• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinize ben bakarım diyip sonradan yan çizen anneler kaynanalar

ah cnm yaaa bende çok ağladım sabahları bebeğimi bırakınca gözlerimden yaşlar akıyor.işten çıkıcam mayıs sonu bırakıyorum.kızım için en iyisi bu...sende iyi düşün cnm eğer durumun çok kötü değilse sende hemen işe başlama derim.en azından kreş yaşı gelene kadar..ben böyle düşünüyorum..bizim yardımcımız ve destekçimiz olmadığı için çok yıpranıyoruz.ya da bende öyle oluyor..1 ay oldu işe başlayalı.her gün sitres sıkıntı bitmek bilmiyor..yinede karar senin cnm..

Canım maalesef çalışmak zorundayım. En azından oğlum için iyi bir gelecek sağlayacak para biriktirene kadar...Tek maaşla mümkğn olmuyor maalesef hele istanbulda hayat şartları malum:47:Eşimle de sürekli konuşuyoruz bunu ama işin içinden ıkılmıyor:59:

Canım maalesef çalışmak zorundayım. En azından oğlum için iyi bir gelecek sağlayacak para biriktirene kadar...Tek maaşla mümkğn olmuyor maalesef hele istanbulda hayat şartları malum:47:Eşimle de sürekli konuşuyoruz bunu ama işin içinden ıkılmıyor:59:
anlıyorum cnm benim üzülme her şeyde vardır bir hayır..Rabbim yardım eder.hayat şartları artık gerçekten çok zor.bende işi bırakıcam ama kızım 2 yaşına gelince kreşe verip tekrar işe başlayacağım.yani çalışmadan olmaz..sen sıkma canını başka çare yoksa düşünüp üzülmenin anlamıda yok..senin için çok zor biliyorum ama üzülme :(

Evlenip çocuğun olduğunda umarım bizim yaşadığımız gibi bir problem yaşamazsın..Bekar olduğun ve çocuğun olmadığı için bizim gibi hissedemiyorsun..

Zaten sizi anladığım için böyle şeyler düşündüm.
Ama sağolun gene bekar ve çocuksuz etiketi yapıştırdınız...
Ne ilgisi var bunun bekar olmakla, bizim duygularımız yok mu?
Ben annem inşallah çok iyi durumda olsa bile baktırmak istemiyorum çocuğuma.
Bize baktı yoruldu zaten, ki annem asla çalışmayı bırakmamı istemiyor.
Çocuğuna ben bakacağım diyor....
Buna rağmen annemi kendi çocuğumla asla yoramam... :92:
Hatta 1 ay bakıp bıksa bile kızamam insanlık hali, yorulabilir sabır gösteremeyebilir...
Bakacak diye kural yok...
Canım annem o iyi olsun mutlu olsun da her şey boş... :69:

Zaten sizi anladığım için böyle şeyler düşündüm.
Ama sağolun gene bekar ve çocuksuz etiketi yapıştırdınız...
Ne ilgisi var bunun bekar olmakla, bizim duygularımız yok mu?
Ben annem inşallah çok iyi durumda olsa bile baktırmak istemiyorum çocuğuma.
Bize baktı yoruldu zaten, ki annem asla çalışmayı bırakmamı istemiyor.
Çocuğuna ben bakacağım diyor....
Buna rağmen annemi kendi çocuğumla asla yoramam... :92:
Hatta 1 ay bakıp bıksa bile kızamam insanlık hali, yorulabilir sabır gösteremeyebilir...
Bakacak diye kural yok...
Canım annem o iyi olsun mutlu olsun da her şey boş... :69:

Biz burada aynı durum içinde olanlar ki bak tekrarlıyorum aynı durum içinde olanlar diye dertleşiyoruz o yüzden hiç polemik yaratmaya gerek yok. Düşünceni paylaşmışsın ok. Allah sana da annene de uzun ömürler versin,yolun açık olsun:80:

kızlar ben de varım bu başlıkta....annem ben bakarım yapın ikinci çocuğu dedi ve yan çizdi.ilkine kayınvalidem baktı sağolsun ama kendi annem yan çizdi ve bakıcı bulduk...allahtan bakıcım iyi...belki de hayırlısı böyleymiş

Biz burada aynı durum içinde olanlar ki bak tekrarlıyorum aynı durum içinde olanlar diye dertleşiyoruz o yüzden hiç polemik yaratmaya gerek yok. Düşünceni paylaşmışsın ok. Allah sana da annene de uzun ömürler versin,yolun açık olsun:80:
hımmmm kibar arkadaşım benim :)

kızlar ben de varım bu başlıkta....annem ben bakarım yapın ikinci çocuğu dedi ve yan çizdi.ilkine kayınvalidem baktı sağolsun ama kendi annem yan çizdi ve bakıcı bulduk...allahtan bakıcım iyi...belki de hayırlısı böyleymiş

Çok şükür bnm bakıcım da iyi memnunum arada incileri oluyor ama yapacak birşey yok katlanıyoruz...Bazen hayatın en büyük dersini aldığımı düşünüyorum oğlum doğunca...kim yanında kim değil açık seçik görülüyor

benim de 3,5 yaşında oğlum var annem bakıyor ben de çalışıyorum ama çoğu zaman keşke oğluma ben bakabilseydim diyorum gerçi ekonomik yönden bu pek de mümkün değil ama hayal işte biz çalışan annelerin durumu çok zor Allah hepimize yardım etsin

gelmez olur muyum cnm kimle paylşıcam yoksa yaşadıklarımı:59:
üzülme cnm üzülme...inan ben hala üzülüyorum.şu 1 ayda inan 10 yıl yaşlandım.içim çürüdü sanki dertten üzüntüden.Rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın.çok zor çokkk..akşam eve gidiyorum deli gibi çırpınıyor yavrum.eli yüzü mama içinde altı pişik olmuş..ahh ahhhh...kimse anne gibi olamıyor işte..daha neler nelerrr esmyrnacım..içimdeki öfkemi dağlara anlatsam dağlar yerinden oynar.takmamaya çalışıyoru çünkü takınca suratım aslıyor bu seferde eşim ne oldu vs...diye soruyor birde onun canını sıkıyorum.öyle olunca da evde ses seda çıkmıyor.yani huzur için her şeyi tek başıma yaşıyorum...

benim de 3,5 yaşında oğlum var annem bakıyor ben de çalışıyorum ama çoğu zaman keşke oğluma ben bakabilseydim diyorum gerçi ekonomik yönden bu pek de mümkün değil ama hayal işte biz çalışan annelerin durumu çok zor Allah hepimize yardım etsin
aminnn aminnn...

Bazen düşünüorum ilk başta bakmam deselerdi yine hamile kalır mıydım diye ama evlat sevgisi başkaymış bile bile lades derdim yine de oğlumu çokkk seviyorum..Artık hepimiz evlatlarımız için yaşıyoruz:16:

üzülme cnm üzülme...inan ben hala üzülüyorum.şu 1 ayda inan 10 yıl yaşlandım.içim çürüdü sanki dertten üzüntüden.Rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın.çok zor çokkk..akşam eve gidiyorum deli gibi çırpınıyor yavrum.eli yüzü mama içinde altı pişik olmuş..ahh ahhhh...kimse anne gibi olamıyor işte..daha neler nelerrr esmyrnacım..içimdeki öfkemi dağlara anlatsam dağlar yerinden oynar.takmamaya çalışıyoru çünkü takınca suratım aslıyor bu seferde eşim ne oldu vs...diye soruyor birde onun canını sıkıyorum.öyle olunca da evde ses seda çıkmıyor.yani huzur için her şeyi tek başıma yaşıyorum...

Elifçim aman sağlığına dikkat et .hem beden hem ruh sağlığımızı korumalıyız ki evlatlarımıza iyi birer anne olalım. Zaten bebiklerimiz babaanne anneanneden yana şanssız bir de anneden yana şanssız olmasınlar...Çünkü yaşadıklarımız kafayı yedirtip sinirleri hallaç pamuğu yapan cinsten:27:Aa ayakta durmamız şart:37:

esmyrna cnm arkadaşım umrım bugünüde güzel bir şekilde atlatırsın...Rabbim kalbine güzellik hoşluk versin inş...

Son düzenleme:
Arkadaşlar yazılarınızı okudukça işte ben dedim, benim yaşadıklarım.Annem ve kızkardeşim doğumdan önce dönüşümlü bakarız bebeğe diyorlardı.Kırkım çıkana kadar bile durmadılar.Bahanelerine gelince kızkardeşim nişanlısını özlüyormuş. Annemde diğer 2 erkek kardeşime bakmalıymış, yalnız yapamazlarmış! (Erkek kardeşlerim 19 ve 22 yaşında.Annem olmasa bile evde kızkardeşim var onlara bakacak veeeee annem her yaz 2 3 aylığına yazlığa gider onları bırakıp).Anlayamıyorum, millete bakıyorum böyle değil ben şanssızım anladım.:50:
Bebeğim 1 yaşına girene kadar izne ayrıldım sonrası Allah Kerim.Ama bakıcı olacaksa evde kamera da olacak eşimle öyle karar aldık.:59:

Son düzenleme:
Ben bir ara gurur yapıyordum onlar gelmediği için bende gitmedim ama baktım yine olan bana oluyor artık annemi ve kız kardeşimi kabullendim. Şimdi gidiyorum anneme 2 saatliğine bile olsa bırakıyorum oğlumu nefes alıyorum biraz. Ve annem bana git alış ben bakarım demeye başladı:)

Back