• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
şimdilerde 11 aylığızz ve 9.ayın sonundanm beri yürüyordu.şimdilerde artık dahada çok iyi oldu yürümesi koşmaya başladı...şimdilerde aloya ayoo diyor kendince çoğu şeye ad takmış onları söylüyor çoğu hayvanı biliyor sesini çıkarıyor aslana kadar...parmaklarını sayıyor bir diyor zaten dedeyi babayıı anneyi ananneyi suyu dada dah attı attta ee ee nene nennii mamasını biliyordu söylüyordu ve ağzını burnunu saçlarını gözlerini başını kulağının yerlerini uzun zmandır biliyor ve bir bebeğe mama yedirebiliyor haaaappp yada haaam de der kendiside bebeğe .babanneyi söylemeye çalışıyor kareleri üçgenleri atmaya çalışıyor kutusuna içiçe kuyabiliyor kule yapılanları bazen üzerinde koyuyor ama hem yıkıyor...

Son düzenleme:
benim oğlum 6,5-7 aydan beri ayakta durabiliyor ama henüz yürüyemiyor. 5-6 aylıktan beri emekliyor. şuan bu işte yeterince usta ama o koşmak istiyor. parça halinde peynir zeytin ekmek verince kendi başına yiyebiliyor, "bana ver" deyince elindekini uzatıyor. anne dede annane hadi kelimelerini gayet net söylüyor. " baba nerde" deyince "ditti" diyor. oyuncağını bulunduğu yerden aşağı atınca "ditti" deyip ardından bakıyor ve sonra "del" diyor. yere bırakınca 1 sn oturup elindeki ile ilgilenmiyor etrafta karıştırılacak keşfedilecek şeyler arıyor. hedef belirleyip oraya gidip tutunup ayağa kalkıyor. su için seçtiği bir kelime yok ama istediği belli oluyor. hayvanları da tanımaya başladı. pisi pisi deyince yere bakıyor. artık köpekleri de tanıyor. görünce hemen gülüyor. kendisine birisi gülümsediğinde o daha da sıcak karşılık veriyor. kendisini sevdirmeyi biliyor :) musluğu lamba anahtarını açıp kapatabiliyor. ce oynarken kendi yüzünü kapatıyor. saklanınca beni aramaya geliyor. aynayla çok eğleniyor. üzerindeki birşeyi, örn, ördek figürünü aynadan farkedince eğilip önüne bakıyor. "hoşgeldin" deyince elini uzatıyor. "bay bay" da yapabiliyor, bazan canı istemediği oluyor tabi. elini ağzına vurarak yankılı sesler çıkarıyor. bezini değiştirirken lavobaya gittiğimizde "çiş" deyince %90 yapıyor. kendisi de çiş demeye çalışıyor. bide pisi demeye uğraşıyor :) yastığın altına sakladığım bişeyi bulabiliyor.

Son düzenleme:
benim kizim haftaya 3.ayini bitirecek.simdilerde elleriyle oynuyor,eline birsey verince onu tutmaya ve agzina götürmeye calisiyor.sesli gülüyor,ayaginin üzerine basabiliyor ve oturabiliyor.biraz hizli gelisiyor masallah.

ela ayağa kendi kalkabiliyor duruyor epeyce..3 4 adım atıyor pıt yere düşüyor...emeklemek kolayına gidiyor şimdilik bakalım...
cee yapıyor..alkış yapıyor bay bay gelgel yapıyor..öpücük atıyor..
anne dede baba meme mama cee cıss kedi gördüğünde ya da resmini gördüğün miyavlıyor..köpeklerine mom mom diyor..bebeğini ayağında eee yapıyor..plastik çatalına verdiğim lokmalarını ağzına götürüp kendi yiyor..suya brrr yapıyor..
ya ben yürümesine taktım ne zaman yürücek bu kız??:(((

ela ayağa kendi kalkabiliyor duruyor epeyce..3 4 adım atıyor pıt yere düşüyor...emeklemek kolayına gidiyor şimdilik bakalım...
cee yapıyor..alkış yapıyor bay bay gelgel yapıyor..öpücük atıyor..
anne dede baba meme mama cee cıss kedi gördüğünde ya da resmini gördüğün miyavlıyor..köpeklerine mom mom diyor..bebeğini ayağında eee yapıyor..plastik çatalına verdiğim lokmalarını ağzına götürüp kendi yiyor..suya brrr yapıyor..
ya ben yürümesine taktım ne zaman yürücek bu kız??:(((

yurur daha zamani var.canim caal nezamn kullanmaya basladiniz.benim ogulum 9 aylik kisik agzini goturebiliyor tabiki ter catal da kullanmaya baslayabilirmiyiz acabaCADIARZUCADIARZU

artik ok hizli emekliyor.Bir yere tutunup kalkiyor sonra tekrar yere oturur.OTU POZISYONDAM EMEKLEME VE TERSINI YAPABILIR.Ceeee oyunu oynar,bay bay yapiyor,gel gel yapiyor ve soyluyor.kopek gorunce ououo diyor.arabalara bruubruu diyor ve oyuncaklarla ounarken araba gibi itiyor ve bruubruu diyor.dede,baba(babanne) tat(babasi) day(dayisi) mama(emzik)papa(yemek yerken sute),alkis yapiyor.merhaba degince tokalisiyor.yurutece binmek iztemez tutunup onu itiyor ve bribrim diyor.top, arab, cicek. at, kopek, kedi, civciv, dahada cok seyleri tiniyor sordugumuzda parmakla gosteriyor.dugmeli oyuncaklardan cok hoslaniyor dugmeleri basarak ses isik kikmalarina bagilir,birbirine giren kupler ancak iki tane yapabilt,yust yuste bazen iki tane yapiyor ama hala pek yapamiyor,anne nerde sordugumuzda bana bakiyor ama hala anne demiyor.bazen ihtiyaci olunca anneye benzeyen birsey diyor ama belkide yanlis da duyuyorumalkisalkisalkisaslinda dahada cok sey yapiyor ama aklimA GELMIYOR SIMDI.aslinda bu aylada o kadar cabuk gelisiyorla farkinda degiliz bile,

yurur daha zamani var.canim caal nezamn kullanmaya basladiniz.benim ogulum 9 aylik kisik agzini goturebiliyor tabiki ter catal da kullanmaya baslayabilirmiyiz acabaCADIARZUCADIARZU

canım plastik zarar vermeyecek çatallar var bilirsin...biizmki kendi yemeye kalkışıyor çok büyükya hanfendi:)bende böyle bir çözüm buldum çatala batırıp eline veriyorum o da ağzına götürüyor:)alışsın biraz biraz istiyorum en azından çatalla yenecek şeyleri yaşından sonra başarsın diye...
sende dene hoşuna gider eminim:)
maşallah senin kuzuya da pek becerikliymiş..buraya yazarken insanın aklına gelmiyor ama o kadar çabuk öğreniyorlarki dediğin gibi....a.s.:nazar::enbuyukkk::asigim:

canım plastik zarar vermeyecek çatallar var bilirsin...biizmki kendi yemeye kalkışıyor çok büyükya hanfendi:)bende böyle bir çözüm buldum çatala batırıp eline veriyorum o da ağzına götürüyor:)alışsın biraz biraz istiyorum en azından çatalla yenecek şeyleri yaşından sonra başarsın diye...
sende dene hoşuna gider eminim:)
maşallah senin kuzuya da pek becerikliymiş..buraya yazarken insanın aklına gelmiyor ama o kadar çabuk öğreniyorlarki dediğin gibi....a.s.:nazar::enbuyukkk::asigim:

tesekku ederim canim.Ben de plastik catal aliyiminsallah begenir.
yeni orendikleri hep yazmamiz gerekirse herhalde hep bu sayfada olmamiz gerekiyordu.kaydirigubbakcemile2

oğlum artık yürüyor. 2 hafta oldu yürümeye başlayalı. yani 1 yaşına girmeden yürümüş oldu.artık koltuklara da tırmanıyor. rahatlıkla iniyor. artık çoğu şeyi anlıyor. bişeyi yerine koy dediğim zaman yapıyor. suluğunun kapağını açıp suyu içtikten sonra tekrar kapatıyor.yere dğtüğünde soruyorum nereye düştün diye,gösteriyor.

buda yeni gelişimimiz......12 aylık....[COLOR="DarkOrange"daha yeni 12.aya girdik 10 gün felan oluyor....12.ayda yapması gereken şeyleri ecrin 3 aydır beri zaten yapıyor hatta 16. ve 14.aylarada yapabilmesi gereken bazı şeyleri bile....oldukça iyiyiz .....dr.muzdaçok beğendi oldukça iyi dedi hiç şikayetetmeyin çok maşallah iyi bebeğiniz dedi...çeevremdende bu tepkileri alıyorum ...
şu aralar konuşmalar arttı artık kendi hopladımı hoppa diye bağııroyr ve el sallarken bay bay diyor...hemen hemen zaten bütün hayvanalrı tanıyıp seslerini çıkarıyor aslan horoz at vs....artık kare ve üçgenleri ıkına ıkına atıyor bir arada ecrin dedikmi ecrii diye bğaırıyordu unuttu ama demiyor artık...amcayada adaaa diyor...çişini kkasını diyor ama hala bezine yapıyor....

Son düzenleme:
buda yeni gelişimimiz......12 aylık....[COLOR="DarkOrange"daha yeni 12.aya girdik 10 gün felan oluyor....12.ayda yapması gereken şeyleri ecrin 3 aydır beri zaten yapıyor hatta 16. ve 14.aylarada yapabilmesi gereken bazı şeyleri bile....oldukça iyiyiz .....dr.muzdaçok beğendi oldukça iyi dedi hiç şikayetetmeyin çok maşallah iyi bebeğiniz dedi...çeevremdende bu tepkileri alıyorum ...
şu aralar konuşmalar arttı artık kendi hopladımı hoppa diye bağııroyr ve el sallarken bay bay diyor...hemen hemen zaten bütün hayvanalrı tanıyıp seslerini çıkarıyor aslan horoz at vs....artık kare ve üçgenleri ıkına ıkına atıyor bir arada ecrin dedikmi ecrii diye bğaırıyordu unuttu ama demiyor artık...amcayada adaaa diyor...çişini kkasını diyor ama hala bezine yapıyor.... aşağıdaki 11 aylık gelişimimizdi...
[quote="karamsar, post: 6878690"]şimdilerde 11 aylığızz ve 9.ayın sonundanm beri yürüyordu.şimdilerde artık dahada çok iyi oldu yürümesi koşmaya başladı...şimdilerde aloya ayoo diyor kendince çoğu şeye ad takmış onları söylüyor çoğu hayvanı biliyor sesini çıkarıyor aslana kadar...parmaklarını sayıyor bir diyor zaten dedeyi babayıı anneyi ananneyi suyu dada dah attı attta ee ee nene nennii mamasını biliyordu söylüyordu ve ağzını burnunu saçlarını gözlerini başını kulağının yerlerini uzun zmandır biliyor ve bir bebeğe mama yedirebiliyor haaaappp yada haaam de der kendiside bebeğe .babanneyi söylemeye çalışıyor kareleri üçgenleri atmaya çalışıyor kutusuna içiçe kuyabiliyor kule yapılanları bazen üzerinde koyuyor ama hem yıkıyor...[/QUOTE]

Oğlum 13 aylık bir çok kelimeyi söyleyebiliyor.Hayvanları gösterince çıkardıkları sesleri çıkarıyor.Öğrettiğimiz şeyleri taklit ediyor bunu 11 aylıktan itibarende yapıyordu ama şu sıralar dahada geliştirdi kendini,mesela nasıl gülünür nasıl ağlanır baba nasıl horlar vs gibi şeyleri taklit ediyor.Kaka ve çişini biliyor,geçenlerde tuvalete yaptırdım kakasını.Kaka varmı dediğimde ıkınmaya başlıyor.Vücudundaki uzuvlarını tanıyor.Eline yuvarlak bişi geçirince araba kullanmaya çalışıyor,vapur uçak araba nasıl gider diyince aynen öğrettiğimiz gibi uçuyor fln.Çocukla ilgilendikçe çok şey öğreniyorlar.Sanırım oturup biraz verimli zaman geçirmek gerekli.Maşallah herşeyi küçücük halleriyle anlıyorlar.

Son düzenleme:
benim kizim artik yavas yavas sürünüyor cok hareketli..bir sey istedigini ona uzanarak belli ediyor kasigi uzatinca hemen agzini aciyor,genelde aglarken anneeeee diyor..beni veya babasini görünce kollarini beni al der gibi aciyor..yürüteci hafif ittiriyor masallaaahh ama bu aralar dis cikariyor huysuz biraz ..

arkadaşlar sizlerle okuduğum bir kitaptan öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum
bebekler doğduğu andan itibaren her dediğimizi anlarlarmış fakat konuşmayı ve kendilerini ifade edemediklerinden bunu biz anlamıyoruz.
0-6 yaş arası bir çocuğun beyni bizimkinden 3kat daha fazla çalışırmış.
ilk 0-3 yaş arası beyin gelişimi (beyin 8 bölümden oluşur) ağılıklı, ikinci 3-6 yaş arası ise ahlaki karakter gelişimi tamamlanırmış yani 7 çok geç
beyin bölümlerini öğrendiğimizde ve bebeklerimizi iyi gözlemlediğimizde onların neleri daha iyi yapabileceklerini bilir ve mesleki seçilerini daha iyi yaplarını sağlayabiliriz.
bebeğimizle nekarar kaliteli zaman geçirirsek okadar iyi
bu konuyla ilgili internet arama yaparsanız ne tarz oyunlarla bunu yapabileceğinizi bulabilirsiniz.
elimizde tertemiz bembeyaz bir defter var ve biz içine nekadar güzel şeyler yazarsak okuduğumuzda okadar içimiz açılır bu zamanda iyi bir çocuk yetiştirmekten daha önemli ne olabilir.
iyi yetiştirilmiş her çocuk vatanına, milletine, inancına ve tüm dünyaya nekadar hayırlı olur bir düşünsenize..:hooray:
bize çok iş düşüyor hanımlar ben elimden geldiği kadar iyi yetiştirmeye çalışıyorum sağolsun eşimde çok destekleyicidir anne ve baba birlikte olmalı bence
elimizdeki pırlantaların kıymetini iyi bilmeliyiz
hepinizin bebişleri hayılırlı olsun arkadaşlar
öpüyorum opuyorumnanaktan

benim oğlum sekiz ay yedi günlük,emekliyor,birşeye tutunup kallabiliyor,koltuka tutunarak yürüyor.desteksiz oturmayla ilgili bir moroblem vardı,üç gündür desteksiz oturuyor,ama çabuk sıkılıyor.hemen emekleyim bir yer bulunca kalkmak ve karıştırmak istiyor heryeri::)).pek fazla konuşmuyor genelde bağırmalar,tükürük çıkarmalarvar,sanki bu sabah anne dedi gibi geldi.dede,gel gibi şeyler de söylüyor,ama çok nadir..

kedi köpek kuş balık bunları öğrendi.göster deyince gösteriyor. bazı eşyaların seslerini taklit ediyor. mesela elektrikli süpürgeyi göründe ses çıkarıyor'' vuuuu'' diye.oyuncak fazla oynamıyor. evdeki elektronik eşyalara meraklı. özellikle bilgisayar ve telefon. kendi kendine kaşıkla bişeyler yemeye başladı tabi döke saça.ama olsun öğrensinde.artık koşmaya başladı. çekmeceleri basamak yapıp komidinlerin tepesine çıkıyor. yaramazlık had safhada yani. çoğu şeyi de işaretlerle gösterip anlatıyor.elimizden tutup götürüyor bizi almak istediği şeyin yanına. işte böyle...

kızım hafta sonu yedi aylık olacak, sanırım emeklemek üzere, dizleriyle lleri üzerinde durup, ileri geri sallıyor kendini, ellerini çok güzel kullanıyor, oyuncaklarını bir elinden ötekine çok rahat geçiriyor, uzaktaki oyuncağına uzanıp çok uzak değilse kendine çekebiliyor, anne ve anneanne demeye uğraşıyor, müziğe elleri kollarıyla tempo tutuyor, babsını yada beni görünce elleriyle ayklarını vurarak sevincini belli edyor, 3 gün önce babamız koltukta o yerde oturuyordu, babsı gel kızım bana dedi, önce yüzükoyun döndü, hemen sırtüstü döndü,babasına yakınlaştı, babasına elini uzattı.hihoyyyt

kızım tuana ağırkaya şuanda bir buçuk aylık sesleri yeni yeni algılıyor bazen yüzüme gülücük atıyor bazen ben yanından gidince aglıyo bazı günler cook rahat uyuyo bazı günlerde illa kucagımda uyuyacak.kucagıma alıp onu gezdirmeme bayılıyor.gelişimi normal herşey yolunda cook şükür rabbime ONU COOOOOK AMA COOOK SEVıYORUM. :)

benim oğlum 11,5 aylık
ağlarken annee diyor,amziğini isteyince memmee diyor,emeklemedi ama bugünlerde dört ayağının üstünde ve gitmeye çalışıyor
elinden tutunca süper hızlı gidiyor ama,hatta tek elimle yürümeye başladı,kendi tutunup kalkıyor ve iyi sıralıyor,hızlıca geliyor emeceği zaman
at sesi duyunca aynısını çıkarıyor,gel gel diyor,

Back