Bebek ile ilgilenmek

Minikka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
6
0
1
26
Kızlar bebeğim uyumadığı zamanlarda beşiğinde kendi kendine oyalanırken onunla ilgilenmediğim için vicdan azabı çekiyorum sanki o uyanık olduğu süre boyunca onla vakit geçirmeliymişim gibi hissediyorum o uyanıkken başka işe bakmam normal olan mı yoksa uyanıkken hep yanında mı durmam lazım kendi kendine oyalanmasının zararı olur mu?

kendi kendine oyalanmasının zararı olur mu?
kendi kendine oyalanmasinin - kendi kendine yetebilmeyi erken yasta öğrenmesinin ne zarari olur ki?
aşırı korumaci olmak, bir saniye bos birakmamak - cocugu oyuna, tvye, aktiviteye bogmak, her sorununu ona firsat vermeden cozmek asil zarar veren

Kendi kendine zaman geçirmesi çok önemli hem yaratıcılığı gelişiyor hem de dikkat süresi artıyor. Eğer çocuğunuz kendi kendine oynuyorsa onu bölmeyin bile diyorlar bu sayede dikkat süresi artıyormuş 🌸 bence kendi kendine zaman geçirmesi güzel ama zaman geçirmek istiyorsanız da geçirin 🎉

kendi kendine oyalanmasinin - kendi kendine yetebilmeyi erken yasta öğrenmesinin ne zarari olur ki?
aşırı korumaci olmak, bir saniye bos birakmamak - cocugu oyuna, tvye, aktiviteye bogmak, her sorununu ona firsat vermeden cozmek asil zarar veren
Bebeğin ne kadarlık olduğunu önemli bu konuda. Aktivite vs değil ama mesela ilk 3 aysa ben kucaktan indirilmemesi taraftarıyım tuvalet şu bu haricinde. Bebeğin gelişimi için önemli. Uyaran eksikliği olmamalı. Yüz üstü konup hareket ettirilmesi sağlanmalı.

Bebeğin ne kadarlık olduğunu önemli bu konuda. Aktivite vs değil ama mesela ilk 3 aysa ben kucaktan indirilmemesi taraftarıyım tuvalet şu bu haricinde. Bebeğin gelişimi için önemli. Uyaran eksikliği olmamalı. Yüz üstü konup hareket ettirilmesi sağlanmalı.
zaten bebek annesiyle yuzde yuz temasta kaldigi bir 9 ay geciriyor. devaminda doguyor ve göbek bagi kesiliyor.
bu doganin bir parcasiyken hala yapay bir göbek bagiyla cocugu kendine yapisik gezdirmenin bence saglikli bir tarafi yok. Konuda zaten kadin her an cocuguyla ilgileniyor, kucagina aliyor, bir sekilde onunla sosyallesiyor, uyutuyor vs. Bahsettigi zaman dilimi cocugun uyanip yaygarayi koparmadan önce gecirdigi küçük zaman dilimleri.
bizim annelerin bu aşırı aşırı korumaciligi bence cocuga yarardan cok zarar veriyor. eski islerim vs gereği cok fazla cocukla hasirnesir oldum, bazen gunde yüz cocukla sohbet ettigim olurdu. Düşünce kalkmaktan , kendi kıyafetini giymekten aciz cocuklar oluyor sonunda cogu.
kesinlikle her saniye üstüne düşülerek cocuklara yarar degil zarar verildigini düşünmüyorum.

Bende böyleydim aynı oğlum 5 yaşında ve hala böyleyim okula bırakıp eve koşarak geliyorum tüm işleri hallederim ki çocuğu alınca ilgileneyim diye . Bence sağlıklı bir ruh hali değil benimki sizde benim gibi olmayın

Beşiğinde kendi kendine oyalanan bir bebeğiniz varsa çok şanslısınız. İki bebeğimin de yatmaya alerjisi var resmen. Kucakta büyüyorlar.

Kendi kendine zaman geçirmeyi öğrenmesi gerek. Sağlıklı olanı bu.

Kaç aylıkki. Uyumadığı zamanlarda ağlamak yerine beşiğinde sakince duruyorsa bu bir mucizedir. Tadını çıkar

Şu an 16 aylık oğlu olan bir tanıdığım da oğlu henüz 1 aylıkken aynı şeyi söylemişti ilk 3 ay bebek ne istiyorsa onu yapmak gerekiyormuş

Bırakın bir süre kendi kendine takılsın. Siz zaten ilgileniyorsunuz yeterince oyunlar da oynarsınız. 4 yaşında oğlu olan bir arkadaşım var diyor ki her şeyi beraber yaptık oyunlar etkinlikler şimdi asla tek başına oyun oynamıyor ve bu beni çok yıpratıyor. Ben şimdi oyun halısına bırakıyorum kendi kendine takılıyor sıkılınca zaten beraber oyun oynuyoruz. Açıkcası ilerleyen zamanlarda sürekli oyun oynamayı, etkinlik yapmayı benim kafam kaldırmaz 😬 siz de kendinize göre karar verin bence.

Kızlar bebeğim uyumadığı zamanlarda beşiğinde kendi kendine oyalanırken onunla ilgilenmediğim için vicdan azabı çekiyorum sanki o uyanık olduğu süre boyunca onla vakit geçirmeliymişim gibi hissediyorum o uyanıkken başka işe bakmam normal olan mı yoksa uyanıkken hep yanında mı durmam lazım kendi kendine oyalanmasının zararı olur mu?
Ben de sizin gibiydim. Annem tanik oldukca rahat birak su cocugu, etrafina baksin yastigi yorgani tavani incelesin derdi. Bana da hep ihmal edicekmisim gb gelirdi. Bir sure sonra ogrendim bebegimi rahat birakmayi ☺️ gozlemledim, gercekten etrafindakileri inceliyordu, elini yanindaki yastigin desenlerinde gezdiriyordu. Aslinda bana odaklanmadigi icin kesif yapiyordu.

Canım çocuk ağlayınca mızırdanınca alırsın sakinken dursun işte vicdan azabı çekilecek bir durum değil ki bu.

Back
X