Bebek olmama üzüntüsüyle ve zalim insanlarla nasıl başa çıktınız? Gelin dertleşelim...

Umarım en kısa zamanda muradınıza edersiniz. Ama sanırım sizin ki algıda seçicilik.

Bazen dediğiniz gibi hiç takmiyorum umursamuyorum bazen de yıkılıyorum .Allah yardımcımız olsun. Bayramdan sonra tüp bebege başlayacağım içimi umutsuzluk kaplıyor hiç olumlu hissedemiyorum.

Böyle insanlarla başa çıkılmaz.. diyeceklerim bu kadar

Bazen dediğiniz gibi hiç takmiyorum umursamuyorum bazen de yıkılıyorum .Allah yardımcımız olsun. Bayramdan sonra tüp bebege başlayacağım içimi umutsuzluk kaplıyor hiç olumlu hissedemiyorum.
Güzel düsünün lütfen. Simdiden kotu dusunurseniz olacagi varsa olmaz guzel seyler dusunun..Dusunceler duaya dönüsür.Takmayın kimseyi kim ne dersin. Sizin caniniz daha kiymetli. Verende alanda belli . Bana yillar sonra verdi ama geri aldi. Mezarına gidiyorum artık.O yüzden kendinizi yıpratmayın.Olursa olur olmazsa bu sekil hayatimiza bakarız deyin.Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Kızlar hayırlı bayramlar. Bayramınızı zehir eden insanlarla nasıl başa çıktınız.
Hayırlı bayramlar. Hiçbir yere gitmeyerek kimseyle görüşmeyecek. (bir maniden mecburiyetten şehir dışındaki ailelere gidemedik.Akrabaları da bilerek aramadım çünkü canımı acıtacaklar niye kendimi üzeyim. İyi olmak iyi düşünmek iyi hissetmek zorundayım.Komşudan gelen sesleri de duymamaya çalışarak... Eşimle restorana gittik oradaki anne baba diye konuşan tatlı bebeklere, cicili bicili giyinmiş çocuklara MaşaAllah deyip iç geçirerek... Bir gün bizde yanımıza bir mama sandalyesi çekeriz İnşaAllah diyerek..
Size tavsiyem cevap vermeyin delirsinler... Arkadan konuşmaya bende takıyorum çok üzücü ama çare yok.

İlk 5 yıl çok zorlanıyor insan sonrasında alışıyorsun kimseye kulak asmıyorsun bnmde İlkin sebepsiz dendi 8 sene boyunca meğer tüplerde sıvı varmış gerekli tedavileri oldum hamdolsun olumlu sonuçlandı iyi bir tüp bebek merkezine gidin derim istanbuldaysanız kesinlikle Şişli memorial

Son düzenleme:
Hsg çekilmesini mi hiç bu 5 yıl da? Hsg da sıvı belli oluyor.

Hsg çekilmesini mi hiç bu 5 yıl da? Hsg da sıvı belli oluyor.
Hsg çekildi çekilmez olur mu atlamışım onu kusura bakmayın esas önemli konu o zaten, raporda her şey normal yazıyor gittiğim doktorlarda üstün körü bakıyor görmüyor filmde e tabi filmi çekip rapora normal yazarlarsa onlarda uğraşmıyor nihayetinde çokçok bilgisine güvendiğim Bi doktorun görüşünü almak için ön görüşme yaptım ve o Dr eski rahim filmine bakarak şüphe etti ve tekrar film istedi onda bariz belliydi. Yani demem o ki Rabbim işinin ehli olana denk getirsin gerçekten yarım Dr yarı can ediyo insanı. Siz hangi merkezlere gittiniz? Filminizi nerede çektirdiniz?

Sen taş mısın taş olsa çatlardı sen yine maşallah diyerek başlamak istiyorum.bak şimdi güzel kardeşim ben geç evlendim hatta ki çocukmışım olmaz ile ilgili bin bir türlü endişe neyse bir gebe kaldım ama düştü minnacığım dedik yine olur.bak onun acısı hala içimde kanar o ayrı bir mevzuydu.millete gerek kalmadan acımasız bir doktora denk geldim Almanya’ya yerleştim burada bu Dr olmazsa diğerine giderim gibi bir şey de yok bulamıyorsun ki doktor nere gideceksin.zar zor Dr bulmuşsun oda sana sen menapoza giriyorsun çocuğun olmaz demiş.düşünsene ailenden evinden ayrılmış bilmedeğin bir yere gelmişsin dil kursu vs gidiyorsun Irkçılık ile baş ediyorsun ama en önemlisi günden güne regli bile olamıyorsun ve duyduğun hep menapoz.çocuk olurdu olmazdıydı geçtimmm.allahtan tr deki doktorum bir önceki yıl amh bakmıştı ve iyidi.bu bir umuttu sadece.. evin küfleniyor eşyaların çeyizlerin herşeyini atıyorsun daha kolisinden çıkartmadığın eşyalar ve çeyizlerin kullanılmadan çöpeee zar zor borç harç ev tutuyorsun eşyaları almak için neyin varsa satıp savuyorsun psikoloji berbat öyle böyle savaşla yılı bitirip memlekete aileni görmeye gidince bir soluk alıyorsun ki herşey ondan sonra değişiyor.öncelikle içinde bulunduğun psikolojiden çıkıyorsun bu ilk adım oluyor yeni kararlar ve sağlık için atılan yeni hamleler.evet şuan gebeyim ama nasıl olduğunu anlatsam buraya sığmaz tek bildiğim kulaklarımı tıkadığım ve sonra olmasına engel kalmaması ki tüp bile olmaz denilirken menapozlar konuşulurken kendi kendine.. sana üzülme diyemem Bende çok üzüldüm etrafı olan bitenleri onları saymıyorum kolum kanadım her yerden kırıktı zaten… bir yol çizdim bu olacak kafana takma olur derler ya ben taktım ama pozitif taktim plan yaptım öyle spor yapmayı düzenli ve doğurgan beslenme diye bir şey var onları yaptım yumurtlama takibimi yaptım ama gelişi güzel değil bir Dr titizliği gibi sonra kışına bıraktım bir şekilde oldu ama hiç kolay değildi.yine söylüyorum birinci aşama şuydu insanlara kulaklarımı kapatmak gözlerimi kapatmak dilimden bir şey çıkmaması ve biliyormusun bebekler olmuyor değil insanların düşünce gücü frekansı buna engel oluyor emin ol çünkü senide o düşünce içine farkında olmadan çekiyorlar.sana üzülmeyeceğim biliyorum ki bir yanında inanılmaz güçlü bir Kadın var zaten sadece yorulmuş üzülmüş kırılmış parçalanmış hepimiz gibi hepimiz kadar ama o güçlü Kadın dinlensin dış dünyaya kapatsın kendini kendini sevsin camının istediğini yapsın özgürleşsin etrafındakilerden işte o zaman ona eşlik etmek isteyen bir melek zaten ona gelecektir.ben inanıyorum sende kalbinde kocaman bir güç var sadece o güce inan

Bence hamama git iyi gelir ,bazı bünyelerinde iltihaplı olduğundan kaynakanıyormuş,dene istersen

"Yüzüstü tavsiyesi"ni ilk defa duydum. Genelde sırt üstü ve bir süre uzanarak ya da ayakları yukarı pozisyona getirerek uzanma önerisini biliyordum. Bir de hsg çekilenlerde hamilelik oluşuyor sanırım. Verilen ilaçlar tüpleri falan mı açıyor acaba?

Ben onu yine bu forumda okudum. Tabii ki sırf o sebeple hamile kalmamışımdır ama bence onun da etkisi oldu. Hsg’deki verilen sıvı rahmi ve kanalları uyarırmış. Kanallarda fırça ucu gibi uçlar varmış onlar bazı sebeplerden dolayı işini yapmayabilirmiş. O verilen sıvı da bu işlevi yerine getirmesi için yıkarmış orayı. Yani illa bir yapışıklık vs olmasa da sıvı birikmesi gibi sorunları temizlermiş. O da filmde çıkmazmış. Bende de muhtemelen öyle bir sorun vardı.

Teşekkür ederim açıklayarak anlattığınız için. Benim çikolata kistim var iki tarafta da. O yüzden doktorlar doğrudan buna odaklanıyor ve kimse ne hsg'ye gönderiyor ne de eşimden tetkik istiyor. Yaz başı tekrar doktora gideceğim. Acaba yine istemezse ben mi talep etmeliyim?

İlla doktorun istemesine gerek yok ben Fatih hekimoğlu’da çektirdim gayet makul bir fiyattı

Benim hikayemi de yazmak istedim sizlere umut olsun
7 yıllık evliydim ve toplamda 4 yıl çocuk özlemi çektim.
Annelik bu hayatta tatmayı en çok istediğim duyguydu çünkü çocuk aşığı biriydim akraba yabancı farketmeksizin tüm çocukları çok severdim onlarda beni..
Ahh nerden bilebilirdim bir gün bu yolda yıllarca göz yaşı dökeceğimi.. Çocuk düşünmeye başladık ilk 1 yıl normal geçti ha olur ha olacak derken baktıkki elde koca bir sıfır gerçekler bir tokat gibi yüzümüze çarptı yaşım 27ydi henüz geç kalmamıştık ve derhal doktor arayışına girdik. Doktorum bana ilk etapta aşılama önerdi ve ben polikistik over olduğumu öğrendim eşimde bir problem yoktu içimde bir heves deneyelim dedik belki tutar o anki duygularımı heyecanımı kelimelere sığdıramam sonuç için beklenen 10 gün bana 10 asır gibi geldi ve malesef negatif. Daha fazla vakit kaybetmek istemedik ve tüp bebeğe yöneldik. 2020 yılında ilk deneyim yaşandı. 1.transferde çok ama çok beklentideydik durumum iyiydi embriyolar kaliteliydi falan ama o hocanın yüzündeki ifadeyi ölsem unutamam yine negatif.ağlamaktan göz pınarlarım kurudu annem kardeşim eşim el ele tutuşup ağladığımızı bilirim. Nasip dedik ve devam ettik 2.transfer telefonla verilen bir haber yine negatif 3.transfer yine negatif. Artık bitmiştim hem psikolojik olarak hemde bedensel olarak o iğneler ilaçlar hep derin yara açmıştır kalbimde..Ara vermek istedim dinlenip yenilenip tekrar başlayacaktık. Ahh o duvarların dili olsada anlatsa nekadar ağlayıp üzüldüğümüzü bu hayatta neyi istesem iyi kötü elde edebilmiştim işse iş eşse eş okulsa okul ama yok bu kısımda sınıfta kalmıştım. Düğünler bayramlar okdr içler acısı geliyordu ki. Bebek arabası kullanan ve hamile kıyafeti giyenleri gördükçe kendimden utanıyordum. Arkadaşlarımın içinde eksiktim her yeni hamilelik haberi canımı çok acıtıyordu. Hele de en yakınımdan gelince. Görümcem sağolsun müjdeli haberi vermişti. Abi dayı oluyosun cümlesi hala kulaklarımda. O anı ömrüm boyunca unutamam. Üstelik daha 3 aylık evliydi ve sürecimize en destek olması gereken zamanda bize nasılda moral olmuştu..vardır rabbimin bi bildiği diyip yolumuza devam ettik. 2022 ocak ayı miladımız olsun dedik ve bismillah tekrar tedavi.. çalışıyordum ve işyerimle de paylaştım durumu çok izin durumum olacaktı ve bilmeleri etik olacaktı sağolsunlar her iznimi verdiler bu süreçte bana çok destek oldular. Bursa bahçeci tüp bebek merkezi doktor betül dündar karşımıza çıktı ve nasıl da güzel çıktı. Rabbim binlerce kez razı olsun. Mart ayında transferim yapıldı ve pozitif. O cümleyi duymak için neler vermezdim. Kulaklarıma inanamadım idrak etmem 24 saatimi aldı hayal gibiydi allahım isteyen arzulayan herkese yaşatsın. Kalp atışlarını duymaya gittiğimizde ikiz olduğu kesinleşmişti. Artık bünyem kendini nasıl hazırladıysa bana göre dünyanın en rahat hamileliğini geçirdim. Prensesler gibiydim 37+1 de ikizlerim kucağımdaydı. İki erkek annesiyim.. şuan 6,5 aylıklar dünyanın en güzel hissine ben sahip oldum dilerim isteyen herkeste sahip olsun. Bu satırları oğlum batuyu emzirirken yazıyorum ben böylesine zor ve yıpratıcı bişeyle başa çıktıysam herkes başa çıkar bu zorlu sınav yıpranıcaksınız yorulucaksınız ama sonuç güzel olacak ve size en büyük tavsiyem eğer imkanınız varsa psikolojik destek alın ben 5 ay aldım ve çok faydasını gördüm.. Sevgiler

Son düzenleme:
Rabbim tez zamanda kucağını doldursun.Hatta ikizlerin olsun da bir süre sıcak bir çay kahve içeme
Şaka bir yana bu kadar kendini yıpratma.Universiteden bir arkadaşım vardı.Evlendi tutturdu çocuk çocuk aylarca olmuyor olmuyor dedi.Sonra doktora gitti meğer kist varmış.Tedavi gördü ama kist hızla büyüdüğü anlaşıldı.Ameliyata girdi.İyi huylu dedikleri kist meğer kansermis.Hemen kemoterapiye başladılar.İnan bana kız bambaşka biri oldu.Tek yumurtalik ve rahmini binde bir ihtimal çocuk olursa diye şimdilik bıraktılar.Bu hafta tüp bebek için gitti olmaz demişler.Genetik sonuçlarina gore doğal hamile kalmaya çalışacak.Hem kendi hem eşi çok çocuk istersen şimdi gerekirse olmasın önce sağlıkmis diyorlar.Rabbim beni çok istediğimle sinadi.Simdi verirse de kabulüm vermese de kabulüm dedi.Cok çok haklısın hislerinde ama her işte bir hayır var kardeşim inan bana o çocuk doğacaksa öyle de böyle de olur.Sen elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi.Milleti de boşver bosbogazlar işte

Arkadaşım merhaba,inan çocuğu olmayanlar için herkes aynı şeyi yaşıyor aşkında etrafında çocuğunu sevenler fotoğrafını paylaşanlar yada sana gönderenler bunu nispet olarak yapmıyor,ve bence gayet normal,herkesin sınavı Farklı hayatı Farklı kimseyle yarış halinde değiliz ki onun 5 tane benim 3 tane diyemeyiz Allah ol derde olur,biz 10 yıldır bebek için uğraşıyoruz kuzenlerimin kardeşlerimin ve bütün arkadaş komşularımın 2 şer 3 er tane çocuğu var ve ben hepsinide çok seviyorum bana bırakır gezmeye giderler çok da mutlu olurum kimseyle ilişkimi de kesmedim güçlü oldum çok söylenenleri hayatımdan çıkardım,benim tavsiyem psikolojik bir tedavi almanız birde tüp bebek aşılama da o kadar kötü birşey değil,tedaviye başlatamayan hücresi bile olmayan insanlar var

Zamanla insan çok duygusal ve hassas oluyor. Ben çok bekledim normal fıtri bir istekle istedim. Aşırı istek değil öyle olsa 2.5 yıl korunmazdık. Ama hayal çok kurdum. Hayal kurmak iyi değilmiş yıkılınca altında kalıyorsun. İşte bunu sindiremedim epeyce. Buraya konu açtım 3 yılıda geçmiş aslında 3 yıl yazmışım yuvarlak hesapta. 3. 5 yıl olacak uğraşıyoruz. Bilmem herkes dua etti onun yüzü suyu hürmetine bilmem ben daha çok yalvardım Allah bilir. Konu açtıktan sonraki ay yani bu ay mucize şekilde normal yolla gebe kaldım. Ve aniden kaybettim kimyasal gebelik tarihe geçti. Normal olabiliyormuş ona mı sevineyim yoksa gittiğine mi üzüleyim karmaşık duygular hormonlarım alt üst. Beta değerim hala devam ediyor düşüşe. Bir daha ki ay tüp bebek için adım atacaktık. Plan yapmak da iyi değilmiş onu da yaşayarak gördüm. Dünya imtihan yurdu... cennet ebedi ve saadet ve sonsuz mutluluk yeri İnşaAllah cenneti kazanırız ben en iyi bunu anladım... Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Rabbim arkadaşınıza hayırlı ömür ve nasibinde yoksa sabrı cemil versin ahirette ebedi çocuklardan çok çok versin. Amin.

Benimkine algıda seçicilik deniliyor :) Çok hassas ve duygusalsanız ve bu süreçte ekstra hassas yaptıysa sizi bazı şeyler elinizde değil. Bazı şeyler normal tabi, merak ediliyorsa açıkça uygun ortamda soru da sorulabilir. Ama bilerek ima etmeler ya da beni düşünmeyecek pat diye 2. 3. Bebek haberi verenler malesef çok üzebiliyor. Bunlar normal değil Müslüman ince düşünceli insan demek. Ben bazen düşünüyorum bu günleri unutursam aynı şeyleri yapma söyleme gafletine düşermiyim ki diye Allah korusun Allah kimsenin yarasına tuz basmama sebep olmasın. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…