• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinize ben bakarım diyip sonradan yan çizen anneler kaynanalar

kızlar ben bildiğiniz gibi kayınvalide gazına gelip kelepçe taktırdım ve kelepçenin 1. yılında hamile kaldım ameliyat yeri enfekte olunca mideme kadar sardı zayıfladım ama enfeksiyon olan yer devamlı akıntı ve ateş yaptı kendimden ateş yüzünden kendimden geçtiğim ağrı yüzünden kalkamadığım oldu bebeğim gaz sancısı var gece uyumuyodu ben yatalak gibi oldum doktoruum çıkaralım diyo kelepçeyi ben düşünüyorum oğlum gece uyumaz altı değişecek maması ameliyat yoğun bakım ve en kötüsü ölüm korkusu bu haldeyken bile oğluma bakmazken kendi annem eşiimin ailesinden bahsetmeme bile gerek yok olamadım devamlı akşam başlayan enfeksiyon yerinden kaynaklı ateş eğilip kallarken apse yeri acısı üstüne doktorm ameliyat olmayacaksın bari acını hafifletmek için drenaj acı acı....ve o kesilerden sonra bana sevgiyle bakan meleğim acıdan alamazdım kcağıma gözünüzde canlandırın misafir odama oturma odamdan çekyat getirtim eşime yatak gibi olsun diye yara yeri alanı küçük ama mideye kadar ilerlemiş ağrılı kitle antibiyotik işe yaramadı ..neyse ben küçük bebeğimi çekyatta yanıma yatırdım çıngırakları bezi biberon 6 tane aldı ki eşim kirlendiğinde ağrım başlayıp kalkamassam bebeğim mikrop kapmasın diye kirli biberondan gittikçe kötüleştim eşim işten geliyo ne yemek ne temizlik 2 tane onun bakımına muhtaç kişi biri melek ALLAH BİN KERE RAZI OLSN SÖZDE EL AMA ÖZ AİLEMİN YAPMADIĞI SEVGİYİ BAKIMI YAPTI BAŞBAŞA BAZEN KONŞR AĞLARDIK halimize bu dünyada meleğimizi emanet edeceğimiz bize bişey olsa kimse yok diye...bide misafir gibi 10 1 5 dk sözde anane dede ya sevmeye gelirlerdi ateş içindeyim bebeğim bitanem 4 5 aylık oyun istiyo kıpır kıpır cin gibi annesi kucağına alıp odada 2 dk gezdirince deymeyin keyfine zavallımın ..neyse gelirlerdi dalga geçer gibi ahh yavrumm ateşler içindesin fenasın sen bizz gidelimde sen yat çocuk cin gibi yazık bakalım gezdirelim altını değiştirelim yokkkk...ALLAH bin kere razı olsun diceklerine eşim için bide zavallı eşim yemeğini hazırlar banada mutfağı temizler bizimkiler gelir içecek verir bizimkilere bulaşıklarını bile yıkamaz giderlerdi..bigün eşim fena bronşit oldu ben hasta eşim hasta bebeğede geçtti o an gözümün önünde ben ve bebğim bi koltukta eşimde ateşli öksürük kas ağrısı fena ..bebeğim zavallım baygın gibi.. annemler biliyo hemde bigün geçti ertesi akşam geldiler .ohhh dedim bebeğim bu evde hasta temiz havaya çıkınca annemler almaya geldi dedim içimden geçte olsa bakacaklar zavallıma derken oooo şen şakrak bebeğime eşime bana da ateş düşürücü almış bide utanmadan diyolar ki biz yazlığa gidicez kışda olsa hava değişikliği olsun ahh yavru+-
larım dinlenin amannn.... o an şunu anladım kan bağı- anne -baba yalan hayat arkadaşı deniyo ya eşii DOĞRUU...
artık dayanamaz hale gelince anneme dedim ki benim ameliyatla kelepçemi çıkarmaları gerek bakabilecek misin ona göre olayım 1 -2 hafta dedim sağolsun baktı ama için öle soğumuş ki minnet bile duyamadım.....
bu arada bebeğim 10 aylıkken oldum oğlum ve eşim 5,5 ay çekti benim yüzümden ...
babam bide ukala ukala tavırla aferin m..... ya ben olsam evde hep hasta kadın yatalak gibi çekmem sıkılırım iyi seni çekiyo dedi bigün hiçç unutamam BANA KIZLARINA BAKIMA MUHTAÇÇÇ MELEĞĞİME YAPTIKLARINI AHHH

Son düzenleme:
kızlar ben bildiğiniz gibi kayınvalide gazına gelip kelepçe taktırdım ve kelepçenin 1. yılında hamile kaldım ameliyat yeri enfekte olunca mideme kadar sardı zayıfladım ama enfeksiyon olan yer devamlı akıntı ve ateş yaptı kendimden ateş yüzünden kendimden geçtiğim ağrı yüzünden kalkamadığım oldu bebeğim gaz sancısı var gece uyumuyodu ben yatalak gibi oldum doktoruum çıkaralım diyo kelepçeyi ben düşünüyorum oğlum gece uyumaz altı değişecek maması ameliyat yoğun bakım ve en kötüsü ölüm korkusu bu haldeyken bile oğluma bakmazken kendi annem eşiimin ailesinden bahsetmeme bile gerek yok olamadım devamlı akşam başlayan enfeksiyon yerinden kaynaklı ateş eğilip kallarken apse yeri acısı üstüne doktorm ameliyat olmayacaksın bari acını hafifletmek için drenaj acı acı....ve o kesilerden sonra bana sevgiyle bakan meleğim acıdan alamazdım kcağıma gözünüzde canlandırın misafir odama oturma odamdan çekyat getirtim eşime yatak gibi olsun diye yara yeri alanı küçük ama mideye kadar ilerlemiş ağrılı kitle antibiyotik işe yaramadı ..neyse ben küçük bebeğimi çekyatta yanıma yatırdım çıngırakları bezi biberon 6 tane aldı ki eşim kirlendiğinde ağrım başlayıp kalkamassam bebeğim mikrop kapmasın diye kirli biberondan gittikçe kötüleştim eşim işten geliyo ne yemek ne temizlik 2 tane onun bakımına muhtaç kişi biri melek ALLAH BİN KERE RAZI OLSN SÖZDE EL AMA ÖZ AİLEMİN YAPMADIĞI SEVGİYİ BAKIMI YAPTI BAŞBAŞA BAZEN KONŞR AĞLARDIK halimize bu dünyada meleğimizi emanet edeceğimiz bize bişey olsa kimse yok diye...bide misafir gibi 10 1 5 dk sözde anane dede ya sevmeye gelirlerdi ateş içindeyim bebeğim bitanem 4 5 aylık oyun istiyo kıpır kıpır cin gibi annesi kucağına alıp odada 2 dk gezdirince deymeyin keyfine zavallımın ..neyse gelirlerdi dalga geçer gibi ahh yavrumm ateşler içindesin fenasın sen bizz gidelimde sen yat çocuk cin gibi yazık bakalım gezdirelim altını değiştirelim yokkkk...ALLAH bin kere razı olsun diceklerine eşim için bide zavallı eşim yemeğini hazırlar banada mutfağı temizler bizimkiler gelir içecek verir bizimkilere bulaşıklarını bile yıkamaz giderlerdi..bigün eşim fena bronşit oldu ben hasta eşim hasta bebeğede geçtti o an gözümün önünde ben ve bebğim bi koltukta eşimde ateşli öksürük kas ağrısı fena ..bebeğim zavallım baygın gibi.. annemler biliyo hemde bigün geçti ertesi akşam geldiler .ohhh dedim bebeğim bu evde hasta temiz havaya çıkınca annemler almaya geldi dedim içimden geçte olsa bakacaklar zavallıma derken oooo şen şakrak bebeğime eşime bana da ateş düşürücü almış bide utanmadan diyolar ki biz yazlığa gidicez kışda olsa hava değişikliği olsun ahh yavru+-
larım dinlenin amannn.... o an şunu anladım kan bağı- anne -baba yalan hayat arkadaşı deniyo ya eşii DOĞRUU...
artık dayanamaz hale gelince anneme dedim ki benim ameliyatla kelepçemi çıkarmaları gerek bakabilecek misin ona göre olayım 1 -2 hafta dedim sağolsun baktı ama için öle soğumuş ki minnet bile duyamadım.....
bu arada bebeğim 10 aylıkken oldum oğlum ve eşim 5,5 ay çekti benim yüzümden ...
babam bide ukala ukala tavırla aferin m..... ya ben olsam evde hep hasta kadın yatalak gibi çekmem sıkılırım iyi seni çekiyo dedi bigün hiçç unutamam BANA KIZLARINA BAKIMA MUHTAÇÇÇ MELEĞĞİME YAPTIKLARINI AHHH
arkadaşım neler yaşamışsın yaaa.inan okurken içim cız etti..yüreğime bir sıcaklık indi sanki çok üzüldüm...hastayken yanlız kalmak çok zor bilirim bende sezaryanla doğum yaptım ve doğumdan 3 gün sonra yanlız kaldım.bebeğimde çok huysuzdu sürekli ağlardı.ramazan ayının ilk günü doğum yaptım eşim oruçlu iftar sahur hazırlamak lazım ben yorgun bitkin bebeğim hep ağlar..hamd olsun 1 haftaya varmadan topladım kendimi ama sana çok üzüldüm Allah sana peygamber sabrı vermiş cnm..eşinde seni çok seviyormuş demekki el üstünde tutmuş.Allah size hep böyle mutlu mesut birbirine bağlı bir aile olarak yaşamayı nasip etsin inş.ve evlatlarımızada bizlerede sağlık sıhhat versin Rabbim her zaman inş........Allah kimselere muhtaç etmesin bizleri yanlız ve yardımsız kalmak çok zor...

arkadaşım neler yaşamışsın yaaa.inan okurken içim cız etti..yüreğime bir sıcaklık indi sanki çok üzüldüm...hastayken yanlız kalmak çok zor bilirim bende sezaryanla doğum yaptım ve doğumdan 3 gün sonra yanlız kaldım.bebeğimde çok huysuzdu sürekli ağlardı.ramazan ayının ilk günü doğum yaptım eşim oruçlu iftar sahur hazırlamak lazım ben yorgun bitkin bebeğim hep ağlar..hamd olsun 1 haftaya varmadan topladım kendimi ama sana çok üzüldüm Allah sana peygamber sabrı vermiş cnm..eşinde seni çok seviyormuş demekki el üstünde tutmuş.Allah size hep böyle mutlu mesut birbirine bağlı bir aile olarak yaşamayı nasip etsin inş.ve evlatlarımızada bizlerede sağlık sıhhat versin Rabbim her zaman inş........Allah kimselere muhtaç etmesin bizleri yanlız ve yardımsız kalmak çok zor...

amiinnn bende eşime belli etmemeye çalışsamda insanlara güvenmeme gard alma yaptı sanki anneme babama eskisi gibi değil sadece akraba gibi yakınlık hissediyorum hatta bgün forumda psikolojik olarak eim bebeğim haricinde iletişimi kestiğim iiçin farkında olmadan olaylardan sonra nasıl diişimiz ağırınca dişçiye gidersek acaba gezme tozma olarak değil ama eşim bebeğim hariç kimsenin evine gitmek arkadaş olamak istemiyorum camın arkasında bilgisayardan yani insanlar beni zedeleyemez hayalkırıkığı yaşatamaz eşimin ailesi ve en çokta benim ailemin yaptıkları bna itti beni mutlu muyum evet hemde çoook ama danıştım

Kesinlikle kendine güveniyorsan bebek yapacaksın herkes kendi derdinde keyfinde... Ne ananeler ne de kayınvalideler bir süre sonra sorun çıkarıyorlar ve hiç beklemediğin bir anda bebeğinin bakımında tek başına kalıyorsun ee bi de çalışan anneysen bakıcıya bırakmaya da kıyamıyor, güvenemiyorsun iş başa düşüyor. bu sebeple kimseye muhtaç olmadan paşalar gibi bebeğime çalışmayı bırakıp ben bakmaya başladım başlarda zor olsa da şimdi alıştım.

Kesinlikle kendine güveniyorsan bebek yapacaksın herkes kendi derdinde keyfinde... Ne ananeler ne de kayınvalideler bir süre sonra sorun çıkarıyorlar ve hiç beklemediğin bir anda bebeğinin bakımında tek başına kalıyorsun ee bi de çalışan anneysen bakıcıya bırakmaya da kıyamıyor, güvenemiyorsun iş başa düşüyor. bu sebeple kimseye muhtaç olmadan paşalar gibi bebeğime çalışmayı bırakıp ben bakmaya başladım başlarda zor olsa da şimdi alıştım.
evet aynı kararı bende bu ay aldım..1 ocakta doğum iznim bitti ve işe başladım.ama baktım olmuyor kızıma iyi bakılmıyor sonra laf söz k.valideden,sanki yalvardık bak diye ona da neyse...bakıcıda istemiyoruz ne de olsa yabancı güvenemiyoruz..bu yüzden bu ay sonu işimden ayrılıyorum kızım kreş yaşına gelince kısmetse o zaman çalışmayı düşünüyorum..dünyada ki hiç bir şey yavrumdan kıymetli değil...
ayrıca bazı arkadaşlar ona buna güvenerek bebek doğurulmaz demiş..eminim buradaki bütün arkadaşlarım birilerine güvenerek doğum yapmamıştır..sadece hayat şartları çalışmayı gerektiriyor..evlatlarımıza iyi bir hayat vermek için mecburuz..bizim yaptığımız güvenerek çocuk doğurmak değil aileden yardım almak..aslında bir çok insan gibi değil mi?....işte o bir çok insandan tek farkımız aileden yardım alamamak..yanlız kalmak...anlatmak istediğim hata bizde değil yani.hata bize ''Bebeğinize biz bakarız hiç merak etmeyin biz kaç çocuk büyüttük üstesinden geliriz gözünüz arkada kalmasın''dedikten bir kaç ay sonra zor gelipte bahaneler bularak bizi yarı yolda bırakanlarda....

ben hala olmak istiyorum,çok gezdiniz doğur artık...eeee daha bi kere gelmedi bakmaya.eşimin annesi geldi doğum yapınca lohusayım ramazanda oruç tuttu kendisi diye yemek yapmadı aç kaldım o halimle.görümcem gelince çocuklarıyla gelicekmiş bebeğe bakmaya.ilk görmeye geldiler eve çocuklar bebeğin odasının önünde çığlık çığlığa koşturuyorlar.bir insan evladı da yavaş bebek var demedi:50:bi de gelince iftara geldiler annemin bana yapıp bıraktığı yemekleri yediler ben bebği uyutup gelince 1 kase çorbayı zor buldum herşeyi silip süpürmüşler. şimdi annem bakıyo o da 10 dk geç kalsam iş çıkışı etmediği hakaret kalmıyor.bugün bakıcı bakmaya başladım inşallah herkes ona yardımı olacak birini bulur.

Seni yürekten kutluyorum. Bir annenin işinden ayrılıp çocuğuna bakması en doğru olan şey ama bazen insan bunu yapamıyor ekonomik sorunlar buna izin vermyior.Eminim ki bütün çalışan anneler evlatlarına kendileri bakmaz ister ama ........

en şanslınız benim galiba. Ben hamile kaldım annem hasta ve çalışmasına rağmen oğlum 6 aylık şuan yaklaşık 1,5 yıldır evimin işini yapar hafta sonu bebeği alır ben gezmeye giderim. Hafta içi akşam 2 gün uğrar bebeği yıkar uyutur ben keyfime bakarım. Sezeryan oldum hastanede kaldı sonra 2 ay rapor aldı. Tuvalete kalkmak dışında hiç kalkmadım yerimden. Allah razı olsun. Dediğim gibi hasta ve çalışıyor. Şimdi izin al tatile gidecem desem alır. Zaten emekli olacak oğlumu kimseye emanet etmem dedi. Bakıcı bulacam sende hastasın zaten dedim küstü bana.

bebeğimiz olacağında kimseye güvenmedik ama umut ettik bakan olurmu diye kimse yanaşmadı hepsi yaşlı hasta zaten genç olanlarda çalışıyor bakıcı hiç düşünmedik bende elim mahkum ayrıldım işten..çalışmayı çoğu zaman özlüyorum çalışmak daha kolaymış diyorum ama bir yandanda tamamen sizin eseriniz bir çocuğu yetiştirdiğinizi görmek daha güzel bir duygu...

Son düzenleme:
Baştan bakarım diye yaklaşıp sonra iş ciddiye binince vazgeçen annelere,kayınvalidelere kızamıyorum.
Anne-kayınvalide torununu kendi evladıymiş gibi zannedebiliyor. (oysa ki her çocuk farklı.) Ya da kendilerini hala genç görebiliyorlar.Ama davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Üvey ablamın kızı olacaktı.Annesi ''bakamam'' dedi çıktı işin içinden.Ablası bakmayı kabul etti-kendi oğlu herkeste durabilen uysal bir çocuktu.-oğlu gibi olur zannetti.Olmadı.Oğlu da çok etkilendi bu durumdan.O da vazgeçti.Annem istedi o da büyük üvey ablamın oğlu gibi zannetti yok kız kendisinde de durmuyor.Yırtıyor adeta kendini.Bir annesinde-babasında duruyor.(Ki şimdi o kız okula başlayacak ama hala yabancıya sokulmaz.Biz de o yabancılara dahiliz.)
Mecbur ablam kendi baktı çocuğuna.O kadar insan iyi niyetiyle yaklaştı annem de buna dahil olmak üzere.Ama annem bundan yirmi sene önceki gibi değil.Çocuk da kendi çocuğu gibi değil.Çocuğu kucağına alınca anlayabildi bunu şimdi baştan söylüyor bana ''bakamam.'' diye.Hak veriyorum ona.

Kaldı ki bu ''söz veren'' anneler,kayınvalideler ertesi gün hayatta da olmayabilirler.
O yüzden evet çocuk yapılacaksa kişi etrafındaki tüm insanları bir an için yok saymalı.O durumda bakabilecekse,güveniyorsa maddi-manevi gücüne ne ala.

mecburdum eşimin maşı yetmiyodu ev kira gecinemedik kızımda olmuştu babanneye bıraktım 5 aylık inanın bana eger gecinebiliyosanız cocuklarınızı hic kimseye bırakmayın ben bıraktım cok pişmanım şuan ücbucuk yaşında ama gercekten kızımın pskolojisi iyi degil cünkü ona bakan normal degil neler gecirdim bu senelerde cok işi bırakmayı düşündüm ama eşimin dengesiz iş trafiginden bi türlü bırakamadım kızın sabahın köründe gitti akşam geldi kış kıyamet uykulardan uyandı bebek arabalarında büyüdü dahada calışmak zorundayım okaynana kızımı kendi cocugu sanıyor nerdeyse iş cıkışı gidiyorum almaya vermiyecek ben inatla her gün aldım kızımı birgece bile onla yatmasına izin vermedim hasta oldum aldım hasta oldu kızım aldım yagmur demedim camur demedim kızım bigece bile o kadınla yatırmadım kızım zor bi cocuk oldu geceleri dört beşkere kalkardı işe cok uykusuz gittim kadın canı sıkılır kac para veriyosunki diye ikide bir ortalıga cıkardı sonra hic bişey olmamış gibi davranırdı cocuguma bakıyorduya bunlar evde bi kaynana bi elti iki görümce yiyip icip yatarlardı ben işten kızımı almaya giderim daha kapıdan girer girmez kaynana başlar dolma ya tumese sarma yap misafir olur öbür gelin odasında tumese sofra kur cay yap susar yapardım niye cünkü elim mahkum onların işi biter ondan sonra cocugu alır eve giderdim bu kadın cocuguma bakıyoya her allahın günü ben işten cocugumu alır eve gelirim ondakka sürmez bende ne pişrdin ne yedin yok o öyle yaptı yok bu şunu yaptı dinle allah dinle ömrümü yedi bu kadın kızlar cocugum konuşmaya başladıktan sonra cocuga sormaya başladı ne yedinniz ne ictini piskolojik baskı of daha neler neler sizsiz olun asla asla kaynanaya cocugunuzu bırakmayın

Valla bilmiyorum arkadaşlar nasıl ir karar vermemiz gerkiyor.istifanın eşiğindeyim bakıcıyı işten çıkardık kameradan oğluma davranışlarını beğenmedik. 3 yaşına kadar dişimi sıkayım ondan sonra kreşe veririm diyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun

çalışan anne olmaz çok zor allah hepinizin yardımcısı olsun ben doğumdan sonra işi bıraktım kayınvalidem çalış ben bakarım dedi hala da diyo allah var inkar edemem ama eminim bi kaç ay geçtikten sonra zor gelecek uzaktan sevmesi bakması kolay da iş başa düşünce başedemez annem de başka şehirde o da çalışırsan ayda 15 gün gelir bakarım diyo 15 gün de kayınvaliden bakar diyo bakar da yani ama ona da gönlüm razı olmuyo yani işi gücü bıraktım artık evdeyim kreş yaşına gelince güvenilir bi kreşe veririm inşallah belki o zaman işe dönerim

her anne aynı olmuyor işte benim halam iki kzının çocuğuna bakıyor şu anda biri 3.5 d,ğeri 3 yaşında yani ikiside küçük ve şu an kızlarındab biri hamile ve onda bakacak halam ve hiçte şikayettçi değil bakarım ne olacak diyor yanni seneye 3 çocuk bakacak böyle anne herkese versin allah :66: doğrusu ben bakamam :1:

Baştan bakarım diye yaklaşıp sonra iş ciddiye binince vazgeçen annelere,kayınvalidelere kızamıyorum.
Anne-kayınvalide torununu kendi evladıymiş gibi zannedebiliyor. (oysa ki her çocuk farklı.) Ya da kendilerini hala genç görebiliyorlar.Ama davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Üvey ablamın kızı olacaktı.Annesi ''bakamam'' dedi çıktı işin içinden.Ablası bakmayı kabul etti-kendi oğlu herkeste durabilen uysal bir çocuktu.-oğlu gibi olur zannetti.Olmadı.Oğlu da çok etkilendi bu durumdan.O da vazgeçti.Annem istedi o da büyük üvey ablamın oğlu gibi zannetti yok kız kendisinde de durmuyor.Yırtıyor adeta kendini.Bir annesinde-babasında duruyor.(Ki şimdi o kız okula başlayacak ama hala yabancıya sokulmaz.Biz de o yabancılara dahiliz.)
Mecbur ablam kendi baktı çocuğuna.O kadar insan iyi niyetiyle yaklaştı annem de buna dahil olmak üzere.Ama annem bundan yirmi sene önceki gibi değil.Çocuk da kendi çocuğu gibi değil.Çocuğu kucağına alınca anlayabildi bunu şimdi baştan söylüyor bana ''bakamam.'' diye.Hak veriyorum ona.

Kaldı ki bu ''söz veren'' anneler,kayınvalideler ertesi gün hayatta da olmayabilirler.
O yüzden evet çocuk yapılacaksa kişi etrafındaki tüm insanları bir an için yok saymalı.O durumda bakabilecekse,güveniyorsa maddi-manevi gücüne ne ala.

Kesinlikle katılıyorum canım bütün yazdıklarına.

Son düzenleme:

onlara güvenerek çocuk yapmış değiliz zaten bizim kızdığımız kurmak istediğimiz düzeni kurmadan önce bize engel olup yani bakıcı tutmak isterken yok biz bakarız diyerek bizler işe başladıktan bir iki ay sonra yok bakamam demeleri...bakıcı tutucaz dedik biz varken bakıcı da ne oluyor bizi yok sayıyorsunuz dediler kavga ettiler bizimle tamam siz bakın dedik 2 ayda vaz geçtiler..hayat bu şekilde hızlı yön değiştirmelere her zaman cevap veremez bu kadar ani ve sık değişen kararlar ister istemez sıkıntı oluşturuyor...yoksa kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil tabiki..........

onlara güvenerek çocuk yapmış değiliz zaten bizim kızdığımız kurmak istediğimiz düzeni kurmadan önce bize engel olup yani bakıcı tutmak isterken yok biz bakarız diyerek bizler işe başladıktan bir iki ay sonra yok bakamam demeleri...bakıcı tutucaz dedik biz varken bakıcı da ne oluyor bizi yok sayıyorsunuz dediler kavga ettiler bizimle tamam siz bakın dedik 2 ayda vaz geçtiler..hayat bu şekilde hızlı yön değiştirmelere her zaman cevap veremez bu kadar ani ve sık değişen kararlar ister istemez sıkıntı oluşturuyor...yoksa kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil tabiki..........

Naber Elif Ne yaptın iş konusunu ...benim bir süredir halam bakıyor ama iki yaşından sonra kreşe vericem sanırım

Naber Elif Ne yaptın iş konusunu ...benim bir süredir halam bakıyor ama iki yaşından sonra kreşe vericem sanırım

merhaba cnm ben işten ayrılmak zorunda kaldım ..k.validem bakamadı bende bakıcıya güvenemiyorum diye en doğrusunun bu olduğuna karar verdik.kreş yaşı gelsin bende göndericem..sen nasılsın oğluşun nasıl...

Back