- 16 Mayıs 2014
- 4.519
- 4.897
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Nerelere geldi , hepimiz oturduk saskinlikla ulkemizin genc neslinin ne halde oldugunu izliyoruz , toplum kurallarini bilmeyen , saygisiz , empati yetenegi olmayan gencler , agzim acik kaldi gercektrn , nasil ailelerin cocuklari bunlar , nasil yetismisler , vay anasini diyebiliyorum sadece ve yine sukrettim binlerce km uzakta olduguma , bu ulke bu genclerle fazla yasamaz zatenkonu nerelere geldı ya
Bence bu asansör mevzusunda bi tık haklısınız ama çocuğunuz var diye kimse size öncelik tanımak zorunda değil. Eşiniz önden tutamıyor diye asansöre binmeyi tercih ettiğinizi söylüyorsunuz, ben kadın halimle yeğenlerimi gezdirmeye gittiğimde ablama ya da yengeme bu şekilde yardım ediyorum. Bilinçli bi şekilde tutulduğu zaman hiçte bi zorluğu yok. HAtta bebeği eşinize verip, siz bebek arabasını yürüyen merdivenlerden çıkarabilirsiniz. Siz bebeğin kemerini bilmem nesini bağlamaya üşeniyorsunuz, ama bi başkasının asansöre binmesini eleştiriyorsunuz? Tutarsızca.Pardon? terbiyesi gördüğünüz yerleri söyler misiniz? karşımdaki insan bana kendinin hakkı olduğunu iddia edip giyinip süslenip bir tın makyajını yapıp parfümlerini sıkıp belki rahatsızlığım var diyor, bana senin beynin küçük kalmış diyor, benim hakkımı gasp ediyor ben zor biniyorum başkası binemiyor ve o inen kızlarda bana laf söylüyor ben değil, sözde hani en çok onlar dindar ya bana siz laf diyemezsiniz istersem on kere biner inerim size ne çocukla gelmeseydiniz diyor hadsiz terbiyesiz ben miyim? demek ki sizde fuzuli asansör kullananlardansınız ki bu kadar sinirlendiniz?
O kadar dogru bir yorum ki.. Icim soğudu okurken; birileri daha benim gibi düşünüyor diye.. O bahsedilen cocuklar icin haydi "cocuktur" deyip gecmeye çalışıyoruz da, insanı en cok delirten ve cocuklara karşı tahammulsuzlestiren yine o vurdumduymaz, her seyi kendine hak goren saygisiz ebeveynler..Konu sahibi, üslubu ne kadar yanlış olsa da haklı. Asansörlerde engelli, hamile, yaşlı ve bebek arabası önceliklidir.
Ama burada kan gövdeyi götürmüş, çoğu çocuklu insan her yerde öncelikli olduğunu zannettiği için kimsenin üzülesi gelmiyor.
Mesela bu konuyu engelli ya da hamile biri açmış olsa maksimum 5 sayfa ah vah edilir, "çok haklısın kardeş" falan yazılıp biterdi.
Ama insanlar bıkmış, içlerini dökmek istiyorlar. Çünkü bu toplumda çocuk yetiştirmeyi bilen çok az insan var.
Restoranlar tiz sesle bağırıp huzur bırakmayan, mağazalar marketler oradan oraya koşup insanlara çarpa çurpa oyun oynayan çocuk dolu.
Düğünde çocuğunu ortaya salanlar, ilk dansta bile çocuğunu pistten almayanlar...
Sahilde güneşlenirsin üzerine kum sıçratırlar, sürekli bağırış çağırış...
İnsan 5 dk kaldığı mağazada 3 kez aynı çocuk tarafından itildikten sonra dışarı çıkıp bebek gördüğünde "ay ne tatlııı" diyemiyor. "Off yine çocuk" cümlesi geçiyor içinden.
Asansörde başkalarına öncelik vermeyen saygısızların diğer saygısızlardan tek farkı çocuksuz olmaları yani.
Sanırsın ülkede bir tek çocuklu insanlar biliyor saygıyı.
Hanım kızımız, gelecek kaygısıyla asansöre önce binmenin bağlantısı nedir?
Yalnız iyi ki merdiven yürüyor ha mazallah bir de yürümese ne yapardınız?!
Bu sözlerinizi asla unutmayın olur mu, çünkü bir gün çocuğunuz olduğunda bir güzel yiyeceksiniz.
Gereksiz yere asansör kullananlardan nefret ederim. O asansörler engelli, yaşlı ve bebekli insanlar için. Bu insanlardaki terbiyesizliği, üste çıkma hırsını da anlamıyorumbir türlü. Yaptığın yanlissa özür dile ve duzelt. Ama yok insanlar üste cikma derdinde.
Siz doğru olanı yapmışsınız.
Bence herkes asansöre binebilir bekleyeceksiniz mecbur herkes bekleyecek . Bende bebek arabasını üzerimize doğru sürenlerden kaldırımda bebek arabasının sürmek üzerine caddede sürüp karşıya geçmek için bebeği öne itenlerden şikayetçiyim mesela
Aahh ah bacım
Eşim tekerlekli sandalyede avm ye gidesiye kadar otobüs işkencesi mi dersin avm de rampa işkencesi mi dersin
Giriyoruz güç bela devamında asandöre binicez biz geldik önce biz bineriz diyenler hadi onu bekle hakkıdır de diğerleri biz binene kadar atıyolar içeri kendini biz yine binemiyoruz
Kavga etsen alenen çıkma sokağa engelliysen diyolar..
Allah malları yaratmış da bu mallara çene verince bize sıkıntı oluyo işte napcan
Cok avm kulturum yok. Markete yetisemezsem evime yakin olana bazen ugrayip isimi halledip cikiyorum.
Hic dikkatimi cekmedi asansörler belli bir kesim icin mi? Öyleyse tartisma cikartmak yerine bunu gösteren tabela/sticker ne varsa gösterip öncelik isteyebilirsiniz.
Metroda hamile engelli vs öncelikli. Defalarca yer kalmadiginda indirip binmisligim vardir. Ama bu kadar dalasmak yersiz.
Insanlarin basortusune baglamak hadsiz.
Hakkinizin gaspedildigini dusunuyorsaniz güvenligi cagirin zaten cirit atiyorlar. Önceliginizi saglasin.
Çözümü disaridan beklerseniz daha cok beklersiniz. Cok kavgalar edersiniz. Benden soylemesi. İnanin hayat herkes için zor. Sirta da takilabilen kangurular var mesela, bir tv programinda sunucu 100 lerce ulke geziyor sirtinda cocugu ile. Esinizle cikiyorsaniz esiniz onu kullanmayi denesin mesela siz alisverisi yapip cikin. Kafe gibi mekanlarda nispeten daha tenha yerlere gidin vs.. Hem sizin hem bebegin rahat edecegi yollari deneyip zamani da planlayip kendi rahatinizi yine siz dusunmek durumundasiniz. Bunu sizin icin kimse yapmak zorunda degil ki.. Ben hep planlarimi bu dogrultuda yapiyorum cok sukur de disariya ciktigimda bir sorun yasamadim. Netten alma imkanim olan seyleri netten aliyorum her zaman mesela. Tatille ilgili pek cok sey netten alinabilir. Alinamayacaklari da esiniz evde 3-4 saat bebege baksin yine siz cikin. Yani formüller bulunuyor. Gerilmeyin kendinize yazik edersiniz.
ben hayretler içinde okuyorum şu an yani
34 yaşında her hafta akşam 7ye kadar çalışan bir kadınım, evime temizliğe yardımcı kadın bile almıyorum artık orta yaşlı sayılırm ben bile arabalı insanlara asansörde yer veriyorum, hatta eşim asansöre binmek isteyince ve asansöre gelmeyince kızmasına anlam veremiyorum, bir kere asansör hem ağır gidiyor hem de gelmiyor. en son tercih edeceğim şey asansör.
arabalı insanlar ise mecburen o asansörü bekliyor. tabi ki onlar önce binecek.
sanırım ben bu ülkenin geneline göre fazla vicdanlıymışım.
Asansörde öncelik bebekli yaşlı engelliler için evet ama diğer herkeste binebilir nerede yazıyor acaba binemezler diyeGereksiz yere asansör kullananlardan nefret ederim. O asansörler engelli, yaşlı ve bebekli insanlar için. Bu insanlardaki terbiyesizliği, üste çıkma hırsını da anlamıyorumbir türlü. Yaptığın yanlissa özür dile ve duzelt. Ama yok insanlar üste cikma derdinde.
Siz doğru olanı yapmışsınız.
Ben de geçen gün ödeme sırası beklerken birisiyle kavga ettim,
Tam önümdeki kadın ödeme yapıyordu sonra sıra bana gelecekti, arkamda da 5-6 kadın var
Bir kadın geldi yandaki çalışmayan kasaya geçti, çalışan orası çalışmıyor deyince hoop direkt elindeki eşyalarını önümdeki kasaya uzattı.
Dedim sıra var görmediniz herhalde, bana "Aman al geç şimdiki gençler ne meraklı acele etmeye al geç dedi" diye sesini yükseltti, sanki onun sırası ben geçmişim
"Tabi geçeceğim benim sıram dedim" Hala da söyleniyordu.
İşin komiği arkamdaki teyze de hala o kadına hak veriyor evet gençler çok aceleci vs diye.
Arkamdakine döndüm sinirlendim çünkü "teyze sen bu düşünceyle daha çok sıra beklersin." dedim.
Böyle durumlarda karşı taraf çirkinleşme yoluna gidiyorsa tek yapması gereken muhatap olmadan güvenliğe haber vermesi. O asansörler ihtiyaç halinde kullanılır, keyfi değildir. Kimsenin de benim canım istiyor ben binerim demeye hakkı yok. İnsanlar neden kurallara uymakta bu kadar zorlanıyorKonu sahibi haklı olabilir ama üslubu yanlış. Tartıştığı kişilerle beraber karşılıklı çirkinleşmişler
Toplumdaki her bireyi kendinize göre değiştiremezsiniz önce bunu bi fark edin . Bırakın oflasın oflasın konuşsun neden kavga ediyorsunuz kavga ettiniz daha mı iyi oldu mesela .Bebeğiniz olunca anlayacaksınız ne durumda kaldığımızı asansörde herzaman bebekli yaşlı engellilere öncelik der hadi bnidi tamam ama ben bebek arabamı soktum diye orada sıkıştı diye bana oflayıp puflayıp tepki veremez çünkü zaten ben hakkımı kullanıyorum. Ayrıca insanlarda bayılmıyor caddeden gitmeye ama hem kaldırımlar malesef çok engebeli hem de çoğu araç kaldırıma parkediyor. Karşıya geçecekse zaten durup öncelil verilmesi gerekmez mi trafik kurallarında?
Allah yardımcınız olsun sizin işiniz çok daha zor hadi ben oğlumu ağlatmayı göze alıyorum artık o kadar bunalıyorum ki arabadan al çık merdivenden koy arabaya tekrar kemerini tak yapıyorum ama sizin o şansınız yok ve çok şahit oldum ki yer az olduğu zamanlarda ben önce gelmiş olsam bile her zaman tekerlekli sandalyede olanlara öncelik verdim terbiye görgü ailede başlıyor ama aileler de böyle çocuklar yapmaz mı
Market işlerini falan eşim hallediyor zaten. Evet asansörde ben bebeğimle biri tekerlekli sandalyesinde bekliyorsa yaşlı varsa ve yanımızda da gençler varsa öncelik bizim sonra yer kalırsa onların. Bizim avm de cirit atan güvenlik görevlisi hiç görmedim ben. Tabela göstermeye fırsat olmuyor ki asansör gelir gelmez bizi ezercesine geçip giriyorlar
Denemedim mi sanıyorsunuz kanguruyu oğlum değil kanguru pusette bile zor duran bir bebek. Ben zaten belirttim cafe falan keyif yapmaya gitmiyorum ki alışverişe gidiyorum tenha yer seçme şansım yok haftasonu her mağaza kalabalık zaten mağazaya oğlumu sokmuyorum onlar dolaşıyorlar. Netten alamıyorum zayıf bir insanım ve her beden bana olmuyor denemem gerekiyor. Kaç ürünü alıp geri yollamak zorunda kaldım. Oğlumun ayı belli olduğu için ona hep internetten alıyorum zaten zaman kaybetmemek için. Oğlum evde durmuyor babasıyla keşke dursa zaten bırakırım
Evet ülkedeki azınlıklardan kaldık sanırım kurallara uyma insanlara saygılı olma konusunda. Bende 36 yaşındayım. Daha bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım ve zaten çok mantıksız o asansör gelene kadar bekliyorsun katlar arası duruyor inen binenleri bekliyorsun ama yürüyen merdivene bin çık yanii hiçbir efor da sarfetmiyorsun. Bebeğim yokken de her yerde yer de verdik yol da verdik inanın trafikte kadınlar o kadar kanıksamış ki yol verilmemesini durup geçin diyorduk hala geçmiyordu bebek arabasıyla inanamıyordu çünkü yol verildiğine
Binemezler denilmiyor öncelik onlarındır. Asansöre binenler arasında bu sıfata haiz biri varsa efendi gibi inmeli insanlar. Çirkinleşmeye, üste çıkmaya gerek yok. Şahsen benim çocuğum yok, yaşlı da degilim engelli de ama insanlara saygı duymayı biliyorum en azından.Asansörde öncelik bebekli yaşlı engelliler için evet ama diğer herkeste binebilir nerede yazıyor acaba binemezler diye
avmlerde asansörü hiç kullanmam, hatta geçen bana asansörün yerini soran birine bilmiyorum dedim o kadar uzağım
ama asansör'de sadece önceliklisiniz, sizin beklediğiniz esnada sizden önce binenler için istediğiniz kavgayı edebilirsiniz çünkü sizin önceliğiniz lakin asansörde iken indirmeye çalışmak olmamış
bunun haricinde başka bir kadına kapalısın amaaa tarzı konuşmuşsunuz, ben o kızın yerinde olsaydım siz de açık olduğunuz için bu kadar çifkefsiniz demekki derdim ,hayır biri bana açıksın ama şöylesin kapalısın ama böylesin dese onun bulunduğu durumdan onu vururum çok komik olmuş kendinizi savunma şekliniz
bebek arabasıyla sürekli ayağıma vurup kaldırımı işgal eden aileler için de bi konu ben açayım ama önceden açıklar mı kapalılar mı bi teste tabi tutucam
Kusura bakmayin haklı bı tarafıniz yok sağlıklı insan asansör kullanamaz diye bişey yok.Kizlar önceden binmiş ve bebek arabalı birinin binip binmeyecegini tahmin edemez indirme hakkınız zaten yok.Milletin tesetturune kadar saldirmissiniz.Hic olmamış.Tavriniz çok hadsizce.Not(2 küçük çocuklu ve avmde asansörü devamlı kullanan bı anne)
Asansör illaki bebek arabası v.s olanların hakkı değil en azından böyle bi uyarı yok asansörlerde. Herkes kullanabilir kaldı ki herkesin kullanma amacı olabilir rahatsızlığı vardır, hamiledir nerden bilebilirsiniz ki ?
Bebek arabanızı satın alırken büyüklüğüyle ilgili değerlendirmeler yapabilirsiniz ama kimse kilolarını sabah üstüne takıp gezmiyor hanımefendi. Biri tercih diğeri değil. Birinin değiştirilmesi kolay, diğerinin değil. Sizin temel kavramlarla ilgili ciddi sorunlarınız var.
öncelik konusunda haklisiniz ama haklılığınız ortamlarda.teror ettirme, asansore hineni indirkeye calisma hakkını vermiyor size. Insanlari uyarmanin bir üslubu olmalı tavrımızı saldırganca buldum.
Güzel bir dille derdinizi anlatmiyormusunuz. Homur homur ya da bağırış çağırış. Dusuncesizliginden dolayı genellediginiz insanların mağdur versiyonusunuz. Kimse anadan doğma bir duyarlılıkla dünyaya gelmiyor. Bakin küçük çocukla çok zor oluyor. Bunu katlamak taşımak eziyet tahmin edersiniz ki. Musade etseniz falan diyebilirsiniz. Basi kapali diye insnalar mukemmel duyarli ve ahlakli olmak zorunda da degil. Vurdugunuz konular, konuşma tarziniz yaşlı geçimsiz insalar gibi kusura bakmayın. Yardim isteyene herkes duyarlı davranış. Bebek arabasıyla insanın üzerinden geçmeye çalışmayı, güzelce konuşmak yerine homur homur tuhaf sesler ciakrmayi ve insan ayarlamayı bırakın. Güzelce diyalog kurun.
Siz zaten sütten çıkmış ak kaşıksınız, kimseye bir şey demiyorsunuz, kimseye bir şey yapmıyorsunuz, insanlar size saygı göstermek zorunda. Anladım ben sizi.
Böyle sizin gibi kendini Allahın sopası sanıp, yargıç gibi gezenlere ortalıkta sinirlerim bozuluyor.
Ne demek başkasının hakkını gasp etmek, o iki kız size ne yapmış ya
Bunu utanmadan söylediniz mi bir de
Allahım böyle birini görsem avmde derim ki ne derdi var bu kadının
Kapali olmakla, bakımlı olmakla,kilolu olmakla ne alakasi var yahu! "Genç bakimlilar binerken..."falan demişsiniz de bir yerde :) Kurallara uyduğu sürece açik-kapali,genç-yaşli,bakimli-bakimsiz herkes binebilir.
Arabayi kapatip,bebeği kucağina al diyenlere,zor oluyor altta eşyalari oluyor demişsiniz...Sizin hiç rahatinizi bozmayip,öteki insanlardan sizin için fedakarlik yapmalarını beklemeniz enteresan doğrusu...