- 21 Şubat 2021
- 914
- 3.020
- 63
O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Kayınvalidem yıllar önce erken yaşta vefat etti. O dönem herkes kızın olursa adını koy demeye başlamıştı. Bir iki susup sonra patlamıştım. Ama kız çocuktan soğumuştum o dönem. Gerçi hala bir bebeğim yok ama hatırlayınca ilk günkü gibi sinir oluyorum konuyaÇok tesekkurlerŞimdilik çok yüz göz olmuyorum cinsiyetin belli olmasını bekliyorum ama malesef gönlümden hep erkek geçerken sırf şu mevzudan dolayı erkek fikrinden çok soğudum çünkü o stresi yaşamak istemiyorum. Benim içime sinmeyen isim benim çocuğuma nasıl bir uğur getircek bilmiyorum.
İsim konusunda bir krizimiz var bile zaten. Beni bebekken terkeden gorusmedigim babamın adını mübarek olduğuna,uğur getireceğine inanarak 2.isim olarak koymamız gerektiğini söylüyor kv. Oğluna koymak çok istemiş deli gibi pismanmis torununa mutlaka koycakmisasla benim ne hissettigimi düşünmüyor. Babanın adı diye düşünme diyip gecistiriyor
Elbette kötü değillerdir ama şimdiden sınırını çizmzsen zorlanırsın gibi geldi bana canım. Tecrübem yok anne değilim :)
Ay demeyin oyle, teyze olurken ben de boyleydimKızlar merhaba. Uzun süredir aklımı bulandıran konu hakkında nihayet konu açmaya karar verdim. Uzun olursa kusura bakmayın zira bunu anca sizlerle en rahat şekilde paylaşırım. 10+3 haftalık hamileyim. Normalde ailelerden uzak yaşıyorduk iş yerimizden şimdilik geçici olarak onay aldık ve ikimizin de ailesinin yaşadığı şehire geldik. Kayınvalide evinde kalıyoruz. Benim ailem sakin ve duygularını bana göre normal düzeyde yaşayan kontrollü insanlar ama eşimin ailesi için aşırı düşkünlük bir hayat felsefesi ve benim ailem onlar için anlaşılamaz türden. Bende ailem gibi duygularımı çok uçlarda yaşamam. Hatta henüz bebekle ilgili ciddi bir heyecanimda pek yok,o hissiyata giremedim. Özellikle görümcem (40 yaşlarında, hiç evlenmemiş,çocuğu yok) bildiğiniz gelecek çocuk için de-li-ri-yor. Çok karşı olmama rağmen daha 3 aylık olmadan bir sürü zıbın vs almış ve hepsi de hala sözleri baskılı. Dün aldıklarını gördüm gram bişey hissetmedim. Dikkat cekmiyim diye zoraki ayy çok tatlılar vs dedim ama daha ben bir ağız mendili bile almamışken ilk onun alması ve çok daha fazlasını almak için 3. ayı beklemesi beni rahatsız ediyor. Neye bunu almayı düşünüyorum desem benim favorilerimde ekli zaten ben alırım diyor. Görseniz sanki ben değil de o anne olacak. Haladır heves eder normal ama çok abartılı düşkünlüklerinden neden bilmiyorum aşırı rahatsız oluyorum ve bu durum ben niye bu kadar coşkulu değilim bende mi tuhaflık var kötü bir anne mi olcam diye sorgulamama sebep oluyor. En çok da benim çocuğum üzerinden annecilik oynamasından korkuyorum çünkü bunla ilgili çevremde gördüğüm çok örnek var ve onda da o potansiyel var. Bir keresinde doğumdan sonra İstanbul'a dönmek zorunda kalirsak millet nasıl idare ediyor,yalnız bakıyorsa bende ederim yapcak bişey yok dedim. Bizi herkesle bir tutamazsın biz düşkün bir aileyiz dediler,resmen çok kizdilar. Aşırı düşkün olmamak onlar için dünyanın en tuhaf şeyi. Üstüme de aşırı düşüyorlar şimdiden çok bunaldım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ben bu süreci kimseyi kırmadan nasıl yönetirim? Kırmak da istemiyorum evet çünkü özünde kötü niyetli değiller. Gerçekten kendi ailemden çok düşünüyorlar ama bu beni çok geriyor. Kendi anneme bile cok gitmeme yanaşmıyorlar neymiş yorulmamam lazımmış çok istiyorsa annem gelsin beni görsünmüş. Bu arada 2 evin arası arabayla 3 dk falan.
Benim hayatım boyunca söylemek zorunda kaldigimda tüylerimi diken diken eden ismi çocuğuma koycam bide şaka gibi gerçekten. Allah razı olsun bu arada keşke onlarda böyle düşünceli olsaO kadar iyi anlıyorum ki sizi. Kayınvalidem yıllar önce erken yaşta vefat etti. O dönem herkes kızın olursa adını koy demeye başlamıştı. Bir iki susup sonra patlamıştım. Ama kız çocuktan soğumuştum o dönem. Gerçi hala bir bebeğim yok ama hatırlayınca ilk günkü gibi sinir oluyorum konuya
*Bu arada rahmetlinin ismi kötü değildi. Ama başkasının enerjisi olan ismi koymak istemiyorum. Kendim de babaanne adından dolayı muzdarip biri olarak
Bu arada annenize gitme sıklığınıza karışılmasına da tilt oldum ama hamilesiniz sizi germek istemiyorum
Amin inşallah arkadaşım.Gerçekten çok zor durum iyi saklamissiniz. Allah hepimize sağlıklı rahat hamilelikler yaşatsın inşallah
İsimler zaten çoktan belli bu 2.ismi olsun diyo bide kullanmayiz ama kimlikte yazsın diyone güzel heycanlılar
gerçi ben kız dogurdugum için bu heycanın 10/1 in 1 ni görmededik
çocugun ismini belirlemek için çok geç kalmışsın bu arada
ben hamileyim kız olursa x erkek olursa y koyacaz deseydin hiç bu işlerle uğraşmazdın
Sakin kalıp iletişim kurabilirse ilişkisine zarar vermez. Ben bunun için çok uğraştım ama en nefisi ve sağlıklısı bu. İlişkisine zarar verirse mutlu olamaz hem kendi hem ailesi olarak ama sakin sınır çizebilirse düzelir.Doğru diyorsunuz. Ancak Umarım ki o konmuş mesafeyi ısrarla kırmak isteyen bir görümcesi olmaz.
Benim hayatım boyunca söylemek zorunda kaldigimda tüylerimi diken diken eden ismi çocuğuma koycam bide şaka gibi gerçekten. Allah razı olsun bu arada keşke onlarda böyle düşünceli olsa
Eşim o kafada yetiştiği için onları benim kadar yadirgamiyor beni de o düşündürüyor ne yazık kiAmin inşallah arkadaşım.
Bir kere saklamaya başladık,ha şu hafta geçsin,ha bu hafta da geçsin derken derken oraya kadar geldik.
O zaman bile çok şaşırdılar.
Dedim içimden bir kaç hafta daha dayansaydım bari diye.
Bebek doğunca da çok konuşmaya devam ediyorlar, karı koca el ele çok dik durmanızı tavsiye ediyorum.
Bende masraftan vs yürüyorum ama ilk yeğenim alcam diyor sanki benim ilk çocuğum değilSakin kalıp iletişim kurabilirse ilişkisine zarar vermez. Ben bunun için çok uğraştım ama en nefisi ve sağlıklısı bu. İlişkisine zarar verirse mutlu olamaz hem kendi hem ailesi olarak ama sakin sınır çizebilirse düzelir.
Örneğin kırmızı çizgilerinden başlayacak. Kıyafet alması ilgilenmesi heyecanlanması normal bunlara müdahele edemez yorum yapamaz ama bebeğiyle alakalı annesinin söylediğine yorum yaparlarsa “ ben annesi olaraktan kararını verebilirim” diyebilir. Ufaktan alınıcaklar ama sonra alışıcaklar. Görümcenize de mesela halası olarak alıyorsun canım ama ben bu kadar masraf yapmanı istemiyorum inan yeğeninde istemezdi ihtiyaç oldukça alalım diyebilir. Şimdiden yorum yapmak susarsa devam ederler.
İnce ince işleyeceksin demek ki…Eşim o kafada yetiştiği için onları benim kadar yadirgamiyor beni de o düşündürüyor ne yazık ki
Biz gelmesek onlar gelecekti kv hayatta bırakmam diyordu ben en azından annem de burda diye gelmek istedim bunaldikca anneme kaçarım dedim ama annemi bile zor gorcem gibi duruyor. İstanbul'daki ev duruyor ,normalde ihtiyaç olduğundan dolayı direk kabul ettiler ama 31 Ekim dönüş dediler ve benim tahmini doğum tarihim 29 Ekimbebeği bahane edip komple kalıcı olarak taşınmayı teklif edicez iş yerine ama oda bi tık zor gibi. Kafamda huni ile doğuma gitmezsem iyidir
Pahalı birşey isteyin madem taksit yapınca başka birşey alamazBende masraftan vs yürüyorum ama ilk yeğenim alcam diyor sanki benim ilk çocuğum değil
Hem daha yeni geldik o yüzden onay çıkmaz hem de bunu en başta eşim kimse kabul etmez. Dönüyoruz desek kv görümce muhtemelen kahirlarindan ölürler. Defalarca dedim sıkıntım yok kalırım diye asla anlamadılar. Hamile insan yalnız mı kalirmis saçmalama dediler"Ben kendime bakabilirim" diyerek rest çekseydiniz keşke. İşyeriniz şu an geri dönüşünüze onay veriyorsa; İstanbul'daki evinize geri dönün. Kayınvalideniz ve annenizin olduğu yerde yaşamak size huzur vermeyecek gibi gözüküyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?