niçin yaptığımı: Denizlerimizin temiz kalması için annecim. Bak buradan taa denize gidiyor, denizimiz kirlenirse yüzemeyiz, balıklar da yüzemez hasta olur. Filan anlatıyorum işte.

Sonra hadi diyorum bi kızartma yapayım, gelmiş bekçi gibi, açmış tezgahın altını "Buna koymayı unutma, sonra balıklar hasta olur anne tamam mı?" diyor. Bana satıyor. Memnun oluyorum, seviniyorum. :) Umarım okul hayatı ile de desteklenir bu.
İnsallah , okul da cok onemli cunku
Bu kadar iyi yetistirdigimiz veletler okulda bambaska seyler ogreniyorlar maalesef
Ben hep derim , oglum okula basladiktan sonra cok koreldi maalesef , turkiyedeki egitim sistemi bu cocuklari desteklemedigi gibi bir de sinif arkadaslari mevzusu var ki hic sorma , sokakta oynamasina izin vermeyecegin cocuk ile ( agiza alinmayacak kufurler eden , siddet uygulayan vs vs ) sira arkadasi oluyor cocugun okulda

Mesajınıza kısmen katılıyorum. Her genç yürümek zorunda değil belki ameliyatlıdır bir yerinde sorun vardır veya kendini iyi hissetmiyordur yorgundur. Orası herkese ait sadece öncelik sırası var. Benim yanımda bebek arabalı biri olursa önce ona yol veririm yer kalırsa binmek istiyorsam binerim. Ama bir alt kata geldim bebek arabalı binemiyor diye inecek değilim o da beklesin

Burada bahsedilen ki sanırım zaten 0-3 yaş grubu değil, annesi çabaladığı uğraştığı halde yerinde durmayan çocuklar da var, o anneler müstesna.

+3 yaş üzeri çocuklar konuşuluyor değil mi?
Size 5 yaş ve üzeri çocuklarda şımarıklık örneği vereyim sınırlar belirlensin:)) minicik kedi yavrusunu alıp yapma evladım ölür dediğiniz halde çığlık çığlığa bağırarak yavruyu çamaşır suyu dolu kovaya sokup boğmaya çalışan çocuk şımarıktır, koca parke taşını alıp kedinin kafasına vurmaya çalışırken yakaladığınız çocuğa günah kediye vurulur mu öldüreceksin dediğiniz de sana ne yaaaaa diyen çocuk şımarıktır, uzun bir seyahate çıktığınızda arka koltuğunuzda annesiyle otururken ayaklarını sizin koltuğunuza dayayıp kaburgalarınıza kadar ayaklarını uzatan çocuğa, ayaklarını çeker misin çocuğum dediğinizde çekmeyen ve annesinden güç alan çocuk şımarıktır, evin çelik kapısını defalarca çarpıp yeniden açıp tekrar çarpıp, yeniden açıp tekrar çarpıp yapma deyince çığlık atıp susmayan çocuk şımarıktır.

0-3 yaş grubu çocuk elbette ağlar, susturamadığınız anlar olur, çocuk sıcaktan bunalmıştır, kulağı ağrımıştır, uykusu gelmiştir, o yaş grubu çocuklara lafım sözüm yok, peşinde pervane olup çocuğunu durdurmaya çalışan, yaramazlık yapmasın diye kan ter içinde kalan annelere de tek laf edemem ama çocuğu 5-6 yaşına hatta 9-10 yaşına gelmiş ama dur yapma demeyen, dediği olsun diye bağırarak ağlayıp işin boyutunu çığlık atmaya getiren, sırf şımarıklığı yüzünden sağa sola zarar veren, hayvanlara eziyet eden, o hayvana sopayla vururken marifetmiş gibi gülen anneye tahammülüm yok, işte bu şımarıklıktır çocuk eğitmeyi bilmemektir.

Yoksa ben de anneyim çocuk yetiştirdim, ağlayan bebeği karşısında elin ayağın kesilip nasıl susturacağını bilememeyi anlarım, bakınca anlıyorsunuz zaten.

Abla 3. Kopru yeni acilmisti ilk istanbuldan donus yolculugumdu. Arka caprazimda kilolu bir kadin kucaginda bebek. 8 aylikmis. 3.5 saat yol surdu o bebek agustos sicaginda koridor da catladi. Birde sadece sallayarak uyurmus. Annesi o kdr anlayissizdiki sabretmeyi ogreneceksin diye bagirip durdu
Ben hep en sorunlu tipleri bulur ama kolay kolay tepki vermem. Ama o kadina hala kizarim. Yan tarafindaki kizlar oyalamisti. Meger battaniyede sallanmadan uyumazmis. Zavalli cocuk aglamaktan catlamisti. Kadin o kdr kiloluki ztn kucaginda tutmasi imkansiz.
Boyle bir durumda kim ne diyebilir.
Ben asil simdi korkmuyorum ben o cocuklar buyudugunde nasil yetiskin olacaklar diye korkuyorum.
Konu bagimlilik yapti yorumlari saskinlikla okuyorum

Bir kaç sayfa önce ben de saten avm nin mikroplu ortamına anneler de girmeye bayılmıyor ama şehirlerde başka bebek bakım odaları yok. Bebeği kaka yapan yada acıkan anneler avmlere muhtaç demiştim. Yani yazdığım şeyi bana karşı yazmanız tam bir komedi. Emin olun kimse evladını avmde gezdirmek istemiyor zaten park bahçe herkes düşünüyor zaten. Ki çocuğu da avmde değil parkta kolay oyalıyorsun. Kimse aptal değil bunu düşünemesin.
Ben zaten hasta insan binmesin diyr durduk yere demedim. Konuyu siz çarpıttınız. Ben orda öncelikliler var sağlam insan zaten yürüyen merdivene binebilir biz binemiyoruz mecburuz asansörlere dedim. Siz ajite edip ya hastaysa bağladınız. Ben de hastanın avm de ne işi var, dedim. Dönüp bir tekrar okuyun bencd. Hayır benim yazdıklarımı yeni bulmuş gibi bana yazmanız çok tuhaf
1-Arkadaşa yazdığınız BU cevaba göre yazdım. Burada gayet hasta insanların hastaysa kimseye bulaştırmamasi için gitmemesi yazıyor hatta yemeğini eve soylemesi. Ben burada neyi carpitmisim.
Ama hasta bir insan dinlenmeli ve avm gibi yerlere gidip insanlara mikrop bulaştırmamalıdır. Ve aç kalmış sana arayıp bir yemekçiden sipariş vermesi daha hijyenik ve akıllıca olanıdır.
2- o kadar vaktim yok öyle sayfalarca cevaplarinizi okuyayim bildirim geldi baktim sizin yorum var bende cevap yazdım. Bulus yapmissiniz da üstüne konmusum gibi neden davraniyorsunuz?
3-neden acitasyon yapayım buna gerek mi var.
ben kullanmıyorum zaten kullanmaya kalksam kimse de bana in diyemez, derse de cevabini alır.
Öncelik ayrı binmesin,gelmesin demek ayrı kimse kimseye ahkam kesemez.

Bebek Arabası olmayanda sıra bekliyordur binmek için sizde bekleyeceksniz ayrim yok.

Ne alıp veremediğiniz var gençlerle !!! Belki onlar da 3 saatlik uykuyla ayaktalar, sınavlara hazırlanıyorlar. Belki aynı gün hem okula hem işe gidiyorlar. Sizin gezme keyfiniz için kimse kendinden ödün vermek zorunda değil. Sanılanın aksine yaşlı-bebekli değil en çok gençler eziliyor. Ama bazı gereksiz kültürel olgulardan dolayı ilk iki grubun şımarıklıklarını çekmek zorunda kalıyorlar bir de kendilerine nefret kusuluyor. Çocuk doğurmaktan başka vasfı olmayan, yaşlılığın doğal bir süreç olduğunu hatırlamayan insanlar büyük işler başarmışçasına bir ekstra alaka bekliyor. Yok ya! Siz gençler için ne yaptınız bugüne kadar ? Ayrıca beğenmediğiniz o gençleri sizin nesliniz yetiştirdi. Bu yüzden eleştirilerinizi aynaya bakarak yapın lütfen. Söylenip kendinizce laf soktuğunuzu sanıyorsunuz ya, kimse takmıyor, siz öyle sanıyorsunuz kendinizi çok önemli sandığınız için ‘bebeklisiniz’ya hani. Dünyanın en önemli şeyi doğurabilmek çünkü. Bravo gençler size; kendinizi, mağduru oynayan manipülatif ve histerik kişiliklere ezdirmiyorsunuz. Böyle çıldırıp gelip buraya yazıyorlar sonra, davranışları onaylansın da egoları tamir olsun diye

Oğlum kanguru da durmuyor, kucakta gezdirmek zor arabayı katlasam elimizde arabayı mı tutalım çocuğu mu? katla aç çocuğu koy, kat değiştirirken tekrar katla aç sizce zulüm değil mi? internetten alamıyorum çünkü bedenleri herzaman uymuyor ben baya küçük beden giyiyorum ve bazı mağazaların bedenleri oluyor onlarda her üründe değil. Oğluma da görerek almam gerekiyor bazı markalar büyük bazıları küçük geliyor internetten alınca ve zaten belirttim gezmeye değil işimizi halletmek için gidiyoruz mecburen yani. Bebeğime bakacak hiçkimse yok eşim de akşama kadar çalışıyor.
İşte bunlar bizim sorunumuz değil. Hala anlayamadınız.

Ne alıp veremediğiniz var gençlerle !!! Belki onlar da 3 saatlik uykuyla ayaktalar, sınavlara hazırlanıyorlar. Belki aynı gün hem okula hem işe gidiyorlar. Sizin gezme keyfiniz için kimse kendinden ödün vermek zorunda değil. Sanılanın aksine yaşlı-bebekli değil en çok gençler eziliyor. Ama bazı gereksiz kültürel olgulardan dolayı ilk iki grubun şımarıklıklarını çekmek zorunda kalıyorlar bir de kendilerine nefret kusuluyor. Çocuk doğurmaktan başka vasfı olmayan, yaşlılığın doğal bir süreç olduğunu hatırlamayan insanlar büyük işler başarmışçasına bir ekstra alaka bekliyor. Yok ya! Siz gençler için ne yaptınız bugüne kadar ? Ayrıca beğenmediğiniz o gençleri sizin nesliniz yetiştirdi. Bu yüzden eleştirilerinizi aynaya bakarak yapın lütfen. Söylenip kendinizce laf soktuğunuzu sanıyorsunuz ya, kimse takmıyor, siz öyle sanıyorsunuz kendinizi çok önemli sandığınız için ‘bebeklisiniz’ya hani. Dünyanın en önemli şeyi doğurabilmek çünkü. Bravo gençler size; kendinizi, mağduru oynayan manipülatif ve histerik kişiliklere ezdirmiyorsunuz. Böyle çıldırıp gelip buraya yazıyorlar sonra, davranışları onaylansın da egoları tamir olsun diye

Ah genç........ :)

İnsanlar o kadar anlayışsız ki,ben artık şaşırmıyorum..Denk gelince tepkimi gösteriyorum artık,siz de iyi yapmışsınız..Yalnız kapalılık konusuna katılmıyorum,sadece onlar mı kul hakkından korkuyor,ben açığım ama ben de korkuyorum..Lütfen birinin inancını,ibadetini ya da insanlığını türbana bağlamaktan vazgeçin

Engelli vatandaşlarımıza insan olan herkes öncelik tanır zaten. Hatta şöyle söyleyeyim ben saatlerce asansör bekleyeceğimi bilsem bile engelli varsa ona öncelik veririm. Hamilelere de öyle. Çok yaşlı olanlara da keza öyle. Ama kimse kusura bakmasın bebek arabalılara karşı pek aynı düşüncede değilim. Ha istisnalar vardır tabi ama 3 4 yaşındaki bebeğini(!) koyuyor arabaya geçiyor önümüze ohh ne ala. Kimse kusura bakmasın.

İstanbul'da yaşarken aracım olmadığı için İETT kullanmak zorundaydım.
Bebek arabasıyla bindiğimde şoför veya yolcular arabayı kapatmamı isterdi kapatmazdım. Çünkü ben ve çocuğum zaten 1-2 kişilik yer kaplıyorum. İlla istif olmaya gerek yok. Bebek arabasını katlasam açılan yer sadece 1 kişilik. O 1 kişi için de çocuk kucaktayken arabayı boşalt, tek elle kapatmaya çalış, yıkılmasın diye dik tutmaya çalış vb eziyetleri neden çekeyim ki?
Herkes kadar seyahat, gezme ve toplu taşıma kullanma hakkım var.
Bir gün başkasının keyfi için dışarda kalıp otobüse binemeyen o ‘bir kişi’ siz olursunuz umarım. Söylenmek yok ama:KK20:

Engelli vatandaşlarımıza insan olan herkes öncelik tanır zaten. Hatta şöyle söyleyeyim ben saatlerce asansör bekleyeceğimi bilsem bile engelli varsa ona öncelik veririm. Hamilelere de öyle. Çok yaşlı olanlara da keza öyle. Ama kimse kusura bakmasın bebek arabalılara karşı pek aynı düşüncede değilim. Ha istisnalar vardır tabi ama 3 4 yaşındaki bebeğini(!) koyuyor arabaya geçiyor önümüze ohh ne ala. Kimse kusura bakmasın.
Yürüyen merdivenlere bebek arabalı binmek yasak,napsin insanlar kanat takıp mı uçsunlar? Yürüyen merdivene binmek daha çok efor gerektirmiyor ki..Ben de sırf bu düşüncede olan insanlar(!) yüzünden artık avm de bebek arabası kullanmıyoruz,gereksiz yere sinir harbi yaşamamak için...

Bir de şunu belirteyim ben son derece açık dekolte giyen bir kadınım ve inançsız bir insanım. Ayrıca ailemde hiç kapalı yok. Ama konu sahibi gibi biriyle karşılaşsam ona öyle bir haddini bildiririm ki. Ne demek ya konunun kadının kapalı olmasıyla ilgisi ne? Sana ne başını kapatmışsa kapatmış sana hesap mı verecek?

Kimse genç olmadan direkt yaşlanmıyor.
Ben de genç bir üniversiteliydim. Okurken tam zamanlı işim vardı. İşten izin alır finallere giderdim, bitirme tezi yapardım. Ama bunlar olurken de otobüste engelli yaşlı ve bebeklikere tahsis edilen sarı koltuklara oturmazdım, aklıma asansöre binmek gelmezdi yürüyen merdivene giderdim. Kuralları bilen bir gençtim.
Ben büyük laflar etmeyen, doğurmayı tercih eden kadınları boş görüp laf sokmayan bir genç olduğum halde o zamanlar göremedğim çok zorlukları keşfediyorum. Siz bu büyük lafları ediyorsunuz ya.
Gün gelecek belki çocuk yapmak isteyeceksiniz. Hamile hamile işten çıkıp tramvaya yada metroya bineceksiniz. Sizin gibi güya ezilen bir genç size ayrılan alana oturup bana ne bana mo doğuruyorsun diyecek. Hah işte tam o zaman anlamaya başlayacaksınız ne yazık ki.
İnsanlar geçmiş oldukları yolları hatırlıyor da ilerisini işte yaşamadan anlamıyor.
Hamilelik, bebek büyütmek ve yaşlılık da bu süreçlerin başında geliyor ne yazık ki...

Yürüyen merdivenlere bebek arabalı binmek yasak,napsin insanlar kanat takıp mı uçsunlar? Yürüyen merdivene binmek daha çok efor gerektirmiyor ki..Ben de sırf bu düşüncede olan insanlar(!) yüzünden artık avm de bebek arabası kullanmıyoruz,gereksiz yere sinir harbi yaşamamak için...
3 4 yaşındaki bebeğinizi(!) niye bebek arabasına koyuyorsunuz hanımefendi? Bize insan değilsiniz demek mi istediniz? Bu kadar seviyeniz işte. Tartışmak zaman kaybı.

Genel olarak anneler haklı olmakla birlikte naçizane tavsiyem çocuklarınızı parklara bahçelere götürün, sıkıntı basan AVM’lere değil :)) İnanın çocuklar da zevk almıyor bundan :) sizlerinki biraz da öğrenilmiş çaresizlik gibi... gitmezseniz sorun da olmaz :))

3 4 yaşındaki bebeğinizi(!) niye bebek arabasına koyuyorsunuz hanımefendi? Bize insan değilsiniz demek mi istediniz? Bu kadar seviyeniz işte. Tartışmak zaman kaybı.

Bunun hesabını neden başkalarına verecek?
Benim bebeğim iki yaşında bazen yürümek istemiyor, ağlıyor. Napayım çocuğu tasma takıp süründüreyim mi? Kanat takıp uçurayım mı? Ağlamasın yorulunca arabaya koyarız desek araba batar, arabasız gezip ağlatsak şımarık bebeler ağladı ay migrenim derler. En iyisi çocuklar okul yaşına gelip tamamen laftan anlayana kadar toplum bizi dağa fln atsın rahatlayın.
Öncelikli çocuklar denen alanda çocuğun yaşı hesaplanıyor, arabaya binme yaşı fln deniyor i, kocaman yetişkinler ama asansöre binmek için bin türlğ mazeret buluyor. Belki o çocukta hata başı ağrıyor o gün çok yoruldu.

X