• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
muhammed artık desteksiz oturabiliyor bayramın ilk günü farkettik 8 aralıkta..birisi ismiyle çağırdığı vakit, seslenen kişiye dönüp HIII diyor öyle tatlı oluyor ki..bunu da bir aydır yapıyor yaklaşık...şu anda sinirlenince aaaaa diye uzatıyor..önceki gün beni görünce sevincinden ne yapacağını bilemedi öyle mutlu oldu ki sonra odadan çıkınca arkamdan ağladı ben gelesiye kadar..içim bi garip oldu ki sormayın..sanırım anne olmanın ne demek olduğunu yaşadıkça öğreniyoruz

artık tam olarak emekliyor(daha önce sürünerek ilerliyordu),desteksiz oturuyor ama çabuk sıkılıyor oturmaktan hemen emeklemeye başlıyor.yatarken oturur duruma gelebiliyor biraz zorlayarak kendini. yatağının kenarına tırmanarak dönencenin oyuncaklarını asılıyor. annn nee,, haamm,, maaammm,,vs gibi sesler çıkarıyor..

maşallah emekleyen bebeklere
benim kızım tembel çıktı ya:( poposunun üstünde ilerliyo yere karnının üstüne kendini atıp sürtünüyor ama emekleyemiyor daha canım sıkıldı sizi okuyunca maşallah aman nazarım değmesin de:)
yatarken kalkmak için baya çabalıyor ama kalkamıyor :(((
kuzeye maşallah annesi siz bir yardımda bulundunuz mu ne yapabilirim?

yere battaniye serip oyuncaklarını koyuyorum.onları almak için çabalıyor.öyle öğrendi heralde.. kuzey daha hiçbirşey komşunun kızı 1 ay büyük bizimkinden yani 8 aylık ama neredeyse yürücek.koltuğa tutunarak ilerliyor.maşallah...

damla tam olarak emekliyor sandalyelere tutunup kalkmaya çalışıyor kabloları görünce affı yok civa kesiliyo valla artık odada zaptedilmiyor hemen hemen heryerde anne baba gelgel anane diyo bazende dilini yer gibi yapıyo ağzında çeviriyor beşikte yatarken tutunup kalkıyo ve anniiiiii diye bağrıyo çok sinirli ve çok yaramazzzz...

valla maşallah ne diyeyim ela da hiç bişey yok daha benim kızım niye böyle yaf:(
poposunun üstünde biraz yol katediyor o kadar:)başka da bişey yok karnının üstünde çırpınıyor sadece
bende yere battaniye attım onun üstünde hep ama inşallah beni şaşırtıverir birgün..

maaşallah bebişlerinize kızlar!!
benim Kutlu Çağ'ım henüz emeklemiyor:(( ee. biraz kilolu da kaydirigubbakcemile3karnının üstünde bırakılmaya bile çook kızıyordu. daha bir haftadır yerlerde yan yan kıvrılmaya ve karın üstü durulunca kızılacak birşey olmadığını anlamaya başladı:)
ben de yere pike ve büyük minderlerle oyuncaklarını yaymıştım bayadır. bişeylere çabalıyor işte yavrum.. ama tv'ye çok bakıyor. engel olamıyorum. gözü tv'de sürekli.

oğlum yada ismiyle seslendiğimizde bakıyor. mızmızken ennn nnee, keyifliyken bubb-ba bub-ba diye sesler çıkarıyor. deddd-dedd-dee yi de bayadır söylüyo.:)) ellerini de sürekli ver ver yapar gibi açıp kapıyor. bunu yemek yerken de çok sık yapıyor, acaba ne demek? :)) bizde ona öyle yapıyoruz gülüyor, şaşırıyor.
yatarken ayaklarını öyle vuruyor ki acıyacak diye biz endişeleniyoruz o devam..:))

yürüteçle evde fır dönüyor, yapmadığı yaramazlık yok:) birde yaramazlık yaptığında dili yandan hep dışarda ve seslendiğinde bildiği için yaramazlığını gülerek bağrıltılı sesler çıkararak maymunluk yapıyor üçkağıtçıgamyoncuiremsu
benim oğluşum çooooook sevimli bir haydut!:asigim:

Ulaş emeklemiyor,bende bunun için çaba sarfetmedim hiç,birden yüreyecek herhalde hınzır.Desteksiz oturabiliyor,hece hece sesler çıkarıyor,müziklere uuuuuuuu uuuuuu diye eşlik ediyor,onu güldürmem için gözlerimin içine bakıp,gülecek yer arıyor.Yemek yerken pufffffff pufffff diye oyun yapıyor ve her yer mama oluyor

Kizlar kayara artik yapilan espiriyi anliyor .Inanamdim .Bugun mercanla tom ve jerryi izliyorud.Bir sahnesinde fare dusuyor falan nasil kahkayla guluyor...Baska bi komik sahne yine guluyor.Cok sasirdim..Birde kelimelerin nalamini naliyor artik .Mercana bugun hayir diye bagiriyordum .Bi baktim kayra basini iki yana sallayip hayir diyor,Oyle komik ki hizli hizli salliyor.Evet dedigimiz zamnda asagi yukari.....Mercanin hic hosuna gitmedi.Sen bana hayir diyemezsin diye bi bagirdi.Ama bu bizim ufakligin dah cok hosuna gitti daha da hizli basini sallamaya ve gulmeye basladi.Artik duygulari cock cok iyi hissediyor..
Kendi kendine oturuyor.TUtunarak ayaga kalkiyor.Babsini gorunce taniyip baba diye bagiriyor...Daha anne dedigini duymadik :çok üzgünüm:

maşallah kayra'ya... büyüdüklrini gördükçe insan mutlu oluyor.ama ben hüzünleniyorum biraz da.bu halllerini çok özlicez.minnacık elleri bi bakcaz büyüyüvermiş.yaaa büyümesinlerrrr...

Kizlar kayara artik yapilan espiriyi anliyor .Inanamdim .Bugun mercanla tom ve jerryi izliyorud.Bir sahnesinde fare dusuyor falan nasil kahkayla guluyor...Baska bi komik sahne yine guluyor.Cok sasirdim..Birde kelimelerin nalamini naliyor artik .Mercana bugun hayir diye bagiriyordum .Bi baktim kayra basini iki yana sallayip hayir diyor,Oyle komik ki hizli hizli salliyor.Evet dedigimiz zamnda asagi yukari.....Mercanin hic hosuna gitmedi.Sen bana hayir diyemezsin diye bi bagirdi.Ama bu bizim ufakligin dah cok hosuna gitti daha da hizli basini sallamaya ve gulmeye basladi.Artik duygulari cock cok iyi hissediyor..
Kendi kendine oturuyor.TUtunarak ayaga kalkiyor.Babsini gorunce taniyip baba diye bagiriyor...Daha anne dedigini duymadik :çok üzgünüm:

maşallah kayra ya ne tatlı olmuş öyle..
anne de der yakında sen yanında olduğun için deme gereği duymaz:)
ela da hayır ı anlamaya başladı başını sallıyor ama eveti bilmiyor daha:)
gökcen bende özlüycem daha şimdiden kıyafetleri küçülünce içim burkuluyor.

elif maaşallah kayraya çok tatlı oluyor
aradada tv deki bazı reklamlara gülüyor bir yerlelr tutnup kalıyor arada düşüyor ama sinilenince kafasını sallıyor bir yere vurma peşinde

maşallah kayra'ya... büyüdüklrini gördükçe insan mutlu oluyor.ama ben hüzünleniyorum biraz da.bu halllerini çok özlicez.minnacık elleri bi bakcaz büyüyüvermiş.yaaa büyümesinlerrrr...

evet cnm bende oğluşumun büyümesini istemiyorum,şimdi öpüyorum,kokluyorum,kucağıma sığdırabiliyorum,sonraları belkide izin vermeyecek sürekli mıncıklamamayasakkelime

ela bugün poposunun üstünde baya bir ilerledi buna emeklemek denemez ama bizimki de böyle yol alıyor kabloların olduğu yere gitti ve onları çekiştirdi:)karnının üstünde fırıl fırıl dönüyor ama yol alamıyor:(
çok garip sesler heceler çıkarıyor durmadan konuşma halinde. bilinçsiz bir şekilde bııbba diyor ama ne dediğini bilmeden dediğini düşünüyorum.ağladığında annee gibi birşey diyor ama bu da bilinçli değildir bence..
yaklaşık bir aydır bay bay yapıyor gel gel yapıyor biz gel gel dediğimizde kollarını bize açarak hopluyor:)

benimki de hayır deyince kafasını iki yana sallıyor alkış yapıyor ve oyuncaklarını tanıyor getir deyince getiriyor alı veri de öğrendi :)

asya uzun zamandır anne baba mama meme diyor yalnız artık bilinçli olarak söylediğini düşünüyorum çünkü bana dönüp anne babasına dönüp baba diyor birde cilveli işveli söylüyorki sormayın.alkış yapıyor,öpücük atıyor,kızınca kaşlarını çatıyor, bay bay yapıyor, gel gel yapıyor hemde söylüyor.azcık bir şarkı söyle hemen oynamaya başlıyor.tv de hayvanlar görünce kahkahalara boğuluyor.birde bazı oyuncaklarına isim verdik hangisinin ismini söylersek ona bakıyor.dana kadar oldu hala emeklemiyor.bu arada bütün bebişlere maşallah.

Çınar anne, baba, dedeci, meme 'yi bilinçli olarak söylüyor. Ulaşamayacağı yerde ne varsa istediği parmağıyla işaret edip birşeyler söylüyor, en sevdiği bir bir yapmayı öğrendi babası gelince baba diyor birbir hareketi yapıp anne diyip birşeyler anlatıyor. Muhetemelen yemek kavgalarımızı şikayet ediyor. Televizyonda sarışın görünce ayyy diye bağırıp el çırpıyor.

demir bugün avuç içini ağzına götürüp (öpücük oluyor bu)bay bay yapmayı öğrendi bir de ayakların nerde deyince başlıyor çorapları çıkarmaya burnun nerde deyince de dudaklarını büzüp burnundan hızlı hızlı nefes alıyor bir de topu at deyince topu havalara atıp attt diye bağırıyor :)

Back