Bebek--Para-Annem... kmazlardaym

canım evet ıse baslamadan once nasıl bırakır gıderım dıye ınsan cok kotu oluyor
ama ısın musaıt haftanın 4 gunu ve yarım gun
yanı dısarıda oldugun 4 gun ogleden sonra basındasın sadece oglene kadar bakması gereken guvenılır bır bakıcı bulabılırsın

sana teklıf eden kadında suphelerın varsa bıle bu konuda tecrubelı ve egıtımlı baskalarını da arastırabılırsın
velılerın ve ya okul cevrende de arastırabılırsın

hangı ılcede oturuyorsun bılmıyorum ama cocuk gelısımı mezunu bırcok genc kız var soz dınleyen anneyle hareket eden
ınsa allah gonlune gore olur

Annem cok zorluk yasadı cocuk bakıcısı olayında. Ben ve kardeslerim kucuktu oyle o zaman kres filanda yoktu. Kimler geldi gecti. Bakıcıların ıyısı vardı kotusu harbi kotuydu.Annemin çektiği sıkıntılar gözümün önündedir hala. O yüzden ben çocuğum olursa ücretsiz izne ayrılacağım en azından 1 yaşını doldduruncaya kadar. 2 senelik ücretsiz izin almayı bile düşünebilirim o kadar yani sorun bir mesele.

olayı birebir yaşamıssın kardeşim. bakıcı olayı çok zor gercekten.

canim yakin gormus borc istemis ne var ki bunda. yani oyle bir soyluyorsun ki sanki hirsizlik yapmis. hadi desen ki borc istemis odememis,neyse. ama kadincagiz kimbilir neye sikisti ve isvereninden borc istemis. bence tek sebep bu ise bunu goz ardi edin.

ikincisi de daha once kime bakmis telefonunu isteyin gerekirse ogrenin menunsa bence haftada 4 gun sabahtan oglene bakmasinda ne sakinca olabilir?

borç veren kişinin hoşuna gitmemiş bu ve birilierine anlatıyor ki benim kulağıma geliyor. demek ki o kadar yakın değiller. işveren olup da evine daha 2-3 kez gittiği biri. kadın bi daha onu evine almamayı düşünüyor sanırım. aslında iyi düşünmek istiyorum ama bebeğimi bırakacağım için inceden inceye araştırıyorum.

ya iyi fikir aslında bebeğine baktığı kadınla konuşmak isterdim ama nasıl söylicem ona. ayıp olmaz mı?

canim basina gelmeyen bilmez. benim yakin arkadasim da annesi ile coook samimiydi. yani dunyada en iyi anne kiz iliskisini goster deseler hic dusunmeden gosterirdim. annesi lohusaliginda yardima bakmaya geldi, hamileliginde yoktu. ama yani kizcagiz depresyona girdi. annesi iyilik yapiyorum saniyor ama oyle davranislari oldu ki biz sasirdik. o yuzden ben seni cok iyi anliyorum.

teşekkürler canım beni anladığın için.

bence ücretsiz izine ayrılın.bebeğinizin en çok anneye ihtiyaç duyduğu zamanlarda yanında olun.gülücüklerini görün.ben hamileliğimi öğrendiğimde çıktım işten eşim istemedi çalışmamı çünkü annesi sürekli çalışmış ve çok özlemini çekmiş.oğlumuzun bu tür sorunlar yaşamasını istemedi ve hala da çalışmıyorum.sıkıntı çekmedim mi elbette çektim ve dönem dönem çok zorlanıyoruz ekonomik açıdan.Şükrediyorum Allah ' a oğlum sağlıklı..gerisi boş zaten.hakkında hayırlısını dilerim..

madem annenin bakmasını istemiyorsun, haftada 4 gün hemde yarım günlük çalışma saatleri için ücretsiz izin almaya değmez. zaten Eylül sonuna kadar bayağı bir büyür bebeğiniz. Bahsettiğiniz bakıcı olmasa bile daha vaktiniz var, bulun baika bir bakıcı. Araştırın soruşturun. Okullar açılana kadar sürekli yanında bulunun bulduğunuz bakıcının. Yani ben olsam öyle yapardım.şakkıdı

hah işte benim de anlatmaya çalıştığım bu. 4yarım gün mesaisi için ücretsiz izin almak istemem. araştırıyoruz bakalım. hayırllısı

canım evet ıse baslamadan once nasıl bırakır gıderım dıye ınsan cok kotu oluyor
ama ısın musaıt haftanın 4 gunu ve yarım gun
yanı dısarıda oldugun 4 gun ogleden sonra basındasın sadece oglene kadar bakması gereken guvenılır bır bakıcı bulabılırsın

sana teklıf eden kadında suphelerın varsa bıle bu konuda tecrubelı ve egıtımlı baskalarını da arastırabılırsın
velılerın ve ya okul cevrende de arastırabılırsın

hangı ılcede oturuyorsun bılmıyorum ama cocuk gelısımı mezunu bırcok genc kız var soz dınleyen anneyle hareket eden
ınsa allah gonlune gore olur

çok teşekkürler canım çok faydalı bir mesaj. şimdi ben 1 yıldır istanbuldayım. eşimin tayini nedeniyle buradayız. ben ilk dönem okula gidemedim çünkü erken doğum riskim vardı raporluydum. ikinci dönem zaten doğum izninde olduğum için bu sene çalışmadım. bu yüzden okuldan tanıdığım kimse yok. ayrıca okulla ev arası çok yakın sayılmaz. ben leventte oturuyorum. bahsettiğin kızları nasıl bulabilirim?

bence ücretsiz izine ayrılın.bebeğinizin en çok anneye ihtiyaç duyduğu zamanlarda yanında olun.gülücüklerini görün.ben hamileliğimi öğrendiğimde çıktım işten eşim istemedi çalışmamı çünkü annesi sürekli çalışmış ve çok özlemini çekmiş.oğlumuzun bu tür sorunlar yaşamasını istemedi ve hala da çalışmıyorum.sıkıntı çekmedim mi elbette çektim ve dönem dönem çok zorlanıyoruz ekonomik açıdan.Şükrediyorum Allah ' a oğlum sağlıklı..gerisi boş zaten.hakkında hayırlısını dilerim..

mafoldumben teşekkürler canım. iki arada kaldım..

yarım gün için işini bırakma derim ben bakıcınla aranı iyi tutup gönlünü kırmazsan bebeğine iyi bakacağını düşünüyorum.Neticede o da bir anne,çalıştığı yerden borç para istemesi onu kötü bakıcı konuuna getirmez ki kaldıki herkes nerede çalışıyorsa oradan borç para isteyebilir sen nasıl borcumuz var çalışmam gerek diyorsan o da ihtiyacı olmasa çalışmaz iğneyi kendimize,çuvaldızı karşımızdakine batıralım......

bence en mantıklısı, meslek liselerinin çocuk gelişiminden mezun genç kızlar, ya da okul öncesi öğretmenlikten mezun gençler...

Sevgili meslektaşım bence vereceğin en sağlıklı karar - hem bebeğin ,hemde aile saadetin için- madddi anlamda zorlansanızda ücretsiz izne ayrılmak olacak. zira bebeğiniz size zaten çok ihtiyacı var

bence en mantıklısı, meslek liselerinin çocuk gelişiminden mezun genç kızlar, ya da okul öncesi öğretmenlikten mezun gençler...

kalimero arkadaşımız da bundan bahsetmişti canım ve bu benim hiç aklıma gelmemeişti. ama nasıl bulacağımı bilmiyorum

Sevgili meslektaşım bence vereceğin en sağlıklı karar - hem bebeğin ,hemde aile saadetin için- madddi anlamda zorlansanızda ücretsiz izne ayrılmak olacak. zira bebeğiniz size zaten çok ihtiyacı var

bugün 1 yaşına kadar ücretsiz izin alma fikri bana çok cazip geliyo. hayırlısı bakalım.

Haftada 4 gün ve yarım gün.
Ben senin yerinde olsam iyi bir bakıcı bulduğum takdirde işe dönmek konusunda 1 dakika bile tereddüt etmezdim.
Daha önce çalışan bayanlar sonradan evde oturunca psikolojileri bozuluyor.
Tabi bu benim düşüncem.

çok teşekkürler canım çok faydalı bir mesaj. şimdi ben 1 yıldır istanbuldayım. eşimin tayini nedeniyle buradayız. ben ilk dönem okula gidemedim çünkü erken doğum riskim vardı raporluydum. ikinci dönem zaten doğum izninde olduğum için bu sene çalışmadım. bu yüzden okuldan tanıdığım kimse yok. ayrıca okulla ev arası çok yakın sayılmaz. ben leventte oturuyorum. bahsettiğin kızları nasıl bulabilirim?

canım ben anadolu yakasında oturdugum ıcın bu konuda cok yardımcı olamam belkı ama
bulundugun ılcenın meslek lısesıne gıderek meslektaslarınla konus
bu bolumden mezun olmus ogrencılerı vardır mutlaka gorustuklerı
bu konuda yardımcı olacaklarını dusunuyorum

bugün 1 yaşına kadar ücretsiz izin alma fikri bana çok cazip geliyo. hayırlısı bakalım.

eger ekonomık durumun sızı sekteye ugratmayacaksa bır bebek ıcın en az 1 yıl basında olması cok mantıklı ama
onunde sonunda bu cocugu bır basksına emanet edeceksın bır de boyle bır durum var

çalışan annelerın mecburıyetıdır bakıyıca bırakmak bebeklerını bunu enınde sonunda yapacaksın canım ha bugun olmuş ha yarın onemlı olan ıyı bırını bulman senın için arkadaşlar meslek lıselerınden mezun gençler den bulmanı onermişler ama yenı mezun daha 18 yaşında bır kız çocuğu yenı bebeğe ne kadar yeterlı bebeğinin tam ek mamaya geçış donemı yenı de sen bılırsın canım son care olarak boyle bırseye baş vurabılırsın canım senın kı zaten yarın gunmuştemızlıkcı bayanada bırakabılırsın dığer bır yandan da daha ıyı bır bakıcı için ugraş allah senı ıyı ınsanlarla karsılaştırsın canım bebişin için

Canım bence iyi bir kreş bul zaten öğlene kadar çalışacaksın haftada 4 günlük sorun olmaz diye düşünüyorum.Tabiki herkes kendi bebeğini büyütmek ister ama şartlar el vermiyor maalesef.

Bence bakıcı dediğin kişiye baktırma derim zaten 2 yaşında çocuğu var diyosun allah korusun kıskançlık olur birşey olur.Bence bu kişiyi düşünme kreş daha güvenilir bir yer zaten kameralarda var

Annen olayını da düşünme zaten lohusalıkta denemişsin sorun olmuş o yüzden annene kreşe vereceğini söyle orada ortamlara alışması gerektiğini ve devamlı çalışmak zorunda kalacağından annenin de daima sizle kalmasının gerek kalmadığını söylersin olur biter

Gerçekten zor bi durum gözünden sakındığını teslim etmek ama imkanlar iştee :bbo:

Haftada 4 gün ve yarım gün.
Ben senin yerinde olsam iyi bir bakıcı bulduğum takdirde işe dönmek konusunda 1 dakika bile tereddüt etmezdim.
Daha önce çalışan bayanlar sonradan evde oturunca psikolojileri bozuluyor.
Tabi bu benim düşüncem.

haklısın canım. ayrıca evde iş güç yapmaktan iyice paslandım. ingilizcem bile zayıflamaya başladı.

canım ben anadolu yakasında oturdugum ıcın bu konuda cok yardımcı olamam belkı ama
bulundugun ılcenın meslek lısesıne gıderek meslektaslarınla konus
bu bolumden mezun olmus ogrencılerı vardır mutlaka gorustuklerı
bu konuda yardımcı olacaklarını dusunuyorum

eger ekonomık durumun sızı sekteye ugratmayacaksa bır bebek ıcın en az 1 yıl basında olması cok mantıklı ama
onunde sonunda bu cocugu bır basksına emanet edeceksın bır de boyle bır durum var

sen de bir calimero olarak beni yakından anlayabiliyorsun canım. dediğin mantıklı geldi. bazı arkadaşlarım genç kızlara baktırıyolarmış bebeklerine diyarbakırda. kızlar herşeyi bunlarda öğrendiği için annenin düzenine göre hareket ediyorlarmış. olmazsa araştırırım. çocuğu başkasına emanet etme konusunda ise haklısın ama bebek ya daha mafoldumben

çalışan annelerın mecburıyetıdır bakıyıca bırakmak bebeklerını bunu enınde sonunda yapacaksın canım ha bugun olmuş ha yarın onemlı olan ıyı bırını bulman senın için arkadaşlar meslek lıselerınden mezun gençler den bulmanı onermişler ama yenı mezun daha 18 yaşında bır kız çocuğu yenı bebeğe ne kadar yeterlı bebeğinin tam ek mamaya geçış donemı yenı de sen bılırsın canım son care olarak boyle bırseye baş vurabılırsın canım senın kı zaten yarın gunmuştemızlıkcı bayanada bırakabılırsın dığer bır yandan da daha ıyı bır bakıcı için ugraş allah senı ıyı ınsanlarla karsılaştırsın canım bebişin için

çok teşekkür ederim temennilerin için canım.

X