• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Taylan güle güle bir ay önceden başlamıştı yapmaya,Cee diyince ya tülle ya bulabildiği yüzünü kapaya bileceği herhangi birşeyle yüzünü kapatıyor sonra açıp gülüyor,mama meme baba ege gel gel gel diyor Ege altımızda oyuran Taylan dan bir yaş büyük bebek özellikle cam açılınca aşağıya bakarak bunu yapıyor sonra yürüme çalışmaları yaparken tay tay gel gel diyor eğer oturuyorsa gel geli eliyle işarette eder alkış falan yapıyor kendi çapında dans edip şarkı söylüyor yürüteçteyse yakaladım dediğim an kahkalarla kaçmaya başlar topu at dersem daha önce ona göstermiştim elimin içine diye o atamıyor tam elime o açıdan koyuyor tutturmak için yaramazlık yaptımı çaktırmadan kaçıyor yürüme egzersizleri sırasında bizi doğru dış kapıya götürüyor yüzüstü yatarken oturabiliyor ama emeklemiyor yüz üstü yatarkende ayağa kalmak istiyor popo havada dizler havada öyle durabildiği kadar duruyor.Söylediğimiz kelimeleri iki etmeden tekrarlamaya çalışıyor kendi çapında aklıma gelenler bunlar şimdilik.Yanında ağlayan bir çocuk olursa oda ağlıyor hiç TV ye bakmıyor reklam falan umrunda değil.

Taylan güle güle bir ay önceden başlamıştı yapmaya,Cee diyince ya tülle ya bulabildiği yüzünü kapaya bileceği herhangi birşeyle yüzünü kapatıyor sonra açıp gülüyor,mama meme baba ege gel gel gel diyor Ege altımızda oyuran Taylan dan bir yaş büyük bebek özellikle cam açılınca aşağıya bakarak bunu yapıyor sonra yürüme çalışmaları yaparken tay tay gel gel diyor eğer oturuyorsa gel geli eliyle işarette eder alkış falan yapıyor kendi çapında dans edip şarkı söylüyor yürüteçteyse yakaladım dediğim an kahkalarla kaçmaya başlar topu at dersem daha önce ona göstermiştim elimin içine diye o atamıyor tam elime o açıdan koyuyor tutturmak için yaramazlık yaptımı çaktırmadan kaçıyor yürüme egzersizleri sırasında bizi doğru dış kapıya götürüyor yüzüstü yatarken oturabiliyor ama emeklemiyor yüz üstü yatarkende ayağa kalmak istiyor popo havada dizler havada öyle durabildiği kadar duruyor.Söylediğimiz kelimeleri iki etmeden tekrarlamaya çalışıyor kendi çapında aklıma gelenler bunlar şimdilik.Yanında ağlayan bir çocuk olursa oda ağlıyor hiç TV ye bakmıyor reklam falan umrunda değil.

Aferin teyzesinin kuzusuna. Aman TV'ye bakmasın zaten..Canım benim yavaş yavaş iç güdüsel empati kurmaya başlamış. Demek ki duygusal zekası süper olacak Taylan'ımızın annesi :) ne mutlu maşallah:nazar:

Öncelikle merhaba....
Benim bugün itibariyle 58 günlük olan bir kızım var.31 aralık günü 4.200gr ağılığındaydı.boyunu sormayı unutmuşum :) sürekli ağlıyo.ayaklarımda sallayıp uyutuyorum. kısa süre önce dış kulak iltihabı oldu ve çok ağrısı vardı uyumayınca mecbur oldum sallamaya.şimdi ise sanki huyu değişti.hiç durmuyo uyanıkken ağlıyo uyurken sallanmak iistiyo.artık psikolojim bozuldu.hiç bişi yapamaz oldum.gecede uyumuyo sizlerin yazılarınızı okurken şaşırdım ve imrendim doğrusu.bana neler önerirsiniz.bu arada ilk bebeğim belki ondan bocalıyorum... önerilerinizi bekliyorum

Ben bu bebeklere şaşırıyorum ya dün biraz sınırları zorladım demirin 3 tane topu var sarı-turuncu ve yeşil sırasıyla topları ona tanıttım hani sarı top nerde işte burdaaaaaa diye bugün tek tek soruyorum hepsini alıp bana getiriyor hiç şaşırmadan hem de bi de televizyonu aç deyince kumandayı arayıp buluyor ve tv ye tutuyor açılmayınca da sinirlenip ağlıyor tabi orası ayrı:)

Ben bu bebeklere şaşırıyorum ya dün biraz sınırları zorladım demirin 3 tane topu var sarı-turuncu ve yeşil sırasıyla topları ona tanıttım hani sarı top nerde işte burdaaaaaa diye bugün tek tek soruyorum hepsini alıp bana getiriyor hiç şaşırmadan hem de bi de televizyonu aç deyince kumandayı arayıp buluyor ve tv ye tutuyor açılmayınca da sinirlenip ağlıyor tabi orası ayrı:)
Bende çok şaşırıyorum o kadar ayrıntıya girmekte istemiyorum sonuçta insanlar abarttığımı düşünürler ve doğru söylemediğimi zannedeler diye.

toprak lambayı ufoyu arıyı resimlerdem kuzenini dedesini anne ve babasını tanıyor bazen bir nesneyi bir kez söylediğimde hemen öğreniyor bazende çok uğraştırıyor legoyla oynuyor bana tek tek veriyor birleştiriyorum sonra kendisi alıp onları tek tek ayırıyor alo deyince telefonu alıyor

Öncelikle merhaba....
Benim bugün itibariyle 58 günlük olan bir kızım var.31 aralık günü 4.200gr ağılığındaydı.boyunu sormayı unutmuşum :) sürekli ağlıyo.ayaklarımda sallayıp uyutuyorum. kısa süre önce dış kulak iltihabı oldu ve çok ağrısı vardı uyumayınca mecbur oldum sallamaya.şimdi ise sanki huyu değişti.hiç durmuyo uyanıkken ağlıyo uyurken sallanmak iistiyo.artık psikolojim bozuldu.hiç bişi yapamaz oldum.gecede uyumuyo sizlerin yazılarınızı okurken şaşırdım ve imrendim doğrusu.bana neler önerirsiniz.bu arada ilk bebeğim belki ondan bocalıyorum... önerilerinizi bekliyorum

canım benim bebeğin daha çok küçük
ne huylar edinecek ne huylar değişecek daha
hepimiz geçtik o evreden merak etme
en azından ben geçtim yani
ipek sadece uyudugu ve emdiği zaman ağlamıyordu
değişti ama 3,5 4 aylıkken falan

Teşekkür ederim azda olsa rahatladım.İnşaallah Gülceninde 3.5 aylık olunca bu sorunu çözülür.Gerçi her bebek bir olmaz ama.Ben kolik olmasından korkuyorum.:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ben maalesef oğluma birşey öğretemiyorum
çünkü uzun süre oturtup dikkatini çekemiyorum
en fazla 5. dakikada bir tarafımı tutup kalkıyor yürümek istiyor
yürümezsek çığlığı basıyor
yürümeyi aradan çıkarttıktan sonra başlayacağız sanırım
uzun zamandır tüm oyuncaklar onun için diş kaşıma aracı
tek bildiği alo diyince telefonu arıyor eline verince kulağına götürüryor, baba nerede diyince kapıya bakıyor, birde fıstık nerede diyince kafase bakıyor fıstık bizim kuşumuz bu arada:)
haa birde meme vereyim mi sana diyince çok mutlu oluyor
hepsi bu kadar:)

15 gündür yürümeye başladık artık baya iyi yürüyor. tutunmadan nerdeyse tüm evi dolanıyor. artık oyuncakları ile pek ilgilenmiyor tüm derdi yürümek sırasıyla odaları dolaşmak çekmeceleri açmaya çalışmak kabloları çekmek.
bilinçli olarak baba diyor.
telefonu eline alınca dede diyor dedyi arayıp konuşuyoruz
bir ihtiyacı olursa anne diyor
çiçek domates kelebek top boncuk bunlar nerede dersem gösteriyor
topu at bana diyince atıyor ve att diyor
acıkınca mama
uykusu gelince emm diyor(emziği sadece uyurken veriyorumda)
kitaplarının sayfalarını çevirip resimlere bakmaya bayılıyor
yerde oturuken benim arkama saklanıyor nerde benim kızım deyince önüme doğru yürüyüp gülüyor

biz daha işin çok başındayız 3 aylığız çünkü. ama bizim de başarabildiğimz çok güzel şeyler var. en önemlisi (bence tabi) anneyi görünce gülüyoruz. babay da gülüyoruz. bizi seven tanıdık herkese gülüyoruz.yabancı yüzleri önce çatık kaşlarla inceleyip beğenirsek onlara da gülüyoruz. oyuncakları (nesneleri ) takip eidyoruz gözlerimizle.sesin geldiği yönü bulmaya çalışıyoruz
sadece biraz tembeliz sesin geldiği yöne başımızı döndüğrmekten önce gözlerimizi son haddine kadar döndürüyoruz:)

artık ayağa kalkmaya başladı.yatağnda ayağa kalkıp etrafa bakıyor.koltuklara tutunup kalkıyor.nerdeyse 3-3,5 aydır emekliyor.ann nii,,mammma gibi şeyler söylüyor.çok hareketli hiç durmuyor ve herşeyi almak istiyor..

ALLAHım şifa versin inşallah ne kadar zordur bilirim bende neler yaşadım 40günlüktü bebeğim ameliyat oldu çok şükür şimdi iyi ALLAH ım yavrularımızı bize bağışlasın

koltuğa tutunup ayağa kalkıyordu şimdi yan yan ilerliyor tutunarak.yürüteçte de durmuyor artık. aşağı iniveriyor.sarkıyor ve ellerini yere koyuyor sonra ayklarını çekip yürüteci itiyor hoop yerde.. ayy valla bu çocuk nasıl kilo alıyor anlamıyor. hareketli olmasa poosu kalkmazdı heralde yerinden... :)))

istediği zaman yürüteçten inip istediği zaman çıkıyor.. basamak yapacağı bişeyler bulup üstüne basıp koltuğa tırmanıyor. mama sndalyesinde kemerinden kurtulup ayağa kalkıyor. acayip hareketli olmasına rağmen sadece koltuğa tutunarak yürüyor ama emekleme süper hızlı.topu al dediğimde alıp ver dediğimde vriyor. sakladığım oyuncağı buluyor. koltuğun altına düşen oyuncağını elini sokup alıyor.ce e oyununu oynuyoruz. kare ve yuvarlak parçaları kutunu kare ve yuvarlak bölümüne atabiliyor. anne,baba,dede, gel gel(del del),mama,buu(su) gibi kelimeleri söylüyor.el sallıyor,gel gel yapıyor. birleştirilmiş logoları ayırabiliyor ve tekrar takmaya çalışıyor ama onu henüz yapamadı. işte böyle...

merhaba maşallah deyim bebeğinin gelişimi çok iyi.Bu kare yuvarlak kutu ne zaman almalıyım bebeyşm 8 ay2 günlük.Ve nekdar zaman içeresinde öğrenmelidir.Başka ne aktivetiler yaptırmalıyım.
Şimdilik mama(yemek) buuu(su) dede baaa(baba) diyor.Alkış için bulgarca bir şarkı söylüyorum hemen alkış yapmaya başlıyor.Ceee kitabımız var kendisi sayfıları açıyor kapatıyor ve çeviriyor.Sakladığım nesneyi buluyor.Canı isteyince kendisi cee oyunu oynamıya başlıyor.Biberondan bardaktan kendisi içiyor.Bişeye tutunup kendisi ayağa kalkıyor ama yatar pozisiyondan oturma pozisiyondan bişeye tutmadan henüz kalkamıyor.Arkaya doğuru emekliyor ama öne doğuru ancak sürünürek gidiyor.Ayaktan koltuğun bir köçeden diyer köşeye kadar gidiyor.Komanda alınca tv bakıyor açılmasın bekliyor.Musluğu açıyor kapatıyor.Küçük ekmek ufaklıkları alabiliyor baş ve işaret parmakla ip tutabiliyor.
( aylık bebek daha neler yapılması gerekiyor acaba. Mesela merhaba deyince elini uzatıyor.Ama bay bay yapmıyor.

bilmiyorum her bebeğin gelişimi farklı ama senin bebeğinde gayet başarılı.
oğlum bu aralar telefona takmış durumda. oyuncak telefonunu alıp kulağına götürüyor e adoo(alo) diyor. del del deyde(teyze gel) gibi şeyler söylüyor.kızdığım zaman beni babasına şikayet ediyor böcek.işaret parmağıyla avucuna vurarak hıııı diyor. eni bir bir söylicem dedimde de aynı hareketi yapıyor.
koltuğa çıkıp iniyor.elimizden tutup yürüyor ama elimizde bırakınca korkuyor ve yürümeye cesaret edemiyor ve hemen emekleme pozisyonuna geçiveriyor...

Benim oğlum 9 aylıkken alkış dediğimizde elinde oyuncakalrı vs varsa bırakıp alkış tutuyordu.Şimdi 11,5 aylık.11 aylıktan beri herşeyi taklit ediyor.Kediye ne diyorsun deyince "pisst" diyor.Yada horoz ne yapıyo diyince "üüü üü" yapmaya çalışıyor.Gözünü ayağını gösteriyor sorunca.Öpücük at diyince öpücük atıyor.Bir çok kelimeyi çıkarıyor.Gitgide dahada sevimli oldu.

Back