- 8 Ağustos 2022
- 165
- -39
-
- Konu Sahibi sprusormakicinuye
Merdiven altı bir yer değildi, ama özel hastane falan da değildi, bilindik bir kadın doğum doktorunun kliniğiydi. Girişte drla oturup konustugumuz oda vardı, bir de muayene ettiği, işlemi yaptığı oda vardı. Hani ameliyathane ve normal odaya alma felan gibi bir durum yoktu. Farklı odalar vardı klinikte renkli ultrason felan sanırım ama oralara girmedik hiç. Bu da işlemden önceki ve sonraki ultrason görüntüsü (elimdeki tek fotgraf)İşlem ameliyathanede oluyor, ameliyat prosedürleri uygulanıyor öncesinde de. Uyanık girip uykuda çıkıyorsunuz. Yani sanmıyorum ki masada uyansın da bir şeyler görsün. Ayrıca o uyanma öyle uykudan uyanma gibi de olmuyor pek.
Merdivenalti bir yerde yaptirmissa tam uyutmamis bile olabilirler tabi. Öyleyse rahmi zarar görmemiştir umarım.
Hala mi devam ediyorsunuz? Yapmayin bunu kendinize,olan olmus yeni bir baslangic yapmaniz gerekiyor.Acilen psikolojik destek alin,bu guzel yillariniz bir daha gelmeyecek.Bu sekilde devam ederseniz cok degil bir kac sene sonra o begenmediginiz 35-40 yas teyzelerinden beter olacaksiniz.Uzun zamandir farkindayim bu dediklerinizin, bitirmeyi kaç kez denedigimi tahmin bile edemezsiniz ama bir sekilde kopamıyoruz. Gelip tehdit edip zorlama felan değil ama bir şekilde her yerden engelledigimde bile bir şekilde dayanamayip konuşmaya basliyorum vs vs. Mesela 2 gün önce tartistik baska bir seyden, benim bu kurtaj olayından çok etkilendigimi çok kötü bir şey yaptigimizi dusunup ondan sogudugumu frlan söyledim o da bir şeyler dedi zoruna gitti derken uzadı yüzüne kapattım ve konuşmama kararı aldım. Dün hiç bakmadim bile mesajlarina bu sabah bir bahaneyle geri konusmaya başladık anlayamıyorum ama bitirmeyi gerçekten istiyorum devam etmeyeceginin farkindayim
Konu ciddiyetini yitirdiğinden beri çok iyi takip etmedim. Böyle diyebildiğine göre ya bi bilen çıkmaz diye rahatça salladı ya da filmlerdeki gibi kadın masadan kalkıp gidiyor sanıyor cidden.Konu sahibinin bana verdigi cevabi okudun mu? Anestezi verildi nerenle okuyorsun diyor. Dalga geciyor resmen. Anestezi ya da sedasyon farketmez hangisi olursa olsun işlemden sonra ameliyat masasindan/çataldan kendin kalkip gitmiyorsun, istesende gidemezsin.
2 regl arasının tam ortasında. 14. Güne denk geliyor o da. Regl bittiği gibi yumurtlama olmaz. Rahmin hazırlık süreci var zaten.Regl takvimi uygulaması indirin orda dediğim gibi olduğunu görürsünüz
Tatlım, itiraf etmeliyim ki kalemin gayet iyi. Ama burası yeri değil. Gönül rahatlığıyla Wattpad'e gidebilirsin. Harcanma buralarda.Mune konuyu silebilir miyiz veya kapatabilir miyiz? Daha fazla tartisilmasinin alemi yok
Bana yemek yedirmeden çıkarmadılar bile ikincisinde. Sanırım kazıma yöntemiyle aldıkları için öyle yaptılar. Midem bulanıyor yiyemem dedim tamam ilaç verdik geçecek, bekle yiyeceksin öyle dediler.Konu sahibinin bana verdigi cevabi okudun mu? Anestezi verildi nerenle okuyorsun diyor. Dalga geciyor resmen. Anestezi ya da sedasyon farketmez hangisi olursa olsun işlemden sonra ameliyat masasindan/çataldan kendin kalkip gitmiyorsun, istesende gidemezsin.
Kan tahlilleri, ekg falan olmadan yapılmayan bir işlem kürtaj. Siz gittim hop aldılar diyemezsiniz. Devlette de özelde de islemler aynı. Ameliyat prosedürü uygulanıp ameliyathanede yapılır çünkü bir aksilik olabilir. Ayrıca size sedasyon verip tamam aldık hadi çıkın gidin demezler. İki saat kadar tutuyorlar devlette de özelde de. Prosedür budur.Merdiven altı bir yer değildi, ama özel hastane falan da değildi, bilindik bir kadın doğum doktorunun kliniğiydi. Girişte drla oturup konustugumuz oda vardı, bir de muayene ettiği, işlemi yaptığı oda vardı. Hani ameliyathane ve normal odaya alma felan gibi bir durum yoktu. Farklı odalar vardı klinikte renkli ultrason felan sanırım ama oralara girmedik hiç. Bu da işlemden önceki ve sonraki ultrason görüntüsü (elimdeki tek fotgraf)
Mide bulantisiyla acile gidenin midesini yıkamazlar, sebebini araştırırlar. Adet sorarlar, gebelik ihtimali sorarlar, tahlil yaparlar. Safra için ultrason çeken doktor alt kısma bakınca bebek görmez. Bebek görmesi için kasiktaki pubik kemiğinin hemen üstüne kadar inip kontrol etmesi gerekir, ilk gebelik muayenesine giden bütün kadınlar bilir bunu.2 hafta mide bulantisindan hiçbir şey yiyemedim safra kustum sürekli içtiğim suyu bile kustum. Mide bulantısı ile kaç gün acile gittim midem bile yıkandı, en son safrada taş vs mi var acaba diye ultrason cekilirken Dr alt kisma bakınca bebek gördüğünü söyledi
İğne vurulup kürtaj yapıldığını ilk kez sizden duyuyorum.Tek ihtimalimiz olan kurtaji oldum, beraber özel bir kliniğe gittik önceden aramıştım fiyat felan almıştık. 8 haftalık olduğunu öğrendik kalp atışını duydum sevgilim içeride değildi o an ama çok kötü oldum bacaklarim titreyerek kitlendigi için o çatala yatamadim hatta. Ama sonra iğne vuruldu ve devamını hatırlamıyorum oldu bitti.
Kaza lafına kolay kolay ben de inanmıyorum ama bizzat doktoruma sordum ,ertesi gün hapı bazen ise yaramazmış ,yumurta döllenmisse bir sey yapamazmış .Ertesi gün hapı kullanmak zaten korunmak değildirAman herkes inanmis bi bahaneye umrumda degil ben istedim ugrastim allah nasip etti boyle bos bahene uyduruyolar sinir oluyorum