- 30 Kasım 2010
- 9.575
- 19.205
- Konu Sahibi dejavu_one
Ben ne okudum az önce yaw?
Arkadaşım iyi misin sen?
Arkadaşım iyi misin sen?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne alıp veremediğiniz var gençlerle !!! Belki onlar da 3 saatlik uykuyla ayaktalar, sınavlara hazırlanıyorlar. Belki aynı gün hem okula hem işe gidiyorlar. Sizin gezme keyfiniz için kimse kendinden ödün vermek zorunda değil. Sanılanın aksine yaşlı-bebekli değil en çok gençler eziliyor. Ama bazı gereksiz kültürel olgulardan dolayı ilk iki grubun şımarıklıklarını çekmek zorunda kalıyorlar bir de kendilerine nefret kusuluyor. Çocuk doğurmaktan başka vasfı olmayan, yaşlılığın doğal bir süreç olduğunu hatırlamayan insanlar büyük işler başarmışçasına bir ekstra alaka bekliyor. Yok ya! Siz gençler için ne yaptınız bugüne kadar ? Ayrıca beğenmediğiniz o gençleri sizin nesliniz yetiştirdi. Bu yüzden eleştirilerinizi aynaya bakarak yapın lütfen. Söylenip kendinizce laf soktuğunuzu sanıyorsunuz ya, kimse takmıyor, siz öyle sanıyorsunuz kendinizi çok önemli sandığınız için ‘bebeklisiniz’ya hani. Dünyanın en önemli şeyi doğurabilmek çünkü. Bravo gençler size; kendinizi, mağduru oynayan manipülatif ve histerik kişiliklere ezdirmiyorsunuz. Böyle çıldırıp gelip buraya yazıyorlar sonra, davranışları onaylansın da egoları tamir olsun diye
İnsanın yaşadığı biyolojik süreçleri bilmiyor değilim. Hem full time çalışıp hem okula giden herkesin enerji, sağlık durumu ve mesai saatlerinin uzunluğu da sizinkiyle bir olmayabilir. Ama bir kadının sırf bebeği var diye etrafa sataşan bir dille ayrıcalık istemesini, ya da bir yaşlının sırf yaşından dolayı nezaketsizce önüme geçmesine de sessiz kalmam. Rica edildiğinde öncelik tanınmadığını görmedim hiç. Büyük laflar etmiyorum bir, ikincisi genç olduğum da söylenemez (27 yaşında yetişkin bir insanım en azından okul çağım kapanmak üzere) üçünçüsü ‘güya ezilen’ derken de siz söylediklerimi hem yalanlayan hem de saldırgan bir üslupla yazıyorsunuz. Doğurmayı tercih eden kadınları boş gördüğüm nereden çıktı. İsteyen istediği tercih de bulunur. Ama bebeği kullanarak etrafındakilerden fedakarlık bekleyenleri boş buluyorum evet. Keşke okuduklarınızı algılayarak sürekli saldırmadan yazsaydınız. Kurallara uymak kavramınızın dışında sanırım bunlar. Cevabı biraz kendinizi anlatmak için yazmışsınız gibi gereksiz bir savunmaya benzemiş. Ayrıca ben bebeğim olursa da kimseye kendi rahatım için baskı yapmam. Onun için de hiç bir gencin de bana ‘Bana ne bana mı doğuruyorsun?’ diyeceğini sanmıyorum.
ıkı tarafda da haksız tavırlar var
evet ben sahsen kendım bebeklıyken de ustelık yorgunken hatta hastayken bıle yer verdım ılk oncelık benım dıye hıc dusunmedım ınsan haklarını savunabılır savunmalı ama bu arabamla ezer gecerım yok senın arabanı tekmelerım sen bas ortulusun yok sen mını eteklı makyajlısın evde oturun suraya gıtmeyın cocuklular buraya gelmesın gıbı tum soylemler yanlıs
bu dunya bu ulke tum otobus ve avmler hepımızın kımsenın kımseden ustunlugu yok bazı konularda evet oncelık var ama bunu talep ederken terbıye onemlı ...
engellı yerıne park eden engelsız bır araca eskıden not yapıstırmıstım beynındekı engele acil sıfa dılerım dıye sonra pısman oldum meger resmını cekıp dırek sıkayet edebılıyormusuz ne muhattap olucam dedım ondan sonra oyle yaptım
yaya gecıdınde aracımla yol bos olsa da dururum veya yavaslarım yolun konumuna gore arkamdakı arac kornayı bastı kufur ettı yol bos yaya mı var gerızekalı dedı bana halbukı yan serıtden yoldan gormedıgım yerden kaldırımdan bırı fırlayabılır orası yaya gecıdı yolun bulundugu duruma gore yavaslamam ya da durmam gerekır mesela ama kufur yedım arkamdakı surucuden kurala uydugum ıcın uymasam bassam gaza baskasından da kufur yıcem
yanı demem o kı ınsanlar cok fazla saygısız sabırsız tahammulsuz toleranssız
asansore bınmıs bırıne ın denmez e oncelık evet hamıle yaslı engellı ıcındır dogru ama o asansor tek kısılık degıl zaten bınmıs cagırılmıs asansor bebek arabalı bırı onceden bınmıs olana ın dıyemez bu sey gıbı otobusden ın ben hamıleyım ucaktan in ben cocukluyum gıbı . yanı bınmıs zaten hele hele cocuklular avm ye gırmesın lafı yahu arkadaslar yapmayın gercekten bukadar olmaz bır kere avmler cocuklular ıcın daha uygun hepsı aynı yerde ve cocuklar ıcın cok etkınlık eglence var ona bakarsanız kımsenın kımseye oraya gırme buraya gelme deme hakkı yok boyle bır dunya yok olur mu oyle sey dusuncemı savunucam muhalefet olucam dıye tuhaf tuhaf cumleler kuruluyor
Aslında bir an için önyargılarınızı ve saldırmayı bırakıp yazılanları anlamaya çalışsanız ne hoş olur :) mesela bence bu da olgunluk göstergesidir... burada epeyce bir çocuğu olan benim gibi deneyimli anneler de o ergen dediklerinize hak veriyor, farkında mısınız? Senede hem bireysel hem de iş sebebi ile 4-5 kez yurtdışına seyahat etmek durumundayım, yurtdışında hiç bir alanda böylesi kargaşalar çıkmıyor, çünkü herkes birbirinin hakkına riayet ediyor, sinirler gerilmiyor, anneler de dahil olmak üzere... Bebek arabası ile insanların üzerine süren anne görmüyoruz mesela :) diyorum ya sorunlara çok yönlü bakarsak daha sağlıklı sonuçlara varırız...
Hanımefendi ben aksi bir şeyi savunmuyorum ama anlamıyorsunuz.Bu asansörlerin çoğunda anne ve çocuk resmi var zaten yürüyen merdivene de binemez işreti konuyor. Yani ben bu asansöre mecburum. Sürekli hasta, yorgun çalışan insanlarla empati kuruyorsunuz ya biraz da anneyle kurun. Belkş uykusuz belki yorgun bir anne mecbur olduğu asansöre binecek alt tarafı. Şu kadar basit bir olayda bile çocuğun arabaya binme yaşı irdeleniyor da sapasağlam insanların sadece dikilecekleri bir merdivene binmemeleri tartışılmıyor.
asansöre zaten binmem ben dört ay alçıda kaldı ayağım koltuk değnekleriyle dolandım diye de binmedim. kımıl zararlısı çocuklarınız ve çocuk arabalrınızla normal yolda da yürümeye alan bırakmıyorsunuz ona sinir oluyoruz biz normal insanlar. çocuklulara öncelik tanınan alan diye bir şey yok bu arada yaşlı engelli ve hamileler için öncelik var kamyon gibi bebek arabalarında 5 yaşına gelmiş dana gibi çocuğunu ve alışveriş poşetilerini taşıyan tipler için de öncelikli olan bir alan bilmiyorum ben. ayrıca korunmasız seviştiğiniz için tüm dünya imkanlarının ayaklarınızın altına serilmesini beklemeyin. bu ne bencilliktir cidden anlamıyorum.
bırakamayacağınız zaman o çocuğu çıkmayın dışarı bir gün avmde fink atmadınız diye ölmezsiniz.
TUIK 2017 verilerine göre ülkemizde 1 milyon 291 bin 55 bebek doğmuş. O tarihten bugüne bu bebekler ortalama 2 yaşındalar. Yani ülkemizdeki 0-2 yaş bebek sayısı 3 milyona yakın bir sayı. Biz hangi birine öncelik sağlayalım? Herkesin dilinde bir genç var. Bu gençler kendini kaç parçaya bölsün. Siz anne olduğunuza göre hayatınızı kurmuşsunuz. Öncelik beklediğiniz gencin kurması gereken bir hayat var ve onun stresi anneninkinden fazladır.
Not: Gördüğünüz gibi sadece sizin bebeğiniz yok. Sizin ki gibi 3 milyon tane daha var.
Durun daha "kınadığını yaşamadan ölmezsin!!!" mesajları gelecek. "Başına gelsin de gör"den sonra genelde bu mesajlar geliyorAnne olmak sinirlerinizi yıpratmış, biraz sakinleşin :) eski Türk filmlerindeki Aliye Rona gibi sıkmabaş bir beddua teyze canlandı gözümde bir an :)))
TUIK 2017 verilerine göre ülkemizde 1 milyon 291 bin 55 bebek doğmuş. O tarihten bugüne bu bebekler ortalama 2 yaşındalar. Yani ülkemizdeki 0-2 yaş bebek sayısı 3 milyona yakın bir sayı.
(...)
Not: Gördüğünüz gibi sadece sizin bebeğiniz yok. Sizin ki gibi 3 milyon tane daha var.
Şu başlıkta siz ve sizin gibi anneleri görmek o kadar mutlu ediyor kiBir de iltifat etmişsiniz ama genç kız değilim :)) yaşını başını almış, bir çocuğu olan görece büyük bir kadınım :)
Kimin kendini dışarı attığı sizi ilgilendirmez ki. Sırf tartışacağım diye mantıktan ayrılmışsınız yaniGalleria ile büyüyen nesildenim :)) o zamanlar bu kadar çok gezmek hevesi yoktu insanlarda... bir tek Galleria’nın yat tarafına bakan kafelerine gelirdi anneler hava almak için... onu da mimari açıdan düz ayak yapmışlardı doğal olarak :) hadi itiraf edelim o çocuklardan daha ziyade anneler daralıyor da kendilerini dışarı atıyorlar... yoksa ne işi olur el kadar bebenin o sıkış tepiş havasız ortamlarda :))
İnşallah bana denk gelir öyle biri çünkü biz karı koca boksörüz. Eğer orman kuralları geçerliyse ‘Welcome to jungle’
Bebeğim içindeyken tekmeleyecek yiğidi görmek isterdim.
Kimsenin ayağını ezmiyorum bu arada ama narin ayağı incindi diye saldıracaksa da buyursun
Hayır ben de kılıç kullanıyorum. Bir yerlerde esnaftan kırmızı vileda sopası alıp kılıç gibi kullanan birini görürseniz benimdir oHanfendinin kocası Mike Tyson heralde. Bebek arabası tekmelenmesine kesinlikle karşıyım. Fakat insanların ayaklarının ezilmesinede aynen karşıyım. Şayet benim ayağımı ezmeyi kendinde hak görecek boksörün bacağının içine low kick koyduktan sonra diğer ayak bileğimle karnına geçiririm. Sonra sağ kroşe sağ direk, sol aparkatla kombin yaparım. Yeterli olur diye düşünüyorum. Varsın lisansım yansın...
Hayır ben de kılıç kullanıyorum. Bir yerlerde esnaftan kırmızı vileda sopası alıp kılıç gibi kullanan birini görürseniz benimdir o