- 29 Haziran 2022
- 561
- 1.178
- 39
-
- Konu Sahibi sprusormakicinuye
Özet geçmeseydiniz keşke üsenip okumuyor ama konu sahibine bunca insanı umursama diyecek kadar konuya vakıf oldugunu sanıyor.Kurtaj sebebiyle asagilamamistik aslinda. Sagliksiz bi iliskide kendini obje olarak goren vd manipule eden bi adamla birlikte oldugu icin uyarmaya calismistik. Okumadiginiz icin ozet geceyim. Adam kendisinden 20 yas buyuk kurtaj icin ogrenci olan konu sahibine bi hafta boyunca tirim tirim para aratip yarisini ondan almis. Kizi hem duygusal hem maddi olarak da surekli somuren bi adam. Korunmadigi icin ve bu toksik iliskiden cikmadigi icin cok kziildi ama kurtaj icin pek bisey denildigini hatirlamiyorum
hanımefendi ben doktorum. defalarca kürtaj operasyonlarına girdim. allah aşkına kime neyin aklını veriyorsunuz ya.
yasal olarak kürtaj 10 haftaya kadar yapılıyor. açık olalım kesilecek bir şey yok o haftada. küret ya da vakumla alınıyor.
cehaletin özgüveni de bambaşka oluyor belli ki.
30 sayfayı okumak zorunda olduğumu bilmiyordum kusura bakmayın. ilk 5 sayfada 2-3 tane "kürtaj yaptırdığı için hakaret eden/ kötü şeyler söyleyen" yorum gördüm ve bunları umursamamasını söyledim. mesajımda da yazıyor ilişkisine yorum yapmadığım.Özet geçmeseydiniz keşke üsenip okumuyor ama konu sahibine bunca insanı umursama diyecek kadar konuya vakıf oldugunu sanıyor.
çok fark eder vakum ama kürtaj konusunda sizin cehaletinizle savaşmayacağım. herkes her şeyi öğrenecek kapasitede değil belli ki.Vakumla çöpe atılması sorun değil He? Ne farkeder? Ayrıca burda herkes anonim konu sahibi de tıp öğrencisi olduğunu söylüyor, inanmıyorum size bye tartışıp banlanmak istemem hele de sizin gibi biri için
Yani üzücü bir durum tabiki ama bilemedim ne desem önce kızdım sonra geri sildim. Bundan sonra dikkatli olun bari.Hamile olduğumu öğrenmem ve kürtaj 1 hafta içinde oldu. 20 yaşındayım ama resmen bu sürede 10 yıl yaslandim. Sevgilimle korunmamiza rağmen nasıl böyle bir şey oldu anlam veremedik ilk baş. 2 hafta mide bulantisindan hiçbir şey yiyemedim safra kustum sürekli içtiğim suyu bile kustum. Mide bulantısı ile kaç gün acile gittim midem bile yıkandı, en son safrada taş vs mi var acaba diye ultrason cekilirken Dr alt kisma bakınca bebek gördüğünü söyledi oradan nasıl kalktım nasıl otobüse bindim sevgilime telefonda nasıl söyledim bilmiyorum bile. Sevgilim çalışıyor ben okuyorum ve Aileme asla ama asla söyleme ihtimalim bile olmayan bir şey ve hayatimin hiç öyle bir noktasında değilim aldırmak zorundaydik. Yaşasa 3umuz de ölüden farksız olacaktık o kadar büyük şeyler almamız gerekecekti aramıza.
Tek ihtimalimiz olan kurtaji oldum, beraber özel bir kliniğe gittik önceden aramıştım fiyat felan almıştık. Hatta o 1 hafta içinde de parayı toparlamaya çalıştık sevgilim bu ay araba degistirdigi için sıfırdaydi, e ben zaten ogrenciyim paranın yarısını anca hallettim sonra o tamamladı vs. derken anca bir haftada gidebildim ama 40 doğurduk gidene kadar n'olacak diye. Bir yandan da 10 hafta geçtiyse diye titreye titreye gittik. 8 haftalık olduğunu öğrendik kalp atışını duydum sevgilim içeride değildi o an ama çok kötü oldum bacaklarim titreyerek kitlendigi için o çatala yatamadim hatta. Ama sonra iğne vuruldu ve devamını hatırlamıyorum oldu bitti. Ama şuan beraber bebek magazasindsn geçince bebek resmi görünce bu konuyu konusmasak da çok üzülüyoruz. Kürtajdan çıkınca konuştuk sadece bu konuyu bu hatamizi unutup bir daha asla lafını acıp birbirimizi uzmeyeleim felan diye. hala birkaç sene sonra evlenip çocuk hayali frlan kuruyor ama ben artık asla ama asla istemiyorum. Büyük konuşmamak gerek ama gerçekten istemiyorum. O üzerinden etkisi geçsin tekrar istemeye baslarsin cocugumuz olmasını ikimizden bir parçayı frlan diyor ama cinselllik bebek felan hiçbir şey istemiyorum. Hatta yumurtalıklarımı tahmini aldırmayı bile düşündüm. Nasıl atlatacagim bu durumu çok bir bağ kurmadigim için ve doğurma ihtimalimi dusunmedigim için etkilenmem sandım ama ruyamda bile benzer şeyler görüyorum
Çoğumuz kürtaja yorum yapmadık bile. Bir yoruma bakarak hepimizi gömmüşAy o yorumu görmedim. Kıtır kıtır kesmek ne yaUyduruk kürtaj animasyonları dolaşıyor internette, gerçek sanıyorlar heralde onları öfff. Öyle bile olsa şunu daha yeni operasyon geçirmi birine deme ya, bu ne odunluk.
Evli felan değil e devletinden ss mi atayım ahahahKonu sahibi kendi gozunu kendi boyuyor. Eski konularinda yazildi, bu konusuna bakin sayfalarca yazildi konu sahibi ne anladi? Gelmis ben istesem bulurum ama o bilmem kac yasindaki burusuk teyzeleri bulur diyor. Emin degilim ama eski konusunda cinsellik az gibi bir sey yazdigini hatirliyorum ve bundan sikayetciydi diye hatirliyirum. Bir ihtimal adam evli ise normaldir. Diger bir ihtimal butun bunlar planli olmustur. Yoksa tip fakultesi okuyan kizimizin gozleri bu kadar pembeye boyanmis olamaz.
Yaw sebastian 8 haftalık fetüs mercimek kadar bişey neyini kıtır kıtır kesiyorlar alan senBen yaptım yorumu evet öyle inanmayan ya doktora danışsın ya kürtaj videosu izlesin
Açıkçası kürtaja çok sıcak bakmayan biri olarak verdiği kararın en doğru karar olduğunu düşünüyorum burda o yorumu gözden kaçırmışım ama aklı başında birinin son takılacağı şey konuda kürtaj olur .20 yaşında hayatını mahveden bir insan var konuda . Konuşulması gereken en önemli şey bu kızın ailesi nerde? Belli ki ciddi psikolojik problemler yaşıyor yoksa bu onu maddi manevi sömüren babası yaşında adamla bir ilişki içerisinde olmazdıselamlar, yukarıda bir arkadasa daha yazmıstım aynısınnı söyleyecektim size şu:
"yok ben bir yerde "bebeği kıtır kıtır kesmişsin" gibi korkunc bir cümle okudum, ona istinaden biraz da yorum yaptım. çok ağır bir cümle cünkü ve kürtaj zaten böyle de bir şey degil.
ilişkisine yorum yapmıyorum ben, bilmiyorum çünkü. bana göre de sevgilisi çalışıyorsa kürtajı ödemeliydi."
bir de kürtaj biraz toplumda karşı çıkılan bir konu, kendi içinde de kendisini yargılıyor olabilir diye biraz o açıdan konusmak istedim kendisiyle. toksik bir ilişki varsa ortada tabii ki bitmesi gerekli, o bambaska bir şey.
Sorun adamın yaşı değil. Konu sahibi ile aralarındaki 20 yaşlık fark. İlişkiye başlarken daha 18 yaşında olması, sevgilisinin okuduğu üniversite de hoca olması. Bir çok sakıncalı yani konu. Sevgili için direkt kullanma amaçlı başlamış ilişki. 38 yaşındaki akedemisyen, 18 yaşında yeni üniversiteye başlamış bir şey genç kızla neden birlikte olur? Bu kızdan borç almış üstelik.Hanımlar kabul edin burda emin olmadığınız bilgiler hakkında konu sahibini eleştirdiniz ön yargıyla davrandınız.
Bu konu fakede olabilir(di)
kız sevgilim evli değil diyor inatla evli diye yorumlar yapıyorsunuz.
Sizlere kimi hatırlattı bu arkadaş bilemiyorum ama metresmiş gibi hakaretler vs.
kendi kararı kendi yaşantısı geçmiş aylarda sorun yaşamış gelmiş yazmış,bugün açtığı konuda psikolojisinin iyi olmadığını belirtiyor belli ki kürtaj olan kişilerden destek almaya çalıştı.Ama 3-4 yorum dışında destekten çok linçlendi.
Kendini savununcada dahada kötü oldu.
Ben kadının,kadına yaptığı şiddete karşıyım.
Empati yapın lütfen.
20 yaş küçük bir yaş.
20 yaşındaki kızınızın başına bu olay gelse ne yapacaksınız? gençliğinin cahilliğine, çocukluğuna vereceksiniz çoğunuz.
Bence empati yapın.
Sevgilisinin yaptıklarıda hoş değil,daha iyi bir ilişki yaşayacağı insanla olmasını dilerim kendisinin ama adam 40 yaşında diye 82 yaşındaki adammış gibi yorumlar yaptınız görmediğiniz insanın.Bir çoğunuzun eşi 35-55 yaş arası.Hatta bu adamın yaşıtı.Yani şaka gibi gerçekten çoğun eleştiri.
kaos yaratılıyor hep bence gerek yok.
dr değil akademisyen başka bölümde o ayrı ama zaten o gün normalde içtiğim hapları sabah aç içtiğim için zehirlendiğimi düşündüm o şüpheyle gidince onun üstünde duruldu. Regl olmam gereken tarihte 1-2 gün kanama oldu as az bu ay az sürdü diye dusunmustum nasıl suphelenmedim bilmiyorumBulantı diye giden bir insana mide yıkanmaz zaten. Ben de anlamadım. Zehirlenme şüphesi olsa bile her zehirlenmede yapılmaz. Kız 2.sınıfta adam doktorsa ilk sorgulanacak şey bu
Gerçekten 20 yaşında çocukluktan yeni çıkmış bir kızla 40 yaşındaki adamın ilişkini normal karşılamam için bambaşka bir evrende olmalıyımHanımlar kabul edin burda emin olmadığınız bilgiler hakkında konu sahibini eleştirdiniz ön yargıyla davrandınız.
Sizlere kimi hatırlattı bu arkadaş bilemiyorum ama metresmiş gibi hakaretler vs.
kendi kararı kendi yaşantısı geçmiş aylarda sorun yaşamış gelmiş yazmış,bugün açtığı konuda psikolojisinin iyi olmadığını belirtiyor belli ki kürtaj olan kişilerden destek almaya çalıştı.Ama 3-4 yorum dışında destekten çok linçlendi.
Empati yapın lütfen.
20 yaş küçük bir yaş.
20 yaşındaki kızınızın başına bu olay gelse ne yapacaksınız? gençliğinin cahilliğine, çocukluğuna vereceksiniz çoğunuz.
Bence empati yapın.
Sevgilisinin yaptıklarıda hoş değil,daha iyi bir ilişki yaşayacağı insanla olmasını dilerim kendisinin ama adam 40 yaşında diye 82 yaşındaki adammış gibi yorumlar yaptınız görmediğiniz insanın.Bir çoğunuzun eşi 35-55 yaş arası.Hatta bu adamın yaşıtı.Yani şaka gibi gerçekten çoğu eleştiri.
20 yaş, 40 yaşında bir adamla birlikte olmaman gerektiğini bilmek için küçük bir yaş değil. İnsanlar doğruyu söyleyince de yakışıklı, karizmatik bana çok aşık diye övünmemek için küçük bir yaş değil. Tüm bunlar "gençliğe, cahilliğe" verilecek basit olaylar değil. Gına geldi 20li yaşlarındakilere çocuk muamelesi yapanlardan. Gayet de aklı başında, gayet de bilinçli bir şekilde yapıyor tüm bunları. İlk başlarda hataydı, ilişkimizin evliliğe gitmediğini biliyorum gibi laflar söylemiş, insanlar hatasını yüzüne vurunca da "herkesin peşinde olduğu 40 yaşındaki adam bana baktı beni istedi siz de kıskanın" modunda.Hanımlar kabul edin burda emin olmadığınız bilgiler hakkında konu sahibini eleştirdiniz ön yargıyla davrandınız.
Empati yapın lütfen.
20 yaş küçük bir yaş.
Bence empati yapın.
Sevgilisinin yaptıklarıda hoş değil,daha iyi bir ilişki yaşayacağı insanla olmasını dilerim kendisinin ama adam 40 yaşında diye 82 yaşındaki adammış gibi yorumlar yaptınız görmediğiniz insanın.Bir çoğunuzun eşi 35-55 yaş arası.Hatta bu adamın yaşıtı.Yani şaka gibi gerçekten çoğu eleştiri.
Evli felan değil e devletinden ss mi atayım ahahah
Konu sahibinin 2.üyeliği hoş geldin canımBende 21 yasındayım benımde bi cocugum olucaktı bayagı piskolojım bozuldu seni çok iyi anlıyorum birdaha hastanelere gidemez oldum ve benım birlikte oldugum adam evli bu durum o kadar zor ki belkı dicekler ne işin var evli adamla vs ama kendıme engel olamıyorum ben ondan kaçtıkça bi bakmışom geri ondayım nasıl bi döngünün içine girdim bilmiyorum ama bu durumdan kurtulmak istiyorum
Evli felan değil e devletinden ss mi atayım ahahah
Alakasi bile yok ya bunu yapmaya ihtiyacım yok .d özelden yaklaşık 6-7 kişi daha benzer durumda olup mesaj attısprusormakicinuye fake hesaptan kendine destek veriyor