Gebeliğe Hazırlık Bebek hasreti...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Vaveyylla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
2.083
3.939
83
Hepinize iyi geceler.
Yaklaşık 5 yıldır evliyim.ilk 3 yıl korunduk şimdi çok pişmanım korunduğum için orası ayrı.2 yıl içinde bir kimyasal gebelik geçirdim. Birde düşüğüm var 2 aylıkken kalbi durduğu için ilaçlarla düşük yapmak zorunda kaldım.Çok zor günlerdi o ultrasonda onun kalbinin attığını görüp kaybetmek beni çok sarstı.
Eşim ve bende hiçbir sorun yok kan pıhtılaşması testi yaptırdık oda negatif çıktı ama gel gelelim düşük üzerinden aylar geçmesine rağmen hala hamile kalamadım soğan kürü denedim geçen ay sonuç yine hüsran =((
Artık çok yoruldum yıprandım aksi gibi çevremdeki herkes hamile onları gördükçe içim parçalanıyor benim kide yaşasaydı şu kadarlık olacaktı diye düşünmeden edemiyorum. Çok yakın bi arkadaşım hamile dün gece watsap grubuna karnının fotoğrafını attı büyümeye başlamış bile gözlerim doldu boğazım düğümlendi isyan etmek istemiyorum edemem de Rabbimin bildiği vardır. Ama neden diyorum beni de gör benide duy Allah ım.
Eskiden insanlar bebek düşünüyor musunuz diye sorardı artık onlarda sormuyor o kadar eminlerki bizde bi sorun olduğundan sormaya bile tenezzül etmiyorlar artık buna üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi.
Sadece içimi dökmek istedim vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Bol bol dua edelim valla başkasının bize faydası yok sorup daha cok üzmekten alaycı tavsiyelerden başka bişi yapmıyolar. Biliyorsan kuran oku yasin oku okut vadet..
Rabbimize sığınmaktan başka bişey gelmez elden.inş bu ay isteyen herkese hamilelik nasip etsin rabbim

Üzülme en azından daha önce gebelik geçirmişsin onu olmayan çok kişi var çevremde. Stres de yapıyosun yapma bundan snra akışına bırak

Evet kimseden fayda yok ve bazen insanlar kırıcı olabiliyor bu yüzden çevremde ki kimseyle pek konuşmuyorum bu konuları ama insan anlatıp rahatlamak istiyor bazen.
Okuyorum hep dua ediyorum amin inşallah isteyen hakeden herkese versin rabbim

Üzülme en azından daha önce gebelik geçirmişsin onu olmayan çok kişi var çevremde. Stres de yapıyosun yapma bundan snra akışına bırak
Evet bunuda çok arkadaşım dan duydum en azından senin oluyo keşke benimde olsa da düşse demişti bi tanesi

Bu şahsi fikrim olupta kaybetmektense olmamasi daha iyidir. Ama bazi şeylerin vakti olduguna inananlardanim...
Bizim 5 sene olmadi. Tup bebekle hamile kaldim. Her hamileye bende imrendim. Ama suan imrenmelerim geçti.
Kaybiniz varmis neden tup bebek yaptirmiyorsunuz ???

Canım Gecmis olsun oncelikle. En azından 2 ay d olsa bir hamılelık yasamıssın.bız onu da yasamadık zamanında. Erkek faktoru bizdeki sebeb. Hamılelık hıc gerceklesmedı.hanı korunmasaydık dedık ya Rabbım nasıp etseydi Bı sekılde olurdu zamanı degılmıs dıye dusun. Üzme kendını. Ben tüp bebekle hamıle oldum. Ekim ayında yaptık olmadı kasımda hazırlandık tekrar dondurulmus embrıyomla 2. Transfer de oldu. 2 tane olmasına rağmen hemde 5.gun ıyı kalite ama 1 tanesı tuttu dıgerı 5 artı 2 de durdu sonra eriyip kayboldu. 1 tane bebısım devam. Allah boyle nasıp ettı. Bende sorun yoktu ama 2 degıl 1 tuttu. Hemde 2.transfer de. Herseyin bir zamanı var. Yasadıklarını yasadım senı cok ıyı anlıyorum. Bırı bısey derse de lafını esirgeme. En son ben atlatmıstım herkese ters cevap veriyordum.

İ
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Vardır elbet Rabbimin bildiği bir vakit.
Yukarıda yazdım ya sorun çıkmadı testlerimizde o yüzden tüp bebek düşünmedik hiç doktor olur bi sıkıntı yok dedi.

Tebrik ederim olsun bir tane nasip olmuş Allah ona uzun ömürler versin
Dediğiniz gibi Allah ol deyince oluyor korunduğu halde çok hamile kalan var.
Çok fazla laf söyleyen olmuyor bi kv dem sürekli doktora gittiniz mi tekrar diyor gitmiyoruz bi sıkıntı yok niye gidelim diyorum.

Hayırlısı olsun hakkında canım. Ovulasyon testı alıp yumurta takibi yapabilirsin. Strese baglı da oluyo.ınsallah Rabbım tez zamanda size de nasip eder

Bize de sıkıntı yok dediler. Tup bebek icin doktora basvurdugumuzda endometriozis oldugumu ogrendik laparoskobi ile temizlendi. Daha sonra tup bebege gecildi. Evet sorun yok diye tup bebek doktorumda soyledi. Bunlar hamile kalmaya engel degil dedi.
Ama bir yazi okumuştum. Bazi testler var bagisiklik sistemiyle , spermle alakali. Doktorun aciklamasi şu sekilde...

Hamile kalamayan bir bayana yaptigimiz testlerde sorun olmamasi demek kesin sorun yok demek degildir. Çok fazla test var mesela spermle ilgili. Sperm rahime ulaşmadan antikorlar tarafindan imha ediliyorsa bunun bir testi tahlili elbette var. Ama masrafli...
Birde sperm in son olgunlasma evresi var. Bunu yumurtaliklara ulasirken tamamliyor. Bu evreye ulasamiyor da olabilir. Bununda testi tahlili var.
Yumurta zari kalin olabilir ve spermler tarafindan dollenmiyor olabilir bununda tahlil ve testi var. Ama bunlari yaptirsaniz ve sorunu saptasaniz yine yapilacak tek tedavi tup bebek malesef. Bu yuzden bu masraflari testlere tahlillere harcayacagimiza sperm yumurtalik ve rahim ici normalde tüp bebek oneriyoruz yazmişti... ve bende boylece tüp bebege baslamistim 4.senede....

Hayırlısı olsun hakkında canım. Ovulasyon testı alıp yumurta takibi yapabilirsin. Strese baglı da oluyo.ınsallah Rabbım tez zamanda size de nasip eder
Teşekkür ederim amin.
Doktorla yumurtlama takibi denedik bir süre.
Sonuç yine negatif

Teşekkür ederim amin.
Doktorla yumurtlama takibi denedik bir süre.
Sonuç yine negatif
bak bizde dr hıc ıgrasma dırek tüp bebek asilama vs olmaz dedı. Ona ragmen esımın tahlili vs vs 1 sene sürdü. En son hallettik sukur. 2 arkadasım da tam umudunu kestiklerınde normal yolla hamile kaldı 1.5 sene sonra ve 1 sene sonra. İkisi de cok istiyordu her ay negatif girmek ahh Ahh. 2 side hamıle. Darısı basınaaaa

Yazdıklarınız bana umut oluyor gerçekten herşeyi yaşayan bilir. Dualarınıza benide alın olur mu? Oğlunuz sağlıkla doğsun uzun ömürleri olsun inşallah

Yazdıklarınız bana umut oluyor gerçekten herşeyi yaşayan bilir. Dualarınıza benide alın olur mu? Oğlunuz sağlıkla doğsun uzun ömürleri olsun inşallah
Allah razı olsun canım. Inan ki bızı en ıyı Biz anlarız. Bana da bu kk de cok destek oldular. Bende bu yolda denk geldiklerime yazıyorum bir UMUT olsun diye.

Ahh bebek denince burnumun direği sızlıyor,içimde derin bir yaradır bundan dolayı çocuk hasreti nedir, ne demektir çok iyi bilirim.

Ahh bebek denince burnumun direği sızlıyor,içimde derin bir yaradır bundan dolayı çocuk hasreti nedir, ne demektir çok iyi bilirim.
Yaşamayan bilmez gerçekten ne zormuş...
Ufak tefek bebek eşyaları alıyorum hayalini kuruyorum bir gün nasip olur inşallah kullanmak

Yaşamayan bilmez gerçekten ne zormuş...
Ufak tefek bebek eşyaları alıyorum hayalini kuruyorum bir gün nasip olur inşallah kullanmak
İnşallah nasip olsun. Ben hiçbir şey almadım 9 yıllık evliyim bir iğne dahi almadım bebeğe dair,zira aldıklarım gördükçe daha çok canımı acıtır,daha çok üzülürüm.

Ah ah sizi çok iyi anlıyorum 2 senelik evliyiz okurken evlendim okul var diye bebek düşünmüyorduk doktora gitmiştim adet düzensziliğimden dolayı doktor polikistik over var kolay kolay hamile kalamazsın demişti bende bunu duyunca eşime anlatıp korunmayı bırakmıştık ve o ay hamile kalmışım evlilik yıldönümümüzden 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim öğrendiğimde iki haftalıktı 5 haftalıkken dşük yaptım. Sonra tekrar korunduk 3 4 ay sonra korunmayı bıraktık 9 aydır deniyoruz yok her ay hayal kırıklığı hep negatif testler hamile arkadaşlarım var onları görünce ağlıyorum kendimi tutamayıp engel olamıyorum kendime kıskanmıyorum hepsi bebeklerini sağlıkla kucaklarına alsın inşaAllah ama çok imreniyorum hep dua ediyorum rabbime isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin diye ama sanırım çok kafama takıyorum 3 aydır da Ovulasyon testi ile takip ediyorum geçen ay doktora gittim kan sonuçlarım normal temiz çıktı bakalım ne olacak rabbim bizlere de nasip etsin bu güzel duyguları yaşamayı çok uzun oldu içimi döktüm kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…