- 13 Ocak 2017
- 4.102
- 9.823
-
- Konu Sahibi sprusormakicinuye
PesHamile olduğumu öğrenmem ve kürtaj 1 hafta içinde oldu. 20 yaşındayım ama resmen bu sürede 10 yıl yaslandim. Sevgilimle korunmamiza rağmen nasıl böyle bir şey oldu anlam veremedik ilk baş. 2 hafta mide bulantisindan hiçbir şey yiyemedim safra kustum sürekli içtiğim suyu bile kustum. Mide bulantısı ile kaç gün acile gittim midem bile yıkandı, en son safrada taş vs mi var acaba diye ultrason cekilirken Dr alt kisma bakınca bebek gördüğünü söyledi oradan nasıl kalktım nasıl otobüse bindim sevgilime telefonda nasıl söyledim bilmiyorum bile. Sevgilim çalışıyor ben okuyorum ve Aileme asla ama asla söyleme ihtimalim bile olmayan bir şey ve hayatimin hiç öyle bir noktasında değilim aldırmak zorundaydik. Yaşasa 3umuz de ölüden farksız olacaktık o kadar büyük şeyler almamız gerekecekti aramıza.
Tek ihtimalimiz olan kurtaji oldum, beraber özel bir kliniğe gittik önceden aramıştım fiyat felan almıştık. Hatta o 1 hafta içinde de parayı toparlamaya çalıştık sevgilim bu ay araba degistirdigi için sıfırdaydi, e ben zaten ogrenciyim paranın yarısını anca hallettim sonra o tamamladı vs. derken anca bir haftada gidebildim ama 40 doğurduk gidene kadar n'olacak diye. Bir yandan da 10 hafta geçtiyse diye titreye titreye gittik. 8 haftalık olduğunu öğrendik kalp atışını duydum sevgilim içeride değildi o an ama çok kötü oldum bacaklarim titreyerek kitlendigi için o çatala yatamadim hatta. Ama sonra iğne vuruldu ve devamını hatırlamıyorum oldu bitti. Ama şuan beraber bebek magazasindsn geçince bebek resmi görünce bu konuyu konusmasak da çok üzülüyoruz. Kürtajdan çıkınca konuştuk sadece bu konuyu bu hatamizi unutup bir daha asla lafını acıp birbirimizi uzmeyeleim felan diye. hala birkaç sene sonra evlenip çocuk hayali frlan kuruyor ama ben artık asla ama asla istemiyorum. Büyük konuşmamak gerek ama gerçekten istemiyorum. O üzerinden etkisi geçsin tekrar istemeye baslarsin cocugumuz olmasını ikimizden bir parçayı frlan diyor ama cinselllik bebek felan hiçbir şey istemiyorum. Hatta yumurtalıklarımı tahmini aldırmayı bile düşündüm. Nasıl atlatacagim bu durumu çok bir bağ kurmadigim için ve doğurma ihtimalimi dusunmedigim için etkilenmem sandım ama ruyamda bile benzer şeyler görüyorum
Aynen öyle. Herkes aynı görüşte olmuyor. Ama kasıtlı olarak yapıldığını düşünmüyorum. Kimin size ne garezi olabilr ki?
Devamlı aynı kişi beğenmedim atıyorsa zaten yönetim buna müdahale ediyor.
Sizin (linçleyenlerin)
uyarma üslubunuz yanlış.Hadsizliğiniz burda net.
arkadaşa yaşadığı hayat normalmiş gibide yorum yapmadım…İLK YORUMUMU görmediniz anlaşılan.
Ben İKİNCİ yorumumda arkadaşlar haklı ama çok üstüne gidildi konu sahibinin dedim.
Yaşadığı ilişkide yaş farkına ben takılmıyorum.
Bu adam kız reşit olduktan sonra arkadaşın onayıyla ilişki yaşamış.İlişki içindeki hareketlerini doğru bulmadığımıda defalarca söyledim.
Bütünü değerlendirmeden ne demek istediğimi anlamadan sizde atlayıp bana cevap verenlerdensiniz :)
Neyse ben kimlere ne yorum yapıyorum.
Adam akademisyen fakat tıp değil.Mesleğini bırakmış şimdi başka bir meslek yapıyor.Evli değil boşanmış.Kürtaj parasının yarısını konu sahibi arkadaşımız ödemiş.
Tıp okuyan konu sahibi,Tıp öğrencisi.
30 sayfa içinde konu sahibi arkadaşa uyarı mesajı adı altında genelde önyargılarla yorumlar yapıldı,oda karşılık olarak kendini savunmaya geçti.
Benim burda dikkate aldığım nokta şu arkadaş zaten 20 yaşında,ailevi problemleri olabilir,psikolojisi geçmişten bugüne iyi olmayabilir ki böyle biriyle ilişkisi var.Biraz empati yapmak mantıklı.Bilemiyoruz insanların hayatını.Ben ilk ilişkisi olduğunu okudum eski konudaki yorumda…Eşi gibi görmüş ailesiyle tanıştırmış adam.Etkilenmesi ayrılıp geri dönüp barışması çok normal bu durumda.
Hepsine katılıyorum ama 40 yaşında kıçının kili ağarmış demeyin 40 yaşındakiler alınır ya, o kadar yazılımıyız biz, tamam kıza göre büyük ,yaşlı ama kıçının kili da 40 da ağarmasınVay be 40 yaşında kıçının kılı ağarmaya başlamış adam 20 lik sevgilisinin parasını yiyip kürtaj parasının yarısını alıyor…
Kızımızda bunalımda yumurtalıklarını aldırmak istiyor…
Umarım merdiven altı bir yerde yada işin ehli olmayan biri kürtajını yapmamıştır.
İleride anne olmanı etkiler çünkü…
Adam bulantılardan vs vs belirtilerden bir gebelik testi yapalım da dememiş.
40 yaşında adam prezervatif alamıyorsa pessssss…
Birçok yorumda 40 yaşındaki adama buruşuk amca dendi, sonra konu sahibi gelip yaş sınırını aşağı çekerek 35-40 yaşındaki kadınlara buruşuk teyze dedi. Bir karar verme zamanımız geldi bence. Bu 35-40 yaşındakiler buruşuk mu değil mi? :)
Ya
Hepsine katılıyorum ama 40 yaşında kıçının kili ağarmış demeyin 40 yaşındakiler alınır ya, o kadar yazılımıyız biz, tamam kıza göre büyük ,yaşlı ama kıçının kili da 40 da ağarmasın)
Türkiye burası20 yaşında reşit ; 2 senedir aktif cinsel hayatı olan bir kadınsınız. Kayıtlara geçmesi sizin için neden bir sorun teşkil ediyor ?
İnşallah hayatınız boyunca , hayatınıza giren insanlara karşı dürüst olursunuz ve ilerleyen yıllarda kimseyi kandırmaya çalışmazsınız.
Hayatınız boyunca doktora gittiğinizde " herhangi bir operasyon geçirdiniz mi ?" diye sorulduğunda; bu operasyonu kendi sağlığınız için paylaşmanız gerekecek. Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak tıbbi geçmişinizin önemini biliyorsunuzdur gerçi.
Konu sahibininki de bir tercih; kendi hayatı, kendi kararı.
Türkiye burası
bu kızın sağlık sigortası ailesinin üzerinde daha, konuda hiç bahsi geçmedi ama aile kızının kürtaj olduğunu e-sağlıktaki dökümden görse hoş olmayabilir
(zaten konuda şaşırdığım şeyler bunlar benim 1) bu nasıl tıp öğrencisi hamile kaldığını bilmiyor 2) orası nasıl tıp fakültesi mide yıkıyorlar gebelik testi yapmıyorlar 3) bu kızın ailesi nerede tüm bunlar olurken kız acillerdeyken başka yerde kürtaj olurken).
sonrası daha kötü bir gerçeklik yine burası türkiye yarın bir gün devlet memuru olacak olur nelere bakacaklarının bakmayacaklarının bir garantisi mi kaldı? savcı hakim olacaklardan biliyoruz ki otel kaydı bakıyorlar, sosya medya paylaşımlarına bakıyorlar, bugün olan bu yarın olacakları bilemeyiz.
Valla hatlar karıştı bendeI Isabella_7 ; @Madamgazel o mesajı konu sahibine yazmamış ; üslubunu tartışmıyorum üyenin.
Yalnız yorum yaptığı üye konu sahibi değil. Adamın evli olduğunu sonradan öğrenmesine ve adam en başta bekarım diye kendisini kandırmasına rağmen ; sevgilisinden kopamadığını yazan üye.
Bu adamdan vazgeçmediği için ağır yorumlar yapılıyor. Bu durumu atlatmam için ona ihtiyacım var diyor. Adam 40 yaşındaymış ama okuldaki her kız -kadın-dişi peşindeymiş, yazıyorlarmış devamlı. Kendisini 40'lık amcanın tek şansı olarak görüyor. Yanlış ilişki olduğunu siz biz söylüyoruz. Kendisi toz kondurmuyor. Evlenmiş boşanmış çocuğu var adamın. 40 yaşından sonra ne çocuğu ne evliliği. Hadi ciddi düşünüyor desen git kürtaj için para bul der mi? Arabasını yenilemişmiş veremezmiş kürtaj parasının tamamını. Bulmuş 18 yaşında saf kızı 2 senedir istismar ediyor.katılıyorum. Çok ağır konuşulmuş, konu sahibi daha genç bir kız, manipülasyona gelmiş, duygusal boşluğunu yanlış ilişkilerde aramış olabilir. Bu kadar ağır sözler, hakarete varan sıfatlar konu sahibini o adama daha cok itecektir. Yorum yazarken biraz daha anlayışlı olmak gerektiğini düşünüyorum.
Bebişim benim şaka yapıyorum, öpüyorum seni, haklisin.dreamy07 ya .
Yaşlılık ile ilgili inan değil.
Ben 20 likleri cebime sokar çıkarırım fakat yaş almak denen de bir gercek var. Yaşanmışlık tecrübe, derimizi etkileyen hava, güneş….
Simdi konuda ki adamlıktan uzak şahıs 20 liği almış eline evire çevire oynuyor.
Bunu insanlığa sığdırmak zor ya, sorsan der ki gelmesin kardeşim gitsin peşimi bıraksın okulunu okusun.
Fakat öyle olmadığını bilmiyor mu… Bal gibi biliyor.
20 yaşında hepimiz olduk o aşk, o kalpteki çarpıntı, öptüğünde ki baştan aşşa saran o tarifsiz duygu, sevginin en toy hali… Bunu kullanması benim sinirimi bozuyor.
Konu sahibi şu an ne desek laftan anlamaz.
Kızamıyorum da…
Doktor bile o toylugun o herseyi yeni keşfedişin o kadar farkındaki nasıl güzel anlatmış… Doktor gebeliği anlamaz mı…
İnceliklerin, sevgiyi hoyratça kullanmamanın müptelasi olmak varken. Bu edepsizlik sinir bozucu.
Konu sahibi bi kac yil sonra anlayacak kendinin farkına varacak. Öyle bi aglayacak ki sonra kendine gelecek…
Ben ya da bu hataları yapmamış insanlar tu kaka demiyoruz konu sahibine. Ama o sevgi saflığı beni derinden etkiliyor aslında.
Forumda hebele gübüle yapıyorum yada yapıyoruz fakat bu konular bi iç acıtıyor.
Ya bir prezervatif almıyor mu 40 yasında eşsek kadar adam.
Adam sinirimi zıplattı.
Gittiğim eğitim araştırma acilde alınan kanlarda betahcg bakilmadi, ultrasonda gören Dr durumu anladığı için sana sıkıntı olmasın sonrasında diye rapora yazmadı. Sonra da hiç özel veya devlet Hastanesi'nde kayıt giriş vs yaptirmadim, çubuk test aldık 3-4 tane onları yaptım. O özel kliniği bulduk onların kendi ayri sistemi var ve %100 gizlilik vaat ediyorlar şuan hiçbir yerde de o kayıt gözükmüyor. Direk oraya gittik yani sistemde o acile bulantiyla gitme dışında bir şey girilmedi e nabız sistemine. O otel kaydı felan saçmalık öyle bir durum yokTürkiye burası
bu kızın sağlık sigortası ailesinin üzerinde daha, konuda hiç bahsi geçmedi ama aile kızının kürtaj olduğunu e-sağlıktaki dökümden görse hoş olmayabilir
(zaten konuda şaşırdığım şeyler bunlar benim 1) bu nasıl tıp öğrencisi hamile kaldığını bilmiyor 2) orası nasıl tıp fakültesi mide yıkıyorlar gebelik testi yapmıyorlar 3) bu kızın ailesi nerede tüm bunlar olurken kız acillerdeyken başka yerde kürtaj olurken).
sonrası daha kötü bir gerçeklik yine burası türkiye yarın bir gün devlet memuru olacak olur nelere bakacaklarının bakmayacaklarının bir garantisi mi kaldı? savcı hakim olacaklardan biliyoruz ki otel kaydı bakıyorlar, sosya medya paylaşımlarına bakıyorlar, bugün olan bu yarın olacakları bilemeyiz.
Ayrıldın mi o adamdanGittiğim eğitim araştırma acilde alınan kanlarda betahcg bakilmadi, ultrasonda gören Dr durumu anladığı için sana sıkıntı olmasın sonrasında diye rapora yazmadı. Sonra da hiç özel veya devlet Hastanesi'nde kayıt giriş vs yaptirmadim, çubuk test aldık 3-4 tane onları yaptım. O özel kliniği bulduk onların kendi ayri sistemi var ve %100 gizlilik vaat ediyorlar şuan hiçbir yerde de o kayıt gözükmüyor. Direk oraya gittik yani sistemde o acile bulantiyla gitme dışında bir şey girilmedi e nabız sistemine. O otel kaydı felan saçmalık öyle bir durum yok
Ayrıca mide yıkama da şöyle oldu acile gittim bizim hocamız olan bir Drla karşılaştık halimi kötü görünce hemen aldı içeri, dedim böyle böyle birkaç gündür midem bulanıyor yanma var vs. Dün tok değilken şu ilaçları içmiştim ondan olabilir mi, o da onlar çok ağır olabilir dedi kan aldı serum takti sonra mide yıkandı zehirlendigimi düşündü. Aklına hamile olma ihtimalim gelmemistir bile veya geldiyse de sormak istememistir bilmiyorum ama ben de o ortamda o an belki hamileyimdir diye düşündüm diyemedim zaten yeni başlamıştı bulantılar
Gittiğim eğitim araştırma acilde alınan kanlarda betahcg bakilmadi, ultrasonda gören Dr durumu anladığı için sana sıkıntı olmasın sonrasında diye rapora yazmadı. Sonra da hiç özel veya devlet Hastanesi'nde kayıt giriş vs yaptirmadim, çubuk test aldık 3-4 tane onları yaptım. O özel kliniği bulduk onların kendi ayri sistemi var ve %100 gizlilik vaat ediyorlar şuan hiçbir yerde de o kayıt gözükmüyor. Direk oraya gittik yani sistemde o acile bulantiyla gitme dışında bir şey girilmedi e nabız sistemine. O otel kaydı felan saçmalık öyle bir durum yok
Ayrıca mide yıkama da şöyle oldu acile gittim bizim hocamız olan bir Drla karşılaştık halimi kötü görünce hemen aldı içeri, dedim böyle böyle birkaç gündür midem bulanıyor yanma var vs. Dün tok değilken şu ilaçları içmiştim ondan olabilir mi, o da onlar çok ağır olabilir dedi kan aldı serum takti sonra mide yıkandı zehirlendigimi düşündü. Aklına hamile olma ihtimalim gelmemistir bile veya geldiyse de sormak istememistir bilmiyorum ama ben de o ortamda o an belki hamileyimdir diye düşündüm diyemedim zaten yeni başlamıştı bulantılar
Uzun zamandir farkindayim bu dediklerinizin, bitirmeyi kaç kez denedigimi tahmin bile edemezsiniz ama bir sekilde kopamıyoruz. Gelip tehdit edip zorlama felan değil ama bir şekilde her yerden engelledigimde bile bir şekilde dayanamayip konuşmaya basliyorum vs vs. Mesela 2 gün önce tartistik baska bir seyden, benim bu kurtaj olayından çok etkilendigimi çok kötü bir şey yaptigimizi dusunup ondan sogudugumu frlan söyledim o da bir şeyler dedi zoruna gitti derken uzadı yüzüne kapattım ve konuşmama kararı aldım. Dün hiç bakmadim bile mesajlarina bu sabah bir bahaneyle geri konusmaya başladık anlayamıyorum ama bitirmeyi gerçekten istiyorum devam etmeyeceginin farkindayimTamam detayları isteyen arkadaşlara cevap veriyorsun bizede ver lütfen
Detaylar umurumda değil her durumda bir ilişkinin içinde kalınamayacağının , sürekli toparlama yürütme alttan alma halinde olduğunun farkına biraz varabildinmi lütfen bunarıda yaz.
Uzun zamandir farkindayim bu dediklerinizin, bitirmeyi kaç kez denedigimi tahmin bile edemezsiniz ama bir sekilde kopamıyoruz. Gelip tehdit edip zorlama felan değil ama bir şekilde her yerden engelledigimde bile bir şekilde dayanamayip konuşmaya basliyorum vs vs. Mesela 2 gün önce tartistik baska bir seyden, benim bu kurtaj olayından çok etkilendigimi çok kötü bir şey yaptigimizi dusunup ondan sogudugumu frlan söyledim o da bir şeyler dedi zoruna gitti derken uzadı yüzüne kapattım ve konuşmama kararı aldım. Dün hiç bakmadim bile mesajlarina bu sabah bir bahaneyle geri konusmaya başladık anlayamıyorum ama bitirmeyi gerçekten istiyorum devam etmeyeceginin farkindayim
Evet ben de benzer bir sorunum olduğunu düşünüyorum önümüzdeki hafta bir sınavım var, bu bebek kürtaj derken calisamadim bu haftayı geçecek kadar çalışarak atlatayım sonrası icin güvenebileceğim bir psikayatrist hocamızla görüşme ayarladım. Duruma göre yönlendirmesiyle terapiye vs başlayabilirim.Sanki bağımlı kişilik ama bir bilene sormak laxım... Bu kadar affedici olursan çok maniple edilirsin zaten hayatın boyunca mesleğin , fiziğin ve ailenin maddi varlığından dolayı maalesef hep çıkarcı insanların hedefi olacaksın bu konuyu belki profesyonel bir destekle onuda yapamıyorsan kendini keşfederek çözmen lazım bu adam sana kürtaj ile zarar verdi aynı düşmek gibi sıcağıyla bir şey anlamamış olabilirsin ama sonradan etkileri olabilir
Meslektaş indirimi öğrenci indirimi bs. talep ederek bir profesyonel ile görüşme ayarla