Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Köpeğiniz baika köpeklere yada kedilere yasa arabalara hiç havlamıyor yani. Havlarsa da sus denince susuyor yani. Tebrikler

E az önce şımarıklıktan, tutturduğu için ağlamaktan bahsediyordunuz. Ben de diyorum ki derdi şımarıklıksa kimse katlanmak zorunda değil.
Bunun sonu yok, toplumda sadece üç beş tane çocuk yok. Hepsinin şımarıklıktan ciyak ciyak ağladığını ve annelerinin "sabredin geçer" dediğini düşünemiyorum ben mesela.

Ne zaman yolculuk yapacak olsam 1 ay önceden strese giriyorum.yanıma oyuncak da alsam ne yaparsam yapayım ,bazen bulunduğu ortamdan sıkılıyor ve ağlıyor .bunun şımarıklıkla vs ne alakası var ?bu arada sizi alıntıladım yazmak için kusura bakmayın:)

Çocukları olunca anlayacaklar bazen yüz oyuncak beş yüz kitapta götürsen çocuk bu ağlar

Köpeğiniz baika köpeklere yada kedilere yasa arabalara hiç havlamıyor yani. Havlarsa da sus denince susuyor yani. Tebrikler
Genelde havlamıyor evet. Hayırdan, sustan anlıyor çünkü. Şımarık değil. Sahiplerinin eğitmediği, eğitemediği, laf söz dinlemeyen şımarık köpekler ortalığı yıkıyor. İnsanlar bu köpeklerden şikayet ettiklerinde de haklı buluyorum çünkü kimseyi rahatsız etmeye hakları yok.
Ara sıra havlarsa da susturuyorum. Havla çocuğum napalım demiyorum.

Tebrikler diyecek bir şey yok bunda, temel köpek eğitimi. Her köpek sahibinin yapması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum.

Şımsrıklıktan kastınız ne?
Ben size diyorum ki şımarıklık ağlamasını nasıl ayırt ediyorsunuz? Bazen neden ağladığını ben bile anlamıyorum da

Şımsrıklıktan kastınız ne?
Ben size diyorum ki şımarıklık ağlamasını nasıl ayırt ediyorsunuz? Bazen neden ağladığını ben bile anlamıyorum da
Hanımefendi "diyelim ki şımarttım, tutturup ağlıyor" diyen sizsiniz. Şımarıklıktan ağlamayı öne süren zaten sizsiniz yani. Sizin şımarıklıktan kastınız ne?

Şımarıklık ağlaması ekseri belli oluyor merak etmeyin. Ağlarken genelde ne için ağladıklarını da bağırıyorlar zira. Ya da sağı solu tekmeyelip oraya buraya vururken.

Bu gelişimsel bir süreç şımarıklık değil.
Çocuk yapabileceklerini yapamayacaklarını sınırlarını öğreniyor.
Yani önce tutturacak belki bir saat ağlayacak sonra yarım saat ağlayacak görecek ki ağlayınca olmuyor bir daha ağlamayacak.
Yani hepimiz çocuk olduk tutturduk. Annem sert bir anneydi ayda bir oyuncak alırdı yine de çok istediğim bir barbie görünce ağlar tepinirdim.

Anlaşamayacağız sanırım :)

Şımarıklık kelimesini kullanan sizsiniz. Şımarıklıktan, tutturup ağlamayı konu eden de sizsiniz. Ben sizin söyleminiz üzerine aynı kelimeyi kullandım. Şımarıklık ithamını ben yapmadım yani. Ben sizin şımarıklıktan ağlıyor mesajınız üzerine yorum yaptım, bu iddia size aitti.

Yada diyelim ki şımarttım tutturup ağlıyor. Eninde sonunda susacak yani. Azıcık sabretmek neden bu kadar zor ki?

Ayrıca bakın üstteki mesajınızda ne diyorsunuz, "belki bir saat ağlayacak". İnsanlar saatler boyunca çocuk ağlaması duymaktan rahatsız olmamak zorunda mı? Bir ortamdaki tek çocuk sizinki değildir muhtemelen. Saatler boyu çocuklar ağlayacak, biri susacak biri başlayacak ama insanlar sabredip oturacak.

Her neyse, bu konuda anlaşmamız pek mümkün görünmüyor. Siz çocuğunuz bir saat ağlasa da insanların çocuğunuzun ağlamasına sabretmesi gerektiğini düşünüyorsunuz, ben kimsenin çocuğunun ağlamasını çekmek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Çok uzlaşılacak bir konu değil gibi. Karşılıklı uzatmaya gerek olmadığı konusunda hemfikir oluruz herhalde :)

Birde hayvanları kattık konuya tam oldu.Simdi hayvanseverler ve sevmezlerde konuya dahil olacak iyice dallanip budaklanacak...;(
Konuda bütün kritik başlıklar var. Bebek/çocuk, bundan rahatsız olanlar, başörtüsü, şiddet, şimdi de hayvanlar Allah sonumuzu hayır etsin

Şaka bir yana hayvan sevmeyenlerin yazacaklarını tahmin ettiğim için hiç polemiğe girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Nedense Avrupalıların rus'ların çocukları bu gelişimsel süreçten nadiren geçiyor. Sadece arap'lar ve türk'lerin çocukları bu süreçten geçiyor sanırım. Çünkü ben hep bu ülke çocuklarının ortalığı birbirine kattığını, normal konuşmasının bile bağıra bağıra olduğunu görüyorum. Lütfen eğitiminizi zamanında evinizde verin. Biraz büyüyüp de avm'de ortalığı birbirine katınca ama ben şu an eğitim vereceğim,toplu alanlarda insanların rahatsız olmaya hakkı yok demeyin. İnsanların bakışlarından bile rahatsız oluyormuş çoğu anne. O halde insanların kafa dinlemeye rahatlamaya gittiği kafelerde çocuğunuzun bağırarak ağlamasına izin vermeyin.

inanamıyorum gerçekten, çocuğum yok, ancak çocuk ağlamasından nasıl rahatsız olabilir ki bir insan, aileleri susturamıyor bazen herşeyi deneseler de, sanki insanlar çocuklarını bilerek mi ağlatıyor, fıtrat biraz da.
napsınlar insanlar çocukları ağlıyor diye otobüse de mi binmesinler.
her ağlama da şımarma ağlaması değil, uzaktan tanıdığımın çocuğu vardı sürekli ağlayan huysuzlanan, meğer çocukta beyin tümörü varmış, hani çocuk bu ifade edemiyor buram ağrıyor, buram sızlıyor, burama iğneler batıyor gibi bizim gibi. karınlarındaki gazdan dolayı saatlerce huysuzlanan çocuklar var, yapmayın Allahaşkına. bir çocuk çok fazla konuşarak ifade edemez kendisini, sıcaklanır, ağlar, üşür, ağlar, acıkır ağlar genelde.
çocukların yaptığı hiçbirşeyden rahatsız olmuyorum(anneleri/babaları tarafından aşırı bilmiş yetiştirilen sanki çok matahmış gibi her yerde bunu sergilemesi istenen çocuklar hariç,6 yaşında olup 26 yaşında gibi konuşması,giyinmesi takdir edilen o da çocukların suçu değil) olana da cidden dizilerdeki apartman yöneticileri vardır ya herşeyden rahatsız olan, onlar gözüyle bakıyorum.

Bazı annelerin şu düşünce yapısı çok irrite edici '' benim çocuğum istediğini yapar, insanlar ona katlanmak zorunda'' Kimsenin çocuğu neslimizi devam ettirecek tek çocuk değil, ülkede milyonlarca çocuk var. Böyle düşünenler kendi çocukları bir tanrı ve biz de çocuklarının kulu kölesi olmalıymışız, ne yaparlarsa rahatsız bile olmaya hakkımız yokmuş gibi davranıyorlar. Çocuklarının davranışları karşısında utansalar neyse, kendi çocukları ne kadar şımarıksa onlar da o kadar ukalalar.

Olabilir, istediğiniz gözle bakabilirsiniz.
Kendi rahatsızlığımın, düşüncemin savunmasını yapmak zorunda olduğumu sanmıyorum. Herkes kendi fikrini, kendi görüşünü yazıyor burada, benim görüşüm de bu. Ben rahatsız oluyorum, hadi hepiniz olun dediğimi hatırlamıyorum.

Rahatsız olup gidip annesini darlıyorum, gidin buradan diyorum, "aaa hanıım hanıım sustur şu çocuğunu" diyorum falan demedim farkındaysanız. Rahatsız oluyorum dedim sadece. Bugüne kadar koltuk tekmeleyen vs çocuklar dışında kimseye çocuğuyla ilgili bir şey söylemedim.

İşte önemli olan son cümleniz bence.
Çocuk ağlar, anne susturamaz ama etrafı rahatsız ettiği için üzülür de. Zaten böyle kadınlara karşı manyak değilse kimse bir şey demez yani, kadın zaten elinden geleni yapıyor belli. Bir de bunu hiç umursamayan, dediğiniz gibi "katlanacaksanız bana ne" tavırlarında olanlar var, onlar inanın daha rahatsız edici.

Ağlama olayı değil ama "benim çocuğum yapar"cı örneği mesela. Kadının çocuğu arka masadan kalktı, benim masamda yanımda oturan köpeğimin sırtına tekme attı, sırtında ayak izi çıktı, kadın ona rağmen çocuğunu almaya gelmek zahmetinde bulunmadı

Yanlış anlamayında bebekle avm ye gitmeyin mecbur kalmadıkça benim bile ruhum daralıyor hiç sevmiyorum 3 aylık bebeğim var doğduğundan beri açık havadayız ya deniz kenarı ya orman hem avm kapalı ortam olduğu için çok hijyenik de bulamıyorum.

Kaldı ki 1 kere gittik bebek arabasıyla hiç öyle bir sorun yaşamadık asansörde ben sıradaysam arkamdakini benden önce bindirmem

Valla gayet de rahat ebeveynler Yurtdışında da otellerde yada cafelerde tutturan yabancı çocuklar oluyor. Burda da her şey dahil otellerde görüyorum. Tek fark orada bir çocuk ağladığında bakışıyla taciz edenler olmadığından anneler daha rahat. Çocuklar da zaten ilk seneleri atlatınca laftan sözden anlıyor.
İki yaş çocuğunu ağladığında susturun da görelim biz de.
İçine girmeden anlamıyorsunuz.

Kaka yapınca altını nerede alıyorsunuz? Denizi olmayan orta ölçekli bir şehirde yaşıyorum ve bebek bakım odalarına muhtacım ve her yerde yok nasıl girmeyeyim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…