Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Bebekli AVM bana gereksiz geliyor klimali ve havasız ortamda saatlerce bebek gezdirmek dogru degil ayda yılda bir belki..surekli surekli gitmek akıl karı degil..Cocuksuzken sinir olurdum ilerlemek bile zor bebek.arabalariyla..Ben bu yasimda bunalirken bogulurken o kaostan yesil bahce park ihtiyaci olan bebelerin orda isi ne diye dusunerek cocuklarimi goturmedim.Piknik alanlari ve sahil bize yetiyor.Acik hava gibisi yok.
Kavga etme sebebiniz dogru ama kavga etme sekliniz kullandiginiz dil kötü.

Medeniyet
Yani anlaşılmak istenmeyen bir konu var ki; bazı anneler kendi rızalarıyla her zorluğa katlanarak yapmaya karar vermeleri gereken çocuklarının sorumluluğunun bir kısmını topluma yüklemeye çalışıyorlar. Asansör mevzusundan çok başka yerlere geldi konu ama ben de yaşadığım yüzlerce "kendini tanrı sanan anneler" vukuatından birini ibret olsun diye anlatmak istiyorum. 12 saatlik gece otobüs yolculuğumu, arkamda oturan 2 tanrı ve iki çocuğun koltuğumu dikleştirmemi talep etmeleri üzerine (bel fıtığım var ve olmasa bile dik oturmak zorunda değilim) anlayışlı olmaya çalışıp(lanet olsun içimdeki insan sevgisine), dimdik oturarak 12 saat geçirmem yetmezmiş gibi, çocukların koltuğu tepelemeleri, bağırmaları, üstten saçıma çikolata kek yapıştırmaları, koltuk arasından saçımı çekmeleriyle yolculuğumun tam bir kabusa dönmesine sebep olmuşlardı. Tabi 3-5 günlük tatilimin de bel ağrısıyla taçlandırmış olmaları da cabası oldu. Şimdi soruyorum benim yaşam kalitemi bu derece aşağıya çekmek ne zamandan beri annelerin "hakkı" oluyor? Ben buna hangi sebeple katlanmak ve anlayışlı olmak zorundayım? Yani kardeşim 2 kişilik koltuğa hem de gece yolculuğuna neden 4 kişi oturarak çıkıyorsun? Kendi yolculuk hakkını (!) kullanırken neden benim uyku, sağlık ve tatil hakkımı gasp ediyorsun?

yazdıklarınızda o kadar haklısınız ki ! Bende bu durumu yaşanlardanım üstelik ikiz evlatlarım ve ikiz bebek arabasıyla geçen bindim asansöre bir kadın 3 çocuğu yer yok ben zor sığdım kadın itekleye itekleye çocuklar benim çocukların arabasının üstünde dedim orda yürüyen merdiven var onu kullansanız yada bekleseniz biraz dedim vay efendim dışarı çıkıyorsam buna katlanacakmışım katlanmayacaksam çıkmayacakmışım o şuanda asansöre binmek istemiş ben onun keyfinin kayyasımış mışım. falan filan insanlar saygısız, hadsiz, insafsız hale geldi iyiye gitmiyoruz nereye gidiyoruz bilmiyorum rabbim sonumuzu hayır etsin.

Çocuğu olan dışarı çıkmayacak onlara göre.

Siz nerede yaşıyorsunuz? Benim kız da 3 küsür yaşında, biz de çok avm ye gittik. Hayatımda 1 kez hatırlamam bana bebek arabalıyım diye ters ters bakıldığını, iteklenip de önüme geçildiğini falan.
Ben mesela hiç geçimsiz kavgacı bir insan değilimdir, insanlara kibar davranır, teşekkür ederim rica ederim falan derim. Bu kibarlık ve saygının da karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Konu sahibi de kibarca yer isteseydi, kalbini karartmasaydı yer verirlerdi bence.

Asansör herkesin hakkı, bebekliye öncelik verilse güzel olur ama saçını tutup indiremezsin çok sevgili konu sahibi

Bu ne bencillik ya. Asansoru alın evinize götürün bari. Kız gayet doğru söylemiş. O asansör herkese yapıldı hesap soramazsiniz. Kadınlar adet olabilir yorgun olabilir insanlar hasta olabilir yada eksi 2 den 3üncü kata kalkıp da yürüyen merdiven kullanmak istemeyebilir? Ayrıca siz herkese öyle hakaret etmeyin karsiniza benim gibi bir çıksa hiç altta kalmaz hukuki karşılık verirdim size.

Ne güzel demissiniz bunu ben yazsam çocuğun yok anlamazsin derler bana. Bugün avm de biri bana sen bunu kullanma bu tekerlekli sandalye ve bebekler için dese carlarim. Ama arkamda bebek arabası ile bir kadın dursa siz geçin ben beklerim derim. Tamamen insanla ilgili birsey.

Ayrıca o kızın yanındaki erkeğin kızı savunmama sebebi sizin hakli olmanızdan değil çocuğun efendi olmasından kaynaklanır ben biri ile tartissam ve bu bayan olsa benim de nişanlım tartışmaya katılmaz.

Yorumları okuyamadım
Ama haklısın zaten en fazla kac katlı bu avm her adım bası yuruyen merdıven var
Bı zahmet kullansınlar kızım kucukken aynı sekılde beklıyordum bende allahtan buyudu sımdı asansor tarafına hıc gıtmıyorum

O kişinin tüm yorumlarını okudum.
İddia ettiğiniz gibi bebeğe saldırdığını görmedim hiç bir yorumda.
Anneyi tırnaklamış evet. Bunu yaptığında da 15 yaşındaymış.

Bebeğe nerede saldırmış, alıntılar mısınız?

Burada bahsedilen ki sanırım zaten 0-3 yaş grubu değil, annesi çabaladığı uğraştığı halde yerinde durmayan çocuklar da var, o anneler müstesna.

+3 yaş üzeri çocuklar konuşuluyor değil mi?
Size 5 yaş ve üzeri çocuklarda şımarıklık örneği vereyim sınırlar belirlensin:)) minicik kedi yavrusunu alıp yapma evladım ölür dediğiniz halde çığlık çığlığa bağırarak yavruyu çamaşır suyu dolu kovaya sokup boğmaya çalışan çocuk şımarıktır, koca parke taşını alıp kedinin kafasına vurmaya çalışırken yakaladığınız çocuğa günah kediye vurulur mu öldüreceksin dediğiniz de sana ne yaaaaa diyen çocuk şımarıktır, uzun bir seyahate çıktığınızda arka koltuğunuzda annesiyle otururken ayaklarını sizin koltuğunuza dayayıp kaburgalarınıza kadar ayaklarını uzatan çocuğa, ayaklarını çeker misin çocuğum dediğinizde çekmeyen ve annesinden güç alan çocuk şımarıktır, evin çelik kapısını defalarca çarpıp yeniden açıp tekrar çarpıp, yeniden açıp tekrar çarpıp yapma deyince çığlık atıp susmayan çocuk şımarıktır.

0-3 yaş grubu çocuk elbette ağlar, susturamadığınız anlar olur, çocuk sıcaktan bunalmıştır, kulağı ağrımıştır, uykusu gelmiştir, o yaş grubu çocuklara lafım sözüm yok, peşinde pervane olup çocuğunu durdurmaya çalışan, yaramazlık yapmasın diye kan ter içinde kalan annelere de tek laf edemem ama çocuğu 5-6 yaşına hatta 9-10 yaşına gelmiş ama dur yapma demeyen, dediği olsun diye bağırarak ağlayıp işin boyutunu çığlık atmaya getiren, sırf şımarıklığı yüzünden sağa sola zarar veren, hayvanlara eziyet eden, o hayvana sopayla vururken marifetmiş gibi gülen anneye tahammülüm yok, işte bu şımarıklıktır çocuk eğitmeyi bilmemektir.

Yoksa ben de anneyim çocuk yetiştirdim, ağlayan bebeği karşısında elin ayağın kesilip nasıl susturacağını bilememeyi anlarım, bakınca anlıyorsunuz zaten.

Her yerde her ülkede böyle insanlar var merak etmeyin?! İnşallah gider görürsünüz

Ben Ruanda'dayim bundan 25 til once insanlar birbirini vahsice katletmis en olmadik canilikler yapmis. Simdi asiri derecede sakin gulerguzlu ve kibarlar. Sanki nefretin bir topluma yapabileceklerinin uc noktasini gormus ve ondan kaciniyorlar gibi. 3 sene Fransa'da da yasadim. Daha sakindim. Insaninin igrencligi ile bilinen Paris'te bile insanlar bence Istanbul'daki kadar nefret dolu ve ofkeli degil.

Yabanci ulkelerde yabanci olmak cok zor bir durum bence de ama Istanbullulardaki ofke nefret dusmanlik ajitasyon da kimsede yok be arkadasim. Ankara cok daha iyi orda da 2 bucuk sene yasadim Istanbul'a her geldigimde "millet daha da cildirmis" diye dusunuyorum...

T torarikar nick değiştirmiş çünkü yine, hayvanlar ölsün diyen ablamız o
Valla nerde görsem mesajını tanıyorum artık çok ilginç forumda bu kadar hayvanlar konusunda gerilen başka kimse yok

Konuyu gün içinde girip okuyorum. Şu an dallandı budaklandı zaten bambaşka konulara bağlandı. Ben anneyim anne önüme her türlü imkanı sereceksiniz zihniyetinden bana gına geldi öncelikle.
Asansöre binme önceliğiniz var ona katılıyırum. Ama otoparktan binmişim sinemaya çıkıcam diyelim, filme az zaman kalmışsa binemeyecek miyim asansöre. 2.katta ben ineyim diyemem. Bahsedilen yer bir avm. Aciliyet olamaz orada. Bebek acıkmış, altına yapmış vs geçin bunları her katta var bebek odası asansörle ne işiniz var? Konu sahibi teoride haklı olsa bile uslubu kötü olduğu için bu kadar tepki aldı. Sen kapalısın, sen makyajlısın diye laf söylenmez insanlara.
Şımarık çocuklarla ilgili söylenenlere katılıyorum. Ben yurtdışında da ağlayan çocuk gördüm ama sorunları vardı çocukların belli. Bizim ülkedeki gibi avaz avaz bağıran bana ne diye ağlayan çocuk görmedim. Eğitimi kalkıp binlerce kişinin olduğu avmde vermeye çalışmayın bir zahmet. Küçük küçük başlayın. İlk önce sokaktaki oyuncakçıda yada mahalle parkında başlayın ki eve dönmeniz kolay olsun. Olay sadece sizin çocuğunuza katlanmak değil çünkü. Avmler kreş gibi oldu artık her çocuk yarım saat ağlasa sabahtan akşama çocuk ağlaması duyulur. Çocuk bu napayım olayını suistimal ediyor anneler.
Hayvanlar konusunda gayet çocuklarla karşılaştırılabilirler. Bencillikleri, sevgi beklentileri, zeka düzeyleri hayvanlara eş değer 0-3 yaş çocukların. Buna karşı çıkanın ya hayvanı ya çocuğu yoktur. Eğitimleri de benzer olur. Sınır çizersin, korur kollarsın, topluma adapte olmalarını sağlarsın. Hayvansever kisvesi altında köpeğini susturmayan insanla, çocuğunu susturmayan anne al birini vur ötekine durumu resmen. Çuvaldızı insanlara batırıyorsunuz da azıcık da kendinize iğne batırın.

Tabii ki dediğiniz gibi. 1 yaşında ağlayan bebeye kim ne diyecek zaten? Derdini anlatamaz, durdan yapmadan anlamaz. Sese tahammülü olmayan insan bile çenesini kapatır oturur, akıl var mantık var. Uçakta kulağı ağrıyan bütün bebekler çocuklar çığlık çığlığa ağlarken hangi insan "sustur kardeşim çocuğunu" diyebilir ki?

Zaten ilgili hanımefendiyle diyalog, kendisinin "diyelim ki şımarttım, tutturdu ağlıyor" lafından doğdu.

Dediğinizi ben de dedim zaten. Çocuğuyla uğraşan, başarılı olamasa bile çocuğu zaptetmeyi deneyen anneler tamamen konuşma dışında kalıyor. Ama kimi o kadar rahat ki, "benim çocuğum yapar", "çocuk bu napayım razı ol sen de", "ağlasın susar elbet sabret" tavrını görünce insan da buna tahammül etmek zorunda olmuyor. Hele ki çocuğunun şımarıklığından ağlayabileceğini, bir saat ağlayıp susacağını söyleyip insanlar için sabretsinler deyince... Herkesin çocuğu bir saat ağlasa hiçbir yere gidilemez.

Ne çocuğunu susturmak için didinen kadına laf edip onu strese sokmalı, ne "çocuk bu ağlar katlanın siz de" diye etrafı rahatsız etme hakkı bulmalı. Herkes kendi sınırını çizse aslında hiç sorun olmayacak da işte...

şey birde arkadan usulca gelen bacak kadar çocuğun poponuzu sıkıp taciz etmesi hele...ah yakalayabılseydım mahvederdım o sınırle.bısıkletlerını alabıldım çöpe atmakla tehdıt etttım yanlarıma geldıler kulaklarını uzattım yukıya kadar sonra tehdıt ettım eve gelıp aılene şikayet etcem dedım.özür dılettım gıttıler.ama yınede kıyamadım.gözlerı masum bakıyordu

Kaka yapınca altını nerede alıyorsunuz? Denizi olmayan orta ölçekli bir şehirde yaşıyorum ve bebek bakım odalarına muhtacım ve her yerde yok nasıl girmeyeyim acaba
Bebek arabasında alıyorum tabii ki avm ye yolumuz düşecek ama ben sık sık gezme maksadıyla oraya gidilmesinden dolayı yazdım

O konuya yorumlarımı buldum Milana:

"Bebek arabası kullandım, şu ara oğlum kendi kullanıyor tabi ve fakat oraya buraya insan gözetmeden bebek arabasının itilmesinden hazzetmiyorum demeye geldim. Bizim buralarda bebek arabası açık otobüse binmek yasak, çocuk uyuyorsa ve alan varsa ancak ona göre görmezden gelirler. Öbür türlü mümkün değil, almazlar otobüse.
En azından sizin oralarda bu serbest demek ki, şükredin. "

"Ben de denedimdi, yalnız olmadığıma sevindim
Baston, tek ayak hareketi ile çat diye kapanan bir model seçmem de, hafif gövde tercih etmem de her ihtimali düşünmemden geliyor. Toplu taşıma kullanmam ama kullanacak olursam, avmde asansör kullanmam, yürüyen merdivende kapalı çıkarabilir miyim, dört teker 360 dönüş hafif, kaldırımda basamakta sarsmadan hızlı kaldırıp indirebilme, denge vs vs... İyice deneyip, öğrenip aldım. Salt bu yüzden :)

Ve sıfır sorun yaşadım. Tavsiye ederim herkese. "

"Pierre Cardin Paris baston serisi var, onlardan bakabilirsin gayet rahatlar. "

"Bi de daracık tezgahların orta yerinde tanıdık birileri ile rastlaşıp muhabbete başlayanlar var ki, kayıp kardeşine 20 yıl sonra kavuşmuşçasına bir kendinden geçme, bir "Yolun ortasındayız az kenarda konuşalım" diyememe, pazar arabalarını ileri geri sallayarak bir ninja warrior parkuru oluşturma hali... Ah der susarım... "

"Yav ambulansla yarışan, önünü kesip "Sen kimi solluyon, kime dat düt yapıyon olm" diyenlerin ülkesindeyiz Milanam, yürüyen merdivenlerde sağda beklemek filan, ohoo o "

"https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-ezmek-isteyen-varmi-ben-gibi.1069664/page-21"

Nasıl umudu kesmişim, nasıl her hakkımı verip bana dokunmayın da naparsanız yapın, alın önceliklerim de sizin olsun moduna bağlamışım bebemle Bebek arabası, beni "Çekilin önümden ezerim, açın bakim yollarımı bebem geçecek, tüm şehir bizimdir" annelerinden birine dönüştürmemiş ama, kendimi takdir ettim
Zaten kolikti ya oğlan, bir de asansör sırası bekle; mümkün mü?
Hiç asansör topuna bile girmeden yollarımı oluşturmuşum.
Ama tavsiye ederim, "zevk benim zevkim bana ne" deyip hevese kapılmak yerine, insanın ilkin pratikliğini düşünmesi ekstra faydalı oluyor, uzay mekiği gibi bebek arabası alınca yükünüz artıyor.

Asansör de öncelikli olarak bebeklilerin, yaşlıların, engellilerin hakkıdır evet, bu dert de toplumsaldır, üzerine tepki verilmesi de gerekir.
Bana da güzel bir hatırlama oldu.

Şu duruşumu seviyorum ya; söylemem itici gelecek, gelirse gelsin de "Hah daha ölmemişsin" dedirtiyor.
Kendime kaşık, başkasına kepçe ile hak. Şükür ki bencilliğe kapılıp gidenlerden değilim. ^_^

Son düzenleme:

Ben yazsam aynılarını yazardım. Sırf bu asansör olayı için değil hayatın her aşamasında ben anneyim her türlü ayrıcalık benim hakkımdır düşüncesinden tiksindim artık.

İş yerinde öğretim yılı içerisinde izin almak yasak bizim. Çocuğu olan bir arkadaşa biz deli gibi çalışırken 40 gün raporun ardından 40 gün iznini kullandırdılar, tüm dönemi kapattı o şekilde, yazın da kimse nerdesin demez bizde, 1 seneden fazla ücretini alıp işe gelmedi. Çocuğunu kendin büyütmek istiyor olabilirsin o zaman ücretsiz izin kullan ama yok ne yardan geçerim ne serden. Aynı işyerinde ben yıllık iznimi yazın istediğim zaman bile kullanamıyorum, işler var diyorlar, tatile gidicem diyorum, ne olacak senin çocuğun yok başka zaman gidersin diyorlar.

Çocuk sahibi olmak bir tercihtir, kadınlar arasında bu kadar eşitsizlik oluşturmamalı. Biz kadın erkek eşitliği olsun diye uğraşıyoruz ama daha kadın kadın eşitliği bile yok maalesef ülkemizde.

Devlet politikası gereği anneler desteklenmeli annelik izinleri en az 2 yıl olmalı diye düşünüyorum. Bu kadının vücudunu yıpratması, evin içinde hapsolması vs kısmını telafi etmek için gerekli. Ayrıca anne oldu diye kocasına bağımlı olmasını da engeller.
Bunun için talep oluşturmak yerine başkalarının haklarını gaspederek bunu elde etmeye çalışmaları esas sorunu oluşturuyor. Birinin hakkını alıp diğerine verince ne adil ne eşitlikçi olunuyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…