Bebek İstemeyen Koca

bir kızım var ikinciyi 6 senedir yapamıyoruz

eee neymiş adamın keyfine kalacakmış yok öyle yağma , madem hiç baba olmak istemiyor en başta söylecekti ,

Galiba yapmam gereken şey bu. Konuşmaya, açıklamaya zorlamak. Bilmiyorum demeye devam edeceksen bu iş biter mesajı vermek.
Net, rahat ve özgüvenli olun ama bu konuyu konuşurken. Burası çok önemli. Öyle ezilip büzülürek tedirgin bir şekilde yapmayın bu konuşmayı sakın.
Üste çıkmasına izin vermeyin yoksa amacınıza ulaşamazsınız. Haklısınız unutmayın bir sebep bilmeye hakkınız var.

Keşke bir uzmana, terapiste vesaire gitmeye, birilerinden tavsiye almaya sıcak baksaydı. Her şey daha berrak olabilirdi o zaman...

Çok teşekkür ederim. Sizin ve diğer arkadaşların yazdıkları sayesinde böyle ciddi bir konuşma yapmanın gerekliliğine ikna oldum. Bu da bir adım sayılır :)

Onu da sorguluyorum zaten, çünkü isteyen eski kafalı ya da kezban bile diyebilir ama sevdiği kadından çocuk istemeyen erkek bana abes geliyor, kusuruma bakmasınlar.

Ovulosyon test al tam yumurtlama gününden önce ve sonraki günler prezervatifin içindeki spermi şırınga yardımıyla kendine aktarabilirsin
Ah ah böyle atraksiyonlara girmek zorunda kalmak çok acı değil mi ama? Çok afedersiniz ama ezikçe geliyor bana. Ben taşıyıp ben doğuracağım, ben bakıp büyüteceğim yükün çoğunu ben sırtlanacağım zaten. Yapamam böyle bir şeyi, kendime saygım kalmaz.

Keşke bir uzmana, terapiste vesaire gitmeye, birilerinden tavsiye almaya sıcak baksaydı. Her şey daha berrak olabilirdi o zaman...
O halde gayet net, sakin ve kendinizden emin bir biçimde konuşma yapmalısınız.
Ki başka üyelerin yazdığı gibi, çocuğunuz olacağının bile garantisi yok. En azından denemek için mantıklı argümanlarla ikna etmeye bakın. (tabi olayın şu boyutu var, Evliliğiniz gerçekten düzgün ilerliyorsa ve aranızdaki sevgi bağı kuvvetliyse)
Bir sorun varsa, erken müdahale ile çözersiniz.

Hayır hayır bu çok kötü bir davranış şekli sakın yapmayın. Neyse ki bilinçlisiniz.
Bebeği taşıyıp, doğurma konusu elbette sizin ancak yükünü sırtlanma ve büyütme konusu eşinizle müşterek.
Kendinizi şimdiden çocuğuna adanmış anne konumuna koymayın, önce bir kadın ve bir bireysiniz.

bir kızım var ikinciyi 6 senedir yapamıyoruz

eee neymiş adamın keyfine kalacakmış yok öyle yağma , madem hiç baba olmak istemiyor en başta söylecekti ,
Maalesef öyle.
Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin size ve tüm isteyenlere.

İnanın maddiyat, gelecek hedefleri gibi bahaneleri olsa başım üstüne saygı duyup beklerdim. Siz beni anladınız
Tabii ki anlıyorum. Yani belki çok yanlış gelecek ama acaba kazara hamile kalma olasılığınızı söyleseniz? Tamam yalan söylemiş olacaksınız ama en azından ne tepki vereceğini görmüş olursunuz bu çok önemli çünkü. Evlilikte ki gidişatınızı görürsünüz. Çok kötü karşılarsa sizn de kafanızda birşeyler oturur. oturup konuşupta nereye kadar çözebilirsiniz evliliğinizin ne kadar sağlıklı olduğunu nasıl bilebilirsiniz bilemiyorum. Erkekler kapalı kutu gibi. İnkar ederler ertelerler konuyu kapatırlar. Dediğim gibi bu yalanı sadece vereceği tepkiyle evlilikteki gidişatınızı ölçmek için kullanırsınız ancak düşüncesini değiştiremezsiniz. Çok kötü karşılarsa sevinmezse o zaman kendi yolunuzu çizersiniz. (Yalan söyleme taraftarı değilim son çare olarak aklıma bu geldi)

Çocuğu hayatınızın merkezi yapmışsınız, daha yeni evli sayılırsınız belki adamda oturmayan şeyler var bu evlilikle ilgili ki öyleyse en iyisini yapıyor istememekle. Önce evlilik oturur sonra çocuk düşünülür. Bu adam boşa değişmemiştir. Siz hemen çocuk sahibi olmak istiyorsanız da ayrılacaksınız eşinizden, öyle tehditle falan olmaz.

Evlenmeden önce çocuk isterim diye belirttiniz mi? Ben analıktan mahrum ediyor sizi mevzusuna katılmıyorum. İmzayı atarken çocuk kesin olacak diye atmıyorsunuz. Evlilik demek çocuk demek de değil. O taraftan bakarsanız onun da baba olmamaya hakkı var. Benden olsun istemiyor demişsiniz belki de kendisi baba olmak ve o yükümlülüğün altına girmek istemiyor? Dünyanın durumunu ve her geçen gün batan ekonomiyi düşününce çok da haksız sayılmaz. Her canlı üremek zorunda da değil sonuçta. Evlenip çocuk yapmak istememek de çok doğal. Eğer sizi bu kadar rahatsız ediyorsa bu mevzu korkarım ki tek çözüm yolu boşanıp baba olmak isteyen yeni bir eş bulmak. Yineliyorum çocuk mevzusu evlenmeden önce konuşulması gereken önemli bir mevzudur.

Adamın isteği dışında? Bunlar nasıl fikirler allah aşkına

Neden beğenmedim ifadesi bıraktınız ben size yorum yapmadım ki. İnsanlar yuva kurmak çocuk yapmak için evlenir. Bir müddet tabii ki beklenir hazır olana kadar. Ama asla çocuk istemeyen biri bunu evlenmeden söylemeli. Kimsenin kimseyi oyalamaya hakkı yok. Ve bu boşanma sebebidir.

Ovulosyon test al tam yumurtlama gününden önce ve sonraki günler prezervatifin içindeki spermi şırınga yardımıyla kendine aktarabilirsin
Çocuk için babanın da rızası olması gerekmez mi? Çocuk sadece bir tarafın istemesi ile mi olacak şey?
Konu sahibi anne olmayı istemekte haklı. Umarım çözerler sorunlarını. Ama kesinlikle çözümü bu şekilde olmamalı, bu bir çözüm değil.

Sizden istemediğini nerden çıkardınız? Hazır hissetmiyordur belki veya kısıtlamak istemiyordur? Bence bir çocuğa yapılacak en kötü şeylerden biri onu istemeyen bir babayla büyütmek. Sakın zorlamayın.

Bu şekilde düşünen arkadaşlara saygı duyuyorum demek istesem de duyamıyorum.
Karşıdaki istemediği halde plan yaparak şırıngayla mırıngayla, ya da geri çekilemeyecek kadar istekli hale getirerek hileyle hurdayla hamile kalmak ne kadar etik?
Adama haksızlık yapıyor diye kızıyoruz, kadın böyle yaptığında adamı kandırmış olmayacak mı? Haksız konuma bu sefer o düşmeyecek mi? Baba olmak istemeyen birini baba yaparak hem çocuğa hem babaya haksızlık etmeyecek mi?
İleride evladına nasıl hamile kaldığını yüzü kızarmadan açıklayabilecek mi mesela? Yoksa kimseler bilmesin diye hayat boyu bu yaptığını herkesten saklayacak ve bunun vicdan yükünü mü taşıyacak?
Gerçekten ne güzel öneriler.
Sizin düşünme tarzınızı ise takdir ettim coldekisimyaci

Kusura bakmayın da biraz fazla ısrarcı geldiniz bana acaba eşinizi çok mu boğuyorsunuz ben okurken boğuldum çünkü
Evlenir evlenmez çocuk çocuk neden yapmıyoruz yapalım, yapmayınca soğurum vs deyince biraz adama damızlık muamelesi yapmış gibi olmuş
Olayları da fazla dramatize etmişsiniz beni layık görmüyor mü , hasretle tutuşuyorum gibi adam soğumuş

Bugünden tezi yok kocanıza çocuk yapmak için değil onu sevdiğiniz için evlendiğinizi gösterin 1- 1,5 seneye yakın bence çocuk muhabbetini hiç açmayın zaten korona var ama bunu gerçekten isteyerek yapın iması bile şakası bile geçmesin evde.
Böyle devam ederse adam sana yakınlaşmaya bile isteksiz hale gelebilir lafın sonu yine bebeğe gidecek diye. Bu da evliliğinde geri dönüşü olmayan yaralar oluşturur.

Beğenmedim ifadesini beğenmediğimiz ve başkasına ya da kendimize yazılmış herhangi bir girdiye bırakabiliyoruz.
İnsanlar sadece çocuk yapmak için evlenmezler. Herkesin odağı çocuk değildir.
Çocuğu olmayan/olamayan çiftlerin nikahı düşmeli bu durumda.
İki taraftan biri istemiyorsa evet boşanabilir. Konu sahibine yaptığım yorumda belirttim diye hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…