Bebek--Para-Annem... kmazlardaym

Canım bence iyi bir kreş bul zaten öğlene kadar çalışacaksın haftada 4 günlük sorun olmaz diye düşünüyorum.Tabiki herkes kendi bebeğini büyütmek ister ama şartlar el vermiyor maalesef.

Bence bakıcı dediğin kişiye baktırma derim zaten 2 yaşında çocuğu var diyosun allah korusun kıskançlık olur birşey olur.Bence bu kişiyi düşünme kreş daha güvenilir bir yer zaten kameralarda var

Annen olayını da düşünme zaten lohusalıkta denemişsin sorun olmuş o yüzden annene kreşe vereceğini söyle orada ortamlara alışması gerektiğini ve devamlı çalışmak zorunda kalacağından annenin de daima sizle kalmasının gerek kalmadığını söylersin olur biter

Gerçekten zor bi durum gözünden sakındığını teslim etmek ama imkanlar iştee :bbo:

işe gelirken kendi çocugunu getirmicek zaten canım. şu an şehir dışındayım istanbula dönünce her yolu araştırıcam

ben de bebeğim 5,5 aylıkken işe başladım
öğlen gelip emziriyordum, yemeğini herşeyini kendim hazırlayıp bırakıyordum
akşam da 3 buçukta evdeydim
senin durumunda da çalışman daha mantıklı geldi bana
öğleden sonra bütün gün beraber olacaksınız zaten oğlunla
benim en önemli avantajım bakıcımın çok yakın bir arkadaşımın oğluna bakan kişi olmasıydı
eğer öyle tanıdık ve referans verebilecek birini bulursan bakıcı mantıklı
annen konusunda da bu kadar istememenin mutlaka bir nedeni vardır diye düşünüyorum
sonuçta insan annesini istemez mi, sen istemediğine göre yaşanmış olumsuzluklar var demekki
kreş bana da çok erken geliyor
umarım herşey gönlünce olur

ben de bebeğim 5,5 aylıkken işe başladım
öğlen gelip emziriyordum, yemeğini herşeyini kendim hazırlayıp bırakıyordum
akşam da 3 buçukta evdeydim
senin durumunda da çalışman daha mantıklı geldi bana
öğleden sonra bütün gün beraber olacaksınız zaten oğlunla
benim en önemli avantajım bakıcımın çok yakın bir arkadaşımın oğluna bakan kişi olmasıydı
eğer öyle tanıdık ve referans verebilecek birini bulursan bakıcı mantıklı
annen konusunda da bu kadar istememenin mutlaka bir nedeni vardır diye düşünüyorum
sonuçta insan annesini istemez mi, sen istemediğine göre yaşanmış olumsuzluklar var demekki
kreş bana da çok erken geliyor
umarım herşey gönlünce olur

çok teşekkürler canım. anlayışın ve iyi dileklerin için.

kalimero ne güzel devlettesin ve ücretsiz izin alınca işini kaybetme korkun yok. ben özel bi kurumda öğretmendim ve doğumdan sonra bi yıl ücretsiz izine ayrıldım. ama noldu?? bu sene dönmek istedim ama olmadı,işsiz kaldım:çok üzgünüm:
ama hiçbi zaman keşke izine ayrılmayıp çalışsaydım demiyorum...

Küçük yaşta bebekler için ben kreş ortamını uygun bulmuyorum çünkü çevremde çocuklarını kreşe verip te birtakım hastalıklara yakalanlar oldu. Ne kadar iyi de olsa toplu olan yerlerde özellikle bebekler etkilenir. Bir de her sabah kaldıracaksın minnacık bebeği. Bakıcı konusunda uygun gibi görünüyor yarım gün okul sorun olmaz filan deniyorda öğretmenlikte ekstra işler çıkabiliyor bir de yoğun evrak işleri bazı dönemlerdeki yoğunluk ev işleride üstünde olacak tabi ki. Bebeğiyle ilgilenemeyecek yeterince ya da çok yorulacak. Bize gelişim psikolojisi dersinde ilk bebeklik yaşlarının çok önemli olduğunu o dönemde bebeğin anne aracılıyla güven duygusunu kazandığını göstermişlerdir. Bir de bende bakıcı elinde büyüdüm kardeşlerimde annem bakıcıların yaptığı hataları anlatır. Ne cahilmişim böyle yaptıda bir şey yapmadım diye. Ben de hatırlıyorum bazı şeyler bakıcı kardeşime kötü davranmıştı kızdım yaşım 9 10 gibi hiç umursamadı bende dedim anneme diyeceğim seni dedi işte annen sana kızar bakıcı bulamazsınız kardeslerine kimse bakmaz vs. Ben ağlayarak dışarı çıktım annemin yanına okula gitmek için sonra yolda annemlerin bakıcı bulamayacağı filan geldi geri döndüm anlatmadım. Her bakıcı kötü olacak diye bir şey yok tabiki. Ama gene de kararlıyım inşallah eğerki ciddi bir maddi sıkıntı içine düşmeyeceksek ilk 1 hatta 2 yıl ücretsiz izne ayrılırım. Sonraki dönemlerde de çok ama çok dikkatli olurum.

kızlar anladım ki işe gitmezsem maddi açıdan çok sorun olacak ve evde huzursuzluk olacak. ben eşimle beraber iyice düşündüm günlerce. ve sonunda şu karara vardık. 4 yarım gün için bir bakıcı bulucaz. eve kamera sistemi koyulacak. şimdi başka bir bakıcı adayı bulduk. çok övüyorlar. kadının maddi sorunu yokmuş bebekleri çok sevdiği için bakıyormuş. annesinden iyi bakıyor diyenler varmış. eve dönünce kadınla konuşucaz. olmazsa başka uygn birini bulamazsam 1 yaşına kadar kendim bakıcam sonrası allah kerim. esas aldığımız şey evin huzuru. evde huzur olursa bebek de huzurlu olur diye düşündük. bu sene hep evdeydim. hem kilo aldım hem de antisosyal ve tembel bir insan oldum. çalışmaya, evden çıkmaya kendimi geliştirmeye ihtiyacım var. ben iyi olursam bebeğim de iyi olur diye düşündüm. yoksa kara kara düşünücem bu borçlar nasıl ödencek diye. tabi ii bir bakıcı da bulunursa herşey yoluna giricek inşallah. ama bakarım kafam yatmazasa kendim bakarım.

kreşe verdiğinde nerdeyse maaşının büyük bir kısmını kreşe vericeksin bunu da düşün ben hep çalışma taraftarıyım ama çevrede bakacak br aile üyesi olmadığında bakıcıya da bırakamam kreşte pahalı..
bence otr kendin bak 1 sene sonra düşünürsün ne yapacağını...

ilk yaşta anne olmalı sonraki dönemde bakıcı olabilir. Ben tabi baya olumsuz şeyler yazdım ama calışan bir anne olarak değil de çalışan bir annenin çocuğu olarak. Bence de katılıyorum pregant okula gitmek o ortamda bulunmak kişiyi sosyalleştiriyor. Hayata daha geniş bir perspektiften bakıyorsun. Her ne kadar çalışan anneler çocuklarına uzun zaman ayıramıyorda olsa olan zamanda kaliteli bir birliktelik geçirebiliyor. O na yol göstermede fikir vermede en başta örnek olmada başarılı oluyor. Bence ilk 2 yaş önemli sonrası da zaten çocuğun artık çevreyle iletişime başladığı dönem ve de başka insanlarla ilişki kurmalı.

X