- 14 Haziran 2019
- 14.773
- 72.078
-
- Konu Sahibi dejavu_one
E temelindeki mantık aynı, niye rahatsız oluyorsunuz?
Benim 2 köpeğim var, etrafı rahatsız etmemesi için azami dikkat gösteriyorum mesela. "Köpek bu napayım havlar, laf dinlemiyor ki, havladığında istediğini yaparsam havlamaya alışır (ki gerçekten öyle)" deyip geçmiyorum. Öyle yapan köpek sahiplerinden de rahatsız oluyorum, kimse senin köpeğinin havlamasını çekmek zorunda değil diye.
Ama iki olayın da temelindeki mantık aynı.
E az önce şımarıklıktan, tutturduğu için ağlamaktan bahsediyordunuz. Ben de diyorum ki derdi şımarıklıksa kimse katlanmak zorunda değil.İstediğiniz kadar oyuncak dergi kitap alın bir çocuk üç saatten uzun otobüste uçakta durmaz. Duramaz. Bu şımarıklık değil diyorum ben de.
Fiziksel rahatsızlığını nerden bileceksiniz ki? Uzaktan anlaşılıyor mu? Ağlıyorsa zaten bir derdi vardır.
Ne zaman yolculuk yapacak olsam 1 ay önceden strese giriyorum.yanıma oyuncak da alsam ne yaparsam yapayım ,bazen bulunduğu ortamdan sıkılıyor ve ağlıyor .bunun şımarıklıkla vs ne alakası var ?bu arada sizi alıntıladım yazmak için kusura bakmayın:)İstediğiniz kadar oyuncak dergi kitap alın bir çocuk üç saatten uzun otobüste uçakta durmaz. Duramaz. Bu şımarıklık değil diyorum ben de.
Fiziksel rahatsızlığını nerden bileceksiniz ki? Uzaktan anlaşılıyor mu? Ağlıyorsa zaten bir derdi vardır.
Ne zaman yolculuk yapacak olsam 1 ay önceden strese giriyorum.yanıma oyuncak da alsam ne yaparsam yapayım ,bazen bulunduğu ortamdan sıkılıyor ve ağlıyor .bunun şımarıklıkla vs ne alakası var ?bu arada sizi alıntıladım yazmak için kusura bakmayın:)
Genelde havlamıyor evet. Hayırdan, sustan anlıyor çünkü. Şımarık değil. Sahiplerinin eğitmediği, eğitemediği, laf söz dinlemeyen şımarık köpekler ortalığı yıkıyor. İnsanlar bu köpeklerden şikayet ettiklerinde de haklı buluyorum çünkü kimseyi rahatsız etmeye hakları yok.Köpeğiniz baika köpeklere yada kedilere yasa arabalara hiç havlamıyor yani. Havlarsa da sus denince susuyor yani. Tebrikler
E az önce şımarıklıktan, tutturduğu için ağlamaktan bahsediyordunuz. Ben de diyorum ki derdi şımarıklıksa kimse katlanmak zorunda değil.
Bunun sonu yok, toplumda sadece üç beş tane çocuk yok. Hepsinin şımarıklıktan ciyak ciyak ağladığını ve annelerinin "sabredin geçer" dediğini düşünemiyorum ben mesela.
Bence ikisi de olmazHayır mesela köpek sesi olunca olur canım deyip bebek sesi olunca kızan tipler var ben onlara kızıyorum. Siz onlardan değilseniz üzerinize alınmayın.
Hanımefendi "diyelim ki şımarttım, tutturup ağlıyor" diyen sizsiniz. Şımarıklıktan ağlamayı öne süren zaten sizsiniz yani. Sizin şımarıklıktan kastınız ne?Şımsrıklıktan kastınız ne?
Ben size diyorum ki şımarıklık ağlamasını nasıl ayırt ediyorsunuz? Bazen neden ağladığını ben bile anlamıyorum da
Bu gelişimsel bir süreç şımarıklık değil.Hanımefendi "diyelim ki şımarttım, tutturup ağlıyor" diyen sizsiniz. Şımarıklıktan ağlamayı öne süren zaten sizsiniz yani. Sizin şımarıklıktan kastınız ne?
Şımarıklık ağlaması ekseri belli oluyor merak etmeyin. Ağlarken genelde ne için ağladıklarını da bağırıyorlar zira. Ya da sağı solu tekmeyelip oraya buraya vururken.
Anlaşamayacağız sanırım :)Bu gelişimsel bir süreç şımarıklık değil.
Çocuk yapabileceklerini yapamayacaklarını sınırlarını öğreniyor.
Yani önce tutturacak belki bir saat ağlayacak sonra yarım saat ağlayacak görecek ki ağlayınca olmuyor bir daha ağlamayacak.
Yani hepimiz çocuk olduk tutturduk. Annem sert bir anneydi ayda bir oyuncak alırdı yine de çok istediğim bir barbie görünce ağlar tepinirdim.
Yada diyelim ki şımarttım tutturup ağlıyor. Eninde sonunda susacak yani. Azıcık sabretmek neden bu kadar zor ki?
Konuda bütün kritik başlıklar var. Bebek/çocuk, bundan rahatsız olanlar, başörtüsü, şiddet, şimdi de hayvanlarBirde hayvanları kattık konuya tam oldu.Simdi hayvanseverler ve sevmezlerde konuya dahil olacak iyice dallanip budaklanacak...;(
Bu gelişimsel bir süreç şımarıklık değil.
Çocuk yapabileceklerini yapamayacaklarını sınırlarını öğreniyor.
Yani önce tutturacak belki bir saat ağlayacak sonra yarım saat ağlayacak görecek ki ağlayınca olmuyor bir daha ağlamayacak.
Yani hepimiz çocuk olduk tutturduk. Annem sert bir anneydi ayda bir oyuncak alırdı yine de çok istediğim bir barbie görünce ağlar tepinirdim.
Ne yazık ki toplumda sadece sizin çocuğunuz yok. Devamlı, her yerde, her zaman, her yaş grubundan çocuk oluyor ve olacak. Hepsinin kontrolsüzce ağladığı bir dünya ben düşünemiyorum.
Çocuk eğitimi konusunda haklısınızdır, ona bir şey diyemem. Ama insanların rahatsız olmasını eleştirmenizi, "eninde sonunda susacak sabretsinler" yaklaşımınızı da doğru bulmuyorum. Eninde sonunda sizinki sustuğu an diğerinki başlayacak çünkü.
Bu durumda kusura bakmayın ama bir yerde oturduğum/seyahat ettiğim/yemek yediğim süre boyunca etraftan gelen çocuk ağlamalarını, çığlıklarını çekmek zorunda değilim. Hele ki bu şımarıklıktan kaynaklanıyorsa. Markette çikolata için kendini yere atan çocuğun yanından geçip gidemiyorum, umrumda da olmuyor ağlamış mı çığlık mı atmış. Ama 5 saat otobüs yolcuğunda koltuğumu tekmeleye teklemeye, böğürerek ağlıyorsa umursamadan duramıyorum kusura bakmayın. Bu arada evet dönüp annesini uyarmak zorunda kaldım koltuğumu tekmelememesi için.
1 yaşında doğru düzgün derdini anlatamayan çocuk ile 5 yaşında şımarıklığından etrafı yıkarak ağlayan çocuk bir değil, üzgünüm. Ya da mesela 4-5 yaşlarında, koltukta ayağa kalkıp tam 5 dakika boyunca otobüse bağıran çocuğun annesini uyardıklarında (annesi gazete okuyordu yanında) annesinin gerildiğini düşünmüyorum.
Bazı annelerin şu düşünce yapısı çok irrite edici '' benim çocuğum istediğini yapar, insanlar ona katlanmak zorunda'' Kimsenin çocuğu neslimizi devam ettirecek tek çocuk değil, ülkede milyonlarca çocuk var. Böyle düşünenler kendi çocukları bir tanrı ve biz de çocuklarının kulu kölesi olmalıymışız, ne yaparlarsa rahatsız bile olmaya hakkımız yokmuş gibi davranıyorlar. Çocuklarının davranışları karşısında utansalar neyse, kendi çocukları ne kadar şımarıksa onlar da o kadar ukalalar.Hanımefendi "diyelim ki şımarttım, tutturup ağlıyor" diyen sizsiniz. Şımarıklıktan ağlamayı öne süren zaten sizsiniz yani. Sizin şımarıklıktan kastınız ne?
Şımarıklık ağlaması ekseri belli oluyor merak etmeyin. Ağlarken genelde ne için ağladıklarını da bağırıyorlar zira. Ya da sağı solu tekmeyelip oraya buraya vururken.
Olabilir, istediğiniz gözle bakabilirsiniz.inanamıyorum gerçekten, çocuğum yok, ancak çocuk ağlamasından nasıl rahatsız olabilir ki bir insan, aileleri susturamıyor bazen herşeyi deneseler de, sanki insanlar çocuklarını bilerek mi ağlatıyor, fıtrat biraz da.
napsınlar insanlar çocukları ağlıyor diye otobüse de mi binmesinler.
her ağlama da şımarma ağlaması değil, uzaktan tanıdığımın çocuğu vardı sürekli ağlayan huysuzlanan, meğer çocukta beyin tümörü varmış, hani çocuk bu ifade edemiyor buram ağrıyor, buram sızlıyor, burama iğneler batıyor gibi bizim gibi. karınlarındaki gazdan dolayı saatlerce huysuzlanan çocuklar var, yapmayın Allahaşkına. bir çocuk çok fazla konuşarak ifade edemez kendisini, sıcaklanır, ağlar, üşür, ağlar, acıkır ağlar genelde.
çocukların yaptığı hiçbirşeyden rahatsız olmuyorum(anneleri/babaları tarafından aşırı bilmiş yetiştirilen sanki çok matahmış gibi her yerde bunu sergilemesi istenen çocuklar hariç,6 yaşında olup 26 yaşında gibi konuşması,giyinmesi takdir edilen o da çocukların suçu değil) olana da cidden dizilerdeki apartman yöneticileri vardır ya herşeyden rahatsız olan, onlar gözüyle bakıyorum.
İşte önemli olan son cümleniz bence.Bazı annelerin şu düşünce yapısı çok irrite edici '' benim çocuğum istediğini yapar, insanlar ona katlanmak zorunda'' Kimsenin çocuğu neslimizi devam ettirecek tek çocuk değil, ülkede milyonlarca çocuk var. Böyle düşünenler kendi çocukları bir tanrı ve biz de çocuklarının kulu kölesi olmalıymışız, ne yaparlarsa rahatsız bile olmaya hakkımız yokmuş gibi davranıyorlar. Çocuklarının davranışları karşısında utansalar neyse, kendi çocukları ne kadar şımarıksa onlar da o kadar ukalalar.
Nedense Avrupalıların rus'ların çocukları bu gelişimsel süreçten nadiren geçiyor. Sadece arap'lar ve türk'lerin çocukları bu süreçten geçiyor sanırım. Çünkü ben hep bu ülke çocuklarının ortalığı birbirine kattığını, normal konuşmasının bile bağıra bağıra olduğunu görüyorum. Lütfen eğitiminizi zamanında evinizde verin. Biraz büyüyüp de avm'de ortalığı birbirine katınca ama ben şu an eğitim vereceğim,toplu alanlarda insanların rahatsız olmaya hakkı yok demeyin. İnsanların bakışlarından bile rahatsız oluyormuş çoğu anne. O halde insanların kafa dinlemeye rahatlamaya gittiği kafelerde çocuğunuzun bağırarak ağlamasına izin vermeyin.
Yanlış anlamayında bebekle avm ye gitmeyin mecbur kalmadıkça benim bile ruhum daralıyor hiç sevmiyorum 3 aylık bebeğim var doğduğundan beri açık havadayız ya deniz kenarı ya orman hem avm kapalı ortam olduğu için çok hijyenik de bulamıyorum.
Kaldı ki 1 kere gittik bebek arabasıyla hiç öyle bir sorun yaşamadık asansörde ben sıradaysam arkamdakini benden önce bindirmem