Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Sana katılmamakla birlikte katılıyorum ve konuyu bir de buradan çekiştirmek istiyorum; iyice şaftını kaydıralım konunun;

Sana da hak veriyorum ki bizim toplumun diline pelesenk "Biz gençken/Bu gençlik nereye gidiyor" lafları, insanı bezdiriyor, hafife alınmak da artık bayıyor. Ben gençlere öfke kabartamıyorum kolay kolay nedense, kardeşim gibi geliyorlar. Hatta şöyle bir konu açılmış vaktinde, yorumlarıma bakabilirsin, bir tuvalet olayı olmuş, edep saygı diye gence bir miktar yüklenmişler
(Konu gizli imiş, meraklıları -Yeni gençlik neden bu kadar edepsiz- başlığı ile aratabilir; umumi tuvaletli bir konu ahdsasalksdh)

Ben de vaktinde biraz bu edepsiz(!) gençlerden biriydim ama ihtiyacı olanı anlayıp yerimi bıraktığım için ölmedim.
Öncelik sırasını çiğnemedim ve kardeşime de örnek olmaya çalıştım, gençtim, ablaydım.
"Kendini ezdirme" derken, "Haksız hale sokma" da dedim kardeşime.

Şimdi, efendi, aklı başında çok genç gördüğüm kadar, kendini ezdirmemeyi abartarak şımarıklığa vuranları, kayıtsız kalanları da görüyorum. Bunların müsebbiplerinden biri de kültürümüzdeki "Nasihat ve ayıplama mode on" olayı, sana katılıyorum. Anne babaları, okulda belki öğretmenleri, toplumda da denk gele azarlanmaları, şamar oğlanına dönmeleri, hepsi onları "Seni duymuyorum la la la la" haline soktu, anne-babalarının doğurup saldığı çocukların gençliklerine girmiyorum bile...

Ha bu arada, düşüncelerindeki keskinliği de gençliğine veriyorum, zamanla törpüleneceğini tahmin ediyorum.

Son düzenleme:

Bu asansörlerin çoğunda anne ve çocuk resmi var zaten yürüyen merdivene de binemez işreti konuyor. Yani ben bu asansöre mecburum. Sürekli hasta, yorgun çalışan insanlarla empati kuruyorsunuz ya biraz da anneyle kurun. Belkş uykusuz belki yorgun bir anne mecbur olduğu asansöre binecek alt tarafı. Şu kadar basit bir olayda bile çocuğun arabaya binme yaşı irdeleniyor da sapasağlam insanların sadece dikilecekleri bir merdivene binmemeleri tartışılmıyor.

Sonsuz katılıyorum söylediklerinize... karşılıklı duyar çok önemli... ne güzel izah etmişsiniz... kaleminize sağlık...

Yurtdışına her çıktığımda evet hayran oldum ama medeniyete. Her zaman çocuklulara ve bebeklilere ince davranış gördüm, özen gördüm. Bir gün ağlayan bebeğim için taviz bakışı yemedim, bir gün asansör sırasında engelliden yaşlıdan ve bebekliden çok genç görmedim. Ay pardon asansör sırasında genç görmedim.
Bu işler karşılıklı. Bebek arabasına nefret saçan, bebeklere nefret saçan bir güruh oldukça anneler de kendilerini ve bebeklerini koruyor.

Hanımefendi ben aksi bir şeyi savunmuyorum ama anlamıyorsunuz.

Bebeği asansörü bir kenara bırak da sen terbiyeni nereden aldın kuzum??

TUIK 2017 verilerine göre ülkemizde 1 milyon 291 bin 55 bebek doğmuş. O tarihten bugüne bu bebekler ortalama 2 yaşındalar. Yani ülkemizdeki 0-2 yaş bebek sayısı 3 milyona yakın bir sayı. Biz hangi birine öncelik sağlayalım? Herkesin dilinde bir genç var. Bu gençler kendini kaç parçaya bölsün. Siz anne olduğunuza göre hayatınızı kurmuşsunuz. Öncelik beklediğiniz gencin kurması gereken bir hayat var ve onun stresi anneninkinden fazladır.

Not: Gördüğünüz gibi sadece sizin bebeğiniz yok. Sizin ki gibi 3 milyon tane daha var.

Hanım kızımız, gelecek kaygısıyla asansöre önce binmenin bağlantısı nedir?
Yalnız iyi ki merdiven yürüyor ha mazallah bir de yürümese ne yapardınız?!

Bu sözlerinizi asla unutmayın olur mu, çünkü bir gün çocuğunuz olduğunda bir güzel yiyeceksiniz.

Gençler asansöre binmesin diyen bile var. Şunu bir anlasak artık. O asansör tüm insanlar için yapılmış bir asansör. Sadece bebeklilere yaşlılara vs. ait diye bir şey kesinlikle yok. İnanmıyorsanız hukuki açıdan da sorun bunu. O asansöre halktan herkes binebilir. Ha ne olur en fazla yaşlılara bebeklilere vs. öncelik tanıyın denir. Tanınmazsa da bir yaptırımı yok. Yani diyelim ki dava ettiniz ben bebekli insandım bana öncelik tanımadılar diye. Kazanamazsınız o davayı çünkü öyle bir kanunumuz yok bizim. TCK'nın filanca maddesine göre belirli kişilere öncelik tanımamak yasaktır diye bir kanun yok. Yurt dışında da böyle. Bu bir kanun değildir, inisiyatife kalmış bir şeydir. Ha bunları yazdım diye okuduğunuzu anlamadan saldırmayın ben sadece olan şeyi yazıyorum. Allah biliyor içimi, benim engelliler var diye hiç asansöre binmediğim günler oldu ayağım burukken. Hastaneden döndüm mesela yakınımdaki avmden limon alacaktım kendime hasta çorbası yapmak için ona rağmen yaşlılar var diye asansöre binmedim.

Anne olmak sinirlerinizi yıpratmış, biraz sakinleşin :) eski Türk filmlerindeki Aliye Rona gibi sıkmabaş bir beddua teyze canlandı gözümde bir an :)))
Durun daha "kınadığını yaşamadan ölmezsin!!!" mesajları gelecek. "Başına gelsin de gör"den sonra genelde bu mesajlar geliyor

Bir de iltifat etmişsiniz ama genç kız değilim :)) yaşını başını almış, bir çocuğu olan görece büyük bir kadınım :)
Şu başlıkta siz ve sizin gibi anneleri görmek o kadar mutlu ediyor ki
Anayım ben ana, çocuğumun her şeyine katlanacaksınız moduna girmeden, etrafı düşünerek de yapılabiliyor demek ki bu iş. Söylenen sözlerin hiçbirini sizin yapınızdaki annelerin üstüne alınmasına gerek yok.
Yalnız ne hikmetse sizinle benzer söylemleri yapan anneler pek rağbet görmüyor buralarda, "kötü örnek" oluyorsunuz sanırım

Asansörü sadece metroda kullanıyorum Onda da insanlar gayet bilinçli.bebek arabalarına bir gördükleri zaman yer veriyorlar. AVM lerde asansöre binmeyi de tercih etmiyorum Çünkü merdivenlerden çıkmak çok daha kolay

Kimin kendini dışarı attığı sizi ilgilendirmez ki. Sırf tartışacağım diye mantıktan ayrılmışsınız yani

Tanımadığım insanlarla ağız dalaşına girmeyi sevmiyorum. Saygısız olabilir cahil çıkabilir deli olabilir. Böyle bir riske girmeye hiç değmez. Bebeği kucağınıza alıp yürüyen merdivenden çıkabilirsiniz. Her şey zor geliyosa bebekle gezmeye çıkmayın annenize flan bırakın. En güzeli

Hanfendinin kocası Mike Tyson heralde. Bebek arabası tekmelenmesine kesinlikle karşıyım. Fakat insanların ayaklarının ezilmesinede aynen karşıyım. Şayet benim ayağımı ezmeyi kendinde hak görecek boksörün bacağının içine low kick koyduktan sonra diğer ayak bileğimle karnına geçiririm. Sonra sağ kroşe sağ direk, sol aparkatla kombin yaparım. Yeterli olur diye düşünüyorum. Varsın lisansım yansın...

Hayır ben de kılıç kullanıyorum. Bir yerlerde esnaftan kırmızı vileda sopası alıp kılıç gibi kullanan birini görürseniz benimdir o

Hayır ben de kılıç kullanıyorum. Bir yerlerde esnaftan kırmızı vileda sopası alıp kılıç gibi kullanan birini görürseniz benimdir o

Hanfendinin mike tyson kocasına denk gelmeyin allah korusun iki dk sonra birde bakmışsınız o viledayla asansör temizliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…