• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
13 ..aylık kızım baya oldu iletişime geçeli bir yeri acıdımı getiriyor gösteriyor üf oldu diyor nereden oldu diye sorduğumdan da elimden tutup oraya götürüyor artık öğretecek hayvan sesi kalmadı basit bütün kelimeleri söylüyor çoğunu bilinçli diyor dayıdan tutda amcaya teyzeye kadar diyor...aslında dengeli bile hiç beslenmiyor hatta yemiyor ama şükür haretler iyi...

Son düzenleme:
bnm oğlum bugün tam dört ay altı günlük yere koyduğumda rahatlıkla sırtüstü pozisyondan yüzüstüne dönebiliyor,emekleme pozisyonu alıp kafayı iyice kaldırıp etrafı seyrediyor önüne oyuncak koyduğumda ona yetişebilsin diye kendini sürüklemeye çabalıyor bazen başarıyorda:)) oyuncak uzattığımda eline alıp inceliyor ve çoğunlukla ağzına götürüyor:))biberonunu kendi tutup içebiliyor..yatarken ellerinden tuttuğumda hemen ayağa kalkıp dimdik basabiliyor..şu anda kilosu 6800 boyuda 62 cm.uykusu geldimi yüzüme bakarak ınnneee diye ağlıyor yada acıktığında mammmmm diye arka arkaya tekrarlıyor ama bilinçlimi yapıyor bilemiyorum tabi daha küçük:)))kendi yatağıma yatırdığımda emekleme pozisyonuna geçip ilerliyor bir uçtan diğerine gidebiliyor örümceğe koydum geçen gün ve dimdik durabildi ama doktor henüz erken olduğunu sööledi ve bende hemen kaldırdım bir süreliğine yoksa onu gördükçe gözünü ayırmıyor binmek istiyor çok sevdi:)))babasının sesini duyduğunda uykuda bile olsa hemen gözlerini açıp gülmeye başlıyor çevresindekileri tanımaya başladı yabancı biri gelince onu baya bi inceliyor sonradan tepki vermeye başlıyor ama genelde olumlu tepki veriyor pek yabancı seçmeyecek sanırım:)))bebişimin bu özelliklerine bakarak gelişiminin nasıl olduğunu yazabilirmisiniz kuzenim bebeğimin yavaş geliştiğini sööledi bi doktora göster bence dedi sizcede bebeğim yavaşmı gelişiyor bana hiç ööle gelmioda acaba annesiyim diyemi birde siz fikrinizi yazın bakalım kızlar:))

kuzenıNE ''KISKANANLAR ÇATLASIN ''ŞARKISINI ARMAĞAN ET BENCE::))gelişimi bence süper.benim oğlumda dört aylıkken aynılarını yapıyordu.yedi ayllık emekledi ve tutunarak koltuklara bir iki adım atıyordu.

gelişim tablolarını incele canım ona göre yorum yapabilirisin vede ona göre kuzeninede gösterebilirsin....
bnm oğlum bugün tam dört ay altı günlük yere koyduğumda rahatlıkla sırtüstü pozisyondan yüzüstüne dönebiliyor,emekleme pozisyonu alıp kafayı iyice kaldırıp etrafı seyrediyor önüne oyuncak koyduğumda ona yetişebilsin diye kendini sürüklemeye çabalıyor bazen başarıyorda:)) oyuncak uzattığımda eline alıp inceliyor ve çoğunlukla ağzına götürüyor:))biberonunu kendi tutup içebiliyor..yatarken ellerinden tuttuğumda hemen ayağa kalkıp dimdik basabiliyor..şu anda kilosu 6800 boyuda 62 cm.uykusu geldimi yüzüme bakarak ınnneee diye ağlıyor yada acıktığında mammmmm diye arka arkaya tekrarlıyor ama bilinçlimi yapıyor bilemiyorum tabi daha küçük:)))kendi yatağıma yatırdığımda emekleme pozisyonuna geçip ilerliyor bir uçtan diğerine gidebiliyor örümceğe koydum geçen gün ve dimdik durabildi ama doktor henüz erken olduğunu sööledi ve bende hemen kaldırdım bir süreliğine yoksa onu gördükçe gözünü ayırmıyor binmek istiyor çok sevdi:)))babasının sesini duyduğunda uykuda bile olsa hemen gözlerini açıp gülmeye başlıyor çevresindekileri tanımaya başladı yabancı biri gelince onu baya bi inceliyor sonradan tepki vermeye başlıyor ama genelde olumlu tepki veriyor pek yabancı seçmeyecek sanırım:)))bebişimin bu özelliklerine bakarak gelişiminin nasıl olduğunu yazabilirmisiniz kuzenim bebeğimin yavaş geliştiğini sööledi bi doktora göster bence dedi sizcede bebeğim yavaşmı gelişiyor bana hiç ööle gelmioda acaba annesiyim diyemi birde siz fikrinizi yazın bakalım kızlar:))

cnm bence gayet iyi.kuzenin niye öyle demiş anlamadım.sen google a 5 ay gelişmi yaz incele istersen.

kızım haftaya 4 ayını bitirecek.oyuncaklarına uzanmaya çalışıyor. bazen kahkahayla gülüyor.odadan ayrılırken arkamdan bakıyor ve beni göremeyince bağırmaya başlıyor.ellerini tuttuğum anda hemen kafasını kaldırıyor.uyurken sağa sola dönüyor. yatarken uyumazken yüzüstü bile dönüyor bazen.koltuğa dik yatırınca paralel oluyor.işte aklıma gelenler bunlar. memeyi gördüğü anda heyecanlanıyor hemen ağzını açıyor.

benım kızım 8. Ayını yenı bııtrdı emeklıyor oturabılıyor bıyerlere tutunup kalkabılıyor vede sıralıyor haa bıde sık sık dÜŞÜp kafasını bıyerlere vuruyor. Çırkın ol dedıĞımde Çırkın oluyo.

kızlar benim bebişimdi 8 bucuk aylık emekliyor bir yere tutunup kalkabiliyor istediğini alamazsa aglıyor komiklik yapılınca kıkır kıkır guluyor en kotusu ise dısarıya giden birinin pesinden aglamaya basladı heleki bu giden babası ise birde dısarıya nerden cıkıldıgını ogrendi emekleyerek kapının onune gisip oturuyor ve disarı cıkarmama için bana bakıyor cok seker ya

Ecrin artık adını öğrendi adın ne dedikm i ecinnn diyor...babasını adıyla zaten çağırıyordu.. Ama artık babanın adı ne dedikmi de diyor...

benim oğluş bugün 2 ay 2 günlük dün aşılarımız oldu bu yüzden huysuzuz. Benim oğlum parmak emiyor ama işaret parmağını birde emrken cok cok ses çıkarıyor bayılıyorum o haline. kafasını rahatlıkla dik tutabiliyor yüzünü yoluyor, gülüyor, ses çıkarıyor. Sürekli ben ilgilendiğimden benim sesimi ve beni tanıyor

benim oğlum 3 aylık.o da elini toptan ağzına götürüp emiyo .maşallah sizin oğlunuz erken başlamış gelişim özelliklerine.benimki 2.5 aylıktan sonra gülmeye başladı.

benim oğlum çok hareketli bir bebek 2 aylıkken ileri geri çekebiliyordu vucüdunu 4 aylıkken sağa sola dönmeye başladı 6 aylıkken emekledi 6,5 aylık şimdi yürüteçle geziyor alkış yapıyor çak ve gel gel yapıyor baba bebe ve ne alakaysa habibe diyor:)her geçen gün daha bi tatlılaşıyor :emir_bebek:

benim oğlum 7 aylık.çok güleç bir bebek. kimseyi yabancılamıyor. 2 elinden tutuğumuuzda çok rahat yürüyor ve küçük topuna tekkme atııyor. 2 tane dişi çıktı. 4aylıkken fırrıl ffırıl dönüyordu. şimdi gel gel yapıyor tek geç yaptığı şey oturmak daha yeni oturmaya başladı. eee ne yapsın ayakta gezmek varken oturmak niye dimi

Back