• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Canim onu da denedim ama tutup tutup jkaldiriyo ya da altina giriyor...Birde yataginin kenarinda ki kirumalarin altindan ya kolunu yha bacagini cikariyor sonra donunce de cani yaniyor...Bazen bir yerini kiracak diye korkuyorum

kızlar biz 5aylık olcaz daha dönme falan yok:( iyimi kötümü bilmiyorum ama genel hareketleri ii baya anlıyorum dilini beşikte beni görünce hemen hareketleniyo kucağıma alayım diye abisi için deli oluyo bi kikirdiyo ona anlatamam gözü onda şuan tek derdi dişleri çok hrçın herşeyi ağnına sokuyo uykusu yok doğru düzgün bi çıksalarda rahatlasa daha erken ama..

Bizde 4 ay 3 haftalık olduk ama henüz dönmüyoruz daha. Sürekli gezmek istiyor yatmayı hiç sevmiyor. Bizimkide özellikle sabak uyandığında beşiğinin yanında beni görünce çok mutlu oluyor. Al diye hareketleniyor hemen.

elifciğim aynı dertten muzdaribiz canım benimki de dönüp duruyo dönemeyince ağlıyor. mecburen bende yardım rdiyorum çeviriyorum oluyor. ama uzun aralıklarla yaptığı için beni çok yormuyor

2 gündür Ecrin babababa dio sadece ben öyle anlıyorum sandım ama annem teyzesi onlar da duydu içim çok tuhaf oluyo Ecrin baba derken bilinçli değil ama yinede çok güzel

cuma akşamı şok edici bi durumla karşı karşıya kaldım kızlar...
hafta sonu için arkadaşlara kalmaya gidecektik neyse oğluşumun üstünü değiştiriyordum altını almaya çalışıyorsum yeni bezi koydum burak sürekli dönmeye çalışıyodu ben düzeltiyorum o yine fırt dönüyo bezi kaç kere yerleştirmeye çalıştım haliyle o dönerken kayıyo yapıştıramıyorum bir türlü 2-3 defa yapınca kızdım..
aaa oğlum yeter ama dedim dönüp durma dedim sesimi biraz yükseltip anam birde ne göreyim benimki bi yüzüme baktıda dudağını büzdü bir ağlamaya başladı şaştım kaldım hemde gücenerek hemen kucağıma aldım ölece kıyamam gözümün içine bakıp bakıp ığğhh ığğhh diye diye içini çeke çeke bi ağladı dayanamadım tabi bende ağladım hemde çok şaşırdım
eşimde diyo ee gülüşümüzü nası anlıyosa bağırışımızıda anlayacak artık diyo sonra dönüp oğluna
bak oğlum gördün artık tarafını seç ona göre diyo gıcııkk

sabah bi tarafından ben bi tarafından babası yanaklarından öpmeye başladık başladı ağlamaya. sevinip mutlu olacağını düşünmüştük. ama nasıl ağlıyor. yattığı yerde yüz üstü birşeyle uğraşmayınca pek durmaz. hemen döner. geri geri gitmeye başladı bile. yattığı yerde 360 derece dönebiliyor. ellerinden tutarsam ayaklarının ucuna kadar kalkıyor. homurdanıyor :) hakeretleri çok iyi dedi doktor.
her bebeğin gelişimi farklıdır mutlaka. bakıyorum da herkes hareketlenmiş. bizede yerimizde durmak yok artık.

Kesin ve kesin kızım artık BABA dio :nazar: çok belli bi şekilde arada Dede de dio canım benim bide söyleyince mutlumu oluyo ne baba dedikten sonra gülüo eşim duymamıştı söyledim sana öle gelio demişti geçen duydu canım dio bidaha de bidaha :)) Ecrin baba dediğinde eşimin yüzündeki ifade tarifsizdi hiç unutamıcam

kuzey sırt üstü yatarken yüzüstü ve yüzüstü atarken de sırt üstü dönüyor.yatağında dört dönüyor.oyuncaklarıyla ounuyor.emekleme hareketleri de var.poposunu kaldırıp bacaklarını karnına çekip kendini ileri atıyor.henüz oturamıyor... kim görse bu çocuk anne diyor diye şaşırıyorla ama henüz konuşması için çok erken.ben benzettiklrini düşünüyorum.

Kizlar icinizde hepiniz bebislerinizin ablasi kayra (nehirsu haric) nerdeyse 6,5 aylik oluyoruz...Kiminizin ki emekliyor,kimisi mert gibi dis cikardi,kimisi ecrin gibi baba diyor.ama bizde hic bir sey yok...Sadece fildir fildir donuyor ama sadece sol tarafina ...Ne kadar ugrassamda sag tarafini kullanmiyor.Ayaklarinin ustune basr gibi yapiyorum ayaklari hep havada yere temas bile ettirmiyor ve sitelerden kontol ediyorum artik heceler cikarmasi lazimken biizm ki fazla bir ses cikarmiyor...
Zaten gununun buyuk bir bolumunu uyuyarak gecriyor..Topu topu 3 saat anca uyanik kaliyordur...Sutunu eline veriyorum uyuyor..Sizinkiler ne durumda ?Bizde mi bi tuhaflik var diye dusunmeye basladim...

aynı şeyler bizde var. beşiğe bıraktığımda arkamı döndüğüm zaman tepetakla oluyo dede diyo bizimki anne baba yok:))))))

tam olarakbaba demiyor ama buu baa diyor. bende kızıyorum ama bilinçli değil anladığım kadarıyla... :) önce anne derse benim daha çok hoşuma gidecek.. başka hece gibi şeyler yok. emeklemede geri viteste. öne gidemeyince kızıyoruz.. başka da yok....

geçen gün sofradayken kucağıma aldım yemeklere bakarak mam maaaa diye bağırdı..hayret ettik ama sanırım tesadüf oldu.çünkü bidaha duymadım.. bu aylarda iki heceli sesler çıarmaları normalmiş. bu sesler konuşma olarak düşünülmemeliymiş. poposunu kadırıp bacaklarını karnına doğru çekiyor ve kendini öne doğru atıyor.heralde emeklemek üzere diye düşünüyorum.sizce?

Bizimki oturmayı çok istiyor,sürekli otursun.Emekleme gaureti yok,ters dönüyor.Birde dün emmemekte ısrar ediyordu ilgisini dağıtayım diye dilimi çıkardım dudaklarımla bırrr yaptım,bu sabah uyandık aynısını yapıyor.Dil sürekli dışarda bırr yapıp ağzından köpükler çıkarıyor..

kuzey artık epey bi sürünmeye başladı.buna emeklemede diyebilir aslında.2metreye yakın ilerliyor.

kızlar evet tüm bebişler farklı şekilde gelişim gösteriyor .tam 6 ayı doldurduk nerdeyse 1 aydır bizimkide sürünüyor yerde fır dır dönüyor tam emekleme denilmez ama yer değiştiriyor döne döne sürüne sürüne oturmak istemiyor oturunca öne atılıyor hiç hece çıkarmıyor arda sadece bağırıyor galiba geç konuşacak çok hareketli 1 dk durmuyor gündüz 1-3 saat arası anca yatıyor düğer zamnlar oyun istiyor kucak istiyor yaramazlık yapıyor çok yoruyor beni herşeye el atıyor telefon kumanda ne bulsa annem ve babamda bizde tam yaramaz olmuş
bide bugün kucaktan kucapğa gelmeyi öğrenmiş habire atılıyor :)

yeni favorisi ayaklar.ayaklarıyla oynuyor sürekli.emekleme hareketleri iyice arttı.artık dah hızlı sürünüyor :) iki heceli sesler çıkarıyor ama en çok annnn nneee,mam maaaa seslerini çıkarıyor tabi bunlara konuşma diyemeyiz çünkü bilinçli değil.ayakta tutmamızdan hoşlanıyor oturmayı pek sevmiyor.yerinde duramıyor çocuk yaa.bezini bile zor bağlyorum.babası kollarını ffalan tutuyor da öyle.doktor bile çok aşırı hareketli işiniz zor dedi.

Back