Kızlar bu konuda adetler varmıdır hıc bilmedigim icin yardim istiyorum sizden bi akrabanin cocugu oldu cok yakin degil 40 i cikmadan ziyere gitmek dogru olurmu
Bizim o tarafta çok yakın değilsek hemen gitmeyiz kadın sonuçta lohusa eziyet olmasın diye. Eğer yakındak 40 ı çıkmadan. Önce kadına geçmiş olsuna gideriz ister hediyemizi veririz istersek sonradan çocuk görmek için ayrı gideriz.
Kvdemlerde ise çocuk görmeye diye hediye vermek için bir kaç yakın akraba dışında herkes kv deme gitti. Üstelik ben ve bebek orda yokken hediyelerini vermişşer kvdem bana verd
Benimde işime geldi tabi o halimle kimseyle uğramak zorunda kalmadım. Zaten çok kalabalıklar kimseyide tanımıyorıum.
Yeni trend: bebek mevlüdü.. hem eşi akrabayı görüyorsun hem anneye hayırlı olsun diyorsun..hem de anne tek tek gün ayarlamıyor misafir için, toptan herkesi ağırlamış oluyor..tavsiyem; mevlüdüne gidersiniz..
Bence 40 ini beklemek daha dogru kirki cikmadan gidince birsey olcagindan deilde anne de benekte daha toparlanmis olur bebeginde bagisikligi gelismis olur annede hem fiziksel hemde psikolojik olarak 40 gune anca toplanir sonucta dogum kadin icin zor ve toparlanmasi zaman alan bi surec hemen midafir gormek istemeyebilir bebek kucuk oldugu icin anne rahatsiz okabilir yani dusunceli olmak lazim herkes ayni olcak deil karsimizdaki insanin yerine koymaliyiz kendimizi..yeni anne olmak o surec alismak uykusuzluk yorgunluk ve lohusalikta birde gelip gidenler...bence 40 i beklenmeli giderkende bi altli ustlu takim alirsin tamamdir tulum pek kullanisli olmuyor
Kızlar bu konuda adetler varmıdır hıc bilmedigim icin yardim istiyorum sizden bi akrabanin cocugu oldu cok yakin degil 40 i cikmadan ziyere gitmek dogru olurmu
valla hedıyenı al gıt canım , zaten bebegı anne bıraz pıypırıklı ıse pek sevdırmezler gosterır odasına gotururler sende gorevını yapmıs olursun, aradan cıkar illa 40 ı beklemek gerekmez. zaten 40 ucurtma da kalmadı artık, benım yenı yegenım oldu 40 ına kadar kac kere 40 ucurttuk ben bıle sayamıyorum artık elden ele gezıyor yumurcak, halınden de cok memnun ve saglıklı bır bebek
Annenin müsaitlik durumuna göre elbette gidilebilir. İlk yirmi gün cok yakın akrabalarımı ve cok yakın arkadaşlarımı, sonraki yirmi gün de eşi dostu iş arkadaşlarını ağırladım ben.
bence akrabalara 20 sinden önce gidilmeyi doğru bulmuyorum ben. kuzenlerimi bile hastanede bekledim tebrik ettim sonra ki günler halini hatrını sormak için girdim sadece yarım saat oturup kalktım yardım edilecek birşeyi varsa fazla kaldım. anneyle bebek zaten uğraştırıcı bir süreçten çıktı yatıp dinlenmeleri daha doğru