• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
mert resmen anneee diyo yaaa baabsı şaşırdı .) gece sesleniyo annnee diye :)) puf puf diye üflüyo memeye yada tükürür gibi yapıyo.emekleme yokda dönüyo yerinde yada sırt üstü yatarken yüzüstü dönüyo birden.elleriyle ayaklarından tutup sallanıyo :)karnının üstünde yüzer gibi hareket ediyo...

mercancım her çocuk bir olmazki tatlım kayrada zamanı gelince yapacak bunları dert etme

muhammed de birkaç gündür..olduğu yerde yatar vaziyetteykten dönüyor..emerken ayaklarını tutup sallıyor..annem yemek yedirirken hammm demeyi öğretmiş..benzerek heemmm filan diye uzatıyor..neşeliyken çığlıklar atıyor bağırıyor..artık yatmak istemiyor hemen olduğu yerden doğruluveriyor..ama destekle oturuyor..babasını takip ediyor...onunla oynamaya bayılıyor ve babasını görünce gülmeye başlıyor..babasının her zaman onunla oynadığını biliyor..babasının acelesi var ve onunla ilgilenmiyorsa suratı asılıyor sanki..beni görünce de yalancıktan öksürür gibi yapıyor..acıktığını anlıyorum..eline aldığı herşeyi ağzına götürüyor, elinden oyuncağı vs..alındığında inanılmaz bağırıyor, sinirleniyor..ağlıyor..

yasemincim Allah nazarlardan saklasın..mert'in gelişimi hızlı ilerliyor...maşallah...maşallah süphanallah...

gökçencim bizim oğlan da çok hareketli...kilo aldı mı kuzey..bizim ki geçen hafta 6900 dü..gelişimi zayıf dedi hemşire daha da götürmedim kontrole götürücem inş.işten izin alabilirsem..

gökçencim maşşallah kuzeye mert 8 kilo hala bu ay hastalıktan dişten kilo alamadı yavrum bide sadece geceleri az emiyo .((

merte maaşaalah yasemincim arda hece çıkartmıyor henüz ama bizdede hareket son safhada gökçen gibi bende altını değiştiremiyorum durmuyor bi dakka bizimkininde ellleri sürekli ayakta amacı ayağını ağzıan sokmak tükürüyor bağırıyor yerde debeleniyor

artık anakucağından da iniyor.zaptedemyorum ben bu çocuğu.anakucağından inip yuvarlana yuvarlana odadan çıkıyor.sürünüyor da zaten emeklemek üzere.

ulaş da çok hareketli. mayıs bebeklerinin özelliği galiba:))) ulaş henüz hece çıkaramıyor. ham yapmayı öğrettim kaşığa ya da yanağıma ham yapıyo memeye biberona kaşığa üflüyor puff diye. bazen tükürür gibi yapıyor. dikkat çekmek istediğinde yanaklarını şişirip üflüyor. iki haftadan fazladır emekliyor artık yüksek yerlere tırmanmaya çalışıyır. birkaç gündür kanepelerin kenarına tırmanıp tutunuyor. ama ne zamanki adım atmaya çalışıyor yerde. ben uzanınca üzerimden diğer tarafa geçiyor. ve bir dakika yerinde durmuyor.

eskiden kucaktan indiremezdik emeklese de rahatlasam diyordum şimdide yürüse demeye korkuyorum. :)))
maşallah bebişlerimize. sağlıkla büyütmeyi nasip etsin allah hepimize

Maşallah bebişlere nasıl büyüdü ufaklıklar hergün yeni bişeyler yapıyo artık takip bile edemiyorum
Ama ilgisizliğe hiç tahammülü yok sürekli ilgi ve muhabbet istiyo canım kızım anası gibi çenesi düşük olcak heralde

benimkide azar azar emekliyor. birde emekleme pozisyonundan oturma pozisyonuna geçmeyi öğrendi böcekk... görseniz şaşırırsınız ya. tutturamazsa kafa arkaya takk...

maşşallaahhhhhh mayıs bebişlerineee emeklemeye başlamışlar .)))) mert yerde yüzme hareketleri yapıyo karnının üstünde geri geri gisiyor yada etrafında dönüyo,oturmayada azar azar başladık

bunları okudukça duygulanıyorum kızlar ya. nasıl geçti zaman daha dün monütörlerden siyah beyaz gördüğümüz sıpalar nerdeyse ayaklanıp yürüyecekler. allahım hepimize yavrularımızın mutlu günlerini göstersin

Benim oğlumda henüz emeklemiyo ama sanırım daha emeklemenin mantığını çözemedi kaydirigubbakcemile3 oldukça hareketli, artık herkesi tanıyo, yabancıları da seçmeye başladı..Eve farklı biri gelince onu inceliyor hoşlanmamışsa ağlamaya başlıyor..Diş çıkarmasını bekliyoruz..Bu arada emziğini ağzına alınca pufluyor, tükürüyor, bir hafta kadar sürekli bağırarak sesler çıkararak oynuyordu ama şimdi sesi kısıldı artık kumruların cilveleşmesine benzer garip bi ses çıkarıyo:asigim: Gel diyene atılıyor ellerini tutmaya çalışıyor, su içerken sıkılınca ağzında suyu gargara yapmaya çalışıyor, kaşığı eline alıp ağzına götürüyor içinin boş olduğunu farkedince tekrar kaşığa bakıp yine ağzına götürüyor. Bilgisayarın başına oturunca önceden klavyeye pat pat vururdu şimdi klavyeyi kaldırıp yemek istiyor-tatlicadiarzu- Sürekli kucak istiyor ve kapıdan çıkan herkesin arkasından ağlıyor, dışarıda gezmeye bayılıyor özellikle anneannesiyle gezmeye çıktığında mutluluktan uçuyor. Büyük küçük herkesin saçını başını yoluyor, burnunu mıncıklıyor eliyle insanların yüzlerini sıktırıp tırmalıyor..Sıkıntıya gelemiyor ve sıkılınca çok agresifleşiyor..Sürekli sesleri dinliyor ve yanında konuşan biri olduğu sürece asla uyumuyor ve onu dinliyor.Karşıdan konuşan herkesin kendisiyle konuştuğunu sanıp cevap veriyor :)) Biraz biraz desteksiz oturtmayada başladık..Birde son birkaç gündür hoppala yapmaya başladık onuda çok seviyor..Ama bende bazen nazara gelmesinden çok korkuyorum üstüne hep okuyorum..Çünkü onu görmeye gelen herkes ilk başlarda "annesi çok iyi bakmış, iyi beslenmiş" diyordu, ikinci ayda sütüm azaldı ve oğlum ağustos ayında sadece 300 gr aldı..bazı insanlar kem gözlü olabiliyor.. o yüzden bebişlere sürekli okumakta fayda var..

benim kızımda emekleme belirtisi bile yok sadece destekli oturabiliyor destek olmazsa hopp yana devriliyor
sıkıldığı zaman dudaklarını öpücük şekline getirip pırt purt sesler çıkarıyor
gel diyen herkese atılıyor abisine ise bayılıyor ne yapsa gülüyor en sevdiği şey ise öpülmek kıpırdamadan duruyor
yalnızlığa hiç dayanamıyor,ağzında yemek varkende gargara yapmaya bayılıyor,yüzümüze cici yapıp mıncıklamayı çok seviyor bizd eonu bol bol mıncıklıyoruz

sanırım emekleme artık an meselesi....
360 derece dönüp her tarafa gidiyo ama çok az emekleme de var sanki...hayırlısı
annem diyo cumadan cumaya çocuklara izin verilirmiş diye günde günde inşalah...
bide oyuncaklara çok çabuk sıklıyo aldığımız yeni bir oyuncağı en fazla 3 gün oynuyo sonra yüzüne bile bakmıyo verdiğimiz zaman milenyum çocuğu bunlar vallahhh :)))))

kuzey poposunu kaldırıp kendini öne doğru atarak emekliyordu.artık el ve ayklarının üzerinde durup kalkıyor ve biraz ilerliyor.emkliyor yani.desteksiz oturuyor ama bi süre sonra yorulup devriliyor sağa sola. hep sıkılınca veya acıkınca annn nneee diyor.uzun zamandır kuzey deyince dönüp bakıyor.dönmeleri de uzun zamandır yapıyor zaten.

arda tam olarak emekliyor özellikle kumanda terlik ve kablo gördüğünde kimse onu durduramıyor gidiyor parkeleri yalıyor terlikleri yalıyor kabloları çekiştiriyor çok yaramaz bu çok.ama oturmayı çok sevmiyor

alperende gezmeye çok seviyo ama bide kalkabilse yada emekleyebilse kucakta durmuyo yürüteçle gelip mutfakta çekmeceleri çekiyo örtüleri çekiyo ya ben bu uslu olur demiştim ama abisinden fena çıktı:)))))))))

benim enesim de desteksiz oturuyor an nne, gel gel ,de de gibi sesler çıkarıyor bişey isteyipte alamayınca aglamaya başlıyor emeklemek için çabalıyor ama geri geri gidiyor ne bulsa hemen emmeye başlıyor

Back