Bebek ziyareti

2 bebekli bir anne olarak buzlugumda bu durumlar icin surekli borek, kurabiye hamuru, sarma, dolmalik malzeme vb. pratik seyler oluyor.

Benim her pazar pasta borek yapma gunum, o sebeple her hafta mutlaka bir cesit sutlu tatlim ya da serbetli tatlim, mutlaka kekim, pogacam, boregim de pismis olarak bekler. Eger boyle bir rutin olusturursaniz cok rahat edersiniz.

Eliniz yatkinsa bir revani yapiverin bitsin gitsin. Geriye kalaninida kendileri getirsinler. Yok tek cesit yetmez diyorsaniz, garniturlu mayonezli makarna salatasi, pogaca, kek, patates topu, kisir vs yapabilirsiniz bunlarin hepsi 1 saatinizi almaz elinizi oyalamaz.

Ha bana kalirsa bebek gormeye su mevsimde gelinmesin, ben gitmezdim ama bize de bir suru kisi geldi gitti bugune kadar, engel olamiyorsun işte.

Saglikla, mutlulukla buyutun bebeginizi

Bebek gormeye gelenler birde hazırlık yapip gelse ne var bebekli anneler için cok kurtarici oluyor bana yapilmadi ama ben yapıyorum hazır birşeyler al durumun malum beklentisi olmayan insanlarsa

Aynisini bende yazacaktim. Cok yaygin su anda. Size de cok gecmis olsun
Çok teşekkürler.
Bende korkuyorum da işte 3 aylık oldu bi görelim diyerek gelmek istiyolar yani büyümüş gibi, bende aradan çıksın bari diye kabul ettim
Ben diyeyim. Ortanca oğlum 5 aylıkken yatmıştı hastanede 4 gün. Direk ciğere atıyor pnömoni oluyor aşırı hızlı ilerliyor. 3 ay daha küçücük günah. Siz bilirsiniz ben uyarıyorum.

Bence sakın birşey yapma, bebeğine ayıp, sana yazık. Kahve yani çiko tamamdır baktın kalkmıyorlar çay da koyuverirsin, bol bol bebeğin ne kadar durmadigindan bahsedersin, Zaten zibilyon kere birileri gelir durur hangi birine yapacaksın ki? boş zamanlarinda börek yap diyenler olmuş ama onu da kendinize yapın bence. Bunların dış dönemleri var, atak donemleri var. Boş zamanlarında dinlen bakım yap Güzel günlerde büyüt bebeğini

Keske ev sahibi degil de bebek görmeye giden kisi düşünse ikramı o yapsa da götürse.Pandemide dogum yaptim hic bu derdim olmadı ama bebek görmeye gideceksem ki herkese gitmem mutlaka hamurisi sarma ya da kek bir sey götürürüm ev sahibi bebegine mi baksin ikram mi düsünsün ayıp ama

Çok haklısınız hele hele cenaze evinde yemek beklemek ,aç karınlarını düşünmeleri, tabakları kafalarına geçirmek ister insan, bikac saat açlıktan kimse ölmez, sen cenaze evi yada bebek görmeye giderken ev sahibini düşünüp ikramlik getirmeleri lazım , acısı olan insanın aklina yemek mi gelir? Empati şart

Çok haklısınız yazdıklarınizda birde verilen yemeği begenmeyenler var bir yakınım çocuğunu kaybettiği yillar önce ölüm senesinde aile evinde dua okutup yemek veriyor hatta yemekleri hep beraber hazırlarız genelde işte lahmacun,pide yaptırıyorlar di arada bazı densizler çıkıp kadına bu lahmacunun soğanı fazla olmuş biz böyle yapmayız dediler kadının zaten acısı var küçük yaşta çocuğunu kaybetti denecek şeyler mi.

Başka bir cenaze evinde de bu pilavın karabiberi nerede ben onsuz yiyemem diyenleri de duydum.

Valla gerçekten sizi ve bebeğinizi merak edip iyi niyetle gelenlere bir çay ve sizin sohbetiniz yeter artar bile. Art niyetle gelene de sofra donatsan gene kusur bulur. O yüzden hiç kendinizi zora sokup ugrasmayin aklı mantığı olan insanin yeni doğum yapan kadından beklentisi olmaz zaten

Valla bence bebek görmeye gidende azıcık insaf varsa ikramlık yapar götürür, servisini bulaşığını kendisi halleder anneye de yapabileceği ne yardım varsa yapar döner. Özellikle yakın arkadaş bi süpürüp silip dönebilir bile çok dua alır siz de hazır kuru pasta kahve verin yeter ne bekliyorlar taze yorgun anneden canım

Bebek görmeye gelene (tabi kırkı çıktıktan sonra)ikramlık hazırlanır.Giderken de boş gidilmez ikramlık götürülür.Hatta ben dogumlarimdan önce buzluğa aparatifler atmıştım.pogaca buzluk böreği sarma gibi..Yapamayacaksanizda çayın yanına hazır doyurucu börek poğaça gibi bir seyler alsanız iyi olur bence...Onlar da getirir zaten..

5 aylik hamileyken esimin halasi ev gormeye gelmisti onu hatirladim. kizini torununu falan da getirmis, aksam saat 6 diye sozlesmisken ogleden sonra 3 gibi gelmislerdi. ah ah salak kafam belim agriya agriya yemek hazirlamistim. bir kerecik de gö..lerini kaldirip yardim etmemislerdi. erken dogum riski ile hastanede yatarken aradi beni.nasil bir kizginlik biriktirdiysem icimde lk cumlem "cocugum dogduktan sonra en az 6 ay misafir kabul etmeyecegim" demistim. kadin bu cumleme alinmis sanirim, cocuk dogdu, 13 aylik oldu ama hayirli olsuna gelmedi diger akrabalara da soylemis ki cocuk ta 11 aylik olunca gelmislerdi ilk 6 ay cok yakin 2 arkadasim haricinde kimseyi kabul etmemistim gercekten. ilk 6 ay kolikti zaten

Olur tabı kı..Hatta yapmasanda olur ..Ben şahsen kendim gitsem asla yapmayacaksın birşey diye sıkı sıkı tembih eder kendim birşeyler yapar götürürdüm ha bana gelenler getirdi mi hayır

Dondurulmuş börek aldım yanınada hazır kurabıye koydum ve çay.. Her gelene aynı şeyleri aldım yaptım ve koydum..Hala da aynı yapıyorum 6.ayımıza giricez...

Anneannemin cenazesinde bana da helvanın şekeri olmamış diyen bir kadına kalk git derdin helva senin seninle mi uğraşıcam diye carlamışlığım var. 31 yaşındayım 1 sene önce oldu bu olay. Ergenliğimde vs değildim. Gayet yetişkinken yaptım bile isteye asla da pişman değilim.

Konu sahibine gelince kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyorum ama illa da geleceklerse göze aldıysanız olabilecekleri hazır birşeyler alın. 3.5 aylık bebek görmeye gelmeyi teklif edebilen insanlar zannetmiyorum ki birşeyler getirsinler.

Yani patates salatası yada tavuklu şehriye salatası ve ıslak kek olabilir. İkisi bir saatini bile almaz. Ben olsam kuru kuru içine sinmez. Ama ekler vsfe alabilirsin.

misafir ben olsam cikolata yeterli olur. Zaten stres olmayin diye 1 gun onceden haber vermis de olabilirler. Hic kasmayin kendinizi. Oldugu kadar

çok geçmiş olsun seni az da olsa anlıyorum ben de sezaryen halimle delice misafir ağırladım. üstelik paylaşımlarım sebebiyle abla/kardeşim diyen görümcelerim kızım diyen kaynana/kayınbabadan laf yedim küstüler.
şimdiki aklım olsa misafiri kabul bile etmezdim. o büyülü anı bozan herkesten her şeyden nefret ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…