Doğuma Hazırlık Bebek odası yaptıranlar yaptırmayalar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bebek odası olarak İKEA’nın dolap ve uzayan kısalan karyolasından aldım uzun süre yatabilsin diye.İlk üç ay yanımda yatırdım baktım her çıt sesine uyanıyor odasına yatırmaya başladım.Hem ben hem bebeğim rahat etti.Geceleri çok sık kalkan bi bebek değildi rahat oldu benim için.

kesinlikle anne sutu çok onemli, bizimki 4 5 aylikken kesti emmeyi ben sutum cekildi sandim ama hastaymisim sanirim oyuzden icmedi sutu meme reddi de ustune gelince bidaha donduremedim
Evet o emmediği için süt azalıyor zaten bende de öyle oldu . Sana yemin ederim daha 1 hafta önceye kadar ben hala anne sütü arttırıcı çay içiyordum yeni kestim artık . O dönem aç kalıyor kg yavaşladı diye mama takviyesi yapalım dedik 10 cc dahi içmedi piyasadaki tüm mamaları denedim hepsi çöp çöp 🙄 ay çok zordu düzgün emmeye başlayınca süt normale döndü tabi ama korkunç günlerdi

Evimiz 2+1 biz de maşallah bütün odalara koltuk takımı koyduğumuz için boş oda yoktu. Kızım doğduğunda park yatağını yatak odasına koyduk gardolabımızın yanında kapı ile arasında bir boşluk vardı tek kapılı olacak şekilde gardolabın yanına aynı boyda dolap yaptırdık hem çekmecesi hem askısı hem rafı vardı zaten ne kadar eşyası oluyor ki. Park yatağın altında da fermuarlı yerleri var bezini, ıslak mendilini oralara depolamıştım. Hiç yanımda yatırmadım emzirip beşiğine geri yatırdım hep ama zaten günümüzün çoğu yatak odasında geliyordu emiyor uyuyor kalkıyor e bezi de orda üst baş kıyafeti de beşiği de o yönden iyi oldu odasında beşiği olsa üstünü bezini değiştirirken içeriye götürücem yine zaten. Hep beşiğinde yattığı için yanımızdan ayırma durumu olmadı sonra 15 aylıkken Almanya’ya gittik (görümceme) 45 gün orda yanımda yattı eşim biz Almanya’dayken odasındaki koltuk takımını satışa çıkardı biz gelmeden satılmıştı ve yatak odasındaki park yatağını ve dolabını oraya geçirdi eşim. Döndüğümüzde zaten yol yorgunu o kadar yorgundu ki direkt odaya götürüp beşiğine yatırdım (kendi kendine uyuyordu beşiğinde zaten önceden de) ben yanımda uyumaya alıştı kesin sorun çıkaracak dedim ama hemen uyudu sonra da orda uyanmış oldu zaten ben bu şekilde odasına geçiş yaptırdım. Kitapları vardı odasına kitaplık taktık her uykudan önce en az 1 saat önce muhakkak odasında zaman geçiriyorduk hiç yadırgamadı zaten o da. 2 yaşına kadar park yatak kullandık ve o tek kapılı dolabını (yanına ek dolap içi düzenleyici taktık ekstra raf gibi oldu) sadece döndüğümüzde ek olarak İKEA’nın oyuncak çekmecesinden aldık tekli sepetli olanlardan. 2 yaş doğum gününde montesori yatak aldık. 3 yaş doğum gününde de dolabını değiştirip büyük dolaba geçtik bizim hikayemiz böyle.

Ben bi beşik bi çekmece aldım. Beşiği kendi odama koydum. 7 aylıkken odayı ayırdım. 2,5 yaşında dolabını babaannesi aldı. Biz de büyük yatak aldık. Beşikte rahat yatamıyordu çünkü.

Ben de erkenden tam donanımlı oda yapmayı gereksiz buluyorum

Benim kızımda gece beslenmesini kesmiştim bazı dönemler uyanıp anne mama acım acım derdi allahm ne yapacağımı sasirirdim doktor su ver diyor ama yok artk aklı eriyordu 18 aylık dediğiniz gibi acıkmış uyanmış çocuk bazen mama verirdim bazen şu ayırt ediyordu
açım diyen cocuga insan zaten vicdan yapar nasil su versinde yatirsin yatmazda zaten, benim kiz 3 yasinda çok nadir gun icinde az yedigi zamanlar mesela gece arada bi uyaniyo yarim saat donuyo yatakta kendi kendine acıktinmi diyorum evet diyo sut veriyorum icip yatiyo hemen

İyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor
Ben yaptırmadım hiç ihtiyaç da duymadım. Yatak odasına bi park yatak aldım. Zaten gece sık sık emmeye kalkıyor yanı başında olması en rahatı. Büyük bir dolabım vardı bir kısmını bebişe ayırdım yetti. Şimdi kızım 17 aylık, kardeşi olacak yakında. Şimdi artık kızıma oda yapacağım inşallah ve montessori tarzı yatak alıcam. Park yatak da kardeşe kalacak.

Evet o emmediği için süt azalıyor zaten bende de öyle oldu . Sana yemin ederim daha 1 hafta önceye kadar ben hala anne sütü arttırıcı çay içiyordum yeni kestim artık . O dönem aç kalıyor kg yavaşladı diye mama takviyesi yapalım dedik 10 cc dahi içmedi piyasadaki tüm mamaları denedim hepsi çöp çöp 🙄 ay çok zordu düzgün emmeye başlayınca süt normale döndü tabi ama korkunç günlerdi
yok ben sutum var saniyordum sıkınca geliyordu cunku az da olsa. aslinda sutum kesilmis ama hasimatodan kaynakli gogsumden sut geliyormus, ben cocuga o sutu icirmeye calisiyormusum, bebekler hasta gogusten sut icmez derler ya dogruymus agzina surmedi

6 aya kadar oğlum bizim odamızda beşikte yattı, hiç yanımda yatırmadım korkumdan, uyurken ben yada babası ona bir zarar veririz diye. Beşikte ayağa kalkıp, tehlikeli hareketler yapmaya başlayınca odasını ayırdım. Büyüyen karyola, dolap aldım.

Bence iyide oldu, belli bir yaştan sonra aynı odada kalmak bana göre uygun değil.
2 yaşını beklemeyin derim, en geç bir yaşında odasını ayırın.

yok ben sutum var saniyordum sıkınca geliyordu cunku az da olsa. aslinda sutum kesilmis ama hasimatodan kaynakli gogsumden sut geliyormus, ben cocuga o sutu icirmeye calisiyormusum, bebekler hasta gogusten sut icmez derler ya dogruymus agzina surmedi
Aaaaa ben ilk kez duydum 😳😳😳

Bebek odası yapmadık, sadece elbise dolabı ve şifonyer yaptırdık. Büyüdüğünde kendi yatağını ve çalışma masasını kendi seçti. Bebek odası bence de gereksiz yere masraf. Sadece anne yanı beşik çok iş görüyor onu tavsiye ederim.

İyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor

benim de fazladan bir odam var. Ütü falan yaptığım. Ama oda yapmıyorum. Şimdilik sadece karyola alacağım. Kendi odama. Odamda Kendi kullandığım şifonyerim vardı onu boşalttım bebeğin eşyalarını da ona dizeceğim. 6. Aydan sonra o karyolayı boş odaya taşırım diye planlıyorum. Umarım 🙏🏻
yine de ekstra bir şey almam. 2 yaşından sonra çocuk odası planlıyorum ben de.

Ev müsait olmasa yapılmaz ama oda varken neden yapılmasın ki.
olay sadece karyola yada beşik değil.

bi sürü kıyafet ıvır zıvır oyuncak çıkıyor daha doğmadan onları koymak için mutlaka dolap şifonyer vs alacaksınız. Ee bi yatak mı fazla oluyor anlamadım.

Ben hamileyken aldim bebek odasini, 5,5-6 aylikken de ayirdim. Hic pisman degilim ☺️

Benim kız bana bağlı yaşıyor odadan mutfağa gidemiyorum peşimde kuyruk gibi dolanıyor. Gereksiz ya ne cekmece aldm ne dolap kıyafetleri gardrobun bir köşesinde duruyor

İlk başlarda yani en azından 1 yaşına kadar aynı odada yatma taraftarıyım.. Bende şuan hamileyim çok az kaldı. Oda yapmadım anne yanı beşiği, eşyasını koymam için bir şifonyer aldım.. 1 yaşına belki 1.5 yaşına geldiğinde sevdiği renkler, oyuncaklar vs gibi onun hoşlanacağı tarz bir oda yapmak istiyorum.. Allah izin verirse ilk kez anne olacağım bilmiyorum doğru mu düşünüyorum ama zamanla göreceğiz 🙈😊

Bir de ben maksimum 1.5 yaşına kadar anne baba ile aynı odada kalması taraftarıyım.. Her bakımdan kendine air bir alanı olması ve anne baba mahremiyeti açısından çok da aynı odada kalmasını hoş bulmuyorum.. Yani şuanlık düşüncelerim bu..

Bebek daha odada yaşamadan sen sürekli o odayı temizlemen gerek. Toz olcak. Ne gerek var. En az iki yaşına kadar beşikte yatar. İki yaştan sonra ya baza yada Montessori yatağı al odasına. Ben baza aldım ama keşke Montessori yatağı alsaydım😇 içimde kaldı. Bide hani şu süslü sepet beşikler varya. Ondada aklım kaldı. Ama onlar çok kullanışsız. Altı ay belki bı yaşa kadar yatar onda. Sallanır mobilya bı beşik al bence. İki yaşından sonra oda yapın. Birde çocuk odasına kendiniz için de bı divan koltuk falan da alın. Hasta falan olunca çocuk odasında çok sabahladim ben. Lazım oluo. Allah tamamına erdirsin
Konu sahibi temizlemez ki. 😬
Kesinlikle, bence de ilk etapta sallanan bir beşik ve şifonyer gayet iş görüyor.

Oda sadece uyumak için değil ki. Bebeğin giysi dolabı,şifonyeri olacak mesela. Bunları kendi odanıza koyacak değilsiniz herhalde? Büyüyünce odasında oyuncaklarıyla oynar. Öğlen uykusunu en azından odasında uyumalı bence bebekler. Yoksa daha sonra çocuğu kendi odasına alıştırmak çok zor oluyor

Ben oğlumun odasını doğmadan yapmıştım. Zaten 41.gününde odasında ve beşiğinde yatırdım odur budur odasında kendi düzeninde uyuyor. Süs için yapmamış oldum yani. ☺️

X