Bebek olduktan sonra Kayinvalide….

Esiniz icin neden yapiyorsunuz
Esiniz annesine hediye aliyor zaten
Sizin paket hazirlamaniza gerek yok bu yuzden
Esim ne alicaksa bizden diye alicak oda kucuk bi katki olsun ikimizden diye. Yapicagim zaman yapiyorum zaten eli veren birisiyim oyuzden aramiyorum ha dozunuda kacirmam

Iste bu seyler yuzunden zaten dikkat etmek istoyorum. Yasadiklariniza uzuldum ama her insan bi ders cikariuor. Hamilelifim biyu kvye fln bi sekilde ihtiuac duymadim allahim kimseye beni dusurmesin kendi annem haric gerekirse heryere bebekli giderim. Esimde cok yardimvi olmaya calisiyor her konida insallah kolay bi surec geciririz. Bugune kadar mesafeli oldum bundan sonrada fazla aramam sormam, cunku tuhaf huylari cok ve hukmetmek isticegni biliyorum cunku Hic bi konuda onlara muhtac olmadim simdi ilk cocugum diye herseye mudahele edebilicegni
Sanmasin. Guzellikle idare ederim umarim

N Nida1234
hayırlı olsun bebeğin, sağlıkla kucağına almanı temenni ederim. En önemlisi bu.
Bakış açını değiştir, kimse değişmeyecek.
Sen ne kadar sivrilirsen o kadar bilenecekler. Sakın kimseyi geri plana atmayı düşünme, kompleks yaparak daha çok üstüne gelmeye başlarlar. Kısacası, herşey senin üstüne geldikçe, sen de onların üstüne gideceksin. Zıtlaşmayı bırakmalısın öncelikle.
Bebek olunca işler biraz karışacak, herkes görmek, sevmek isteyecek, merak edecek. Bundan kaçış yok.
Zamanlı zamansız, uyudu mu? Özledim aramaları.. Görüşmek istemeler. Bunlar kötü algılanacak şeyler değil.
Sen bu süreci nasıl atlatırsın bilemem ama, oturup kayınvaliden ile etraflıca konuşmayı denesen bile, (ki, yazdıklarına göre düşük bir ihtimal), 'tamam öyle olsun' demeyecek, alınganlık, acıtasyon yapacak, vsvs.. deli saçması gibi büyüyecek herşey.
Yaşadıklarında yalnız değilsin, olmayacaksın. O yüzden fazla anlam yükleme.
Dikkatini başka yöne yoğunlaştır. Bu konuda kalıcı çözümler bulman zor gibi görünüyor.

Haklisiniz ama neden baskalari yuzunden hayatimi istedigim gibi yasayamicam? Gercekten gerekli gereksiz ztn cok sorun yasadim simdi tatli dille idare etmeye calisiyorum fazla mic mic olmadan. Kv Cok alingan birisi. Ben bebegimle kendimle ilgilenmek istiyorum kimseye bi kötuluk dusundugum yok yoksa…

başkaları dediğiniz, çocuğunuzun babaannesi.
20.torunu da olsa, öz torunu neticede.
Bu değişmeyecek.
Yeri geliyor mahalledeki teyze bile söyleniyor çoğu şeye. Haksız mıyım ? Ama kayınvalide söyledi mi, başka türlü oluyor.
Bazı şeyleri kabul etmeye çalışırsanız, size daha az yük olur bu konular.

Ayrıca, belki 'alıngan' değildir de, size alınıyordur. Konu siz olunca hassaslaşıyor olamaz mı

Haklisiniz arkadasim söyle herkes yasadigni bilir Bende fazla mic mic olup yönetilmeyi seven birisi degilom neticede kac yasinda insanladiz herkesin kendine özgur bi fikri, bakis acisi var. Esimin ailesi basta cok baskiciydi orta yolunu bulmaya calisirken komple kötu ilan edildim vs simdide kvyle dozunda bi iliskimiz var fazla mic mig olmak istemiyorum hepsi o. Evdeyim diye diken ustunde olup her hadta illa görusmek zorundaymisim gibi hissetmek ostemoyorum
Veya cat kapi kapida gelicek diye. Ben yine geri dururum en iyisi

Yönetilmek diyorsunuz da kadın şunu şöyle yap dedi diye neden yönetilesiniz ya hu.

Benimki de söyler, hatta bazen düşünce yapıma tamamen zıt şeyler söyler, kendimle zorum yok neden dert edeyim bunu.

Ben öyle hoşlanmıyorum veya evet olabilir aslında falan deyip geçiştiriyorum.

Bir de her dediklerine de gıcık olmaya gerek yok, yılların tecrübesi var onlarda, aklımıza gelmeyen fikirleri de olabilir, sırf kayınvalide söylüyor diye iyisini kötüsünü düşünmeden reddedecek gibisiniz siz.

Ay imdat ama.
Ne abarttın ne abarttın
Cizgiyi çekene kımse yakın durmuyor narahat olma
Herkes herseyı konusur
Bu kadar dertlenılmez
Oldu olacak kılıçları kuşanalım gelenin kellesini ucuralım
Boyle pamuklara sarılarak mı geldin bu yaşına cıdden
Herkes mı senin huyuna gitti???

Okurken içim sıkıldı cidden gerek var mı bu kadar kasmaya? Kayınvalide düşmanı gibi bişeysin sakin ol bence. Kadın bizim kvlerden yüz kat iyidir millet neler çekiyo neyse bu lohusalık olayını da kafada illa bişey olcak diye odaklamamak lazım bende dümdüz lohusa oldum herhangi bi duygu karmaşası tribal enfeksiyonlar yaşamadım hormonlar dümdüzdü bebekle ilgilendim kim gelmiş kim gitmiş kim ne demiş bana ne yani. İlla hassas olurum ay ay ay kimse ağzını açmasın hele kV sen iyce sus gibi bi dünya yok Bebekten sorumlusun o dönemde sadece. Bide bebek olunca görcem seni her yere bebekle giderim kimseye bırskmak istemiyorum kendim büyütcem diyon da 6-7 ay sonra kV kapısına dayanırsın anne nolur birazcık bak bebeğe, kocamla dışarı çıkayım diye. Son olarak akışına bırak bu nedır günden önce böyle şeylere kafa yoruyosun. Sağlıkla al kucağına bebeğini inşallah

Son cümleni okuyana kadar sana hak vermiştim ama maalesef iyi niyet yok sende ...

Abartiyosunuz söyledikleri çok normal seyler aranmayin yani zaten gitmiyorsunuz aramiyorsunuz. Konuscak bisey yok ne demek arayip nasilsin diyebilirsiniz siz sevmemissiniz bahane buluyorsunuz sizi cagirmasida guzel ve normal dedigim gibi araniyorsunuz

Mesafe istemenizi sınırlarınızın aşılmaması istediğinizi çok iyi anlıyorum ama bu durumda siz de kv den beklentiye girmeyeceksiniz örneğin buzdolabinizi doldurmuyor diye bozulmayacaksınız
Hem karnım doysun hem pastam dursun istiyor ...

Valla en Cok yavruları hastanelerde yogunbakımlarda yatan anaların depresyona gırmeye hakkı var
Bu lohusalik trıplerını hıc anlayamam!

bu konuyu net kısa süre önce okumuş ve yorum da yapmıştım
aynısını kopyalayıp yapıştırıp tekrar konu açmışsınız çünkü diğer konuda ki cevaplar sizi tatmin etmemiş sanırım.

geçinmeye gönlünüz olsun ve 24 saat bunu düşünmeyin.

Gercekten kötu dusunmuyorum elimden geldigi kadar saygi sevgi guleryuz hurmet ufak tefek seyler yapmaya calisiyorum örnek olarak hep ben adim atarim arada Esime derim beraber gidelim kahve icelim disarda, yemek yiyelim vs cunku biliyorumki evde ve bunaliyorz. Herseyden cok esimi seviyorum onun hatri icin yapmaya calisiyorum ama iste bi duzenim var onun dusuna cikmaktan korkuyorum galiba bosuna kasiuorum kendimi neticede oda bi anne elbet. Ama yeri geliyor eltimi cekistiriyot gibi oluyor bana ben orali olmuyorum cunku biliyorumki benim hakkimdada cok konustular atip tuttular görumceyle olsun teyzrlerle olsun ben o tarz seylere gelemiyorum. Tek istedigim huzurlu bi hayat kimse uzulup kirilmasin ama Hergun herfund görusmeye gerek yok

Tesekur ederim

Kayınvalidenin size kurduğu cümleler her kayınvalide ve hatta annelerin kurduğu cümleler,o yüzden bunlar bahane değil emin olun.Belki kimbilir o yaşlarda o durumda biz de aynı cümleleri kuracağız,her ne kadar şimdi asla yapmayız diye ortalıkta gezsek de.

normalde kayinvalidemi çok severim ama fazla muhabbet beni de sıkıyor geriyor bunaltıyor. biz ne yaparsak yapalım gördükleri kadarız. ben annemden öte tutarım evinin nerdeyse beyaz eşya anlaminda herseyini aldım her gittiğimde elim kolum dolu giderim... sonuç? iller arası mesafeden geldi ve bana ie çift çorap dahi getirmemiş. mesela bende bunu hak etmediğimi düşünüyorum. çevrem komşularım herkes bana "senin gibi gelini mumla arasa bulamaz" diyor. bahsettiğim gibi durum ortada. bir çift coraba layık gorulmuyorum ve yazıklar olsun diyorum. o yüzden ağzınızla kus tutsanız da iyi olsaniz da kötü olsanız da bu durumdan öteye gecemeyeceksiniz. o yüzden sallayın geçin he diyin yok diyin karışma diyin ne derseniz diyin kafaya takmayın. çünkü gerçekten hiçbiri değmiyor bunları yavaş yavaş tecrübe ede ede iyice öğreneceksiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…