Bebek--Para-Annem... kmazlardaym

bence öğlene kadar bakacak bi bakıcı gayet mantıklı...
hatta şimdiden bul..1 eylüle kadar beraber bakın..bebek hem ona alışsın hemde sen kadını gözlemlersin.1 aydada anlarsın heralde ne olduğunu...
annenede onu yormak istemediğini ve kendi başının çaresine bakabileceğini söyle...
ayrıca bi kadın var ama çalıştığı yeden borç istemiş demişsin..sence insanın çalışıtğı yerden borç istemesinin nesi kötü? aldığı borcu ödememişmi?

annem de bir an önce karar vermemi bekliyor.

temizliğe gittiği bir evin hanımından borç para istemiş. bizim orada bunu yapmasına çok şaşırdım. çünkü orda kimse bunu hoş karşılamıyor. kulaktan kulağa yayılmış bu olay.

canım bebeğin daha küçük eğer alabiliyorsan heyet raporlarıyla 1. dönemi kapat
ikinci dönem bebeğin 1 yaşında olur kreşe verirsin 4 günlüğüne
herne kadar kıyamasanda bence iyi bi kreş bulup bebeğini yarım günlüğüne ver
çünkü çalışan bi bayansın hem çocuğun hemde senin alışman gerekiyor:teselli:

canım hamileyken erken doğum riski sebebiyle heyet raporu almıştım. şimdi nasıl alırım bilmiyorum çok zor. evet canım sonuçta işi bırakamıcama göre alışmam lazım ama daha minnacık kuzum...

bu müthiş bişey. o zaman çok güvenilir olur aslında ama psikolog arkadaşımız bunun 2 yaşından küçük çücuklar için uygun olmadığını söylüyor.

anne değilim ama yurt dışında kısmen gönüllü bebek baktım ve türklerden de bebek bakan çok kişi tanıdım. Şunu söyleyebilirim ki bence ya kreşe vermelisin (zaten yarım gün diyorsun) ya da eve eğitimli bir bakıcı almalısın.. Kesinlikle ilkyardım vs. gibi konularda ne yapacağını bilen biri olmalı, bu açıdan kreşi tavsiye ederim çünkü oralarda her konuda eğitimli insanlar çalışıyor. Bakıcıdan çok çok emin olmalısın ama kreş bu anlamda kafanın daha rahat olabileceği bi tercih bence.

Ücretsiz izin alırsan daha iyi olur..
Hem bu arada başka bakıcı araman için zamanın da olur..

peki annen bebeğin yaşını dolduruncaya kadar baksa ne kaybedersin?..
Sonuçta annen, katlanacaksın bebeğin için..

Düşündüğün bakıcı kadının 2 yaşında çocuğu varmış,Çocuğunu yanındamı getirecek, peki senin çocuğunlamı ilgilenecek,kendi çocuğuylamı..

Sonuçta yarım gün ayrı kalcaksın bebeğinden..Bu vaktin yarısını bebek uykuda geçirir..
Senin yokluğun öyle çok uzun olmayacağından,çalışmaya da başlayabilirsin..

zaten işin süper zaman olarak bundan iyisi şamda kayısı yani neyi düşünüyorsun anlamadım..
eğitimcisin kapıcının eşine çocukmu teslim edilir allah aşkına..nasıl düşünüyorsun bunu..tamam eşlerine yardımcı olmak için temizlik yapıyorlar apartmanda ok temizliğe çağırda...çocuk bakmak diyince iş değişir canım..biraz daha profesyonel birini bul , geleceği 4 gün sayılı zaman zaten...bu işi yapmış kişilerle görüş referanslarını ara bilgi edin..gerekirse yüzyüze görüşmeye git daha önceki yerlerle..biriyle anlaştığında sende kamera sistemi kurabilirsin eve zor birşey değil..çalışma saatin çok az gerek yok ücretsiz izne

Borçlarınız Alahın izni ile bir şekilde ödenir.
bence bebişinize kendiniz bakın şu zamanda sizin bakımınıza ihtiyacı var
sonra kreşe verirsiniz...para her zaman kazanılır ama yavrunuzun geleceği için siz bakın.:1hug: inşallah hayırlı haberleinizi alırız.:nazar:

cnm cok zor bi durum ALLAH yardimcin olsun ama bencede para her zaman bulunur benimde 6 aylik kizim var ondan bi saat ari kalsam aklimda onda kaliyor bence yasini doldurana kadar idare eder bide bence yabanci kisilerdense annen bence herkesden iyi bakar ben olsam cocugumu abanciya imkansiz birakamam yinede senin kararin

Çocuğun iki yaşına gelene kadar annen baksın.
Her ne olursa olsun senden sonra ,bebeğine en iyi bakacak kişi annendir.
Madem annende bakmak istiyor.
Daha ne istiyorsun.
Bence senin rahatından çok bebeğinin rahatı daha önemli.
Benim de iki çocuğumu annem büyüttü.
Sonra kreşe verdim.
Gözüm arkada kalmadı.
İyi düşün.Bebeğin daha çok küçük.

anne değilim ama yurt dışında kısmen gönüllü bebek baktım ve türklerden de bebek bakan çok kişi tanıdım. Şunu söyleyebilirim ki bence ya kreşe vermelisin (zaten yarım gün diyorsun) ya da eve eğitimli bir bakıcı almalısın.. Kesinlikle ilkyardım vs. gibi konularda ne yapacağını bilen biri olmalı, bu açıdan kreşi tavsiye ederim çünkü oralarda her konuda eğitimli insanlar çalışıyor. Bakıcıdan çok çok emin olmalısın ama kreş bu anlamda kafanın daha rahat olabileceği bi tercih bence.

kreşe alınan kişiler sonuçta daha eğitimli oluyor dimi? aslında kreş bana bakıcıdan daha sıcak görünüyor.

Ücretsiz izin alırsan daha iyi olur..
Hem bu arada başka bakıcı araman için zamanın da olur..

peki annen bebeğin yaşını dolduruncaya kadar baksa ne kaybedersin?..
Sonuçta annen, katlanacaksın bebeğin için..

Düşündüğün bakıcı kadının 2 yaşında çocuğu varmış,Çocuğunu yanındamı getirecek, peki senin çocuğunlamı ilgilenecek,kendi çocuğuylamı..

Sonuçta yarım gün ayrı kalcaksın bebeğinden..Bu vaktin yarısını bebek uykuda geçirir..
Senin yokluğun öyle çok uzun olmayacağından,çalışmaya da başlayabilirsin..

bebeğim yaşını dolduruncaya kadar benim bakmamın nasıl avantajları var? bunu düşünüyorum bi yandan da borçları düşünüyorum...

bebeği annem yaşını dolduruncaya kadar baksa... annem başka şehirde. daha önceden tecrübe kazandım annem konusunda. bu yüzden temkinliyim.

düşündüğüm kadın çocuğunu yanında getirmeyecek. evde bırakacak. zaten temizliğe giderken de evde bırakıyo.

zaten işin süper zaman olarak bundan iyisi şamda kayısı yani neyi düşünüyorsun anlamadım..
eğitimcisin kapıcının eşine çocukmu teslim edilir allah aşkına..nasıl düşünüyorsun bunu..tamam eşlerine yardımcı olmak için temizlik yapıyorlar apartmanda ok temizliğe çağırda...çocuk bakmak diyince iş değişir canım..biraz daha profesyonel birini bul , geleceği 4 gün sayılı zaman zaten...bu işi yapmış kişilerle görüş referanslarını ara bilgi edin..gerekirse yüzyüze görüşmeye git daha önceki yerlerle..biriyle anlaştığında sende kamera sistemi kurabilirsin eve zor birşey değil..çalışma saatin çok az gerek yok ücretsiz izne

bu kadın daha önceden bebek bakmış, oğlumu da çok sevdi. kendi talip oldu bakmaya. ama ben henüz cevapm vermedim. diksiyonu düzgün yani en azından şive konuşmuyor.

Borçlarınız Alahın izni ile bir şekilde ödenir.
bence bebişinize kendiniz bakın şu zamanda sizin bakımınıza ihtiyacı var
sonra kreşe verirsiniz...para her zaman kazanılır ama yavrunuzun geleceği için siz bakın.:1hug: inşallah hayırlı haberleinizi alırız.:nazar:

cevabınız içimi sıcacık etti. çok teşekkürler. böyle pozitif insanlara bayılıyorum.

cnm cok zor bi durum ALLAH yardimcin olsun ama bencede para her zaman bulunur benimde 6 aylik kizim var ondan bi saat ari kalsam aklimda onda kaliyor bence yasini doldurana kadar idare eder bide bence yabanci kisilerdense annen bence herkesden iyi bakar ben olsam cocugumu abanciya imkansiz birakamam yinede senin kararin

evet annem herkesten iyi bakar bundan şüphem yok. ama şu an anlatmak istemediğim şeyler var. anlatsam hepiniz bana hak verirsiniz neden anneme baktırmadığım hakkında...

Çocuğun iki yaşına gelene kadar annen baksın.
Her ne olursa olsun senden sonra ,bebeğine en iyi bakacak kişi annendir.
Madem annende bakmak istiyor.
Daha ne istiyorsun.
Bence senin rahatından çok bebeğinin rahatı daha önemli.
Benim de iki çocuğumu annem büyüttü.
Sonra kreşe verdim.
Gözüm arkada kalmadı.
İyi düşün.Bebeğin daha çok küçük.

ben rahatımı düşünmüyorum. evimin mutluluğunu, huzurunu düşünüyorum. yoksa yatak odam ayrı istediğimi yaparım kocamla ama evde huzur kalmıyor, ben lohusayken annem yüzünden depresyona girdim, eşimden soğudum... daha da fazlası var ama beni zorlamayın lütfen...

ya arkadaslr genelleme yapıpta arkadasa yuklenmeyın ya ne olur.herkesın annesı ıyı yada gecımlı olmayabılır.elbettekı annedır bılerek evladının kotulugunu ıstemez ama bazı ınsanlar yapı geregı yapayım derken bozabılıyor.bu arkadasımız ozellıkle vurguluyor annesı yanında oldugu zaman sorun yasadıgını.demekkı var bır sıkıntı hangımız annemızın yanımızda olmasını ıstemeyızkı.ben annem bı gun bıle gelse bu sehır cennet gıbı oluoyr.
arkadasım bende calsıyorum ve oglumz esımle bız bakıyoruz tabı bızım calısma seklımız buna musaıt ama senın ısın ve calısma saatlerın cok guzel ve ıyı bır bakıcı bulursan hıc sorun yasamazsın.evın okuluna yakınsa zaten ulasımda zaman kaybetmezsın ,yarım gun calısyorsun ve 4 gun calısyorsun.kapıcının esıne ıse soyle yaklas bence.borc ıstemıs dıye yargılama.evet belkı sızın bulundugunuz ortam buna musaıt olmayabılır ama ınsanlık halı baska caresı kalmamıssa ıstemıstır ve bu bır ınsanı olusuz yargılamaya sebep olmaz.ha tabı bunu ıs edınmısse veya aldıgını gerı odemıyorsa o ayrı bı sey.ama bu kadın sana guven verıyorsa yanı temızlıgı ,ahlakı olarak ona baktırman daha mantıklı cunku bu ınsan sonucta sızınle aynı apartmanda ve uzun bı suredır tanınıyor sonucta.kımdır nedır nerelıdır,nasıl bırıdır falan fılan.ek gıdaya flan gecıcek dıye dusunuyorsun ama bakıcın zaten yarım gun bakıcak cocuga e ek gıdayada her ogun vermıyorsun zaten.oglene kadar sut ve kahvaltı tarzı seylerle ıdare eder sen oglenden sonra neye alıstırmak ıstıyorsan ona gore davranırsın.ucretsız ızın ıyı olur tabı ama maddı olarak zorlayacaksa bu cocugada yansıyacaktır.onun ıhtıyacları her gun artıyor cunku.
kı ne zamana kadar ıse gıtmeyeceksın.kres ıcın cok erken zaten.ben sımdı cok zorlansamda bakıyorum ogluma.hem senın calısma saatlerın cok guzel.ben gunduz 12 saat olmuyorum evde ve gece nobetlerımde oluyor eve gıdıp uyuma fırsatım bıle olmyabılıyor ama ıdare edıyorum.senın gıbı calıssam offfffffff.hıc sıkma canını ve eger annenle esın arasında sorun oluyorsa zorlma kı ıpler kopmasın.bıgun annenın sana ıhtıyacı olacagı gunlerde evınde kalabılecek ona bakalbılecek ilişkilerin kalsın.

ya arkadaslr genelleme yapıpta arkadasa yuklenmeyın ya ne olur.herkesın annesı ıyı yada gecımlı olmayabılır.elbettekı annedır bılerek evladının kotulugunu ıstemez ama bazı ınsanlar yapı geregı yapayım derken bozabılıyor.bu arkadasımız ozellıkle vurguluyor annesı yanında oldugu zaman sorun yasadıgını.demekkı var bır sıkıntı hangımız annemızın yanımızda olmasını ıstemeyızkı.ben annem bı gun bıle gelse bu sehır cennet gıbı oluoyr.
arkadasım bende calsıyorum ve oglumz esımle bız bakıyoruz tabı bızım calısma seklımız buna musaıt ama senın ısın ve calısma saatlerın cok guzel ve ıyı bır bakıcı bulursan hıc sorun yasamazsın.evın okuluna yakınsa zaten ulasımda zaman kaybetmezsın ,yarım gun calısyorsun ve 4 gun calısyorsun.kapıcının esıne ıse soyle yaklas bence.borc ıstemıs dıye yargılama.evet belkı sızın bulundugunuz ortam buna musaıt olmayabılır ama ınsanlık halı baska caresı kalmamıssa ıstemıstır ve bu bır ınsanı olusuz yargılamaya sebep olmaz.ha tabı bunu ıs edınmısse veya aldıgını gerı odemıyorsa o ayrı bı sey.ama bu kadın sana guven verıyorsa yanı temızlıgı ,ahlakı olarak ona baktırman daha mantıklı cunku bu ınsan sonucta sızınle aynı apartmanda ve uzun bı suredır tanınıyor sonucta.kımdır nedır nerelıdır,nasıl bırıdır falan fılan.ek gıdaya flan gecıcek dıye dusunuyorsun ama bakıcın zaten yarım gun bakıcak cocuga e ek gıdayada her ogun vermıyorsun zaten.oglene kadar sut ve kahvaltı tarzı seylerle ıdare eder sen oglenden sonra neye alıstırmak ıstıyorsan ona gore davranırsın.ucretsız ızın ıyı olur tabı ama maddı olarak zorlayacaksa bu cocugada yansıyacaktır.onun ıhtıyacları her gun artıyor cunku.
kı ne zamana kadar ıse gıtmeyeceksın.kres ıcın cok erken zaten.ben sımdı cok zorlansamda bakıyorum ogluma.hem senın calısma saatlerın cok guzel.ben gunduz 12 saat olmuyorum evde ve gece nobetlerımde oluyor eve gıdıp uyuma fırsatım bıle olmyabılıyor ama ıdare edıyorum.senın gıbı calıssam offfffffff.hıc sıkma canını ve eger annenle esın arasında sorun oluyorsa zorlma kı ıpler kopmasın.bıgun annenın sana ıhtıyacı olacagı gunlerde evınde kalabılecek ona bakalbılecek ilişkilerin kalsın.

canım benim ya ne kadar yapıcı ve yardımcı bir cevap bu. yazan ellerin dert görmesin. ben annemi kötülemek için açmadım bu başlığı. sadece fikir alışverişinde bulunmaya ihtiyacım var. annemle aynı şehirde yaşıyor olsaydık hiç düşünmeden gönül rahatlığıyla anneme emanet ederdim yavrumu. ama annem şu an çocuğuma baksa yanımızda kalması gerekecek. sorun bu. yoksa ben aptal mıyım ortada bişey yokken çocuğumu bir yabancıya emanet edeyim. haa yarı bir gün annemin bana ihtiyacı olur, yaşlılığı, hastalığı da var dünya hali.. o zaman durum değişir. ama şu an durum bu..

Annem cok zorluk yasadı cocuk bakıcısı olayında. Ben ve kardeslerim kucuktu oyle o zaman kres filanda yoktu. Kimler geldi gecti. Bakıcıların ıyısı vardı kotusu harbi kotuydu.Annemin çektiği sıkıntılar gözümün önündedir hala. O yüzden ben çocuğum olursa ücretsiz izne ayrılacağım en azından 1 yaşını doldduruncaya kadar. 2 senelik ücretsiz izin almayı bile düşünebilirim o kadar yani sorun bir mesele.

annem de bir an önce karar vermemi bekliyor.

temizliğe gittiği bir evin hanımından borç para istemiş. bizim orada bunu yapmasına çok şaşırdım. çünkü orda kimse bunu hoş karşılamıyor. kulaktan kulağa yayılmış bu olay.

canim yakin gormus borc istemis ne var ki bunda. yani oyle bir soyluyorsun ki sanki hirsizlik yapmis. hadi desen ki borc istemis odememis,neyse. ama kadincagiz kimbilir neye sikisti ve isvereninden borc istemis. bence tek sebep bu ise bunu goz ardi edin.

ikincisi de daha once kime bakmis telefonunu isteyin gerekirse ogrenin menunsa bence haftada 4 gun sabahtan oglene bakmasinda ne sakinca olabilir?

ben rahatımı düşünmüyorum. evimin mutluluğunu, huzurunu düşünüyorum. yoksa yatak odam ayrı istediğimi yaparım kocamla ama evde huzur kalmıyor, ben lohusayken annem yüzünden depresyona girdim, eşimden soğudum... daha da fazlası var ama beni zorlamayın lütfen...

canim basina gelmeyen bilmez. benim yakin arkadasim da annesi ile coook samimiydi. yani dunyada en iyi anne kiz iliskisini goster deseler hic dusunmeden gosterirdim. annesi lohusaliginda yardima bakmaya geldi, hamileliginde yoktu. ama yani kizcagiz depresyona girdi. annesi iyilik yapiyorum saniyor ama oyle davranislari oldu ki biz sasirdik. o yuzden ben seni cok iyi anliyorum.

madem annenin bakmasını istemiyorsun, haftada 4 gün hemde yarım günlük çalışma saatleri için ücretsiz izin almaya değmez. zaten Eylül sonuna kadar bayağı bir büyür bebeğiniz. Bahsettiğiniz bakıcı olmasa bile daha vaktiniz var, bulun baika bir bakıcı. Araştırın soruşturun. Okullar açılana kadar sürekli yanında bulunun bulduğunuz bakıcının. Yani ben olsam öyle yapardım.şakkıdı

X