Bebek heyecanı

O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Kayınvalidem yıllar önce erken yaşta vefat etti. O dönem herkes kızın olursa adını koy demeye başlamıştı. Bir iki susup sonra patlamıştım. Ama kız çocuktan soğumuştum o dönem. Gerçi hala bir bebeğim yok ama hatırlayınca ilk günkü gibi sinir oluyorum konuya

*Bu arada rahmetlinin ismi kötü değildi. Ama başkasının enerjisi olan ismi koymak istemiyorum. Kendim de babaanne adından dolayı muzdarip biri olarak

Bu arada annenize gitme sıklığınıza karışılmasına da tilt oldum ama hamilesiniz sizi germek istemiyorum

bence çok güzel bir şey bu. siz heyecan hissetmezsiniz onlar duygularını yoğun yaşar. herkesin tepkisi, hissettikleri farklıdır. bu sizin kötü bir anne olacağınızı göstermez. insanların sevinçlerine karışmanız da doğru değil. zamanı geldiğinde haddinden fazla karışırlarsa çizgiyi çekersiniz

Kesinlikle istemediginiz isimi koymayin. Pismansa kendi pismanligi ama size karisamaz. Bizde isimleri esim ve ben sectik.

Ay demeyin oyle, teyze olurken ben de boyleydim

Benim hayatım boyunca söylemek zorunda kaldigimda tüylerimi diken diken eden ismi çocuğuma koycam bide şaka gibi gerçekten. Allah razı olsun bu arada keşke onlarda böyle düşünceli olsa

Gerçekten çok zor durum iyi saklamissiniz. Allah hepimize sağlıklı rahat hamilelikler yaşatsın inşallah
Amin inşallah arkadaşım.

Bir kere saklamaya başladık,ha şu hafta geçsin,ha bu hafta da geçsin derken derken oraya kadar geldik.

O zaman bile çok şaşırdılar.

Dedim içimden bir kaç hafta daha dayansaydım bari diye.

Bebek doğunca da çok konuşmaya devam ediyorlar, karı koca el ele çok dik durmanızı tavsiye ediyorum.

ne güzel heycanlılar

gerçi ben kız dogurdugum için bu heycanın 10/1 in 1 ni görmededik

çocugun ismini belirlemek için çok geç kalmışsın bu arada

ben hamileyim kız olursa x erkek olursa y koyacaz deseydin hiç bu işlerle uğraşmazdın

İsimler zaten çoktan belli bu 2.ismi olsun diyo bide kullanmayiz ama kimlikte yazsın diyo

Doğru diyorsunuz. Ancak Umarım ki o konmuş mesafeyi ısrarla kırmak isteyen bir görümcesi olmaz.
Sakin kalıp iletişim kurabilirse ilişkisine zarar vermez. Ben bunun için çok uğraştım ama en nefisi ve sağlıklısı bu. İlişkisine zarar verirse mutlu olamaz hem kendi hem ailesi olarak ama sakin sınır çizebilirse düzelir.
Örneğin kırmızı çizgilerinden başlayacak. Kıyafet alması ilgilenmesi heyecanlanması normal bunlara müdahele edemez yorum yapamaz ama bebeğiyle alakalı annesinin söylediğine yorum yaparlarsa “ ben annesi olaraktan kararını verebilirim” diyebilir. Ufaktan alınıcaklar ama sonra alışıcaklar. Görümcenize de mesela halası olarak alıyorsun canım ama ben bu kadar masraf yapmanı istemiyorum inan yeğeninde istemezdi ihtiyaç oldukça alalım diyebilir. Şimdiden yorum yapmak susarsa devam ederler.

Benim hayatım boyunca söylemek zorunda kaldigimda tüylerimi diken diken eden ismi çocuğuma koycam bide şaka gibi gerçekten. Allah razı olsun bu arada keşke onlarda böyle düşünceli olsa

tek kelimeyle

VE bir tık yüksek ve sert bir sesle

AsLaaa koymam diyeceksin tekrar bile etmeye korkacaklar ,

Eşim o kafada yetiştiği için onları benim kadar yadirgamiyor beni de o düşündürüyor ne yazık ki

Sinirinizi cizin ozellikle isim konusunda sizi terk eden babanin ismiyse kesinlikle koymayin zaten istemedigniz ismi koymayin ne munasebet anne evine gitme mevzusunda da aileme giderken sizden izin alacak degilim heralde diyebilirsin gulerek sacmaliklari a kulak tika ama gitme gelme isim koyma esya alma yasanacak yer bunlara kimsenin karismasina musade etmeyin simdiden tavrinizi belli edin abartmasinlar

Bende masraftan vs yürüyorum ama ilk yeğenim alcam diyor sanki benim ilk çocuğum değil

Ben de yaşadım ve hala yasiyorum bunlari esimin ailesi tam da anlattıgıniz gibi şımarik seven benim ailem ise dozunda seven türden.Daha dün akşam ailemi iftara davet ettiler biz de gittik ailem gidince ya kızıma duvardaki saati sırf istedi ağladi diye verdiler vermeyin her istedigini aglayarak yaptırıyor sonra dedim diye ee seviyoruz ki veriyoruz gibi bir cevap aldım.Sonra saati kırdı zaten neredeyse eli kesilecekti.Annem beni desteklemek icin aynen ben de vermezdim ben de cok seviyorum torunumu ama verilecek sey var verilmeyecek sey var dedi diye biz sevgimizi asıri gösteriyoruz her dedigini yapmak istiyoruz yoksa sevmemizin ne anlami kalir gibi bir cevap aldık ortam buz kesti.Bazı insanlar ŞİMARİK ve SAPLANTİLİ seviyor.Mesela görümcem de kizımı cok sever bak kendi hamile cocuga alısveris yaparken kizıma da bayramlik almıs ama yaptıklarınin bir sınırı var ve hic rahatsiz etmiyor.Yaptiklarınin sınirı olmayan sonsuz tolerans gösteren insanlara tahammül edemiyorum yerden göge kadar haklisınız

"Ben kendime bakabilirim" diyerek rest çekseydiniz keşke. İşyeriniz şu an geri dönüşünüze onay veriyorsa; İstanbul'daki evinize geri dönün. Kayınvalideniz ve annenizin olduğu yerde yaşamak size huzur vermeyecek gibi gözüküyor.

"Henüz bebekle ilgili bir heyecanım yok" demişsiniz. Ama bence var

Benimde gebeliğim sizden bir tık önde.
İnanın isteyen istediğini alsın , isteyen hiç bir şey almasın. Hiç umrumda bile değil. Alınan şeyi beğenmezsem kullanmam gider ama yine de teşekkür ederim.
İsim vs konusunda bana da söylemler oluyor, isteyen kendi doğursun ve isim koysun diyorum orta yere ahahah

Hem daha yeni geldik o yüzden onay çıkmaz hem de bunu en başta eşim kimse kabul etmez. Dönüyoruz desek kv görümce muhtemelen kahirlarindan ölürler. Defalarca dedim sıkıntım yok kalırım diye asla anlamadılar. Hamile insan yalnız mı kalirmis saçmalama dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…