Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Yoo ben kazara vurmasından bahsetmedim, erkek arkadaşım bana yumruk atsa ayrılırım dedim. Koluma vursa ya da itse ayrılmam. Dediğim gibi şiddetin boyutu önemli benim için. Ayrıca bence sizin dünyanız çok acayip. Finlandiya modeline bakarak Türk çocuğu büyütüyorsunuz. Farkında mısınız coğrafya gerçeklerinin? ABD'de bazı aileler çocukları daha küçük yaşta silahla tanıştırıyorlar, hatta bu şekilde poz veriyorlar. Çünkü savaş ABD'nin bir gerçeği. Türk çocuğunun gerçeği de masal anlatan kuzu değil, silah. Bu gelecekte de değişmeyecek, insan kalitesi ile ilgili değil bulunduğumuz konum ile ilgili bu maalesef. Sınırımızda petrol yatakları, 3 kıtanın geçiş yolu, bir nükleer gücün denize çıkışı. Hani bu coğrafyada insana duyarlı, pozitif iskandinav insanı ne kadar tutunabilir tartışılır. Avrupa'nın tuzu kuru, onları ABD koruyor. Seni kim koruyor da Avrupalı çocukların yetiştirilme şeklini kendine örnek alıyorsun?

Bugun de bir haberi doğru okuyup çocuk döven birine bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışarak rezil olduk çok şükür

Türk çocuğunun gerçeği de masal anlatan kuzu değil, silah
Hemen oyuncakları çöpe atıyorum. Oğluma kadına şiddeti, hayvana eziyeti, yan baktı diye adam öldürmeyi öğreteceğim.
Beni aydınlattığın için sağol.

Hanımlar kimsenin anneliğine karışmayın diyorsunuz. Bununkine nasıl karışmayslın. Orta doğu zihniyeti, silah ve fiziksel şiddetin ceza olarak kullanıldığı bir yetiştirme tarzı var. Çocuğu sizin çocuğunuzla karşılaşacak. Sizin çocuğunuz hoşuna gitmeyen bir şey yaptığında onun çocuğunu sizinkinş dövecek. Çünkü anasından öyle öğrenecek.

Son düzenleme:

Konu sahibi buradan aldığı tavsiyeler doğrultusunda zaten samimi olduğu birine uygun bir dille yardımcı olmaya çalışınca ters tepecek ama siz yorgun ve canından bezmiş bir anneye "allah yokluğuyla imtihan ederse üzülürsün cınım" deyince o cinnetin eşiğindeki anne büyük bir aydınlanma yaşayıp size kibarca "haklısın canım gözümü açtın" diyecek.
Çok mantıklıymış.
Ama yine de siz kimseye o cümleyi kurmayın bence.

Eşiniz size bir tokat atsa kötü koca diyemeyiz o zaman. Hastanelik etmediği sürece sorun yok bu mantıkla.
Bir evlat da yaşlı, yatağa bağlı annesine arada sinirlenip bunalınca 3-5 tokat sallayabilir mesela. Tutup yerden yere vuramadığı sürece sorun yok.

Ama şeyi de merak ettim, mesela çocuğumuzu sadece kendimiz mi dövebiliyoruz, yoksa sinirlendirdiği öğretmeni, dükkanının camına topla vurduğu esnaf, arkadaşı ya da kavga ettiği arkadaşının annesi falan da dövebiliyor mu?
Bu konulara da bir açıklık getirin de çocuğun psikolojisi çizilmesin durduk yerde.

Bir de dövebilecegimiz türler konusunda bir ayrım var mıdır? Yani illa insan mı olmalı?
Yoksa sinirlendiğimiz her türe hastanelik etmediğimiz sürece istediğimizi yapabiliyor muyuz?

erkek arkadaşım bana yumruk atsa ayrılırım dedim. Koluma vursa ya da itse ayrılmam. Dediğim gibi şiddetin boyutu önemli benim için. Ayr

benim için ne güzel bir kelime..
belki el kadar çocuklar sizden daha gururludur itilip kakılmak onlar için büyük bir şiddettir.
belki onlarda annelerinden ayrılmak istiyorlardır

Yoo hayatımda kimsenin anneliğine karışma haddi görmedim kendimde. İster uyku eğitimi versin ister 1 yaşına kadar anne sütü versin ek gıdaya geçmesin beni ilgilendirmez. Ama hayatımda böyle de bir insanla karşılaşmadım. Umarım çocuğum böyle insanların yetiştirdiği çocuklarla aynı ortamda bulunmaz.

Ay inşallah. Doğum yaparsa adını cismini yazsın da kaçalım. Ama ettafımız dolu bunlardan. Şiddet haberlerini görüp nasıl ortamda büyüdü de böyle oldu bu adamlar diyordum. Sağolsun bana gösterdi.

Evimize hiç silah tarzı oyuncak girmemiştir. TV de gördüyse o kadar. ama büyüdükçe arkadaşlık edindikçe öğreniyor onlardan. Geçen gün baktım elini silah gibi yapmış ateş ediyor. Dedim ne bu. Arkadaşının adını verdi o böyle böyle yapıyor diye Biz korumaya çalıştıkça bu tarz sorunlar hep önümüze çıkacak malesef.

Hadi çocuk bu. Tesadüfen görür falan anlarım da annesinin burası Avrupa değil, bizim zihniyette silah var deyip bunu bile isteye yapması. Dehşete düşürdü.
Finlandiya modeliyle yetiştirmeyin diyor bşr de. Çocuğa fiske vurmamak = Finlandiya modeli olmuş. Halbuki insanlık bu benim için.
Kendimden güçsüz çaresiz ve bilişsel yetisi oturmamış herhangi bir canlıya zarar vermek zalimlik gaddarlık alçaklık. Bu hayvan da olur çocuk da olur...
Belki de tüm ülke "Finlandiya modeli" ile yetiştirseydik nesillerimizi şu an bu kadar şiddet dolu halde olmazdık.

Demiyorum cocugu camdan asagi atalim hatirlamiyor diye.. ama ben bebekligimi hatirlamiyorum
Mesela, 4 yasindan sonra olan kismi hatirliyorum ve eger travmatik birseyler kaldiysa bende 4 yasindan sonra olan kisimdadir. Annemle babamla olan iletisimimde 4 yasindan sonrasiyla
Ilgili.. ha zaten bir cok
Anne cocuguyla iyi bag kurar gerek duygusal gerek tensel emerken vs, insan kiyamiyor malum…ama her zaman cocuk agladi diye baglanma sorunu yasayacagini dusunmuyorum. Bazen diyorum ya cocuk ne yapsanda aglayacaktir, sinirden delirip pisman olacagn seyleri yapacagina en iyisi sessizce cocugu yatagina birakip sakinlesmek.

Oha yaw yazini okuyunca sasirdim. Tamam sen avrupa modelini alma kendine ornek olarak..ama siddetin boyutu derken? Bugun koluna vuran yarin suratina bi tane patlatir yani bunu bir kadinin savunduguna bile inanamiyorum.

Buarada ben cocuklarima istediklerinde su tabancasida aldim, hatta su cocuklar icin olanindanda aldim.. ama bir hevesti ve suan hic oyle istekleri yok. Hic bir zamanda savas gercegi var tabanca tanisinlar bilsinler diye dusunmedim. Kucukken bizimde vardi tabancamiz terorist filan olmadik
Mesela.. vergisini odeyen siradan bir vatandas olduk. Aksam yatmadanda her zaman genelde masal dinleriz cocuklarla beraber, yani kotu negatif yetistirmekle elimize birsey gecmez. Herkes senin gibi dusunse ki cok var boyle kadinlar.. bak herkes cinayet isliyor, kadin cinayetleri desen sayamiyorum
Artik ben.

O zihniyette insanlardan mümkün olduğunca uzak tutuyorum. Yaşıtı çocuklar var binada ama oynatmıyorum çünkü annesinin tavrını biliyorum. Bu tarz insanlara laf anlatmayı bırakalı çok oldu çünkü anlamıyorlar

Tatlım asıl köklü ve iyileştirilmesi en güç travmalar 0-5 yaş arası hatırlanmayan dönemde yasananlardir. Üstbilinçte hatırlamıyor olmak etkisini azaltmaz aksine arttırır.

Tatlım asıl köklü ve iyileştirilmesi en güç travmalar 0-5 yaş arası hatırlanmayan dönemde yasananlardir. Üstbilinçte hatırlamıyor olmak etkisini azaltmaz aksine arttırır.
Cocuk agladi diye travma olusacaksa yapacagmz birsey yok..

Cocuk agladi diye travma olusacaksa yapacagmz birsey yok..
ağlamak travma değil çocuk için sağlıklı bir davranıştır ama annenin veya bakım verenin tepkisi ve eylemleri travma yaratabilir...diycem ama neyse........ Allah bağışlasın bacım, güle güle büyüt

ağlamak travma değil çocuk için sağlıklı bir davranıştır ama annenin veya bakım verenin tepkisi ve eylemleri travma yaratabilir...diycem ama neyse Allah bağışlasın bacım, güle güle büyüt
Ben onu soyledim zaten, bence okumamissin yazdiklarimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…